2023. március 16. járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pozitív értelemben nem változott sok minden az évek során. Továbbra is változatlan helyen és koncepció szerint működik a kerékpár boltba és szervízbe oltott újhullámos kávézó. A kávé továbbra is kitűnő, a biciklikhez meg továbbra sincs semmi közöm, nem is értek hozzá, sőt, hovatovább biciklizni sem tudok.
A kávét a La Marzocco kávégépben főzik, ez kb. a kávégépek Ferrarija, csúcsminőség. Egy hibátlan Cortadot ittam, nem valami olcsón, de sajnos itt tartanak ma az árak, nem kiugró (750 Ft). Az eszpresszó 650 Ft, a latte 950 Ft. A kávét lehet dupla, azaz doppio változatban is kérni, ha valakinek még nem elég magas a vérnyomása, nekem elég volt egy szimpla is. Készítenek filteres kávét is (1100 Ft). Étel nincs sokféle, kétféle grillezett panini melegszendvics (1500 Ft), sajtos vagy sonkás, répatorta, áfonyás sajttorrta (1100 Ft). A kávén kívül Funky Forest prémium kategóriás kis üveges 100%-os préselt gyümölcsleveket is ihatunk (790 Ft), az alma-gyömbért kóstoltam, nekem bejött. A bejárat előtt terasz nincs, de az ablakba be lehet ülni ilyen kis sámlifélékre. Kávét otthoni elkészítésre "zacskóban" is vásárolhatunk.
Érdekes
2023. március 16.barátokkal járt itt 45 Miért áll Kandó Kálmán a Tiszai Pályaudvar, Miskolc fő vasútállomása előtti téren? Egyszerűen összefoglalva a lényeget, gépészmérnökként ő volt a magyar vasút villamosítás feltalálója. A pályaudvar előtti tér is Kandó Kálmán nevét viseli. Hogy mi köze volt Miskolchoz?
Fogalmam sincs, tudomásom szerint semmi, szóval inkább a vasútállomás, a vonat lehet az összekötő kapocs, persze talán tévedek. Minden esetre úgy szól a történet, hogy a Közlekedéstudományi egyesület miskolci tagszervezete kezdeményezte a szoborállítást. Esetleg még ez lehet közvetetten a kapcsolat, hogy Miskolc évtizedeken át a magyar nehézipar fellegvára volt, a Miskolci Egyetemen a nehézipari, gépész (mérnöki) képzés állt a központban. A szobrot a 60-as években készítették, haraszti mészkőből faragta Antal Károly szobrász. Innen a térről indul a két villamosvonal egy körfordulóból, valamint több busz végállomása is itt található.
2023. március 16., kollégákkal járt itt 45 A NAV Dél-Budapesti igazgatósága épülete mellett található a Haller Étterem, amelyet a Szent Benedek utca, illetve a Haller utca felől közelíthetünk meg kívülről, külsősként, míg a NAV dolgozói a házon belül egy átjárón tudnak az étterembe bemenni. Hétköznap tartanak nyitva reggel 7. 30-tól kb. 15 óráig.
Minden hétköznap kínálnak napi ebédmenüt, a 2 fogás - leves + főétel - 1450 Ft. Az aktuális étlapot online előre meghirdetik, de lehet hírlevélben is kérni, ez esetben a megadott e-mail címre elküldik. A napi menün kívül, ami nyilván a legnépszerűbb, vannak dekára kimért fogások "okosfalatok" néven, valamint főételek körettel kis- és nagy adagban. 3 féle leves (500-600 Ft körül), napi főzelék (750 Ft) 2 féle feltéttel, 4 féle főétel köretekkel szerepel a naponta változó kínálatban. Két fajta desszert közül lehet választani (500-800 Ft között), ezek egyike "reform", mentes vagy kalória-csökkentett. Önkiszolgáló rendszerben működik az egész, tálcát tologatva, a napi menü külön pultnál kerül kiadásra. Két pénztár működik, de elég hosszú a sorban állás. Vizet lehet ingyenesen venni a kihelyezett ballonból. Sok asztal van, ránézésre több mint 100 ülőhellyel. A kávézókat 2 kávégép várja, szintén önkiszolgáló "csináld magad" rendszerben, lehet elviteles papírpohárba vagy hozott csészébe is tölteni a feketét, 330 Ft az eszpresszó, ha jól emlékszem, minden belevalóért és a pohárért pluszban kell valami csekély összeget ráfizetni. A brokkolileves csészényi kis csipetkével kifejezetten finom volt, mintha egy kis zöldborsó püré is került volna be. A főétel fűszeres sült csirkecomb (alsó + felső egyben) korrekt, a főtt burgonya kissé alulkészült, sótlan, voltak benne közepén főtlen darabkák is. Mennyiségre zónaadag köret. Alapvetően ismert magyar ételeket készítenek, ahhoz képest, hogy menza, egész jól. Van még egy önkiszolgáló saláta/savanyúság pult, valamint jó kinézetű piték 695 Ft-ért, almás, szilvás töltelékkel. Mosdók a belső fal menti folyosón találhatóak.
