2025. március 2.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Mivel a legutóbbi értékelés óta nagyon elszaladtak az árak, írok egy friss értékelést. A Keletiből utaztunk vonattal, még volt annyi idő, hogy vegyünk kávét az útra. Bár a vasútállomás épületén belül is lehet kapni kávét, de azok minősége meg sem közelíti azt, ami a Kemenesnél kapható.
Több értékelésben elhangzott, hogy a kiszolgálás nem volt valami barátságos, ebben határozottan történt változás, pozitív értelemben. Szerintem is problémás, hogy nincs mosdó, ez szerintem egy valamirevaló kávézóban, cukrászdában alapelvárás lenne. Mogyorós lattét, illetve mézeskalács lattét vásároltunk elvitelre, szóval papír pohárban, mindkettő 1290 Ft-ba került. Elégedetten kortyolgattuk a vonaton. Mindkettő nagyon finom, jóízű, jó minőségű volt. Mennyiségre is elég sok. Megérte.
2025. március 2.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Örvendetesen jó kis családi vendéglő Kispesten a Batthyány és az Áchim András utca sarkán egy hagyományos családi házból kialakítva. A külső eléggé kopottas, a névtábla alatt haloványan látszik még az előző hely feliratának nyoma, de belépve egy meleg hangulatú, barátságos, csinosan berendezett kis étterembe érkezünk.
Kb. egy tucatnyi - 15 ember tud legfeljebb leülni. A környéken nagyon népszerű hely, sokan érkeztek folyamatosan ebédért és sütiért, sokan előzetes rendelésre. Hétfőtől péntekig tartanak nyitva, 12 órától lehet ebédelni, "amíg a készlet tart". A naponta változó étlapon napi leves (850 Ft), 3 féle főétel (2000/2200 Ft), illetve a 2 fogásos menüben a leves + A/B főétel 2200 Ft. Alapvetően magyaros ételek, minőségi alapanyagok, jól fűszerezve, finoman elkészítve, nagy adagok. A tojásleves buggyantott tojással nagy adag, pont olyan ízvilágú ahogy én szeretem, még véletlenül sem voltak benne egész köménymagok mint sok más helyen adják. A főételek közül füstölt sajttal töltött karajt ettem sült hagymás rizzsel. A piték közül a Rákóczi túrós ízesítésű volt a legvonzóbb, de az áfonyás is nagyon jól nézett ki. Volt még palacsinta is. Mivel csupán pár ételt készítenek, így szinte nem is kellett várni, csak leültünk és 1-2 percen belül érkeztek is a finom fogások. Újabban kaphatóak befőttes üvegben elvitelre fermentált zöldségek, illetve kimchi, változó a kínálat, de szerintem bármelyik ajánlott. Az idei első 5x5 pontos hely számomra, nagyon jó volt itt lenni és enni. Köszönöm az ajánlást az ittjartam. hu-ról!
2025. március 2., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Shopmark Plázában a földszinten 3 kávézó található, a bejárattól jobbkézre a Cafe Frei, majd a folyosón középen haladva először a Cortesi, majd a Coffeine. Nem tudom, hogy mi lehet itt a Shopmarkban a levegőben, de az emeleti kifőzdéhez hasonlóan itt is barátságtalan, unott volt a kiszolgálás.
Mintha csak nyűg lenne a vendég, akiből elvileg élnek. A pultnál kellett rendelni és fizetni, majd a kávét kihozták az asztalhoz. A székek kopottak, nyúzottak, a huzatuk cserére szorul már. A kávéskanál koszos volt, rá volt száradva a kávé, mivel nem volt alaposan elmosogatva. A kávélap gyűrött, elhasznált, szamárfüles. Az eszpresszó single 620 Ft-ba került, amire még +10% kötelező szervizdíj tevődött, azaz összesen 682 Ft. Vannak érdekes ízesített kávék, sütemények, szendvicsek, de valahogy nem jött meg a kedvem ahhoz, hogy itt hosszabb időt és még több pénzt elköltsek. A kávé átlagos volt. Eléggé lelombozó volt ez a kiszolgálás és az egész hangulat. Gyenge 3 pont, de nem tudom ajánlani a helyet, sajnálom.
Kispesti kitérő után a Határ úti metró felé igyekezve mentem vissza a belváros felé. Eszembe jutott, hogy még van időm beugrani a Shopmarkba banki ügyeket intézni, s ha már erre jártam, megnéztem, mi az aktuális gasztro-helyzet a Shopmarkról.
