Gyémánt 500
2022. február 1.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Frissítem a korábbi értékelésemet, mert már jártam a helyen azóta több alkalommal is. Egy sokszínű, sokoldalú delikátesz, kávézó, bisztró, ahol lehet helyben is enni-inni, sokféle háztáji kézműves terméket kínálnak. A kínálat nem változott, továbbra is változatos, izgalmas, főleg a prémium kategóriában mozognak.
Pozitívum, hogy csatlakoztak az ételmentő Munch kezdeményezéshez, melynek lényege az, hogy a zárás előtt 1 órával a megmaradt romlandó árukat kedvezményesen lehet megszerezni, viszont zsákbamacska, hogy mit kap az ember, nyilván egy adott minimum értékben vagy afölött. A kencéik nagyon finomak és az olívabogyó válogatás is. Az áraik azonban jelentősen emelkedtek 1 év alatt (a kencék kb. 100 Ft/tal 10 dkg-ként). A padlizsánkrém (850 Ft) és a vörösboros rókagomba krém (790 Ft) is kitűnő volt, a tepertő viszont csalódást keltett (550 Ft/10 dkg). A fűszeres olívabogyó válogatás is finom, jó minőségű bogyók (900 Ft). A kakaós csiga és a fahéjas csiga is finom volt, ráadásul a fahéjas még 2 nappal később is teljesen élvezhető, jó állagú maradt. Kézműves szaloncukrokat is kínáltak decemberben, a többféle íz közül a narancssárga csomagolású aszalt sárgabarackos-marcipánosat emelném ki, ami kitűnő, a többi viszont eléggé átlagos, középszerű (pl. a kókuszos vagy a sima marcipános nekem egyáltalán nem ízlett). A kiszolgálás nem volt kedves, talán fáradt volt már a pultos hölgy, vagy csak rossz napja volt, ezt nem tudom. Minden esetre "veszélyes" hely, nagyon könnyű itt több ezer forintot észrevétlenül elkölteni, miközben alig vett valamit az ember.
2022. február 1.egyedül járt itt 55 13. kerületi facebook csoportban többen dicsérték és ajánlották ezt a pizzériát, amely a kerület angyalföldi részén található, a Honvéd Kórház mellett. Bár kis szerencsével akár a bejárat előtt is le lehet parkolni (ha van hely), viszont hétköznap 18 óráig fizetős övezet.
Én egyik alkalommal - hétvégén - pont le tudtam parkolni, de másodjára - pénteken délután - már nem volt hely, kicsit távolabb tudtam megállni. Az étterembe többen járnak elviteles vendégek, pedig lehet helyben is étkezni, kb. 6 asztal van, kényelmesen le lehet ülni, szépen kialakított a beltér. Bár az asztaloknál van étlap, mégis az van kiírva, hogy a pultnál kell rendelni. Végül is hamar kiderült, hogy az elviteles vásárlókra vonatkozik a pultos rendelés, a helyben fogyasztóktól az asztaloknál is felveszik a rendelést, szóval ahogy sikerül. A vezető(nek űnő) hölgy azonnal foglalkozott az érkező vendégekkel, jól ismerte a kínálatot, tudott ajánlani. Leghamarabb a pizza készül el (10 percen belül), így én azt kértem, ha már pizzériában vagyunk, bár többféle burger (1390-2890 Ft között) és frissensültek (rántott ez-az) is van. Az óriás rántott szelet 1890 Ft. Korábban nem volt kiszállításuk, de most már ők is leszerződtek a Wolttal és a Foodpandával is. Egy sonka-gombás (Prosciutto e Funghi) pizzát kértem (2490 Ft). Bár ezt a pizzériát nem láttam lépten-nyomon reklámozni a média felületeken, de véleményem szerint simán megállja a helyét a nápolyi pizzát kínáló kézműves pizzériák között. Kerek, vékony tésztás pizzát sütnek igazi pizzasütő kemencében. A 0,5 l-es palackos üdítők egységesen 390 Ft-ba kerülnek. Sajnos későn vettem észre, hogy Agroposta házi szörpöket izgalmas gyümölcsízekben: bodza, zsályavirág, levendula, citrom, eper, menta a teljesség igénye nélkül. Ha már egy olasz ételeket kínáló vendéglőben járunk, természetesen kávét is lehet inni, az eszpresszó 410 Ft, a cappuccino 510 Ft. Akartam venni elvitelre rántott csirkecombot, de sajnos már kifogytak belőle. Összességében egy barátságos, közvetlen hely, ajánlom!