2023. március 16., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Folytatom a Boráros tér környéki vendéglátóhelyek felfedezését. Eddigi tapasztalatok alapján az árversenyben a Mester utcai kifőzde lett a nyerő. A kávézó csak a nevében szerepel, nyilván lehet kapni kávét, de nincs semmi kávézó hangulat. Olcsó ebéd az, amit nyújtanak és amiért rendkívül sokan érkeznek ide.
Elvitelre és helyben étkezésre is, már délelőtt 11 órától gyülekeznek az emberek. Ahogy a több évvel ezelőtti értékelés leírta, igazából itt semmi sem változott, az árakat az infláció vitte feljebb. Minden hétre időben meghirdetik a heti menüt - kihelyezett szórólap elvihető - , a 2 fogásos ebédmenü A: 1300 Ft, B: 1400 Ft. A három féle leves közül szabadon lehet válogatni, a főétel adott, de a köret itt is választható. A menü levese csészényi méretű, de külön lehet nagy adag levest is kérni. A húsos főételek ára 950 Ft, még mindig a bűvös ezres alatt maradva. A savanyúságok ára 250 Ft. A kínálat hagyományos, magyaros konyha népszerű ételekkel, pörkölt, tokány, napi főzelék feltéttel, tészta. A pultban egy kínai pár szorgoskodik. Igen, nem tévedés, kínaiak, akik magyaros ételeket árulnak! Szerintem ez a hely nagyon bejött nekik! Helyben max. 20 ember tud leülni szorosan. Itt az idegenek is simán leülnek melléd az asztalhoz, ha egyedül eszel egy 4 személyes asztalnál. Minden asztalra volt kihelyezve kancsóban víz, természetesen ez ingyenes. Korrekt fejtettbab leves, valamint csirkeragu Budapest módra hasábburgonyával. Ez utóbbi nyilván mirelit. A másik - olcsóbb - menüben tejszínes penne tészta volt, elég szép adagot adtak. Volt még gyümölcsleves is, a harmadik fajta talán csontleves. Az ételeket mikróban melegítik. Az ételek kint vannak a pultban elkészítve, tényleg, mint a kínaiban. A vendégkört leginkább a környékbeli munkások (építkezésekről), valamint a nagyobb étvágyú, nem öko/bio/diétázó irodisták adják, a nyugdíjasok szintén nagy számban fordulnak elő elviteles dobozokkal, de babakocsis kismamával is találkoztam. Míg a menü húsos főételét inkább zónaadagnak mondanám, a többi főételnél kifejezetten nagy tányérokat mérnek. Szombaton és vasárnap zárva tartanak.
2023. március 15. járt itt 45 A CCC kávézó láncnak van pár egysége Budapesten, ezek egyik a Corvin sétányon található. Egy kicsit furcsán hatott, hogy míg a pár lépésre lévő másik kávézó a sétányon teljesen tele volt vendégekkel, itt csak lézengtek, egy másik asztalnál ültek, aztán még utánam érkezett egy asztaltársaság.
Minőségben pedig ez is teljesen megfelelő, kínálat is volt, talán itt a marketing vagy az üzleti érzék hibádzik. A benti részben az almazöld-fehér a meghatározó színvilág, sok asztal van, a kiszolgálás a pultnál történik. Egy eszpresszó 590 Ft-ba került, hagyományos, olasz pörkölésű finom kávét kaptam. A házias jellegű sütemények, torták szeletára 1000 Ft alatt marad, répatorta, almás pite, csokitorta, túrótorta, sajttorta is akadt köztük. Péksütemények terén croissant, többféle muffin (690 Ft), szóval a mostanság trendi fajtákat találjuk itt is. Készítenek kiadós reggeliket is, tojásételeket, ham & eggs-et, 1500 Ft körül áron + extrák, ha valaki szeretne. A kiszolgálás kedves volt, de a két pultos lány (vagy a pultos lány és a barátnője) több időt töltöttek a kinti teraszon dohányozva, beszélgetve, mint bent. Nyugis, kellemes hely, bár nincs semmi egyedi hangulata.
