Gyémánt 500
2021. június 20.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Több mint 20 éve működő retrós olasz étterem és pizzéria a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és a Gellért tér között kb. félúton, egy pincehelyiségben. A bejárat előtt a járdán kis teraszt is kialakítottak. Hétfőtől péntekig 11. 30-15. 00 óra között 3 fogásos heti ebédmenüt kínálnak.
3 féle leves, 5-6 féle főétel, valamint 3 desszert közül lehet választani. A 3 fogás 1800 Ft-ba kerül, ami meglehetően vonzó ajánlatnak tűnt. A menüben az egyes fogások között megtalálhatóak tradicionális olasz ételek (mindig van pizza és tészta) mellett a magyar fogások is. Az á la carte étlap többségében olasz fogásokat tartalmaz, 5 féle előétel, vegyes sajttál (1000-4000 Ft), 6 féle leves (1400-2100 Ft), a házi tészták között lasagne, gnocchi, spaghetti, tagliatelle, lunette, ravioli (2200-3500 Ft), több mint 25 féle pizza (2000-3850 Ft), és készítenek gluténmentes pizzát is. Néhány halétel is szerepel az étlapon: fekete kagyló és lazac, bár a sashimi inkább negatív érzéseket keltett bennem. A húsos főételek között előfordulnak magyaros fogások is. A desszertek terén elmaradhatatlan a tiramisu, a profiterol és a Panna Cotta (1100 Ft). Az ebédmenü korrekt és finom volt, a 3 fogással jól is lehetett lakni (csészés paradicsomleves bulgurral, rántott tintahal karikák Cézár salátával, churros baracklekvárral), annak ellenére, hogy mirelit termékekkel is dolgoznak, és pénteken délután már több tétel nem volt elérhető a heti menü listájáról. A magyar pincér hölgy kedves, barátságos, az olasz tulajdonos vagány, belevaló, vendégszerető, profin beszél magyarul is. Vállalnak kiszállítást is a környéken. A berendezés retró hatású, fabútorokkal berendezett. A tisztaság nem a hely erőssége, ezen belül a mosdó tisztasága a leggyengébb pont (ragacsos padlók, vastag vízkő réteg), elhanyagolt, lepusztult benyomást kelt. Hasonlóképpen visszatetsző a mosdó előtti funkció nélküli hall-szerű helyiség, amit lomos raktérként használnak. De az asztalon lévő alátétként is szolgáló étlap is ragacsos volt. Összességében lehetne egy stabil 4-es a hely, de ehhez sokkal több figyelmet kellene fordítani a higiéniára, nemcsak járvány idején. Bankkártyával, SZÉP kártyával is lehet fizetni. 10% kötelező szerviz díj van.
2021. június 19.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Éve óta működő kínai gyorsétterem a Móricz Zsigmond körtéren. A "Jiale" egy kínai mandarin női név, aminek többféle pozitív jelentése van, úm. finom, dicséretes, logikus, aktív, kezdeményező, önálló. Valószínűleg a tulajdonos vagy valamely családtagjának a neve lehet. A név eredete és jelentése minden esetre érdekesebbnek tűnt, mint maga az étkezőhely.
Középszerű, szokványos kínai gyorsbüfés ételkínálat, szójás-mártásos ez-az, a hús az csirkenyesedéket jelent itt is. Az árazás áttekinthetetlen. A kiszolgálás az L alakú pultnál történik önkiszolgáló rendszerben, az egyik kínai hölgy veszi fel a rendelést, majd a pult végén a másiknál kell fizetni. A kiszolgálás futószalag-szerűen történik. Az ételek a pult mögül választható késztermékek. Népszerűnek tűnik a hely, a pandémia miatt a 4-5. vásárlók már a bejárat előtt várakoztak, nem bent tömörültek. A belső részt nemigen használják most étkezésre, mind elvitelre vásároltak az emberek, amikor ott jártam, bár voltak egy oldalt nyíló kisebb helyiségben benti asztalok is, ahol elvileg le lehet ülni. Vásároltam egy nagy adag amerikai csirkét (bundázott falatkák édes barna szójában), nagy adag ragacsos rizst és szójabab salátát. Italt nem vásároltam. Összesen 2640 Ft-ot fizettem, ami nem tudom, hogy jött ki nekik, mert egy számológépen mutatta a kasszás hölgy a végösszeget. Az elviteles étel mellé evőszeszközt, pálcikát nem adtak, nem is ajánlgatták, hogy kérek-e. A tisztaság nem a hely erőssége. A kínálatban pozitívum, hogy volt tofu thai mártásban, amit az előttem vásárló vitt el. Ha jól láttam, van valami ebédmenü féle is. Az amerikai csirkét a gyerekek ették, nekik ízlett, de ők imádják ezeket a ragacsos kínai húsokat. Szóval mondhatni biztosra mentem.
