Gyémánt 500
2022. november 8.gyerekekkel járt itt 35 A kehidai fürdő fedett részében itt lehet ételhez jutni. Az élményfürdő medencéje mellett egy lekerített részen alakították ki az önkiszolgáló éttermet. A fizetés független a fürdőbelépőtől, azaz a fürdő karszalagjára nem lehet a költést felíratni.
Így, ha itt szeretnénk enni vagy inni valamit, akkor vissza kell menni az alagsorban lévő öltözőbe a szekrényhez, magunkhoz venni a pénztárcát és visszamenni. Amúgy készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni. Önkiszolgáló rendszerben a pultnál lehet rendelni a kiválasztott ételt, amelyek már le vannak előre sütve, elkészítve. Kifőzdés-menzás-strandos ételeket találunk, ilyen minőségben. 2-3 leves (gulyás, gyümölcsleves, csontleves), bolognai, napi főzelék, pörkölt, rántott ez-az (dekára kimérve), sült kolbász, hurka, hamburger, hot dog, gyros. A főételek ára kb. 2500-3600 Ft között alakul. Algida jégkrémeket kínálnak, közepes árfekvésben. A Magnumok széles kínálatából 4 különböző fajtát kóstoltunk: vegán mandulás, ruby, dupla málna, fehércsokis vaníliás. A 4 db összesen 3200 Ft-ba került. A házi limonádé 650 Ft (5 dl). Gesztenyepürét, somlóit, gyümölcsös joghurtot a pultból el lehet venni, műanyag pohárban. Az üdítők elég drágák, a 0,5 l-es Pepsi, Schweppes, Toma gyümölcslé 650 Ft. A pénztáros hölgy kedves volt. Elég sok asztalnál le lehet ülni, értelemszerűen a vendégek köntösben vagy fürdőruhában vannak mind. Volt bekészítve kézfertőtlenítő a bejáratnál. Az asztalokat vendégek távozása után nem törölték le. Nem minden vendég pakolt el maga után távozáskor.
Érdekes
2022. november 8. járt itt 45 Imre herceg az államalapító István király és Gizella fia volt, egyetlen gyermekük, aki megélte a felnőttkort, de fiatalkori, váratlan halála miatt nem kerülhetett trónra. Imre Fehérváron született 1000 körül vagy pár évvel utána, a pontos születési dátuma nem maradt fenn. Az dokumentált, hogy 24 éves korában halt meg, vadászat közben egy vadkan sebezte halálra.
A hagyomány úgy tartja, hogy a ma is álló székesfehérvári ferences templom és rendház (ma Szent Imre nevét viseli a templom) előtt annak helyén álló királyi palotában született, ez helyileg Fehérvár belvárosában, az Országalma közelében található. Imre herceg szobrát is itt helyezték el, de egy kicsit eldugott helyen, a térről induló egyik kis utcában, amely a templom mögött fut. Az egykori palotában emelt Szent Imre kápolna fontos zarándokhely lett. A halálakor épülőfélben lévő fehérvári bazilikában temették el, számos Árpádházi-uralkodóhoz és leszármazottaikhoz hasonlóan. Abba nem mennék bele, hogy valóban szentéletű volt-e, minden esetre felesége nem volt, gyermeke sem született, de a történészek szerint csak a XII. századi Imre-legendák és a későbbi egyházi, vallásos történetek állították őt be egyértelműen szűzies, szent életű fiatalként. Minden esetre 1083-ban szentté is avatták. A mészkőből készült szobrot az 1930-as években állították, de nem itt, hanem a Géza fejedelem téren állt eredetileg. A II. világháborúban súlyosan megsérült a szobor, levált a feje, viszontagságos évek során végül is nem veszett el. A rendszerváltozás után rakták össze újra a szobrot, majd állították ki itt (ma is jól látható vágással, ill. forradással a torkán). Imre jóképű, széparcú fiúként, korabeli nemesi ruhában van ábrázolva, fején koronával, mellén címerrel, karddal, plusz glóriával, mert ugye szent is.
2022. november 6. járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Fehérváron a Viniczai név a vendéglátásban fogalommá vált, szinte mindenki ismeri őket. A család már 4 generáció óta meghatározó résztvevője a város vendéglátó iparának, hiszen a dédszülők az 1920-as évek óta működtettek mézeskalács-készítő és cukrászüzemet.
