Gyémánt 500
2022. szeptember 11. járt itt 45 Ázsiai stílusú - kínainak tippelem - bubble tea teázó az Oktogon közelében, a Nagykörúton. Kínálnak klasszikus tejes teákat, fekete vagy zöld teával, normál tehéntejjel vagy alternatív tejjel (rizstej, kókusztej), ezekbe lehet kérni a különféle zselé gyöngyöket, golyócskákat.
Kókuszzselé, tápióka gyöngy, szétpattanó gyümölcsgolyók, tápióka puding kerülhet az italokba. Vannak tejitalok, gyümölcsös ízesítéssel (őszibarack, eper), illetve csokoládéval, ez tkp. csokistej hatású, továbbá krémes tejhabos teák Fuji fantázianév alatt. Vannak tejmentes ízesített teák, szintén zöld és fekete közül választhatunk, a U Cha speciális mézes-citromos. Természetesen matchás italt is kínálnak, jázmin és oolong tea is szerepel a kínálatban. Minden tea kétféle, M és L méretben kapható. Fedővel lezárt pohárban adják az italokat. A speciális szívószál nagyobb átmérőjű, hogy a golyócskákat, zselé darabokat is fel lehessen vele szippantani. Árban 1190-1690 Ft között voltak, amikor ott jártam. Azóta nyilván már ők is emeltek. Nyelvi nehézségek adódtak, mert a kínai pultos lányok nem annyira jól értettek magyarul. +200 Ft-ért lehet kérni extrákat. Szoktak lenni időszakos akcióik, pl. Valentin napra. Árban kedvezőbb, mint a konkurens OXO és szerintem semmivel sem gyengébb. (már aki szereti az efféle italokat).
2022. szeptember 11. járt itt 45 2021 őszén nyitott meg egy korábbi maszek zöldséges helyén Újlipótvárosban, a Jászai Mari tér közelében. Egy kis büfé az egész hely, amelynek a belső részét a személyzet használja, míg a vendégeket az utcán egy kis pulton keresztül szolgálják ki, azaz belső vendégtere nincs a helynek.
Minden italukra jellemző, hogy semmilyen mesterséges adalékanyagot, cukrot, édesítőszert nem tartalmaznak, friss alapanyagokból készülnek, és törekednek arra, hogy idénygyümölcsöket használjanak. A legtöbb italuknak az almalé az alapja, vagy egyik összetevője. Ottjártamkor az alma mellett, répa, cékla, kiwi-zöldalma italok voltak. Készítenek immunerősítő, frissítő és detox mixeket is. Délután a zárás előtt általában már nem sok íz közül lehet válogatni. Egy nagyon különleges, számomra szokatlan italt kóstoltam náluk elsőre, mégpedig a MILD GREEN névre hallgató méregzöld levet (490 Ft/dl), amelyben uborka, spenót, alma és citrom található. Az alma adja az édességet, és egyáltalán nem uborkalé íze van szerencsére. Minden esetre nekem egy kicsit tömény volt az ital, így otthon még egy kicsit felhigítottam 100%-os almalével, így ár jobban csúszott. Ajándékba kaptam egy kis kóstolót a 100%-os szőlőléből, azaz tkp. mustból (300 Ft/dl). Környezetbarát a hely, papírpoharat, illetve újrahasznosítható üvegpalackokat használnak. A palackért nem számoltak fel betéti díjat. Lehet vinni saját üveget is. Bio tönkölybúza fűlevet is kínálnak (850 Ft/4 cl), egyesek ezt isszák snapsz gyanánt. Elég meredek.
2022. szeptember 11. járt itt 55 Francia stílusú felsőkategóriás cukrászda az Etele Plázában, amely a bevásárlóközponttal egy időben, azaz 2021 szeptemberben nyitott meg. A MUNCH ételmentő programban már jó ideje részt vesznek, ha valaki takarékosabban szeretné megkóstolni az amúgy meglehetősen drága desszertjeiket, akkor érdemes a programhoz csatlakozni és így próbálkozni.
