2023. szeptember 21., kollégákkal járt itt 35 Átlagos színvonalat képviselő pizzéria a népszerű és hangulatos Tompa utca elején. A nyári meleg, mondhatom, hőség ellenére a klimatizált belső teret nem lehetett használni, el volt torlaszolva a bejárat egy székkel, helyben étkezésre így kizárólag a terasz szolgál.
Amely egyébiránt hangulatos, hiszen kedves kis utca a Tompa, de egyrészt meleg volt, másrészt azért van folyamatos autós forgalom közvetlenül pár centire a terasztól, még ha nem is 100-zal repesztenek itt az autók, azért kicsit zavaró. A belső részben amúgy van egy kis galéria is a kemencék felett, továbbá itt van a mosdó is. A 3 oldalnyi étlapon egy lapot a pizzáknak szenteltek, 17 félét sütnek, a másik lapon a séf ajánlatai, napi leves, saláták és tészták, és néhány további pizza. Csekély desszertkínálat, csupán tiramisu, fagylalt és egyféle napi süti (1490 Ft). A kerek hagyományos 32-cm-es pizzák ára 2990-5490 Ft között mozog, amit én átlag felettinek éreztem, míg amit kaptunk az átlagos volt, nem prémium alapanyagokkal dolgoznak. A Porchetta Rustica pizza paradicsomos alapon szalámi, sonka, sajt 3790 Ft volt. Kevéssé tetszett, hogy a pincér hölgyet folyamatosan vadászni, keresgélni kellett, mert rendre elment telefonálni vagy dohányozni a terasztól távolabbra, nyilván nem akarta zavarni a vendégeket. Egyébiránt a vendégekkel kedves volt, ahogy a pizzákat készítő séf fiatalember is. Nálam ez most így csak 3 pont, sajnálom. Nem rossz hely, simán be lehet ülni ide pizzázni, ha éppen erre jár az ember, de célzottan a város másik végéből biztosan nem ide jönnék, annyi szuper másik pizzéria van Budapesten még. Kötelező szervizdíj nincs.
2023. szeptember 21.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Külvárosi régivágású, hagyományos kisvendéglő Angyalföldön a Reitter Ferenc utcában. Abszolút retró benyomások törtek itt rám, gyermekkoromat, az 1970-es - 80-as éveket megidézve. Egy meglepően forró koranyári napon sikerült éppen erre járni, ennek ellenére kizárólag a nem klimatizált sátortetővel árnyékolt belső udvaron lehetett helyet foglalni helyben étkezni.
A benti éttermi részben le volt oltva a villany, jelezve, hogy oda nem lehet bemenni, pedig egyértelmű volt, hogy ott jó pár fokkal hűvösebb lehet, igaz, ott sem láttam légkondit vagy csak nem volt bekapcsolva. Ahogy körbepillantottam, minden asztalnál keményen izzadtak a vendégek. Hozzáteszem, megfelelő hőmérséklet esetén nem lett volna gond ezzel a belső udvarral sem, de ez így szó szerint büntetett. Retró környezethez retró étlap dukál. Sok oldalas lapozgatós gyűrűs lefűzőbe bújtatott lapok, műbőr kötésben. Középkategóriás árazás, előételek 2800-6000 Ft között, érdekességként rántott békacomb, vegyesen magyaros és nemzetközi ételek. Levesek 1400-2800 Ft között. Főételek 3300-10050 Ft között. Tetszett, hogy lehetett kis adag ételt is kérni 70%-os áron. Kommersz italkínálat. Házgyári bolti kenyér. Hagyományos, ötlettelen tálalás. Elég sokat kellett várni az ételre. A fűszerezés magyaros volt az őzraguleves (1900 Ft) és a hortobágyi palacsinta (1820 Ft/ kis adag, 2600 Ft normál adag) esetében is, azonban nagyon túltengett a pirospaprika, minden más fűszert háttérbe szorítva, elnyoma. A régivágású pincér úr udvarias, de kicsit megfáradt, szomorkás volt. Kötelező szervizdíj nincs. A mosdó felújítandó állapotú. A névhez annyit, hogy ez a kisvendéglő nem tévesztendő össze a szintén Kakas nevet visel XVIII. kerületi étteremmel, amely magasabb gasztronómiai színvonalat képvisel véleményem szerint.
2023. szeptember 21.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A belső Erzsébetvárosban lévő Gólem Központ és közösségi tér éttermét az itt olvasott Ugor tollából kelt ajánlás alapján kerestem fel, s ez minden szempontból telitalálatnak bizonyult. A Gólem elsősorban budapesti zsidó színház, ahogy azonosítják magukat, de amikor éppen nincs színházi előadás, akkor is nagyon érdemes ide eljönni, mert a kávézó-éttermük önmagában is megállja a helyét a belvárosi vendéglátóhelyek között.
