2025. január 26.egyedül járt itt 35 Luki Falatozója az egyik kis egység a Fény utcai piacon a lépcső mellett. Ellentétben pár hasonszőrű kioszkkal a piacon, ez nem egy talponálló kocsma, annál sokkal igényesebb, de azért mégis csak egy piaci büfé. A kávé kifejezetten olcsó, az eszpresszó 360 Ft, cserébe nem valami jó ízű és minőségű.
A kávé mellett egyszerűbb ételeket lehet itt enni, melegszendvicset, pogácsát, rántott húsos szendvicset, ha van, de sajnos nem volt. Valószínű délelőtt kellett volna próbálkozni, így délutánra már elfogyott. A sajtos pogácsák nem voltak frissek. Helyben is lehet enni, mert van pár asztalka a falatozó előtt a folyosón, bár eléggé forgalmas, itt jár át mindenki. Tipikus 3 pontos hely, de azért ajánlottra tettem.
2025. január 26.barátokkal járt itt 45 Tavaly nyáron botlottam bele ebbe a bárba a XI. kerületben a Bartók Béla úton, amely úgy tűnt, mintha azokban a napokban nyitottak volna ki. Nemcsak a friss festés, de a szervezetlenség, kissé kaotikus beltér és pult okán is. De említhetném a kupis sarkot is az összevissza dobált göngyöleggel.
De közben már hónapok óta megnyitottak, csak talán nem érkeztek meg időben a bútorok? Ételeket nem tartanak, hacsak a Mogyi bolti, zacskós ropogtatni valóit nem tekintem annak (nem tekintem annak), italok terén sem túl változatos, cserébe barátságos az árfekvés. A ház borának decije csak 350 Ft, a Szabó Pincészet sárgamuskotálya, Kékfrankos rozéja, illetve Irsai Olivér a fehér, de fogalmam sincs, hogy melyik borvidékről, a pultos fiatal hölgy sem tudta. Vannak még BB borok, az legalább egyértelmű, hogy Balatonboglár (szintén 350 Ft/ dl). A következő minőségi kategóriás borok decije 600/650/700 Ft. Mészáros Pál Szekszárdi rozéját (650 Ft/dl) választottam fröccsként. A szóda szóra sem érdemes 20 Ft-ba kerül, jé, van még ilyen is? A csapolt sörök terén Dreher, Dreher Bak, Arany Ászok, Floris meggyes, Pilsner Urquell, egyik sem hozott lázba. A 5 centes Jagermeister 830 Ft. A hangulat amúgy jó volt, olyan felszabadult, laza hely, barátságos vendégekkel. A 3,5 pontot ezúttal felfelé kerekítettem. Tetszik a névválasztás, mostanában több ilyen hely lett Budapesten, hogy valamilyen színű vagy tulajdonságú állat, szerintem ez jópofa, Prága jutott eszembe, ahol több "állatos" kocsma van már évszázadok óta.
2025. január 26.barátokkal járt itt 35 Tipikus külvárosi lakótelepi kiskocsma Óbudán, a Vörösvári út közelében. Romantikus neve ellenére egy retró fapados helyet kell elképzelni, bár igaz, hogy az elmúlt években egy kicsit kikupálták. Kommersz italok barátságos árfekvésben. Ételeket nem tartanak. Helyi, részben és teljesen függő férfiemberek a közép és idősebb korosztályból adják a törzsgárdát.
A bejárat előtt raklapos padokon lehet helyet foglalni, ez a terasz, egyúttal a dohányzó frakció helyszíne is. Lehet dartsozni, bár kérdés, ha valaki elkezdene valóban dobálni, akkor a többi vendég hogy lenne biztonságban, mivel a darts hely nincs elszeparálva a vendégtérből. A pultos hölgy kedves, vagány. 3 pontnál többet nem lehet erre adni.