Amikor első alkalommal jártam náluk, még én sem tudtam erről. Két fő desszertféleség, amit kínálnak sokféle ízben, töltelékkel az egyrészt a névadó eclair (ekler) fánk, a másik a cruffin, ami a croissant és a muffin házasításából jött létre. Volt belőle vaníliás, pisztáciás, csokis, diós, A cruffint én túl töménynek találtam, azt nem bírtam volna megenni, azonban a pultban még ezeken túlmenően is voltak további nagyon jó kinézetű, franciás stílusú sütemények, amelyekkel nagyon szimpatizáltam, ezért ezek közül választottam egy epres-ruby- fehércsoki-mandula kombinációt (1190 Ft). Nagyon finom volt, jó, hogy éppen ezt választottam, bár szerintem itt bármit választ az ember, azzal nem lehet melléfogni. A sütemények mellé adja magát a kávét (újhullámos), az eszpresszó 550 Ft, a tea és a házi szörp 750 Ft. La Molina forró csokoládét is ihatunk. Nagyon kedves kiszolgálással találkoztam, a fiatal hölgy részletesen mesélt a süteményekről, ismerte a termékeket, ajánlással élt.
2022. szeptember 11. járt itt 55 Hangulatos olasz kávézó az Etele Plázában. A beltér ízlésesen kialakított, kényelmes párnázott fotelekkel, és vannak olyan asztalok is, amelyek egy galériaszint alatt találhatóak. Tradicionális olasz kávét főznek, az eszpresszó 550 Ft, a cappuccino mérettől függően 790/850 Ft. Többféle ízesített lattét készítenek, pl.
fahéjasat, kókuszosat, vaníliásat, karamellásat (1250 Ft). Specialty kávét is főznek, abból az eszpresszó drágább, 690 Ft. A bajárat előtti folyosószakaszon is vannak további asztalaik, ha valaki esetleg kávézás közben szereti a szemét a plázázó embereken legeltetni (én mondjuk nem). A kávé egy csinos fatálcán érkezett, kis fémkancsóban a hideg tejjel, valamint egy kis csomagolt karamellás keksz is járt mellé. Nagyon kedves kiszolgálás. Ételek terén 3 féle olasz stílusú hideg bőségtálat készítenek(2490-3990 Ft), amelyen sonka, szalámi, sajtok, zöldségek, olívabogyó, kencék szerepelnek pékáruval. A macaron darabja 390 Ft, de ottjártamkor éppen kifogyott a készlet. Panini és focaccia szendvicsek közül választhatunk a pultból, melyeket grillezve is fogyaszthatunk. A sütemények nekem annyira nem tűntek erősnek, muffin, meggyes pite, Snickers szelet, epres sajttorta 1000 Ft körüli árakon (azt mondanám, a kínálat küllem és minőség tekintetében is a Starbucks süteményeire hajaz, de árban annál egy kicsit olcsóbb, nem sokkal). Palackozva a La Verde hidegen préselt 100%-os zöldség- és gyümölcsleveit vásárolhatjuk meg. A zöld színű alma-uborka-spenót-gyömbér elég szürreális párosítás számomra, de biztosan egészséges.
2022. szeptember 11. járt itt 45 A Krajcsi pince családi vállalkozásként működik, egyike a számos kisebb etyeki pincészetnek. Az ő pincéjük az igen hangulatos Körpince soron található, a körív bal oldalán a szélétől számolva a 3. pincéről van szó (1011/c a száma). Nincsenek folyamatosan nyitva, telefonon lehet előzetesen bejelentkezni, ilyenkor akár csoportok részére is szerveznek pincelátogatást, borkóstolást.