Az aktuális kínálat ákombákom krétabetűkkel olvasható a fali táblán. A beltér kifejezetten tágas, több asztaluk van elszórtan, kicsit retró, kicsit muzeális a hangulata, de felettébb meleg, barátságos, közvetlen. Széles az italkínálat, többféle kézműves kisüzemi sör, kóser borok és pálinkák, kávé, szörpök, teák kaphatóak. Ételek terén Golem Hot Shots néven zsidó, illetve kisázsiai, közel-keleti izgalmas húsos és zöldséges főfogások (2290 Ft), mellé a köretek 950 Ft-ért (pl. zsidótojás, quiche, rozmaring pesztó, halkrém, hummusz, labneh, Zataros májpástétom, Tabboulleh, naponta váltakozó kínálat), szóval jó pár olyan érdekes fogás, amelyek közül kb. bármelyiket megkóstoltam volna szívesen. Desszertek terén rugelach, babka, tahinis brownie (390-890 Ft). Ahogy látható, korrekt, kedvező árazásúak az ételek. Az eszpresszó is csak 490 Ft. Péntekenként sütik hétvégére az egész babka kalácsokat, rendelésre (3990 Ft). Napi menüben lehet enni levest + babkát 1890 Ft-ért, a leves + főétel 2890 Ft, csak főfogás 2090 Ft. Hideg fűszeres gazpacho magvas pirított rozskenyérrel, pohárban tálalva, majd fűszeres sült csirkecomb zöldséges rizzsel, uborkasalátával. Nagyon jól eltalált fűszerezés mindkét fogásnál, és a ráadás rugelach is nagyon finom, házias volt. Nemcsak az ételek voltak finomak, de a kiszolgálás is nagyon kedves volt és a lányok a pult mögött őszintén örültek a vendégek elégedettségének.
2023. szeptember 17., csoporttal járt itt 55 A Majecsko egy vidám hangulatú, fiatalos, ugyanakkor igen színvonalas, minőségi finomságokat kínáló bisztró és kávézó Budafokon a Magdolna Udvarban. Itt van a Budafoki Pincejárat pincenapok központi helyszíne, az udvarban található a kerületi helytörténeti kiállítás is. A belső udvaron szabadtéri színpad és a kávézó sátorlapokkal árnyékolt terasza található.
A beltér vintage hangulatú, stílusosan berendezett. A többféle csinos, házias jellegű sütemény közül egy citromtortát választottam, amely igazán pazar ízeket hozott (950 Ft). A paleo torták ennél drágábbak voltak (1300 Ft). Az édességek mellett sós fronton szendvicseket és kis kóstoló tálakat is kínáltak, afféle bor mellé való mediterrán borkorcsolyákat (sajt, olívabogyó, koktélparadicsom, rukkola, házikolbász). A latte is nagyon finom, bársonyos volt (850 Ft). Alap, hogy kínáltak a süti és a kávé mellé is kísérő vizet, természetesen ingyen. A free wifi mellett nyomtatott olvasnivalót is találni Majecskónál. A sós pálcika szintén házi sütésű, saját recept alapján, abból is vittem egy zacskóval a pincelátogatásra (550 Ft/ 10 deka). Több fajta Szent András kézműves sört kínálnak üveges kivitelben (890/990 Ft). Nagyon tetszett a Majecsko, mindenkinek szívesen ajánlom.
2023. szeptember 17., csoporttal járt itt 55 A Budafoki Pincejárat keretében látogattunk el ide a barlanglakáshoz, amely csendes zöldövezeti részben a domboldalon található. A barlanglakást szakavatott vezető mutatta be a csoportunknak, előtte egy pohár levendula szörppel, illetve fröccsel is megkínáltak bennünket.
A Veréb utcai barlanglakás volt az utolsó itt Budafokon, amiben laktak, Tóth Győzőné Tóth Julianna férjével több mint 50 éven át élt itt férjével, egészen az 1960-as évekig. A számos budafoki barlanglakást tömegesen a II. világháború végén számolták fel, mivel nagyon egészségtelen körülmények között éltek itt a legszegényebb emberek, és sajnos teljesen meg is szüntették őket, csak ez az egy élte túl, és szerencsére így megmaradt emlékhelyként, kiállítóhelyként. Ez egy mesterséges kialakítású mélyudvaros barlanglakás volt, az utcaszintről lépcsőn lehet lejutni a kis udvarba. A lakórészben többségében az utolsó lakó, tulajdonos eredeti személyes használati tárgyai, berendezései találhatóak meg, majd később fokozatosan bővültek a kiállítási tárgyak a helyi mesterek szerszámaival, pl. ács, esztergályos, földműves, borász, cipész szerszámok is láthatóak. Az egyik szobában egy kis bölcső is látható gyerekjátékokkal. A felnőtt belépőjegy 1000 Ft-ba került. Budapesten ez az egyetlen, még fennmaradt és látogatható barlanglakás, azonban vidéken a Mátrában, Noszvajban és Szomolyán is található több is, amit még megőriztek az utókornak.