2025. január 26.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szürreális élmény volt számunkra a Pearl Harbour étterem, talán ez a jelző írja le legjobban a benyomásainkat. Helyszín: Óbuda, Stop Shop bevásárlóközpont. Úgy kezdődött, hogy szerettünk volna bowlingozni, de kiderült, hogy ezen a környéken ez egy nagyon népszerű elfoglaltság, és előre kellett volna pályát foglalni.
Igazából körbenézve nem is bántuk, hogy nem volt szabad pálya, mert az is kiderült, hogy ez egy népszerű születés- és névnapi ünneplős és zsúrhelyszín, ami komoly tömegjeleneteket és zsúfoltságot okozott. Ezek után kicsit elszontyolodva, kicsit meglepetten bementünk az étterembe, itt viszont elég kevesen voltak. A személyzet viselkedése nagyon fura volt, volt köztük fiatal amatőr, aki nem tudott semmiről semmit, viszont elég feledékeny volt, lényeg az, hogy nem éreztük sem a figyelmességet, sem azt, hogy az itt dolgozó emberek szeretnék a munkájukat és becsülnék a vendégeket. A rendelés felvételére, majd az ételekre is sokat kellett várni. Utána sem igazán figyeltek ránk, a vendégekre. Ugyanakkor akit ki kell emelnünk, az a szakács, illetve a konyha teljesítménye. Az ételek nagyon ízlettek. Kacsacombot ettünk hagymás törtburgonyával, aszaltszilvás lila káposztával (6990 Ft), illetve a hely zászlóshajóját, Pearl Burgert, 20 dkg-os marhahús pogácsával, coleslaw salátával, hasábburgonyával (5990 Ft). Érdekesség, hogy kétféle étlapjuk van, a hagyományos, magyar és nemzetközi fogásokon kívül van egy ázsiai, sushi étlapjuk is. Mi az elsőről válogattunk ezúttal. Az italok túlárazottak és érdektelenek, a csapolt Dreher korsója 1690 Ft, a kis üveges Zero Cola 990 Ft. Ittunk volna még mást is, de sajnos nem jött pincér, hogy alkalmunk legyen rendelni. A mosdó kellemetlen szagú, nem megfelelően tisztán tartott, kéztörlő papír nem volt, ez éles ellentétben állt az étterem alapvetően tiszta megjelenésével. A kötelező szervizdíj kirívóan magas, 14,5%. Indokolatlan. Egyhamar nem fogunk itt újra enni, és sajnáltuk a szakácsot, hogy ilyen közegben kell dolgoznia.
2025. január 26.barátokkal járt itt 55 A Kossuth tér közelében lévő Türkiz étterem véleményem szerint az egyik legjobb török - közel-keleti étterem a fővárosban. A mellettük lévő egykori, jónak induló, de aztán leromló étterem helyén egy elegáns bár nyitott meg a tavalyi évben. Bár az árakat elég magasnak láttuk, de annyira szép volt a beltér az ablakokon keresztül, hogy érdemesnek tartottuk benézni.
Ráadásul, amikor még csak kint sétáltunk, az egyik pincér nagyon kedvesen, egyáltalán nem nyomulósan megszólított és invitált bennünket. A beltér fényűző, elegáns, belépve egyértelmű volt, hogy itt is keleti hangulatot próbáltak teremteni a tulajdonosok, akik megegyeznek a szomszédos Türkiz étteremmel, 4 török üzletemberről van szó, akik már sok éve Magyarországon élnek. Egyikük magyar felesége éppen bent volt a bárban, vele is váltottunk pár szót. A személyzet többsége török, de volt egy magyar hölgy is. Itt igazán nagybetűs vendégnek érezhettük magunkat, végig a bárpultnál maradtunk, és remekül éreztük magunkat. A választásnál is a személyzetre bíztuk magunkat. Olyan italokat szerettünk volna kóstolni, amiben a törökök nemzeti itala, a Raki van. Az egyik egy Ehl-I Keyif nevű koktél volt (5550 Ft), amelyben Tekirdag Gold raki mellett Cointreau, menta és uborka volt, valamint rengeteg sok zúzott jég. A Tekirdag Gold rakit tisztán, illetve vízzel is megkóstoltuk (4550 Ft). Az emeleten található mosdótól is elállt a lélegzetünk, olyan különlegesen nézett ki. A kötelező szervizdíj 12,5% volt. Ételek terén mezzék, saláták és néhány desszert szerepel az étlapon, de mi ezúttal nem ettünk.
