2016. május 17.a párjával járt itt 55Régóta készültem visszatérni, tekintettel arra, hogy első látogatásomkor nagyszerű volt az étel. Ezúttal sem okoztak csalódást, nagyon jól főznek és isteni a harcsa, bármit is készítenek belőle. A víz mellett ebéd hangulatát nehéz felülmúlni.
Az étteremben mindig viszonylag sokan vannak, de a hely nagysága és elszeparált részei miatt ez egyáltalán nem zavaró, szinte nem is érzékelhető.
2016. március 1. járt itt 35 Amiben - ezidáig - még nem csalódtam, az a vadraguleves. A kilátás változatlanul pazar, a pincérek többségében kedvesek, a kezdők (? ) viszont az alapokkal sincsenek tisztában. Legutóbbi tapasztalatomat megelőzően volt már egy libamájas "élmény", ami lehetett volna negatív is, de a vezető volt olyan kedves, hogy a reklamációmra kárpótlást ajánlott, úgyhogy ott nem maradt keserű szájíz.
A legutóbb alkalommal azonban, amikor ismét a libamájért mentem vissza, csalódás ért, ugyanis vagy a szakács lett más, vagy a világnézete, de nagyon másként készítette a kért fogást, ami sem a korábbiakhoz képesti várakozásaimnak, sem az alapigényeknek nem felelt meg.
2016. február 26. járt itt 45 Többedjére tértem vissza, de csak ezúttal derült ki, hogy nem jó szobát foglaltam. Korábban ugyanis csak annyit kértem, hogy 8. emelet feletti balatoni panorámás legyen a szoba. Mi másért menne ugye egy parti szállodába az ember. Ez meg is volt, általában egyedi ajánlat keretében fizettem - felár nélkül. Na, most adtak egy 5.
emeleti szobát, ami a parkolóra nézett. Kértem másikat, közölték, hogy a dohányzó szinten nézzem meg, ott van panorámás. Természetesen büdös volt, nem kértem. Aztán egy teljesen tele szinttel játszottuk el ugyanezt, majd két órás egyezkedést követően szerencsére egy másik recepcióshoz kerültem, aki - az akkor már kb tizedjére feltett kérdésemre, mely szerint panorámás szobát tud-e adni - végre értelmes választ adott. Felárért igen. Az addig eltelt két órában a másik recepciós szájából ez nem hangzott el, azt hajtogatta, hogy tele a szálloda, max a 3. emeleten tud adni. Ekkorra már majdnem otthagytam a fenébe az egészet, de végül mondtam, hogy, ok, felárért (amit amúgy korábban egyetlen alkalommal sem fizettem ugyanezekért a szobákért) adjon másik szobát. Ha ettől a kis közjátéktól eltekintek, még azt is mondhatom, hogy ismét jól éreztem magam, de a szállodával kapcsolatos eddigi elégedettségem kicsit megingott. A szoba tiszta volt, itt-ott kopottas, a panoráma, immár megfelelő, az étel finom.
2015. október 16.barátokkal járt itt 55 Többedjére, egy törzsvendégeknek szóló akció keretében tértem vissza a szállodába. Balatoni panorámás emeleti szobát kaptam, és kérésre a kisállat miatt egy plusz takarót az ágyra. A személyzet, a séf, a takarító személyzet mind-mind kifogástalan modorú és viselkedésű volt.
Az ágy a megszokott, megfelelő méretű és nagyon kényelmes, a tisztaság mindenhol kifogástalan, a panoráma pazar. Az étteremben a séf a gasztronónima rejtelmeiről mesélt, és kedvesen érdeklődött, hogy ízlik-e az étel. A reggeli a kevés vendég ellenére pazarul bőséges. Ismét csodásan éreztem magam, úgy érzem, nem okozhat csalódást ez a hely.
2015. szeptember 16., csoporttal járt itt 55Másodjára tértem vissza az étterembe, nem véletlenül. A libamáj ismét isteni volt, és a másik választott főétel (szűzérme tejszínnel, póréhagymával, baconnal) harmóniája, összhangja, ízvilága is valami fantasztikus volt. A személyzet előzékeny, figyelmes, érdeklődő, de nem tolakodó. Az ár-érték arány a minőség figyelembevételével tökéletes.
2015. szeptember 16., csoporttal járt itt 15 Többedjére tértem vissza, de most azt hiszem, utoljára. Bejelentkezéskor hosszas ténfergés után volt csak hajlandó odajönni a recepciós pult mögött álló nő (sem recepciósnak, sem hölgynek nem tudom nevezni), és azzal kezdte, az orra alól odadünnyögve, hogy azonnal álljak el az autóval.
