2017. augusztus 4.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Előre készültünk a helyre, tájékozódtunk. Tudtuk, hogy meleg lesz a Botanikus Kert meglátogatása közben. A Hangulatban klímát ígértek és meg is kaptuk. Két felnőtt és két gyerek alkotja a családunkat. Nem könnyű olyan helyet találni, amivel mindenki elégedett. Ez ilyen volt. A kiszolgálás gyors és kedves.
A Hölgynek volt külön jó szava a Gyermekekhez is. A rendelésfelvétel gyorsan és diszkréten történt. Az italokat hamar megkaptuk. Az ételek is 20 perc után az asztalon voltak, ízlésesen tálalva. A harcsa-halászlé igen ízletes és szálkamentes volt. A haltörzset igen bőven mérték. A gyerek-adag milánói felnőttnek is megfelelt volna. Az ár-érték arány tökéletes. Az egyik női wc-ben nem volt folyékony szappan - ennyi a negatívum. . . Térjen be bárki, ha erre jár!
2016. november 5.gyerekekkel járt itt 55 Nagyfiammal ebédeltünk itt egy őszi hétköznapon. Mérhetetlenül igényes pincehelyiségben foglaltunk helyet. A pincér nagyon kedves és előzékeny volt. Megtudhattuk, hogy a Séf '93 óta a helyén van. . . Inni meggyszörpöt és spéci limonádét kértünk. Már csak ezekért is érdemes lett volna bejönni. . .
Az ételnek rendelt "Tüskés aprópecsenyét" és a "Harcsapaprikást túrós csuszával"-t egyszerűen csak mennyeinek nevezhetjük. Maximálisan elégedettek voltunk, csak ajánlani lehet!
2016. július 31.gyerekekkel járt itt 55 Nyár közepén, egy olyan napon jártunk itt két gyerek és három felnőtt, amikor a Vasúttörténeti Parkba ingyenesen lehetett bemenni. Volt tömeg bőven. A választék valóban nem túl bőséges, de nekünk megfelelt a rántott hús/sajt plusz köret és savanyúság kombináció. Az italok között is sikerült mindenkinek választani.
Az ételek megfeleltek, a kávé kifejezetten jó volt. És most a felszolgálásról: A nagyfiamat korábban a parkban megcsípte egy méhecske, bekötöttük egy zsebkendővel. A pincér kedvesen megkérdezte, hogy milyen sérülése van a fiatalembernek. Amikor megtudta, felajánlott egy ecetes kendőt, ami le is lohasztotta a dagadást. Hát ezért értékeltem kiváló-ra a helyet!
2016. július 1.gyerekekkel járt itt 55 Nagyfiammal jártunk az Étteremben pár nappal ezelőtt. Megtetszett az igazi mezővárosi hangulat, a kerthelyiség. A bizalmat csak fokozta, hogy elég nagy volt a forgalom. A legtöbben - lévén a déli órákban látogattunk oda - a menüt vették és ették. Elégedetlen vendéget mi nem láttunk. Mi egy étlapról rendelhető levest és desszertet választottunk.
Gyermekem "Húsleves gazdagon" fogással próbálkozott. Nevéhez méltó módon nem sikerült teljesen elpusztítatnia azt. A két palacsintából is csak az egyik fért be. Megtelt a Fiú. Én halászlevet ettem harcsabetéttel. Bár a város a Tiszától messze van, ennek ellenére kiválóan készítik. Szegediesen, jól megfűszerezve. A Somlói galuska néven kínált ízletes hegy nekem is feladta a leckét. . . A kiszolgálás kedves és nem tolakodó. Az árak barátiak. Tessék felkeresni ezt a helyet!
2016. március 21.a párjával járt itt 55 Átutazóként álltunk meg egy ebéd erejéig. Feleségem menüt választott, nagyon ízlett neki és éppen csak, hogy elbírt vele. Én elcsábultam a pikáns halleves felé - nem bántam meg. Másodiknak egy dombnyi brassói aprópecsenye került, ami még ugyancsak igen ízletes és jó fokhagymás volt. A kiszolgálás diszkrét és kedves volt.
Talán az egyetlen kis szépséghiba, hogy a mellékhelyiség egy másik épületben kapott helyet. Mindenesetre aki erre jár, ne hagyja ki!
2016. március 21.a párjával járt itt 55 Előszezon előtt voltunk Kalocsán. Vasárnap lévén minden zárva volt, még a múzeumok is (! ? ). Véletlenül találtunk rá a helyre. Nagyon kellemes környéken (patak partján pár száz méterre a városközponttól) egy igazán hangulatos kis étterem. A kiszolgálás osztályon felüli, az ifjú pincér Hölgy láthatóan ismeri az ételek részleteit.
Szerencsére levest nem kértünk :) így is alig bírtuk elfogyasztani a második fogást. Igazán finom volt minden! A számla pedig meglepően alacsony. Csak ajánlani tudom! Mi Egerből vetődtünk ide, de megérné újra eljönni akár csak az étteremért is.