A nagypapa fagyizójában sokat jártam gyermekkoromban, sok barátommal, rokonommal együtt, hiszen akkoriban a legjobb házilag főzött fagylaltot készítették (az 1960-as-80-as években járunk) a Vörös Hadsereg útján (később Budai útra változtatták az út nevét). Kedvencem a rumosdió és a rumosmeggy fagyi volt. Pár évvel ezelőtt Fehérváron járva a Budai úti fagyizót már hiába kerestem, viszont a családból a nagybácsi továbbvitte a hagyományt, és továbbra is családi vállalkozásként nyitottak egy cukrászdát az Erzsébet úton, kb. félúton a kórház és a pályaudvar között. Ez egy külvárosias, kertvárosi része a városnak, ide nagyrészt csak a helyiek járnak, ők is főleg autóval. Főleg hagyományos, fősodratú tortákat, süteményeket, fagylaltokat készítenek, ez utóbbit csak a nyári szezonban. A sütemények széles kínálatának árazása kedvezőbb, mint amit a fővárosban megszokhattunk, 400-650 Ft között szeletárak jellemzőek. Néhány érdekesebb fajta: mangó szelet, gesztenyés csúcs, Mozart szelet, rumosdiós kocka, Raffaello szelet. Egész tortákat is készítenek, előzetes megrendelésre. A 4 szeletes mini torta 1900 Ft. Kedvencem, a Rákóczi túrós már elfogyott, ez az egyik közönség kedvenc. Egy csokis gesztenye szívet vettem (400 Ft), útközben ettem meg. Helyben nem lehet leülni, csak talpon-állózni egy kerek bárasztalnál. Kávét, üdítőt is árusítanak. Őszintén szólva engem a sütik nem győztek meg, átlagosak. Összességében gyenge 4-est adtam.
2022. november 6. járt itt 45 A város külsőbb, kertvárosias részén - kb. félúton a vasútállomás és a kórház között - egy másik cukrászdához indultam, melyet meg is találtam sikeresen, majd kifelé jövet vettem észre, hogy érdekes módon vele szinte szemben található egy másik cukrászda is. Nagyon egyszerű kis hely az egész, egy kis kioszk, retró hatású minden elemében.
Előtte ingyenes parkolási lehetőség, nemcsak személyautóval, hanem furgonnal, szállító autóval is. Bent két kedves hölgy fogadott, egy idősebb és egy fiatalabb. A cukrászati termékek itt készülnek helyben a hátsó cukrászüzemben, ahogy megtudtam, főleg megrendelésre dolgoznak. Fő profiljuk esküvőkre (emeletes) tortakészítés, aprósüteményekkel, illetve rendezvényekre édes és sós sütemények készítése, kiszállítással együtt. Helyben is lehetett kapni szelet süteményeket, melyek igen barátságos árfekvést mutattak, 400 Ft környéki szeletárakkal. Fősodratú torták, pl. csokitorta, krémes, mézes lapos, zserbó, citromtorta. Halloween kapcsán többféle témába vágó sütivel készültek, volt tökös, szellemes, kísértet házikós is. Ezek azonban inkább kívülről mutatósak, mert belsejük kb. hasonló, a kókuszgolyóéval vagy a keksztekercsével megegyező. Vettem elvitelre egy puncsszeletet, ami a retró sütik közül talán a kedvencem. A kiírás szerint 420 Ft a szeletára, azonban csak 385 Ft-ot fizettem. A pultos hölgy elmondta, hogy ha a szeletelés kisebbre sikerül, mint esetünkben is, akkor adnak kedvezményt, ez történt jelen esetben is. Ezt nagyon korrekt eljárásnak éreztem. Közben jött egy idősebb úr, törzsvendég kávézni, majd egy hölgy is érkezett a tortarendelés átvételére. Korrekt kis hely, ajánlom.
2022. november 6.barátokkal járt itt 45 A Corvin Plázában vásároltunk, utána logikusnak és praktikusnak tűnt, hogy itt együnk az épületen belül. A plázán belül egy csomóba vannak csoportosítva az étkezőhelyek a legfelső emeleten az étkező szigeten, elég sokat kipróbáltam már közülük, ez egy újdonságként hatott, ezt még nem próbáltam.
A kiszolgálás egy kicsit fura volt, a pult felett lévő képeken izgalmasnak tűnő fogásokat láttunk - legalábbis a többi kifőzdéhez képest - lent a pultban is volt 5-6 féle főétel, de nem ismertünk rá a képekre. Kiderült, hogy az csak dekoráció, az étel meg az, ami a pultban van, abból lehet válogatni. De egyébiránt nem volt rossz egyik sem. Persze, itt is mikróznak, ha kihűlt az étel, de az egyiket inkább langyosan ettük. Mikró-hatás nélkül. Átlagos főétel adag, nem kellett elcsomagolni, tálalás műanyag tányéron, esetlen eldobható műanyag evőeszközökkel. Ide még nem tört be a nagy környezetvédelem. Ízre, fűszerezésre egész jó volt. Jóllaktunk, elégedetten távoztunk.