A pince bejárata előtt egy asztalt helyeztek el 2 paddal, tetővel, így itt kellemesen lehet akár helyben is kóstolni, borozni. Helyben 1 dl bor 300 Ft, míg a mazsolaborok 500 Ft-ba kerülnek. Leginkább elviteles vásárlóik vannak, nem palackozva, hanem literes műanyagban árusítják, amelyek tényleg potom 600-700 Ft-ba kerülnek, és teljesen iható borokról van szó, én az Irsairól tudok nyilatkozni, az korrekt volt, a mazsolabor pedig még ennél is jobb. Az etyeki borvidék jellegéhez illeszkedve főleg fehérboraik vannak, Irsai Olivér, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Szürkebarát. Érdekességként továbbá mazsolaborokat is készítenek, amelyekből 3 félét kínálnak, a Gold fantázianevű Chardonnay-ból készül, ; a Turmalin Blauburgerből, míg a Rubin Cabernet Sauvignonból, ezek a Tokaji aszúhoz hasonlatosak, nyilván csak az első fehér. Rozét szintén a Blauburgerből készítenek. Ottjártunkkor a Turmalin nem volt elérhető, kóstolható. (Vörösbort mondjuk nem biztos, hogy vennék itt, de ki tudja? )
Már csak a csodás környezetért, a különleges hangulatú Körpince sor miatt is érdemes ide eljönni. A családi vállalkozás Etyeken vendégfogadót is működtet, valamint hozzájuk tartozik a Mazsolabor Birtok a vendégfogadóval szemben.
2022. szeptember 11. járt itt 55 A MAMO Gelato olasz prémium kategóriás fagylaltjait évekkel ezelőtt a Ráday utcában ismertem meg, több alkalommal ettem már náluk fagylaltot. Örömmel konstatáltam, hogy az Etele Plázában is nyitottak egy egységet, amelyet azonban nem volt könnyű megtalálni, mivel egy olyan folyosón kaptak helyet, amely távol esik a vendéglátó egységek folyosójától.
A bejárat előtti folyosórészen 3 asztallal kitelepültek, itt lehet fagyizni, sütizni. A sütemények között olasz specialitásokat találunk korrekt árfekvésben, szicíliai ricottás cannolo (600 Ft), Passione - maracujás, málnás piskóta mousse (890 Ft), cappuccinos minicake, epres mascarponés torta (550 Ft), paleo csokis bounty félgömb (890 Ft). A bigné mini képviselőfánk, melyet csokis és vaníliás krémmel töltenek meg (290 Ft). A fagyikat tradicionális fagylalthűtőből kanalazzák, nem gombócot, hanem kenést kapunk. Az adag hatalmas volt, gyakorlatilag a kis papír kelyhet csurig, sőt púpozva töltötték a csodás mangó fagylalttal (450 Ft), ami a MAMO egyik legsikeresebb íze.
2022. szeptember 11. járt itt 55 A Bellozzo népszerű olasz ételeket - élen a pizzával és a tésztákkal - kínáló lánc a The Fusion Group amerikai cég leányvállalat tulajdonában áll, amely hazánkban a Burger King gyorsétteremláncot és az Anna kávézókat (Váci utca, ill. Fővám tér) is jegyzi.
