2013. december 30.a párjával járt itt 25 Egy tipikus belvárosi turistalehúzó étterem, középszerű konyhával és barátságtalan kiszolgálással. Éttermi vócsert (voucher) használtunk fel párommal, de már amikor asztalfoglalásnál szóba hoztuk a birtokunkban lévő kupont, az étteremvezető hölgy fanyalgásával szembesültünk, aki úgy nevezte az étkezésünket, mint ami tulajdonképpen „ingyen” van.
Nekem kellett elmagyaráznom, hogy egy ajándékutalvány soha sincsen „ingyen”, mögötte ugyanis mindig egy konkrét kifizetés vagy valamilyen céges szolgáltatás áll, amelynek fejében a kedves vendég jogosan elköltheti a szelvényen feltüntetett összeget. A helyszínen ezután azzal a mondattal folytatta a hölgy, hogy "mondom, hogy mi nincsen". Mármint hogy mi hiányzik épp az étlapról. Ilyen hangnemben fogadni a vendéget, eleve semmi esélyt nem nyújt ahhoz, hogy visszatérjen. Láthatóan a vendéglői etikettről fogalmuk sincsen, ahogy a vendéglátói érzék is hiányzik. Ezek után végignéztük, ahogy a Lángoló kard nevű két személyes tálat egy mogorva szakács úgymond meggyújtja – amolyan vendéglői látványosságként, ám az összhatás abszolút béna. Sajnos a kaja is épp csak ehető, semmi komoly gond nincs vele, de bosszantóan szerény adag és közepes minőség a horror-árhoz képest. Mindehhez egy pofátlanul magas szervizdíj is társul. Azt sem értem, miért „magyar” és miért „borétterem”. Kb. annyira magyar, mint bármelyik másik étterem az országban, a borok pedig arcátlanul drágák és a szerény választék egy kólás hűtőben árválkodik a bejáratnál. A mosdó ráadásul egy közepes kocsma színvonalát nyújtja, málló vakolattal, piszokkal és a vécét sem tudtam lehúzni. Mivel pincehelyiség, télen talán érdemes volna kissé fűteni, de már az evés közepén jártunk, amikor ez valakinek eszébe jutott, tehát az idő nagy részében fáztunk. Összességében a siralmas kiszolgálás, a közepes konyha és a pimaszul magas árak miatt senkinek sem ajánlanám ezt a helyet, a külföldi turistákat pedig nagyon sajnálom, ha véletlenül betévednek.
2013. december 19.a párjával járt itt 55 Feldobox utalványunkat használtuk fel az étteremben és rendkívül elégedettek voltunk. Hihetetlenül finomat vacsoráztunk karácsony előtt néhány nappal. A hely nagyon otthonos és barátságos. A kiszolgálás körültekintő és kedves. A konyha pedig mennyei. Szimpatikus, hogy természetes, bio alapanyagokból készülnek az ételek.
A bor is nagyon finom volt. Budapest egyik legjobb vendéglője, csak ajánlani tudom. Visszatérünk!
2013. október 25.a párjával járt itt 35Finomat ettünk párommal az étteremben, de kiemelkedőnek nem mondanám. Inkább csak átlagosnak. A kiszolgálás is jó, de semmi extra, és a hangulat is megfelel. Viszont a mellékhelyiségek minősíthetetlenek. Olyan szűk helyre préselték be a mosdót és a vécét, hogy alig lehet elférni, és sajnos nem is túl tiszta. . . Ettől eltekintve ár-érték arányban jó élmény volt.
2013. október 20.a párjával járt itt 55 Az Étterem Héten jártunk a vendéglőben. Nagyon finom ételeket ettünk, a Dorozsmai pontyfilé számomra az elmúlt 10 év legjobb halfogását jelentette. A kakaslevesből hiányoltunk egy kis kakashúst, a tejbegríz pedig - pl, a sertés szűzérmékhez képest - kissé hatalmas adagra sikeredett. De legalább tökéletesen jóllaktunk.
A kiszolgálás és a hangulat is jó volt, eltekintve egyetlen apró momentumtól: a konyhából egy szakács üvöltése hallatszott ki, amint az egyik kollégáját szidta. Rendkívül hangosan történt mindez, egy percre az egész vendégsereglet megrémült. Bár show-műsoraiban Gordon Ramsay is felemeli a hangját, mégis azt hiszem, ez megengedhetetlen egy profi vendéglőben. Később a szakács kijött és asztalról asztalra járva érdeklődött a vendégek elégedettségéről. Nem tudjuk, hogy ő volt-e az üvöltő szakács - mindenesetre nekünk nagyon szimpatikus volt, hogy megkérdezi a véleményünket. Mindent összevetve jó kis helynek tartjuk a vendéglőt és igazán jól éreztük magunkat, a kaja pedig egyszerűen fenséges.
2013. szeptember 23.családjával járt itt 55 Ritkán járunk ezen a környéken, most családi program keretében vetődtünk arra. Teljesen véletlenszerűen esett a választásunk erre az olasz étteremre, és muszáj kijelentenem: nagyon hosszú ideje nem ettem ilyen finomat vendéglőben. A kiszolgálás tökéletes, a felszolgáló kedves és rugalmas, az étel pedig mennyei.