2023. március 15. járt itt 45 A névről valami más ugrott be. Volt egyszer Fertőrákoson egy Noah étterem, egy csodás családi kisvendéglő, sajnos nem sok időt értek meg és tavaly végleg bezártak. A Szent István park mellett viszont a korábban éveken át sikerrel üzemelő Panini helyén felfedeztem, hogy itt bizony változott a cégér, új tulajdonos érkezett.
A beltér alaprajza és elrendezése nem változott, az adottságok miatt nem is nagyon lehetne, viszont a dizájn modernebb, frissebb, divatosabb lett. Bár még nincs minden kész, ottjártamkor a mosdók felújítása zajlott éppen. Közben már üzemelnek és a vendégek is már folyamatosan jönnek. Ez az a tipikus hely, ahol a kreatív home office-ban dolgozók ide helyezik át az otthoni irodájukat, és gyakorlatilag egész nap tudnak innen dolgozni, ha csak egy laptopra és fülhallgatóra van szükségük a munkához. Az étlapon szerepelnek nemzetközi bisztrós melegételek, tojásételek, croissant szendvicsek, mediterrán előételek, saláták, gulyásleves, házi burger, némi desszert. Összességében nem egy olcsó hely, a legolcsóbb sima vajas croissant 790 Ft, egy klasszikus omlett 2490 Ft. Itt is dívik a 9-es szám fétise, minden étel ára 90-re végződik. Az ételek és a kávé is finom volt, de nem kiemelkedő. A kávé kifejezetten kis adag volt, itt a latte kisebb mint másutt a cappuccino (920 Ft-ért). A Croque Monsieur 2 szelet kenyérből állt (2690 Ft), kis saláta melléklettel. A kötelező 12%-os zerdivzdíjjal együtt így egy reggeliért fizettem 4000 Ft felett. Összességében kellemes, barátságos hely, még kiforrja magát.
2023. március 15. járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Hoppá Bisztró pár évvel ezelőtt az Andrássy úton nyitott meg, majd átköltöztek - talán tavaly? - a szintén belvárosi szomszédos V. kerületbe, az Október 6. utcába, a Bazilika közelségébe. Hétköznap 2 vagy 3 fogásos üzleti ebédet kínálnak 3. 490/3. 990 Ft-ért ottjártamkor.
Kissé bánatos voltam, hogy éppen az áremelés után sikerült betalálnom, előtte héten ugyanis még mindkét menü 500 Ft-tal volt olcsóbb. Egy pohár házi szörppel (490 Ft a kedvezményes ára a menü mellé) és a kötelező szervizdíjjal együtt végülis 5000 Ft felett végződött a valójában fizetendő számla. A szűkített menü is igényes, választékos, így ár-érték arányban korrekt ajánlat. 1 leves, 1 előétel, 3 főétel (sertés, csirke, húsmentes karfiol), valamint 2 desszert szerepel a business lunch heti menüjén. Azt azért még megjegyzem, hogy a 2 desszert közül csak az egyik volt elérhető, ennek oka ismeretlen (nem pénteki nap volt és a napon belül is az ebédidő eleje). Az általam kóstolt ételek mind finomak, jó minőségűek, ügyesen elkészítettek, szépen tálaltak voltak. Körözött magyarosan, igazi kovászos pirított kenyérrel - 2 féle, fehér és barna magvas - előételként. Konfitált sertéstarja, rozmaringos sült burgonya, jus-vel, tejfölhabbal a főétel. Kitűnő állagú, készültségű és ízvilágú hús. Kicsit kevés volt a köret a húsmennyiség mellé. Tejmentes kókuszos panna cotta eperrel, bazsalikommal a desszert. A panna cotta kissé jellegtelen volt, ellenben a darabos eperszósz a tetején kitűnő. A normál étlap rövidke, egy oldalnyi, magyaros fogások, 2 leves, 3 előétel, 3, desszert és 6 főétel, közte csirkepaprikás, rozé kacsamell, Hortobágyi angus rib eye steak, kecskesajt, zsályás borjú zsemlegombóccal. Az elegáns L alakú beltérben elég sok asztal van, galériaszint nincs. A személyzet, a kiszolgálás professzionális, udvarias, figyelmes. Egy profi, jól kitalált csapat a Hoppá, figyelemre méltó konyhával. Legyen az én bajom, de az étterem nevével továbbra sem vagyok kibékülve, de ezek szerint másnak bejött. Vendégkör tekintetében külföldiek és magyarok is vegyesen, környékbeli bankárok, üzletemberek. Nagyobb társaság esetén javasolt az asztalfoglalás.