2021. június 15.egyedül járt itt 55 Egy igazán klassz, fiatalos, igényes, minőségi pékség a 11. kerületben, az Allee Bevásárlóközponttól villamossal megközelíthető. Egy gasztro-blogban olvastam róluk elismerő szavakat, és maximálisan egyetértek velük a saját tapasztalataim alapján. Őszintén kedves, figyelmes kiszolgálás, sok hasznos információval, termék tájékoztatóval.
Mindig van a pulton egy kis kóstoló. Árban az átlagnál valamivel magasabb, de egyáltalán nem irreálisan elszállt, szóval megfizethető. A hely nagyon pici, 2 vásárlóval már meg is telik. Miket is választottam? Narancsos leveles rudakat (250 Ft/db), mogyorós-csokis-áfonyás brownie-t, mákos-ctiromos piskótát, összesen fizettem 1350 Ft-ot. Kóstoltam még kardamomos-narancsos csigát és egy másik mákos sütit. Mit mondjak? Mindegyik remek volt! Sajnos messze esik tőlünk, ezért nem leszek gyakorta visszatérő vásárlójuk, de abszolút megéri megnézni, kipróbálni. Kenyeret nem vettem, de mindig van valamilyen spéci napi kenyér náluk.
2021. június 15.gyerekekkel járt itt 45 A Westend Bevásárlóközpont aluljáró szintjén középtájékon, a mozgólépcső alatt, a szökőkutas tér sarkán nyitott meg egy korábbi pékség és kávézó helyén a Príma Pék lánc újabb egysége. Már több alkalommal vásároltam náluk. A pékség ismertebb termékei mellett finom, friss, tartalmas töltelékes szendvicseket készítenek.
A zsemle vagy kifli értelemszerűen a pékség sütödéjében készült. Legutóbb magos buciba töltött 3 sajtos szendvicset választottam salátával (500 Ft), de sonkás-sajtos szendvicset is ettem már. A péksütemények 300 Ft körüli árakon mozognak, ami szokott lenni, az itt is megtalálható: kakaós csiga, többféle croissant, búrkifli. Tartanak többféle teljes kiőrlésű pékárut is. Késő délutánra eléggé hiányos, lefosztott szokott lenni a pultjuk, de ez érthető is, hiszen másnapra már nem lehetne ezeket eltenni, a vásárlók friss termékeket várnak el. Kávét is készítenek. Az egyik oldalon van pár bárszék, ahol helyben is lehet kávézni. A kiszolgálás egykedvű, gépies volt.
2021. június 14.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Pesti Pipi egy egyszerű kis büféként indult évekkel ezelőtt a Stadionok metró kijárata előtt. A tulajdonosok elkezdték a terjeszkedést és a lánc-bővítést, nevükhöz híven a pesti városrész forgalmasabb pontjain (Nyugati tér, Oktogon, Thököly út) nyitottak újabb gyorséttermeket.
Az egykori Kakas Plusz (nem tévesztendő össze a Kakas nonstop kocsmával, ami továbbra is működik a szomszédban) helyén, a Deák téren a 9-es és az éjszakai buszok megállójában található a legújabb, Deák téri egységük. A benti rész hosszúkás folyosó hatású, melynek végében a pultnál lehet rendelni és fizetni. Közvetlenül a pult mögött alakították ki a nyitott konyhát, ahol az ételeket frissen sütik, a rendelést követően. Ahogy a "Pipi" név is jelzi, itt a csirkehús a fő csapásirány. Legszélesebb választék csirkemell filéből van, de combot és szárnyat is sütnek. A vegetáriánusoknak 2 féle sajtot kínálnak. Egyrészt csirkés burgereket, szendvicseket készítenek, ezek közül a grillezett ananászos baconos Kahuna burger tűnik a legizgalmasabbnak, másrészt boxokat, hússal, szósszal és körettel. Az én választásom a Pucér Pipi tálra esett, amely szép adag grillezett csirkemellet tartalmazott, mellé vegyesen rizs és hasábburgonya köretet, valamint majonézes kukoricát kértem. Mindez 1490 Ft-ba került, ami elég korrekt ár, mennyiségre is, pláne, hogy az ebédemet követően majdnem a fele megmaradt holnapra. Mivel munkából szaladtam ki, ezért elvitelre kértem az ételt. A csomagolásért nem számoltak fel díjat. A benti részben van kb. 10-15 ember részére ülőhely, illetve kint a teraszon még egy asztal. Negatívum, hogy a mosdó zárva volt "ROSSZ" felirat az ajtón. A menütábla a falon informatív, érthető, nincsenek rejtett költségek. 14. 00-17. 00 óra között a tálak mellé egy ajándék dobozos üdítő jár. Kb. 2000 Ft-ból a nagyevők is jóllakhatnak itt. A pultban kiszolgáló fiatalember nagyon kedves, udvarias, informatív volt. Inkább a fiatalok körében népszerű a hely. Járványmentes időszakban nonstop üzemelnek. Kiszállítást is vállalnak.