A Shopmark az eredeti nyitáskor még Europark néven futott, előző munkahelyem okán havi több alkalommal megfordultam itt, és már akkoriban sem voltunk elégedettek a pláza gasztronómiai felhozatalával. Sajnos a helyzet mára sem javult sokat. A földszinten van 3 kávézó, míg az emeleten találhatóak a kifőzdék, illetve fast food büfék. A Jóasszony a helyben dolgozók elmondása talán még a legjobb, vagy legkevesbé rossz, de én ezt a véleményt nem tudom osztani. Du. 3 óra még nem volt, de már nem lehetett menüt kapni. A pultban kiszolgáló középkorú hölgy először elég kioktató módon világosított fel az adott ételek árairól, pontos nevéről, illetve a napi akciókról, ahelyett, hogy udvarias, segítőkész hangnemben szolgált volna ki. Elvitelre vásároltam brassói aprópecsenyét, amit itt zöldborsóval készítenek. Ez egy élő hitvita Magyarországon, hogy kell-e a brassóiba zöldborsó vagy sem, a mi házunk táján nem szokás, másutt viszont igen (2490 Ft). A másik étel csirkemell Jóasszony módra galuskával (2490 Ft). Az elviteles műanyag dobozok ára 150 Ft/db. Mindkettő étel akciós volt, ezért kedvezőbb az ára. Az adagok nem voltak valami nagyok, inkább zónamennyiség. A brassói fűszerezése, ízesítése jó volt, a Jóasszony egyáltalán nem. Gyenge hármas összteljesítmény, és sajnos nem tudom ajánlani.
2025. március 2., csoporttal járt itt 45 2014-ben Japánban, Kiotóban alapították az % Arabica kávézót, amely mára egy nemzetközi lánccá nőtte ki magát. Nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is ez az első egységük, amely az elmúlt hetekben nyitott meg. A kávézónak helyet biztosító Király utcai, Hild József által tervezett boltíves épületet nagyon szépen felújították, kívülről hófehér, belülről is a fehér az uralkodó szín.
Számomra nagyon, talán túlságosan is steril, minimalista lett a beltér, leginkább úgy néz ki, mint egy kísérleti laboratórium. Az egyszerűség mellett a luxus és a minőség a két hívószó, ami a márkához világszerte kapcsolódik. A tömegre számítva a repülőtéri váróhoz hasonlóan vezetett sorban járulhatunk a pulthoz kávét rendelni és fizetni. A kávélapon összesen 9 tétel látható, eszpresszótól a lattéig a 4 standard, továbbá Kyoto Latte, Matcha Latte, Dark Latte, Espresso Tonic, Chemex, valamint 1 fajta limonádé (1500/1650 Ft). Az árak magasak. Az eszpresszó 1000 Ft, a nagyobb latték ára 1750 Ft. Sajnálatos, de kizárólag papírpoharat használnak 4 méretben, nincs üvegpohár vagy csésze. Pedig szerintem az elegancia, a luxus és az eldobható papírpohár nemigen fér meg egymás mellett. A belső kisebb teremben helyben található a házi kávépörkölő, mellette az üveglap alatt 10 féle kávé a világ nevezetes ültetvényeiről, több országból. A pörkölés mellett egyúttal daráltathatunk is, otthonra, elvitelre vásárolhatunk itt főzni való kávét. A pultban ételek terén mindössze 3 csokis párna, 2 croissant és egy kis szendvics árválkodott. A mosdóba mindenképpen érdemes bemenni, mivel a WC a Japánban elterjedt multifunkciós, fűtött ülőkés csodamasina. A kiszolgálás gépies, egyetlen mosolyt nem láttam a fiatal, csinos lányok arcán. Aki szeretne, vásárolhat a shop sarokban % jeles vászontáskát, bögrét, esernyőt. Nem kicsit szürreális hely. A kávé valóban hibátlan, a körítés nekem nem jött be. Sajnálom. Ez már egy másik világkorszak lehelete.
Az 1956-os forradalomnak emléket állító söröző a budai raparton, a Margit-híd budai hídfő közelében jó pár évvel ezelőtt nyitott, működött, de aztán talán a Covid járvány időszakában vagy annak következtében bezártak. A napokban vettem észre, hogy ismét kinyitottak, ráadásul külső-belső átalakítások, felújítások is történtek.