Mondtam, hogy majd talán miután bejelentkeztem, megnéztem a szobát, lejöttem a csomagokért elállok, de ezt máskor és másként kellett volna közölni (a szálloda saját parkolójában álltam, nem akadályoztam érdemben semmit és senkit). Ezt követően szintén foghegyről odavetette, hogy fizessem ki a szállást, mert nem fizettem előleget. Valóban nem, törzsvendégként nem szokták ezt kérni tőlem, de szolgáltatásért előre soha nem fizetek, így közöltem, hogy most sem fogom ezt megtenni. Ekkor már csapkodás kezdődőtt részéről, én pedig a kandi kamerát kerestem. Nem volt sehol. . . Előlegként felajánlottam a szállás várható összértékének ötödét, amiről kértem számlát. A számával együtt egy szobakulcsot odacsapott elém a pultra és otthagyott. Itt gondolkodtam el először, hogy el kéne jönni. Utólag azt mondom, ez lett volna a helyes. Ugyanis ezt követően hajnali 3-ig nem lehetett aludni rendezvény/disco miatt, melyen zene üvöltött az aulában és nagyon felhallatszott. Felháborító, hogy a hosszas előzetes emailezés és telefonbeszélgetés során sem említették (melynek során amúgy szóbakerült, hogy az előző rendezvénynek, amiről tudtam, vége lesz-e, mire megyek, mert pihenni szeretnék), hogy rendezvényt tartanak éjszaka. A harmadik dolog, hogy a telefonom töltőjét a konnektorban felejtettem, és kértem, hogy küldjék utánam. Két emailre semmi reakció, egy telefonhívásra megígérték, majd közölték, hogy nem találták meg. Magyarul ellopták. Hát végülis három csillagtól mit várjon egy volt törzsvendég. A kaja közepes, a szoba szocreál, a kilátás pazar, a Helikon leszerepelt.
2015. május 20., csoporttal járt itt 45 Több alkalommal voltam már itt, mindig a szokott magas színvonalon elkészített túrós lepényt kaptam, utolsó alkalommal csalódtam. S nem csak emiatt. Nem néztem ugyan az itallapot, és "bátran" rendeltem egy jegeskávé. Kávé, némi jég, egy gombóc fagyi, némi tejszínhab. Na, mindezt sikerült 1. 300,- Ft-ért felszolgálniuk.
Hát, nem a kávétól lett keserű a szám íze. Amellett, hogy többszáz forint a parkolási díj is óránként. Szóval, több tíz alkalom után meggondolom, legközelebb mikor térek vissza. Jah, és emellé a kutya nem kapott egy tál vizet se. Végülis, csak 28 fok volt. . .
2015. április 30., csoporttal járt itt 55Egyedi elképzelések iránt érdeklődő, azt maximálisan figyelembe vevő családi vállalkozás, bűbájos kissráccal, aki - kérdés után - nasit ad a kutyusnak.
Kb havi rendszerességgel visszajárunk, és vissza is fogunk, illetve amikor átutazóban járunk arra, akor is betértünk és be is fogunk térni. Mindig kifogástalan minőség és elbűvölő kedvesség fogad.
2015. április 30.egyedül járt itt 55 A tumultus általában zavar, de ott mindig ez van. Sütit kóstoltam már náluk, de nem igazán találták el az ízlésemet, ami persze nem mérvadó, ugyanis és az istenített Szamos, Daubner egyebek sütijeiben is találok alkalomadtán kifogásolnivalót. Egyetlen dolog miatt járok vissza, ez (az amúgy méregdrága) somlói.
Pont olyan csokival, tejszínnel, tésztával, ahogy nagyon jó és mindenből nagyon bőségesen van benne. Ennek nincs párja.
2015. január 30. járt itt 55 Másodjára tértem vissza, ezúttal kutyussal, akinek az elhelyezésével kapcsolatosan maximálisan rugalmasak voltak. Az étel bőséges választékban állt rendelkezésre és kifogástalan volt, annak ellenére, hogy második nap már jóval több szállóvendég volt, mint első nap, zökkenőmentesen állt át a személyzet.
Nagyon kedvesen érdeklődött a szobalány, segíthet-e, egyébként, nyilván a szálloda nagyságából adódóan, segítőkészek, de nem ajnározzák a vendégeket, aki ezt igényli, az csalódni fog. A szoba teljesen tiszta, kényelmes, és a kért paraméterekkel rendelkezett, az ágy kényelmetlenebbnek tűnt, mint legutóbb, egy másik szinten történő elhelyézésnél. Első éjszaka nagyon meleg volt, valószínűleg a sok kisgyermekes család miatt, nyitott ablaknál aludtam, de másnapra már ez is normalizálódott. Az elhelyezkedés magáért beszél, a minőség kifogástalan, érdemes visszatérni.