2025. január 26.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy kis gasztrotúrát tettünk Óbudán, ennek keretében egy közeli étteremben ettünk, majd kinéztük, hogy az Anytime-ba is nézzünk be, mert akciósan lehet koktélozni. Mint kiderült, pár percet késtünk az akcióval, mert az csak 18. 00 óráig tartott, de igazából kiderült, hogy akció nélkül, teljes áron is meglepően olcsó koktélokat kínálnak, így végül nem bántuk meg, hogy betértünk.
Alapvetően fiatalos, modern, laza bisztró, eléggé igényes ahhoz, hogy családok gyerekekkel, nagyszülők unokákkal is betérjenek, de fiatal baráti társaságok számára is alkalmas helyszín lehet. Ottjártunkkor jelezték is, hogy este egy zárt körű bulit fognak tartani, ehhez már el is kezdték a terem lufikkal való feldíszítését. Az étlap nem hosszú, bisztrós jellegű, ebéd időben menüt kínálnak, majd 15 óra után inkább street food a fő csapásirány, hamburger, quesadilla, 2 személyes party tál, 5 féle tészta, a főételek terén frissensültek, rántott ez-az. Azt nem mondom, hogy prémium kategóriás lenne a hely, nem is ide pozicionálják magukat, de teljesen korrekt, kompakt volt minden. A Cosmopolitan 1490 Ft, a Mai Tai 2390 Ft, a José Cuervo Clasico silver tequila 1100 Ft (4 cl) volt, plusz 13% kötelező szervizdíj. Van egy egész jó teraszuk is napernyőkkel, jó időben itt is lehet enni-inni.
2025. január 26.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A csodálatos, különleges, meleg hangulatú kávézó új helyszínen! Korábban sok éven át a Déli pályaudvar közelében, de egy eléggé eldugott helyen működött ez a csupaszív családi vállalkozás, de most ők is váltottak, előre léptek, új, nagyobb és turisztikai szempontból lényegesen előnyösebb helyszínt találtak.
Maradtak a budai oldalon, de a budai várhegy oldalába költöztek át a Tábor utcai lépcsősorhoz. Kíváncsi voltam, a költözés mennyiben hozott náluk mást, de azon kívül, hogy ez a helyszín sokkal romantikusabb, a belső tér is nagyobb alapterületű, lett egy különterem, a terasz pedig páratlan. Mindezek mellett az árak tekintetében sem szálltak el. A cappuccino 950 Ft, kitűnő volt a tradicionális olasz stílusú Maromas kávé, nincs kötelező szervizdíj. Kínálnak néhány alkoholos italt, koktélokat, long drinkeket, az Aperol Spritz a legnépszerűbb. Van pár kézműves sörük is a hűtőben. Főleg külföldi vendégeik vannak, de a régi törzsközönség is átjár az új helyre. Vannak izgalmas, tartalmas szendvicsek, pl. káposztával és kacsasülttel, avokádó és lazac, sütőtökös és spenótos quiche (1590 Ft). Az édes péksütik esetén van még tér a fejlődésre, változatosságra, most muffin, croissant, epres sajttorta volt. Nálam ez az össz-élmény 5x5 szívescskét ér.