17 órától éjfélig tart az aktuális nyitva tartásuk. A bejárat ellett a forradalom fiatal hősnőjének fotója valamint a szélben lobogó székely zászló fogadja a látogatókat. A csapon 3 féle, nem túl izgalmas sör, Dreher, Peroni és Floris meggyes, ez utóbbiból a 2,5 dl-es pohár kötelező szevizdíjjal együtt 945 Ft. A számlán külön feltüntetve a szervizdíj, de az itallapon a bruttó, teljes árat tették közzé, ez korrekt. A csapolt Dreher korsója 5 dl, 1100 Ft. Nem olcsó. Üveges sörök terén megjelenik a kézműves vonal is, Szent András és Hübris főzdéktől pár tétel (1600-1850 Ft). 16-18 óra között van ital akció a csapolt sörökre. Rövidek terén a Panyolai elixir pálinkákból többféle kapható (2200 Ft/4 cl). Érdekesek a sör koktélok (2100-2600 Ft). A korábbi fotókhoz képest a belső terem teljesen megújult, átalakult (ld. új fotók), szerintem jól néz ki, jó lett! Ételeket nem láttam. Rendelés és fizetés a pultnál, nincs asztalszerviz.
2025. március 2.egyedül járt itt 35 A Váci úton a Nyugati téri Pesti Pipi egység helyén 2024 decemberében egy új hely nyitott meg, mivel a Pipiék beköltöztek a Westend Plázába. A Relax Burger a klasszikus street food vonalon mozog, hamburgereket és wrap tekercseket kínálnak közepes árfekvésben, meglepetésektől, specialitásoktól mentesen.
A belteret még az előző üzemeltető idején alakították ki, ezen nem sokat módosítottak, az asztalok, a kiszolgáló pult és mögötte a konyha változatlanul maradt. 15 és 18 óra között ún. happy hours akciós időszak van, amikor a burger vagy a wrap mellé ajándékba jár a hasábburgonya és egy dobozos szénsavas üdítő. A február havi burgerük a Viszkis nevét viseli (3490 Ft). Az étlapon 19 féle burger található, a "ház burgere" a Relax burger 4390 Ft, valamint 112 féle wrap, itt is a signature tekercs a Relax wrap 3190 Ft-ért. Az én választásom a mézes dijoni wrap lett, 3190 Ft-ért. A plusz feltétek ára +400 Ft. Mennyiségre elegendőnek tűnt, a húsból lehetett volna benne több, igazából semmi extra. A kiszolgálás semleges, funkcionális. Üveges sörben kínálnak 9 féle cseh Primator sört (1290-1490 Ft), a limonádé 1490 Ft. A mosdó állapota és tisztasága javítható. Tipikus 3 pontos hely, de azért ajánlottra tettem.
2025. március 2.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Több évtizedes múlttal rendelkező, retró hangulatú családi étterem a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér vonzáskörzetében. Már belépve a bárpult az 1960-as évekbe repít vissza, ugyanezt a stílust erősíti az étterem burkolata, tapétái, bútorzata is. Az étlap rövidke, mindössze egy lapos, alapvetően magyaros, jól ismert ételeket készítenek.
2 leves (2300 Ft), 3 előétel (4500 Ft, körettel együtt), 6 főétel (4800 Ft, körettel együtt), 3 halétel, 2 tészta, 2 desszert (1800 Ft), saláták, savanyúságok. Hétköznap ebédidőben szinte mindenki menüzni jön be ide. Feltűnő volt az idősebb vendégek nagy számú jelenléte, házaspárok, baráti társaságok, egyedülállók is voltak a 70+-os korosztályból. A menüben 2 fogás 2300 Ft, a 3 fogás 2700 Ft, csak a főétel 1900 Ft. Mivel du. 2 órakor a menü már teljesen kifogyott, így az á la carte étlapról választottam, mátrai borzaskát hasábburgonyával és kevert salátával (4800 Ft). 2 szép szelet hús borította be a köretet, így az adag felét tudtam helyben megenni, a másik jött velem haza a dobozban. Az étel megjelenése, elkészítése, fűszerezése, hőmérséklete hozta a korrekt elvárhatósági szintet, de mindenfajta meglepetések, technológiai újítások nélkül. A hasábburgonya mirelitből készült. A hús fűszerezése jó volt. Ittam még egy pohár málnaszörpöt is (600 Ft/3 dl). Az ételre nem kellett túlságosan sokat várakozni. A kötelező szervizdíj 10%. Az elviteles dobozért nem kellett pluszban fizetni. A belső udvarban lévő tágas kerthelyiség nagyon kellemes lehet melegebb időben, ottjártamkor még nem nyitott meg.