2023. szeptember 17., csoporttal járt itt 45A Budafoki Pincejárat programot immáron havonta megrendezik Budafokon, ilyenkor kinyitnak a borospincék, borászatok, kisvendéglők, van ingyenes mikrobuszbusz körjárat a részt vevő helyszínek között, egész napos programként lehet körbenézni, kóstolgatni, közben élő koncertek, előadások színesítik a programot és persze a kerület nem mindennapi, valóban különleges kiállítóhelyei is felkereshetőek (óvóhely, barlanglakás, helytörténeti gyűjtemény).
Az utolsó helyszínként kerestük fel a Városháza közelében lévő parkban a BORgiorno nevű helyet, amely egy egyszerű kioszk pavilonban került kialakításra, itt az ablaknál lehet rendelni és fizetni, asztal szerviz nincs. Az ablaknál lehet rendelni, majd a szabad téri teraszon lehet üldögélni, borozgatni, beszélgetni, értelemszerűen csak jó időben, hiszen nincs tető az emberek feje felett. A programot itt élő koncerttel színesítették a szomszédos szabadtéri színpadon játszottak az együttesek, örökzöld slágereket, legalábbis amikor ottjártunk, ilyenek mentek. Az árak mérsékeltek. Ételeket nem tartanak. Népszerűek a pezsgős, illetve proseccos koktélok (1600 Ft), az epreset dicsérték. A borok a Bibok (Sóskút), Várszegi (ők helyiek, Nagytétényből, jártunk is náluk a nap során), Katona (ők alapvetően balatonbogláriak, de itt Budafokon is van pincéjük) és Soós (Gyöngyöspata) pincészetekből érkeztek, 550-1000 Ft-os deci árakkal. Az eszpresszó 450 Ft-ba került, nem volt jó. Egy 5 dl-es szénsavas ásványvíz 350 Ft volt.
2023. szeptember 17., csoporttal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Budafok évek óta közkedvelt étterme nagy kerthelyiséggel a kerület központjában, forgalmas főút mellett. Ingyenes parkolási lehetőség korlátozott számban a bejárat előtt. A tradíciókat követve hagyományos receptek alapján készült sváb és magyaros ételek mellett az újítás szeleként ázsiai ízek is felbukkannak a konyhában.
A belső kialakítás és berendezés egyszerre ötvözi a tradíciót és a modernitást, mindez egy barátságos, családias közeget hoz létre, amely akár baráti társaságok, akár családi összejövetelek optimális helyszíneként szolgálhat. Akár nagyobb társaságokat, csoportokat is tudnak fogadni, különterem is van. A normál étlap mellett a havi chef ajánlatok közül is lehet válogatni. Árazásban nem olcsó hely, de korrekt, figyelembe véve a hatalmas adagokat. Levesek és desszertek 2000 Ft környékén, előételek 3000 Ft körül, főételek 4-6000 Ft között mozognak átlagosan. Két ázsiai fúziós fogást választottam a júliusi chef ajánlatok közül, előételként kecskesajtos rántott fekete rizsgolyókat salátával, körtepürével (2990 Ft), majd currys csicseriborsó levest jércehússal (1990 Ft), végül desszertként serpenyős császármorzsát szilvalekvárral (2390 Ft), ez utóbbi már a kóstolást követően elvitelre, mert kifogott rajtam a 3 fogás. Kötelező szervizdíj 10%. Házi mézes málnaszörpöt ittam az ételek mellé (990 Ft). Sörök terén Warsteinert és Paulaner búzát csapolnak (1790/1990 Ft korsó), valamint belga meggysört, ami érthetetlenül drága volt (2790 Ft a korsó). Pörgős, barátságos, de ugyanakkor udvarias személyzet, összeszokott csapatnak tűnnek, ismerték az ételeket, tudtak tanácsot, ajánlást adni. Abszolút pozitív élmény volt, mindenkinek ajánlom a Promontor Vendéglőt!
2023. szeptember 16.barátokkal járt itt 45 Tipikus régivágású, retrós, a 80-as éveket megidéző söröző Újlipótvárosban, a Nagykörúttól egy saroknyira. Ételeket nem tartanak, nincs konyhájuk. Italok terén abszolút mainstream, azon belül is az olcsóbb kategóriás italok minden fajtából, bármifajta meglepetés, újító szándék nélkül.