A Bellozzo hazai története 2015-ben kezdődött az Oktogonnál lévő első éttermük megnyitásával - történetesen éppen a Burger King mellett. Jelenleg 8 egységük van, közülük több is plázákban, valamint 2 vidéken, Ennyit a Bellozzóról, de milyen is volt az Etele téri egységük? Nagyon klassz, nekem nagyon tetszett! A beltér és a kialakítás a szokásos "Bellozzós", azaz a plázán belül szeparáltan helyezkednek el, a vendégeiknek így nem a közös asztaloknál kell leülniük. Elég sok hely van, ebédidőben mégis megtelt. A hatalmas kék plakát a B betűvel könnyen útbaigazít. A rendelésfelvétel és a fizetés a pénztárnál történik, itt elég sokat kellett várni, mert csak egy lány volt a kasszánál. A kassza mellett látható száraztészta minták közül lehet választani, melyiket kérjük, illetve milyen szósszal. Így ha nem vagyunk otthonosak az olasz tésztafélék nevei terén, akkor sem kell kellemetlenül éreznünk magunkat. Teljes kiőrlésű és zöldsége alapú tésztát is kínálnak. Tésztából kérhetünk kis és nagy adagot is, de csak 3-400 Ft eltérés van a két adagméret között, nem a duplája (1350-2790 Ft között). Legdrágább a Scampi, azaz királyrákos és a Funghi di Bosco, azaz fehérboros vargányás tészta. Pizzából viszonylag szolid a kínálat, az étlapon 7 féle alap pizza szerepel, 24 ill. 32 cm-es átmérővel (1210-2990 Ft). A desszertek közül a Nutellás calzone tömény, de nagyon mogyorós (590 Ft), de van tiramisu, cannoli, pisztáciás calzone és epres panna cotta is. Mivel tésztát és pizzát is többször ettem már a Bellozzónál, így ezúttal a Nostro Cesari, azaz a "Mi" Cézár salátánkat választottam. Egyetlen negatívum, hogy papír kockadobozban kaptam a tésztát és nem tányérban, pedig helyben ettem. (1790 Ft). Szerintem megérte az árát, bőséges adag, sok grillezett csirkemell, jégsaláta, koktélparadicsom, az öntet is kellemes, nem túlzó, érdekesen elkészített sajtropogós, és mellé járt még egy pizzakenyér is. A saját márkás limonádé is kellemes volt, 440 Ft-ért az ára is korrekt, van Zero változat is, én is azt ittam. Még egy apró észrevétel: a kabátoknak lehetne fogast kitenni, mert így mindenki az asztalra vagy a székekre volt kénytelen letenni a kabátokat.
2022. szeptember 10. járt itt 55 Az Etele Pláza legédesebb sarka. Helyileg az Emily Eclair cukrászda mellett található. Kitűnő minőségű svájci csokoládékat (táblás, dobozos, darabra csomagolt, kilós tört csokoládé), valamint bonbonokat kínálnak.
Italok terén szörpök (málna, bodza) 2,5 dl - 790 Ft, 5 dl - 1490 Ft, többféle márkájú forró csokoládé (1590 / Zotter 1690 / Sweetic 1990 Ft), ezek között olyan különleges ízek is vannak, mint a vadkender, chili, banán, méz-fahéj; az eszpresszó 790 Ft, a cappuccino 990 Ft; az italok szerintem erősen túlárazottak. A csokoládék között olyan ismertebb márkák is megtalálhatóak, mint a Toblerone vagy a Lindt, de vannak olyan brandek is, amelyek az újdonság erejével hatottak Magyarországon. A Villars Fribourg-ból származik, kiváló minőségű, válogatott alapanyagokkal - tej, kakaóbab - dolgozó prémium kategóriás márka. a Camille Bloch csokigyár Ragusa brand főleg a pralinékban és a mogyorós töltelékekben erős. A Cailler céget a Frigor csokoládék képviselik. A kilóra kimért bonbonok különleges formákat és színeket vonultatnak fel. Szív alakú pink, rózsaszín, piros, bordó mandulás ruby csokoládé, pisztáciás mandulás fehércsokoládé, étcsokoládé kaliforniai mandulával (2690 Ft/ 10 dkg). A másik típusú bonbonok darabára 370 Ft. Sokféle izgalmas töltelékkel, példaképpen zölddió, guava-joghurt, yuzu-matcha-gyömbér, sárgabarack-tonkabab, ribizlibors, calamsi püré citrusos, passiógyümölcs-koriander-chili- gyömbér étcsokival, mézes karamellás trüffel. Patikatisztaság, csinos beltér, kedves kiszolgálás.