2025. január 26.egyedül járt itt 45 Kitűnő minőségű francia stílusú péksüteményeket, kenyereket kínáló üzlet a Fény utcai piac emeletén, a lépcsőfeljáró közelében, Kitűnő volt a tradicionális francia bagett (750 Ft/300 g). Sajnos elég drága minden, nem éppen a magyar átlagemberek pénztárcájához mért, igaz, itt a II.
kerületben, a budai oldalon azért szemmel láthatóan akad fizetőképes kereslet. A szombati napokon rendszeres a sorban állás a pult előtt, hétköznap azért lanyhább az érdeklődés és a forgalom. A pékárun kívül többféle csodás kinézetű francia süteményt is kínálnak, meglehetős áron. Pl. Saint Tropez torta 1900 Ft, csokoládés és mogyorós Eclair fánk 1700 Ft, pisztáciás táska 1800 Ft, de ez csak példa, mert igazán sokféle süti van, és egyik jobban néz ki, mint a másik. Az illatuk, s ízük is rendkívül csábító. A kiszolgálás futószalagszerű, mosolytalan. Helyben étkezésre nincs lehetőség, egyértelműen elviteles hely.
2025. január 26.egyedül járt itt 35 Retró hangulatú, izgalmaktól mentes, a 70-es éveket és a panelkorszakot idéző kis cukrászda Óbudán a Flórin tértől északra, tízemeletes panelház aljában kialakítva. A cukrászda névadója a tulajdonos cukrász, Kenesei György. A pultban jól ismert, fősodratú sütemények, tortaszeletek, hagyományos elkészítéssel, "újhullám" nélkül.
A sütemények ára a budapesti átlagnál kedvezőbb, mivel 1000 Ft alatt alakulnak a szeletárak, jellemzően 800 Ft környékén. A kínálat szolid, példaképpen Rákóczi túrós, oroszkrém torta, puncsszelet, piskótatekercs baracklekvárral, képviselőfánk, Eclair fánk, többféle mignon. Az édes teasütemények kilója 7900 Ft. A pultban valószínű a tulajdonos szolgált ki, legalábbis a pult mögötti cukrászüzem részlegből jött ki, fehér cukrászruhában. Mini túrós batyut és csokis-diós mártott csókot vettem, dekára kimérve. Rendelésre készítenek egész tortákat. A bejárat előtt van egy kis teraszuk. Nyáron van fagylalt, a téli szezonban nincs, kereslet hiányában nem éri meg. Kizárólag készpénzes fizetés volt lehetséges. Blokkot nem kaptam. Tipikus 3 pontos hely és élmény.
2025. január 26.egyedül járt itt 35 Nem túl izgalmas reggeliző és kávézó a III. kerületben, a Flórián tér közelében, tízemeletes panelházsor aljában. Lehetne egy hangulatos kis hely, de sajnos olyan kihalt volt, élettelen. Az eszpresszó 510 Ft-ba került, ami Budapesten átlagos árfekvésnek felel meg. A kávé nem volt rossz, de nem is átütő.
Az ételkínálat szolid, semmi extrát, érdekességet nem kínálnak. A péksütemények nem helyben készülnek, nincs saját péküzemük, sütöde részlegük. Bár a leírásban úgy szerepel, hogy helyben készült a croissant, de gondolom, mint a fornettinél, a félkész mirelitből helyben dobják be a sütőbe, szerintem ez egy kicsit félrevezető. A sima vajas croissant 540 Ft, szendvicsekből az étlapon elég sokféle szerepelt, korrekt árfekvésben (880-1250 Ft között), de a valóságban nem igazán volt kínálat. Van elvileg retró melegszendvics is, még éppen 1000 Ft alatt (sonkás, sajtos, szalámis 990 Ft-ért). Csak egyféle szendvics volt, mégpedig 3 sajtos croissant szendvics, salátával, 920 Ft-ért. A bejárat előtt van egy kis kiülős hely, 1 db 4 személyes asztalka. Összességében 3 és 4 pont között mozog, de a kínálat gyengesége miatt nem tudom megadni ezúttal a 4 pontot.