2025. március 2.egyedül járt itt 45 A Déli pályaudvar közelében található szuterénben működő kis cukrászdában jártam már korábban is, de az értékelés valahogy elmaradt vagy eltűnt, mindegy is, most pótolom. Orvosi vizsgálat után tértem be akkor, és legutóbb is. Egy fiatal, mosolygós lány egyszemélyes vállalkozásáról van szó, ő süti a süteményeket, részben saját receptek alapján, és a pultban is ő szolgált ki.
Minden sütemény itt helyben készül, el sem hinné az ember. Nagyon aprócska az egész cukrászda, a bejárattól jobbra és balra is van egy-egy két személyes asztalka, a pult előtt még elfér max. 2 vendég, de ilyenkor már zsúfoltan tele is lesz a hely. Vannak cukor-, glutén- és tejmentes és vegán sütemények is. Nem nagy a választék, alkalmanként vannak tematikus napok, pl. legutóbbi ottjártamkor palacsinta nap. A kis közeg egyfajta közvetlen, barátságot miliőt kreál, ez adja, hogy egyszerűen jó itt lenni a korlátozott körülmények ellenére is. A nap ajánlata a sütőben sütött túrós palacsinta volt (1190 Ft). Én az árakat egyértelműen magasnak találtam. Elvitelre vittem túrós-sajtos rudacskákat (900 Ft/10 dkg). A pirított magvakkal dúsított ét- és tejcsokis cookies amerikai keksz csomagja 1190 Ft, a csomagban 2 db keksz volt. Volt még további 4-5 féle elviteles keksz és aprósüti csomag is, hasonló árfekvésben. Prémium kategóriás On Lemon és Funky Forest üdítő italokat, gyümölcsleveket lehet inni. Helyben egy házi répatortát ettem (1750 Ft), ami egy kicsit szárazkás és a tészta a szélén kissé égett volt, egyébként ízesítésre igen kellemes lett volna. Kis csalódás. Összességében 4 pontra taksálom.
2025. március 1.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tradicionális indiai étterem a Dohány utcában, a Síp utcai saroknál. A tulajdonos indiai családnak ez Budapesten a 3. étterme a Haveli (Kodály körönd) és a Crown of India (Angyalföld - nem állandó nyitva tartású, hanem inkább rendezvényekre, eseményekre időszakosan).
A két pincér fiatalember meglepő módon szintén indiai, azért írom, hogy meglepődtem, mert az egyikük egy fekete afro fiú volt, a másik pedig mongoloid rasszból származó. Bizony, ilyen hatalmas és változatos ország India! Ez a kis beszélgetésünk során derült ki, mivel a fizetéskor beszédbe elegyedtem velük az étterem tulajdonosaival kapcsolatosan, aztán a végén még be is mutatkoztunk egymásnak, és kezet fogtunk. Úgy vettem észre, nagyon jó néven vették ezt a személyesebb érdeklődést, beszélgetést, nem sok ilyenben van részük. Az étteremben tradicionális indiai ételeket tartanak, az étlap rekord hosszúságú, csak az ételekből vagy 180 db (sorszámozva van, nem számoltam végig). A Virasat szó jelentése örökség. Hétköznap ebédidőben 15 óráig kínálnak kétféle napi menüt (3000/2700 Ft), húsos - csirkehússal - vagy vegetáriánus változatban. Én a húsosat választottam. Első fogás csészényi gombás-csípős-currys leves, ami nagyon finom volt. A főétel thali jellegű, basmati rizs, zöldség curry (burgonya, zöldborsó, gyömbér, sárgarépa), Chicken Jalfrezi (zöld chilivel), naan kenyér és joghurt. Nekem elég volt így összességében ez a mennyiség, de a hús az nagyon kevés volt benne. A több rekeszes fémtálban éppen a fő fogás, a szószos csirke volt egy kis rekeszben, míg a legnagyobban a naan kenyér kapott helyet, amelyet más indiai éttermekben egy külön kosárban szoktak adni. Szóval összességében az adag kisebb volt, mint ami a megszokott mennyiség. Ugyanakkor ez az ebédmenü esetében volt csak így, míg az á la carte étlapról választott ételek sokkal nagyobb adagok voltak. Kértem még egy mangó lassit, az remek volt (1400 Ft/3 dl - kis adag). Kaphatóak indiai üveges sörök: King Fisher, Cobra, Luca, Kamasutra (1800 Ft/üveg), ugyanakkor érdektelen Heinekent és Sopronit csapolnak (1490/1390 Ft/ korsó). A főételek húsfajtánként vannak csoportosítva az étlapon, a bárány 5590 Ft, hal és rák ugyanez az árkategória, csirke 4490 Ft. Tetszettek a kasmír mintás esernyők a bejárat felett. Összességében erős 4 pont.