2022. február 1.gyerekekkel járt itt 35 A 11. kerületi Újbuda Center plázában a Cyberjump ugrálópark területén belül található ez a büfé. Mivel a bejáraton belül van, így csak a Cyberjump vendégek tudják igénybe venni, de mások vélhetően úgysem akarnák, hiszen a pláza területén számos más helyen ennél olcsóbban és nagyobb választékban lehet enni-inni.
A büférész le van választva - körbe kerítve - az ugrálórésztől és a folyosótól is. Viszont nincs túl sok asztal. Mivel a kísérők részére nincs elegendő ülőhely, ezért sokan a szülők közül ide a büfébe fészkelték be magukat, mert itt legalább volt rendes szék és asztal is. Az a trükk az asztalszerzésre, hogy órakor van váltás a parkban, így ilyenkor kimennek a szülők a gyerekekhez, na, ilyenkor van esély üres asztalt szerezni. Emlékeim szerint a wifi egész jól működött. A kínálat szolid, az árak kevésbé azok. Egy 0,5 l-es Szentkirályi víz 300 Ft, egy csomag Nógrádi ropi 170 Ft, a Snickers csokiszelet 280 Ft, egy üveg Coca Cola 400 Ft volt. Bankkártyával lehetett fizetni. Egy kávé 650 Ft-ba került, Nespresso cappuccinot készítettek, büféárakhoz képest húzós, de egy átlagos büfés kávénál színvonalasabb volt. A kávét papír pohárba kaptuk. Lehet kapni Nachos-t, gumicukrokat (390 Ft/zacskó), jégkását - elvileg, mert októberben nem volt, hotdogot (490/550 Ft) - ez mondjuk még korrekt is volt árban!
Érdekes
2022. február 1.gyerekekkel járt itt 45 Főleg a fiatalság körében népszerű ugrálós trambulinpark a 11. kerületben az Újbuda Centerben. Parkolni a bevásárlóközpont saját nyitott parkolójában lehetséges. Van elvileg sorompó, de amikor ott voltunk, nem kellett fizetni (hétvége volt). A belépőjegyek időre szólnak, egész órákra, azaz óránként lehet bemenni, érdemes így időzíteni az érkezést.
A gyerekeimet vittem el, 2 órára fizettünk be, ami fejenként 4500 Ft-ba került. Bankkártyával lehetett fizetni. A belépést követően a termináloknál kellett regisztrálni, majd utána lehetett a pénztárhoz menni. A termináloknál sokat ügyetlenkedtek előttünk, így elég döcögős volt a bejutás. Nekem a hasonló pesti ugrálópark jobban tetszett, szerencsére a gyerekeknek is, azért szerencse, mert az sokkal közelebb van az otthonunkhoz. Minden óra végén ki kellett jönni a pályáról, majd akinek volt érvényes jegye, az a bejáraton újra bemehetett. A kísérő szülők a fal mellett tudnak leülni, de nagyon kevés szék van, én konkrétan a földön ültem. Az öltözők és mosdók színvonala és tisztasága megfelelő.