Érdekes
2023. március 15.gyerekekkel járt itt 45 Újpest egyik közismert látványossága a víztorony, amely a kerület határában, a XV. kerületbe átvezető felüljáró mellett található, vele szemben a Stop Shop Bevásárlónegyed kapott helyet. 1911-1912 között építették fel a nagyon mutatós, stílusos, kecses 27 méter magas tornyot, amely 60.
000 kerületi lakos, valamint a számtalan újpesti gyár, üzem vízellátását biztosította közel 90 éven át. Akkoriban modern vasbeton technológiával betonból és részben téglából épült. Bár közel 100. 000 fő számára lenne képes a víz kapacitást biztosítani akár ma is, 2003 óta nem használják. Állapota erősen leromlott, omlásveszélyes. Műemléki védelem alatt áll, s talán egyszer majd ezt is meg fogják újítani, ez is új hasznosítási funkciót kaphatna, több víztorony "sorstársához" hasonlóan. A torony oldalán emléktáblát helyeztek el arról, hogy a II. világháború idején a helyi újpesti partizánok megakadályozták a torony felrobbantását. A torony lábazatát persze már megtalálták a falfirkálók, számos igénytelen graffiti csúnyítja el.
2023. március 15.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Többször jártunk már itt az elmúlt években, legutóbb elvitelre vásároltunk. Nem az autós megoldással, mert az nagyon lassan haladt, annyi autó torlódott fel, hogy más a bevásárlóudvarba behajtás is akadályozott volt tőlük. Parkolási lehetőség rengeteg van, mi a közeli üzletek egyike előtt álltunk meg.
Bár van tabletes rendelési lehetőség, de mi inkább az "élő" rendelésfelvételt választottuk, amivel jobban is jártunk, mert az eladó hölgy segített megtalálni számunkra a legkedvezőbb termék árukapcsolást, mármint ár tekintetében. Csirke burgert boxban, nagy pikáns csirkefalat "vödröt", 6 csirkecombot, mellé üdítőket, sült krumplit és egy kávét vásároltunk, összesen 9ezer Ft körül fizettünk. Az üdítőt újra lehetett tölteni. Viszonylag sokat kellett várakozni a rendelésünk elkészülésére, de sok volt a vendég is hétvége ebédidőben. Minden csomagolás papír volt, törekszenek a műanyagok kerülésére. Ételeink még hazaérkezéskor is melegek, azonnal fogyaszthatóak voltak. Összességében ez most pozitív élmény volt.
2023. március 15.barátokkal járt itt 55 Miskolc város forgalmas csomópontjában, a Villanyrendőr megállónál található a híres Mancs szobra a Szinva patak feletti kis téren. A németjuhász kan kutya a miskolci Spider Mentőcsoport mentőkutyája volt. Gazdájával, Lehoczki Lászlóval éveken át a Föld több pontján mentettek ki sikeresen embereket a földrengés utáni romok alól, illetve egyéb veszélyes helyzetekből a mentőakciókban.
Azáltal vált még különlegesebb és értékesebb mentőkutyává, hogy még víz alatti holttesteket is tudott jelezni, ennyire különleges és kifinomult képességekkel rendelkezett. Még film is készült róla pár évvel ezelőtt. Mancs a város büszkesége lett! Szobrát még életében, 2004-ben avatták fel, amely hamarosan közkedvelt látványosság lett a városban. Sokan, ha erre járnak, naponta megsimogatják a kutyus fülét, megpaskolják "bundáját":
Mancs sajnos 2006-ban betegségben elpusztult. Azóta a szobrot friss virágok, gyertyák, koszorúk díszítik, ottjártunkkor is.