2022. november 6.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Itt ettünk a legszínvonalasabb helyen Hajdúszoboszlón véleményem szerint. Ugyanakkor ez volt a legdrágább étkezésünk a városban, pedig jártunk még pár másik helyen is. Cserébe valóban finom ételeket kaptunk , tiszta, kulturált, igényesen kialakított, modern, XXI. századi környezetben.
A szálláson félpanziós ellátást kaptunk, így a megérkezés napján bevállaltunk egy plusz ebédet, és a szállásunkkal szemben lévő Nr. 8. éttermet választottuk. Ez szintén egy szálloda épületében található, de külsős vendégeket is fogadnak. Nem vall magas fokú kreativitásra az étterem névválasztása, amely nemes egyszerűséggel a házszámra utal. Ebédidőben elég kihalt volt, rajtunk kívül csak 1-2 asztalnál ettek. Hétköznap van ebédmenü is, de mi a normál étlapról választottunk. A mosdó a szálloda lobbyjával közös, modern, tiszta. Az étlap nem túl hosszú, 2 lapon összesen 30 tétel. Palóclevest (1890 Ft) - csészényi adag! , bajor csülköt ettünk savanyú káposztával, serpenyős újkrumplival (4800 Ft), valamint mangalica pecsenyét, lyoni hagymával - kevés volt nagyon a hagyma rajta - forgatott burgonyával (3600 Ft). Két fiatalember szolgált ki bennünket, elegendő volt a létszám ennyi - kevés - vendégre. Esténként nagyobb élet volt, több vendég jött. Hunyadi prémium kézműves sört lehet inni, a mainstreamek mellett, csapolva Dreher, HB, Pilsner Urquell. Kis üveges Pepsi termékek 490 Ft. A házi limonádé 950 Ft (5 dl), a házi málnaszörp 660 Ft (3 dl).
2022. november 6.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A nagy fizetős parkolónál lévő egység egy átlagos kifőzde, gyorsbüfé szintű ételeket kínál, amelyekkel leginkább a hazai strandokon lehet találkozni. Kiülős terasz, bent viszonylag sok asztallal. A rendelés és a fizetés a pultnál történik, ha elkészül az étel, a pulthoz kell menni.
A kínálatban példaképpen: véres és májas hurka, sült kolbász, hekk (690 Ft/ 10 dkg), csirkehús, saslik nyárs, csirkecomb, rántott hús, rántott sajt. A mintadarabok a pult elején láthatóak. Az árak többszörösen átragasztottak az amúgy kézzel írt táblákon (miért nem írják újra? ) Van gírosz és hamburger is. A rántott ételek adagára körettel együtt 2990 Ft, ami azért nem kevés ezért a színvonalért. Tálalás műanyag tálcán, olcsó evőeszközökkel, 1 lapos szalvétával. Pozitívum, hogy bent normális, kényelmes ülőhelyek vannak, nem összecsukhatós, műanyag vagy fapados. A kommersz, unalmas ételkínálathoz hasonlatos az italválaszték is. Csapolt Dreher pohár: 690 Ft, korsó: 950 Ft. 2 db palacsinta 800 Ft, lehet választani túrós, mogyorókrémes, fahéjas, kakaós, lekváros közül. Vastagon porcukroznak, kérés nélkül. Kötelező szervizdíj nincs. Középszerű hely, egynek elment, de ha választanom kéne Hévízen belül, biztos nem ide jönnék.
2022. november 6. járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igényes, elegáns, magas színvonalú cukrászda és kávézó Hévíz sétálóutcáján. A fedett teraszon azonnal szemet szúrtak a csábító sütemények a hűtőpultban, természetesen rá is kérdeztem az eredetükre. A csodás olasz stílusú sütemények a Segreto Cukrászatban készülnek a firenzei Alessandro Noferini mestercukrász receptjei alapján.