Azt hiszem, életemben nem ettem még ilyen finom pizzát. Ez nem tucatpizza volt, hanem igazi itáliai műremek. Nagyszerű alapanyagokból briliáns olasz kaják, hangulatos helyen, príma felszolgálással és mindez egyáltalán nem drágán, hanem baráti áron. Bárcsak mindenhol ilyen éttermekre akadna az ember! Köszönjük!
2013. augusztus 24.a párjával járt itt 35 Párommal jártunk itt augusztus végén, két éjszakát töltöttünk a helyen. Alapvetően rendben volt minden, árban is megfelelt, a tulajdonosok nagyon kedvesek. Néhány apró hiba: sajnos a zuhanyzó lefolyója eldugult, nem folyt le a víz, amikor ezt jeleztük, nem igazán történt semmi, sajnálkoztak, adtak egy vécépumpát, megpróbáltam helyrehozni a hibát, de sajnos nem sikerült.
Egy kicsit több szándékot vártam volna, mert így sajnos a fürdőszoba a kiömlő zavaros vízzel rendkívül gusztustalan hellyé változott és nem szívesen léptünk be oda. A szoba sem éppen kelti egy új, friss hely benyomását, egy kicsit avíttas. Érdemes lenne felújítani, új bútorokkal feldobni. A reggeli is rendben volt, bár azért árban kicsit soknak éreztük a felszolgált ételek minőségéhez és mennyiségéhez képest. Ettől eltekintve jól éreztük magunkat, de sajnos csak középszerűnek mondható a panzió.
2013. augusztus 24.a párjával járt itt 55 Kitűnő hely, kedves kiszolgálás, szép környezet és remek kaják. Párommal jártunk itt augusztus végén, és nagyon jól éreztük magunkat. Két kemencés ételt rendeltünk, nagyon finomak voltak és hihetetlenül jóllaktunk. Végre egy hely, ahol rendes adagokat adnak - másutt ez a fejadag kétszemélyes hústálnak is beillene.
A felszolgálás pedig külön kiemelendő: a régi békeidők patináját idézte, ahol pincérnek lenni még komoly szakma volt. A borok is ízlettek, az árak is barátiak. Kár, hogy nem Balatonboglár belvárosi részén található az étterem, de ezt leszámítva, tökéletes. Rég ettünk ilyen finomat ilyen kellemes helyen!
Kemencés Vendéglő Balatonboglár válasza
Nagyon köszönjük a pozitív visszajelzést!
Ha az étterem a központban, vagy a Balaton partján lenne, biztosak vagyunk benn, nem tudnánk azt a minőségi szolgáltatást és környezetet adni, ami az Önök tetszését elnyerte.
Reméljük ha felénk járnak, ismét vendégül láthatjuk Önöket!
2015. július 7., Kemencés Vendéglő Balatonboglár, tulajdonos
2013. június 9.családjával járt itt 35Családi születésnap alkalmából látogattunk el nemrégiben a vendéglőbe, de már korábban is jártunk ott néhányszor. Érdemes asztalt foglalni érkezés előtt, mert népszerű vendéglő. Bár ez a népszerűség kicsit talán túlzás. Kellemes hely, jó fogásokkal és kedves személyzettel - de semmi extra, éppen ezért ár-érték arányban nem mondanám kifejezetten jó választásnak.
2013. június 9. járt itt 25 Több alkalommal is jártunk az ÚjBuda Terasz étteremben, mivel a Kondorosi lakóparkban laktunk, idén nyáron költözünk el. Kezdetben nagyon jó véleménnyel voltunk a helyről, ízlettek az ételek és kedvesek, készségesek, mosolygósak voltak a felszolgálók, még a vásárlók könyvébe is bejegyeztünk egy pozitív értékelést.
Sajnos azonban az elmúlt fél évben folyamatosan csökkent a hely színvonala. A pincérek túlterheltek, figyelmetlenek és gyakran mogorvák. A felszolgálás lassú, az ételek középszerűek, a mellékhelyiségben nincsen világítás és kézmosás után nincs miben kezet törölni. Ma, vasárnap délben például konkrétan ehetetlen, elégett steak burgonyát szolgáltak fel enyhén ízetlen és olajban fürdő hússal. Borzalmas volt. Sajnos, gyenge étteremről van szó, jelenlegi állapotában nem ajánlanám senkinek. Úgy látom egyébként, erről nem a felszolgálók tehetnek elsősorban, ők próbálnak igyekezni, de láthatóan nem motiváltak, egyszerűen a körülmények és az étteremvezetés lehet ilyen rossz. Ha még az étel finom volna, elnézők lennénk. De sajnos a szakács sincsen a helyzet magaslatán. A heti menü viszont tűrhető, és a fagylaltjuk finom, de erről nyilván egyedül a fagylalt tehet.
25 fotózott hely / 3 oldalon