2022. február 1.egyedül járt itt 55 Ez az a kávézó, amelyik a tavalyi évben talán leginkább belopta magát a szívembe. Már a neve, a Kolibri is nagyon megtetszett. Helyileg a Nemzeti Múzeum mögötti Palotanegyedben találjuk. A napokban olvastam, hogy a Bródy Sándor utca a városrész egyik legrégebbi utcája. A kávézó mellett közvetlenül a Tasting Table igényes borbár található.
A kávézóba betérve két mosolygós, kedves lány üdvözölt a pult mögül. Alapvetően kávézni jöttem, de nem tudtam ellenállni, hogy ne próbáljak ki mást is. Újhullámos kávét készítenek. Többféle mentes terméket is kínálnak. A magos, teljes kiőrlésű átalgosnál nagyobb zsemlékbe töltött, helyben készült szendvicsek között vegetáriánus verzió is szerepel, zöld pestos-mozzarellás-juhtúrós, illetve vörös pestos-gomolyasajtos. Húskedvelőknek Cheddar sajtos, téliszalámis, rukkolás szendvicset kínálnak, egységáruk 790 Ft. A házias sütemények között laktózmentes a mandulás-csokis brownie, a mandulás-szilvás pite és az epres-málnás brownie is (750 Ft). A narancsos mascarponés golyó volt a legjobb, annak egyszerűen mesés az íze! (300 Ft/db)
A Frutomania 100%-os gyümölcsleveleit 490 Ft-ért kínálják többféle gyümölcsből (málna, eper). Az édes péksütemények - pl. muffin - 490 Ft-ba kerülnek, bár ezekből csekély volt a kínálat hétköznap délután. Pici a hely - mint egy kolibri -, bent könyöklős pultot alakítottak ki, ahol vizet minden vendég ingyenesen tölthet a kihelyezett kancsóból, illetve a bejárat előtti járdaszegélyre települtek ki kis asztalkákkal. Zöld növényekkel, fűszernövényekkel dobták fel az ablakpárkányokat. A kávét ugyan papírpohárba kaptam, de nem bántam. A Cortado 450 Ft-ba került. (Cappuccino 500, Latte 600, eszpresszo 400 Ft - kedvezőbb, mint a környéken a hasonló zsánerű kávézókban). Nagyon tetszetős hely, jó szívvel ajánlom!
2022. január 30.gyerekekkel járt itt 35 A Westend Bevásárlóközpont aluljáró szintjén kb. középtájékon található az Istanbul töröknek mondott gyorsétterem, azonban vegyesfelvágottban kínálnak mindenféle sülteket, húsokat, egytálételeket körettel, szóval a török ételek (kebab), abszolút kisebbséget jelentenek.
A 2 fogásos menüjük ár-érték arányban 1590 Ft-ért az egyik legjobb itt a plázában és elég nagy adagot is adnak. Gulyáslevest, illetve rántott halat kértem sült krumplival. Az ára és a külleme alapján esélyes, hogy a hal tilápia, eredetét homály rejti. A krumpli mirelit. A 2 dobozért 50 + 100 Ft-ot kellett fizetni, de még így is megérte. Ha gyors túlélő kajára van szükség, és nem a minőség a cél, akkor egynek elmegy. A kiszolgálás egyébiránt barátságos volt. Gyorsan, flottul ment minden.
2022. január 30.egyedül járt itt 55 Kitűnő spanyol tapas bár az Andrássy úton, az Opera és az Oktogon közelségében. Az étlapon széles választékban hideg és meleg tapasok, fűszeres finomságok szerepelnek, emellett eredeti spanyol alapanyagokból készült sonkák (Iberico, Beher), 12 vagy 18 hónapig érlelt Manchego sajt, Chorizo szalámi, empanada szerepel az étlapon, csak így példálózásképpen, de többféle paella is van.