2022. szeptember 10. járt itt 55 A Príma Pék volt a legjobb evős-ivós élmény számomra az Etele Plázában, ahol arra szántam egy napot, hogy végig-egyem, vagy legalábbis feltérképezzem az újonnan nyitott bevásárlóközponton belül található vendéglátó egységeket. A Príma Pék országos lánc további egységei közül elég sokban jártam már, jól ismerem, alapvetően kedvelem a termékeiket.
Minősgében a fősodratú vonalon belül a jók közé tartozik. Nem kézműves technológia és minőség, de az árai is kedvezőbbek. Az albán pékségekkel nem is lehet egy lapon emlegetni, annál sokkal színvonalasabb. A gesztenyés croissant az egyik jól sikerült édes péksüteményük, sajnos ritkán kapható (360 Ft), érdekesség, hogy itt nem egységárasak a péksütik, pl. a croissantok a töltelék alapján árazódnak 310-410 Ft között. A diós-csokis baracklekváros csók az egyik kedvencem, kevés helyen kapni, a Lehel Piacon van egy fix árusom, ahol hozzá szoktam jutni, így megörültem, hogy a Príma Péknél is kapni (425 Ft/ kilóra kimérve árusítják). A macaronok 300 Ft-os darabára kedvező, egy banánosat kóstoltam, ami meglepő módon nem sárga, hanem kék volt. Ez annyira nem volt átütő, eléggé semleges íze volt. 3 dl-es Cappy Multivitamint ittam hozzá. Összesen 845 Ft-ot fizettem. A gesztenyés croissant mellé vettem még a gyerekeknek sajtos mini pogácsát, muffint és fánkot. Kedves kiszolgálás, tiszta, kulturált hely. Ülőhelyek a fal menti könyöklőnél kerültek kialakításra. Jóféle IO kávét főznek. A szendvicseket helyben készítik a Príma Pék zsemlékből, egyéb pékáruból.
2022. szeptember 10.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Etele Plázában is van sushizós étkezde, úgy tűnik, ez már Budapesten látogatói elvárás lett, hogy legyen legalább egy ilyen hely minden nagyobb bevásárlóközpontban. A Sushiroll annyiban tér el a többi sushizótól, hogy itt egy adag sushi rudban, azaz rollban kapható, felszeletelés nélkül, ez számít egy adagnak.
A hűtőpultban is így láthatóak, a már kész sushik közül lehet válogatni. Ebből következőleg a frissesség nem 100%-os, ezért is adtam csak 4 pontot az étel minőségére és az összesítésre is. Egy rollból 4 db vastag maki, átlagnál nagyobb maki jön ki, árban 600-990 Ft között alakul egy roll ára, 14 féle kapható, illetve amennyi féle éppen van készleten. Az eladó fiatal hölgy csak árusít, nem szakács, nem készít sushikat. Teriyaki csirkéset ettem helyben (650 Ft). Szóvá kell tennem, hogy jártam már más helyen is ilyen Sushiroll lánc egységnél, ahol helyben fogyasztás esetén nem volt hajlandó felvágni a rollt az eladó. Bár elvileg a szójaszószért és a gyömbérért elvitel esetén külön kell fizetni, de helyben nem. A szójaszósz ott volt odakészítve az asztalra. Van menüajánlat, amelyben 2 szabadon választható roll és napi leves szerepel 1890 Ft-ért. A hely nem túl nagy, 3 bárszékes asztaluk van (4-4- személyes). De a hely szép tiszta, friss, IKEÁ-s hangulatú, nincs benne semmi japános elem. Most az újdonság a desszert sushi roll volt, ami édes rizses alapú, kókusz-ananász ízesítésű (700 Ft), én ettől idegenkedtem. Lehet kapni 4 féle sushi vegyes boxot, 1690 - 5690 Ft közötti árfekvésben, a méret függvényében. A kis boxban 2 féle roll van, azaz 8 db-os.