Starporament csapolnak (korsó 5 dl 900 Ft/ pohár 3 dl 650 Ft), ezen kívül volt 7-8 fajta üveges sör, de ezek között sem volt kézműves vagy pl. IPA. Jobb híján az üveges Stella 750 Ft-ba került. Pálinkából Bolyhost tartanak, azt inkább kihagytuk. A Jagermeistert jópofa hűtött, világító piros szarvasos szerkentyűből vártuk kicsordogálni, de kiderült, hogy az csak dekoráció. Minden esetre jól behűtve kaptuk az üvegből, 5 cl 880 Ft-ért itt a belvárosban kedvező árnak számít, azt mondanám, ezres alatt annak tekinthető. A Somersby cider 800 Ft, a kis üveges Coca Cola és a Kinley Tonic 500 Ft volt, szóval tényleg nem egy drága hely. A bejárat előtt van egy kis kiülős pad, illetve meg van nyitva a portál, gyakorlatilag itt zajlik az élet, itt ül mindenki. Pedig a benti részben van sok asztal, sőt, galéria is, de mégis mindenki ide az ajtó köré tömörül. Nyilván a szabad levegő és a dohányzás miatt is alakult ez így. A kvázi ház bora Varga Pincészettől decije mindössze 200 Ft. Sok a törzsvendég, főleg a környéken lakók köréből. Mindig jó a hangulat, nagy a nyüzsgés esténként, de nem egy balhés hely.
2023. szeptember 16.gyerekekkel járt itt 25 A Sá-Ra termálfürdőben töltöttünk el néhány kellemes órát a gyerekekkel, adta magát, hogy itt együnk a fürdőzés után, hiszen több vendéglátó egység is található a fürdő területén belül egy afféle bazársoron. Á la carte és menü rendszerű étterem, gofrizó, önkiszolgáló étterem, söröző és utolsó egységként egy retró hangulatú strandbüfé, a lángosos.
Több problémánk is akadt, dióhéjban összegezve: nem tiszta, az aszal és a pult is ragadt. Drága, egy sajtos-tejfölös lángos 1500 Ft-ba került, de úgy megkívántuk, néha előfordul ilyesmi. Sem szalvétát, sem blokkot nem kaptunk. Miután kifizettük, kimentünk a kinti teraszrészre várakozni, mert nem akartunk az olajszagban bent ácsorogni, itt vártuk meg a lángos elkészültét. A férfi dolgozójuk kifejezetten barátságtalan volt, még be is szólt valamit, a fiatal lány (talán tanuló vagy nyári diákmunkás rokon) meg csak egyszerűen totál amatőr volt, egyáltalán nem volt képben. A lángos egyébként rendben volt, frissen készült, mondjuk ennyi pénzért juthatott volna az egész felületre a széléig tejföl és sajt, de sebaj. Ahogy leírtam, nem a lángossal volt a baj, nagyjából minden mással viszont igen. Összességében én nem ajánlom.
2023. szeptember 16., kollégákkal járt itt 25 Részletesen leírtam, hogy miért 2 pont, se sajnos éppen valami technikai gixer lett az oldalon elszállt az értékelés. Röviden akkor újra. . . Ez az Okiko 2. egysége, az első a Király utcában található, elég gyakran változtatja a nevét az a hely.
És itt a Tompa utcában is volt már minden IS, amikor először jártunk ide 10+ éve, akkor egy korrekt kis hangulatos bár, aztán valami más, egy másik bár, de az már nem volt olyan jó. . . utána kézműves burger, nem sokáig. . . és most pár hónapja az Okiko. Bár sushi az egyik fő csapásirány az étlapon, de ezúttal én inkább napi menüt ettem, ami Miso leves és teriyaki csirkés tészta volt, ami vonzó hívószónak tűnt. Sajnos egyik sem volt jó, sőt, nehezen gyűrtem le azt a pár kanál ételt is, amit végül magamba küzdöttem. A Miso levesnek fura mellékíze volt, egyáltalán nem miso-s, az alga és a póréhagyma rágós, kemény. A második fogás, a tészta meg konkrétan émelygősen édes volt, a tészta túlfőtt. Egyébként szemre nem nézett ki rosszul egyik fogás sem, de ízre rémes volt. Két olyan alap fogásról beszélünk, amit bármely ázsiai kifőzdében meg tudnak normálisan csinálni. Jó esetben. . . de itt sajnos nem sikerült. A pincérlány nem igazán vette a jeleket, nem tudta kezelni a helyzetet a sajnálkozáson túl, meg hogy majd jelzi a szakácsnak. Kompenzációt nem ajánlottak. Mindez 2500 Ft + szervizdíjért elég halovány. Csalódás a hely, sajnos ha nem jó az étel egy étteremben, akkor a többi mit sem számít.