Az itallap is a spanyol vonalra erősített rá. A ház bora is spanyol, Lorca Fantasia Malbec a vörös, Sauvignon Blanc a fehér (1100 Ft/1,5 dl). de akad néhány magyar bor is a borlapon. A ház ajándékaként előételként érkezett egy kis olívabogyó. A meleg tapasok 790-1490 Ft közöttiek, míg a hideg tapasok 950-4190 Ft között alakulnak, de ebben nagyon speciális, különleges tételek is szerepelnek. A választásom: paradicsomos húsgombócok (1490 Ft), rántott Camembert vörösboros áfonyamártással (1490 Ft), spenótos empanada (790 Ft/ 1 db), egy adag bagett (490 Ft). A beltér a madridi tavernák hangulatát idézi, színvilágban és dekorációban is, bikaviadal, torreádorok, spanyol festett kerámiák. Nagyon kellemes az étterem hangulata, igényes, de mégis emberközeli, otthonos. A személyzet nagyon kedves, barátságos. Kötelező szerviz díj 10%
Nagy örömmel térnék még vissza ide enni máskor is.
2022. január 30.egyedül járt itt 25 A Mozata a belváros szívében, a Váci utca egyik csendes mellékutcájában található, autentikus libanoni konyhát visznek. Az étterem berendezése nagyon szép, igényes, tágas, szépek a színek, élvezet a szemnek körbenézni. Nemkülönben az étlap, nagyon mutatós, öröm kézbe fogni és lapozgatni, csodálatos színes ételfotók benne, nehéz a választás.
A sok közel-keleti zöldség és csirke után, amiket az elmúlt hónapokban városszerte ettem, gondoltam, végre egy méltó, igényes helyen kipróbálom a bárányt is, ami a libanoni és a közel-keleti konyha talán legnépszerűbb húsa, és ha jól van elkészítve, akkor az nagyon remek. Így esett a választásom a faszénen grillezett bárány nyársra, tahini szósszal, sült burgonyával és fűszeres-paradicsomos kenyérlepénnyel. (3850 Ft)
Italként szintén egy autentikus libanoni italt, Qamar al-dint kértem, ami egy barackos szörp-limonádé (850 Ft). Az ételre sokat kellett várni. A személyzet létszáma nem volt elegendő ehhez a vendégmennyiséghez, vagy nem jól osztották be az időt és a feladatokat, mert az emeleti vendégekhez igen ritkán néztek fel. A vendégek többsége külföldi volt, ahogy hallottam az asztaltársaságok beszélgetését. A mosdó is nagyon tiszta, szépen kialakított. Amikor az étel végre megérkezett, az egyértelmű volt, hogy nem úgy nézett ki, mint ahogy az étlapon a fotón szerepelt. Mennyiségre soknak tűnt a hús, de a túl nagy darabok nem sültek át, valószínű öreg lehetett a hús, mert rágós volt, de szó szerint elrághatatlan, mócsingos. Hiába a jó fűszerezés, ez így élvezhetetlen és ehetetlen volt. A köret sültkrumpli alulkészült, átlagos késztermék (mirelit). A lepényenyér finom volt, a rajta lévő fűszerezés is, de ennyi pénzért ez elég karcsú teljesítmény. Sajnos a személyzet egyáltalán nem bukkant fel azon idő alatt, amíg az étellel próbáltam megküzdeni és utána is hiába vártam. Így végül már csak azért mentem le, hogy fizessek. A személyzet 2 tagjának, akik ott voltak megemlítettem, hogy a bárány nagyon nem volt oké, de vállrendítésen és azontúl, hogy miért csak most szólok (? mivel nem volt eddig kinek. . . ) már reakció nem érkezett. A nem olcsó étel- és italáron felül még a 12% kötelező szervizdíjat is kiszámlázták. Nekem nagy csalódás volt ez az étterem, sokkal többet vártam tőle. Lehet, ha mondjuk csak vegetáriánus fogásokat kérek, azzal nem fogok mellé, de ez most így alakult.