A cukrászüzem Gyenesdiáson található, a minőségi alapanyagokat részben Olaszországból és Ausztriából szerzik be. A Macchiato a Segreto referencia kávézója. A beltér kellemes, harmonikus kialakítású, szépek a színei. A pultban két fiatal hölgy dolgozott, míg az asztalomnál egy fiatal pincérfiú vette fel a rendelést. Az asztaloknál a vendégekkel udvariasan, készségesen beszéltek, azonban az egymás közti beszélgetésük nem volt éppen szimpatikus és pozitív (lényege az volt, hogy még hány órát kell végig szenvedni, kibírni ebben a borzalomban, azaz a munkában? )
Ahogy többen is említették, nem olcsó hely, az árszínvonal azonban nem éri el a hasonló színvonalú budapesti belvárosi cukrászdák árait. A sütemények darabára 990-1090 Ft között alakul. A pohárkrémek 1290 Ft-ba kerülnek. Példaképp pár íz-kombináció: gesztenye és amaréna meggy, kókusz és étcsoki, pisztácia és fehércsoki, Sacher, tonkabab és csokoládé, marcipán, mascarpone és szeder. A szintén kitűnő olaszos cappuccino mellé (970 Ft) - Illy kávéból fűzik - az Il Melograno gránátalmás ás bazsalikomos süteményt (1090 Ft) választottam, amely úgy néz ki, mint egy karácsonyfadísz. A kávé mellé egy kis csokibonbon is járt. És nem maradt el egy kis pohár szódavíz sem. Nagyon különleges és finom volt, kiváló állagú, belül mousse habos, fűszeres, pikáns, nem túl édes, kívül roppanós burkolat. A vendégélmény növelése érdekében javaslom, hogy a pultban található süteményekről készüljön részletes képes bemutató, tájékoztató (ízek, összetétel, stb. ), mert egy olasz fantázianév alapján nem igazán lehet beazonosítani, mire számíthatunk. Kötelező szervizdíj nincs. A mosdó kulturált, tiszta.
2022. november 6., csoporttal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Székesfehérvár belvárosában, a sétálóutca mögötti kis utcában a Várfal mentén, a Vörösmarty Színház szomszédságában található kocsma. Kommersz, olcsó italkínálat retrós, nem éppen tiszta környezetben. A fiatal pultos lány két rendelésfelvétel között a bejárat elé futott ki dohányozni, hosszú a műszak és nincs helyettesítője, pénteken este egyedül kellett tartania a frontot.
A főleg helyi fiatalokból álló vendégkört ismerősként üdvözölte. Ételt nem láttam a kínálatban. A hosszú, nagy alapterületű, de alacsony belmagasságú beltérben üvöltve nyomja a kereskedelmi rádió zenei műsorát a hangfal az éterbe, bár szerintem senki sem kíváncsi rá, viszont cserébe csak kiabálva lehetett beszélni még az asztaltásaságunknál ülőkkel is. A hát söre a Soproni, ezt kínálják csapolva is, a másik "szponzor" a Zwack Unicum, aki többek között az asztalokat borító papírterítőket is szolgáltatta. A rövidek terén Fütyülős pálinka, Kalumba nem éppen a minőség fokmérői. Ahogy az előttem értékelők is szóvá tették, a mosdó igénytelen, lepusztult, rossz szagú és hideg. Felejtős élmény. Egy kis üveges Pepsi Max és egy Jéger 1160 Ft-ba került. Kártyás fizetés nem támogatott.
2022. november 6. járt itt 55 Az Andrész Cukrászdát ismertem, látogattam már Biatorbágyon és Budakeszin az elmúlt években, így örömmel fedeztem fel, hogy Budapesten, méghozzá a belvárosban, a Dohány utcában is nyitottak egy kisebb egységet. a megnyitóra 2021 májusában került sor, én először tavaly nyáron jártam náluk. Az alapterület kicsi, inkább elviteles hely.
De van benti asztal és egy kis terasz is a bejárat előtti járdaszakaszra települve. A fagylaltok és a sütemények, ezen beül a macaronok is finomak, kóstolásra érdemesek. Először a mangó fagylalt volt, amit választottam náluk, amelyet kenésre és dekára lemérve adnak, nem gombócban. A fotón látható adag 420 Ft-ba került. A fagylaltok között nemzetközi díjnyertes ízek is akadnak, aki a különlegességek iránt fogékony, azoknak ajánlom a gorgonzolát fekete ribizlivel vagy a fűszeres karamellát (karamellálom néven). Macaronból csokisat, kókuszosat, málnásat, pisztáciát vittem a gyerekeknek, minden elfogyott pillanatok alatt. A fagyi mellé 2 db moszkauert ropogtattam el. Francia stílusú monocake-eket készítenek, ezeket is érdemes megkóstolni. Itt sokkal kisebb a hely, mint Bián, ezért a kínálat is szerényebb. De ami van, abban nem fog csalódni az ember. Jó minőségű, színvonalas cukrászda, jó is, hogy írom az értékelést, mert hamarosan vissza kell ide térnem, úgy érzem.