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 A veszprémi belvárosban lófrálva bukkantunk rá a helyre. A Séd partján húzódó sétaút furán ódon hangulatába illeszkedik ez az étterem. Terasza is van, de mi odabent ültünk le a jó hűvösben (szerintem nem a légkondi tette, hanem az épület vastag kőfalai). A pincért kicsit keresni kellett, de utána szorgosan szolgált ki bennünket.
Ajánlották a menü-t (hideg gyümölcsleves és brassói). Végül ezt választottuk, bár az étlapon bőségesen találtunk még olyan fogásokat, amik miatt bármikor betérnénk még ide. A menü adagok bár nem hatalmasak, de egy felnőtt számára is elegendőek voltak. Akkor fagytunk le aztán teljesen - pozitív értelemben - amikor kiderült, hogy 550 Ft-ért mérik az egy adag menüt. . .
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 Estig tartó fürdőzés után ültünk be a Balaton felé eső teraszra. A gyerekek fáradtak és álmosak voltak, tartottunk is tőle hogy egy újabb rettenetes éttermezés vár ránk sok várakozással és sablonos ételekkel. Tévedtünk. A pincérek mosolyogva tűrték, ahogy nagyobbik gyermekem háromszor módosítja az ital megrendelést.
A kért italok rögvest meg is érkeztek. Az "almafröccs" igen kiváló volt. Mind a négyen leveseztünk (halászlé, bográcsgulyás, bableves, babgulyás). Még a gyerekek is az utolsó cseppig kiürítették a tányérokat - pedig általában nem rajonganak a levesek iránt. A pontyhalászlé élvezetes volt, nem az a szokványos olajos-paprikás lötty. A kiszolgálást még egyszer kiemelném, a pincérek a TOP-on voltak, bár nagy volt a pörgés. A mellettünk lévő asztalnál például az egészben sült balatoni fogast az egyik pincér maga szeletelte fel a vendégseregnek. Étvágygerjesztő volt, mondhatom! Ide máskor is eljövünk!
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 Két éve már jártunk itt a családdal, már akkor is mindennel elégedettek voltunk. Szerencsére azóta semmi nem változott: gyors és kedves kiszolgálás, egyedien finom ételek és kiváló ár-érték arány. Ebédelni tértünk be az augusztusi dög melegben két gyerekkel, odabent kellemes hűvös idő fogadott.
A pincér valamennyi fogáshoz külön-külön javasolt köretet és salátát. A vegyes savanyúság már önmagában ínycsiklandó volt (kétféle uborka, vágott káposzta, savanyított burgonya és kukorica). A fogások elég hamar elkészültek és kicsinek-nagynak egyaránt ízlettek. Ilyen kiváló borjú bécsit még másutt nem kaptam. A pincérek étkezés közben is érdeklődők voltak, de nem tolakodóak. Csak ajánlani tudom a helyet!
2015. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 15 Friss élmény. Anyu, apu és két gyermek a Tagore sétányon. Kiváló választásnak tűnt, európai minőségnek a büfésoron. A rokonszenvesen kopaszodó pincér hamar megjelent, felvette az italrendelést. Felvette volna. Sajnos a gyerekeknél ez lassabban megy. . . Pincér bácsi elrohant. Pár perc múlva visszatért ás felírta a hiányzó italokat.
Az étterem reklám-étlapján volt, hogy három fogásos menü kedvezményes áron, persze ebből kértük. (A kedvezményes étlapon kb. 8 féle leves 8 féle második és kétféle desszert szerepelt. ) Lassan kezdtem el sorolni, hogy fel tudja jegyezni a rokonszenvesen kopaszodó, mire rám förmedt:
"Uram! Mindenki ezt akarja enni 10 másodpercem van minden asztalra! ! ! "
Elhadartam gyorsan, nehogy még több inzultus érje a Családot. Az ételeket hordták szépen és gyorsan. Ami pozitív, hogy a desszertet leszámítva minden (gyümölcsleves, fokhagymakrém leves, bolognai, marhapörkölt) rettentően finom volt. A kiszolgálás viszont egy gulag-láger szintjét idézte. A szomszéd asztaloknál is sok volt a panasz, pld. alkoholmentes sör helyett alkoholost hoztak, a másik helyen már nem módosíthattak a rendelésen. De a csúcs! A mellettünk lévő asztalhoz leült két ifjú hölgy, pár perig ültek és vártak, majd abbahagyván a várakozást, elindultak másfelé. Rokonszenvesen kopaszodó akkor érkezett és rájuk szólt: "Mi van, indul a hajó? ? ? "
Ehhez képest tőlünk kapott 300 Ft borravalót. Remélem, beiratkozik valami pincér-tanfolyamra. Ha ő ottmarad, mi biztos nem eszünk többet ott.