2022. január 30.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A legamerikaibb étterem Budapesten, azon belül is Óbuda külsőbb részén, megközelítés autóval lehetséges, buszmegállót nem láttam a közelben. Az étterem előtt önkiszolgáló benzinkút üzemel. Az éttermet pontosan úgy alakították ki, mint az amerikai filmekben az autóutak melletti moto-bisztrókat.
Az étlap is erre a vonalra épít, de nagyon hosszú, gyakorlatilag befogadhatatlan. Rengeteg színes fotó, hangzatos és részletes ételleírások, egy csomó egyéb story a Dallas film szereplőiről, a Vadnyugatról, Texasról stb. Az étlap most újult meg, viszont még nem sikerült összerakni, a lapok össze-vissza voltak, szétestek, bizonyos étlapokból oldalak hiányoztak. Emiatt a pincér lány elnézést is kért. Ő egyébként újnak tűnt, mert nem igazán volt képben, de egyébként kedvesen viselkedett. Elég sok vendég volt, és elég nagy volt a mozgás, jövés-menés is, ami engem eléggé meglepett. Lehet, hogy sokan már szabadságon voltak így Karácsony előtt és esetleg időben gondoskodtak az ajándékok beszerzéséről, az utolsó percekben már nem a boltokban rohangáltak fejvesztve, hanem kényelmesen hátra dőlve burgereztek itt. Amikor korábban itt jártam, a burgereket már kóstoltam, most kifejezetten a steak volt a célpontunk, amelyeket egy dedikált oldalon találtunk meg az étlapon. Két félét választottunk a Classic Rib-Eye Steak-wt és a Dallas Classicot (9900 Ft mindkettő, körettel). A steak burgonya ugyanolyan volt mindkettő húshoz, az egyik zöldbors mártással volt (jellegtelen), a másik egy lecsós jellegű paradicsomos salsával (kitűnő). A Rib Eye nagyon jól volt elkészítve, a másik hús egy kissé csalódást okozott, kicsit rágós, száraz volt. A főétel után már desszertet nem tudtunk bevállalni. A házi limonádék 1290 Ft-ba kerülnek (5 dl) levendulásat és citromosat kértünk, nagyon nem ájultunk el egyiktől sem. Az italok túlárazottak. A csirkés ételek és a burgerek árazása szerintem korrekt, burgerekből nagyon széles a kínálat, vannak extrém méretűek is a nagyevőknek. Nagyon találóan hozzák Amerika túlzásait. Összességében egy egyedi hangulatú, klassz hely, de érdemes az étlapról racionálisan válogatni, ellenkező esetben nagyon el lehet szállni az árakkal.
2022. január 30.egyedül járt itt 55 Kedves kis kávézó a Szent István körúton, a Vígszínházzal szemben. Szerintem régebben, évekkel ezelőtt is volt már itt egy másik kávézó, csak más néven, gondolom, mások is üzemeltették. Meglepő volt, hogy beléptem a nyitott ajtón, és nem volt bent senki. Ott voltak a pulton a szendvicsek, sütik, de sehol egy ember jó pár percig.
kiderült, hogy a barista hölgy, aki egy személyben vitte a boltot, éppen fent takarított. Szóval a bizalom itt alapból megvolt az emberek iránt, ez nagyon szimpatikus volt. Caffé Mauro hagyományos olasz pörkölésű "sötét" kávét készítenek, nagyon jó minőségben. Egy cortadot ittam, 650 Ft-ért. Heaven Cakes vegán süteményeket kínálnak (950 Ft, 3 féle volt), a diós gyümölcskenyér finom volt. A péksütik terén croissant, babka, kakaós csiga. cskis-mogyorós brownie. Többféle croissant szendvics is kapható. Én lent ültem le a pulttal szemben, de fent a kis galérián további asztalok találhatóak. Kiülős teraszuk hely hiányában nincs - keskeny a járda -, viszont az ablakpárkánynál kialakítottak egy párnás, maximum 2 személyes kiülő részt. Nagyon kedves, szívélyes kiszolgálás.