2021. június 13.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Mivel már 4 éve írtam a helyről, szerintem aktuális egy frissítés az információkról. Ami a lényeg, a cukrászda azonos címen továbbra is működik, viszont a nyitva tartásuk igencsak leredukálódott. Csak pénteken és szombaton tartanak nyitva, illetve az előzetes rendelések esetén időpont egyeztetéssel lehet átvenni a desszerteket.
A netes honlapjuk él. A sütemények továbbra is nagyon finomak, felső kategóriásak, sajnos nem tudom, hogy a pandémián túl miért csak 2 nap és azon belül is csupán pár órás lett/maradt a nyitva tartásuk. Egy süti ára 1000 Ft körül alakul (950-1050 Ft), illetve a minisüti 270 Ft volt. A kifejezetten szép, tartós díszdoboznak nincs külön díja. Helyben sütizés ottjártamkor nem volt lehetséges, kizárólag elvitel. Vannak glutén- és cukormentes sütijeik is. A régi sikerdarabok mellett új ízekkel is kísérleteznek. Csokoládé-nagyancs, Dobos újragondolva, mogyoró-kávé-karamell, pekándió, most efféle ízvilágokban gondolkodnak. Csodás sütik, csúcskategóriás! Ajánlom továbbra is!
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 35 Tescos nagybevásárlás után itt gyűjtöttem be némi ennivalót a család részére, elvitelre. Teljesen szokványos kínai gyorsbüfé a Váci úti Tesco folyosórészén kialakított ételszigeten. Igaz, a pandémia miatt helyben nem is lehetett volna enni. Pultnál rendelős, tálcás vagy elviteles.
Csirkés főételek ára 1440 Ft volt, ami drágább, mint a hasonszőrű egyéb helyeken a városban, de elég nagy adagot kaptam. Amiket vettem: babcsíra saláta (950 Ft), amerikai csirke - semmi amerikai nem volt benne, édes, barna bundás, ropogós csirke, 2 adag rákszirom (300 Ft/adag), zöldséges pirított tészta kis adag (450 Ft), zöldséges rizs (300 Ft). Kiszolgálás gépies, kínai alkalmazott, a dobozokért nem számítottak fel díjat. Határeset, hogy ajánlanám-e, de inkább nem, mint igen.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Én is a fagyikedvelők táborába tartozom, így egyáltalán nem bánom, hogy nem kevés igazán minőségi fagylaltozó található már a városunkban. Ezek között is a Cioccolatte csupán pár percnyi sétára. Most egy tematikus akció fut náluk, a nemzetek fagylaltjai címmel, jelenleg éppen Görögország van soron.
De a legnépszerűbb fagylaltok sem hiányoznak a pultból, mint a pisztácia, a mogyoró és a vanília, amelyek mind prémium kategóriás alapanyagokból készülnek a legjobb termőhelyekről begyűjtve. Egy adag fagylalt 450 Ft-ba kerül. Nagyon kedves a kiszolgálás. Az új ízeket meg lehet kóstolni, így nem kelzsákbamacskát venni. Benti ülőhelyek nincsenek, csak egy kis kiülős asztalka a járda mellett.
2021. június 13.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jártam már itt korábban is, most úgy hozta az élet, hogy újra megnéztem, mivel a közelben jártam az irodaházban ügyet intézni. Kerületi lakosként ingyenes a parkolás az utcán, és általában van is szabad hely. Ebédidőben hétköznap kedvező árú menüt kínálnak, leves, főétel és egy 0,5 l-es szénsavas üdítő 1450 Ft.
Oltási igazolvánnyal lehet a beltérben is enni már, de egyebekben egy elég nagy, részben fedett teraszuk van. A csípős savanyú levestől nem jöttem lázba, de egyszer egy lehetett enni és a főétel is meglehetősen átlagosra sikeredett. Amolyan nagyüzemi ázsiai gyorskaja, amit kínálnak, egyedi ízek és valós minőség nélkül. Hogy ajánlanám-e? Hát amolyan határeset, de inkább mégis igen, mint nem.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 45 A Szent István park a gyerekek kedvelt játszóhelye, útközben éppen útba esik az Azúr Fagyizó a Pozsonyi úton. A kényszerű bezárás hónapjai alatt felújították, átépítették, kicsinosították a helyet, a portált, feliratokat is felfrissítették, így fiatalosabb, modernebb lett.
Mivel hétvégén is csak egyetlen kiszolgáló hölgy mérte a pultban a fagyit, elég jelentős sorállás alakult ki a bejárat előtt a járdán. Itt elolvashattuk az ajtón, hogy a személyzeti szűkösség okán nem tudják vállalni az oltási igazolványok ellenőrzését, egyszerűen nem fér bele a kapacitásukba. Én ezt annyiban megértem, hogy alapvetően nem egy beülős cukrászda, itt csak megveszik az emberek a fagylaltot, aztán útközben sétálva eszik meg. Ha ennek a szerencsétlen hölgynek még az igazolványokat is ellenőrizni kellett volna, ki tudja, mennyivel nőtt volna meg az így is hosszas várakozás. A bejárat előtt van egy kis terasz a járda szélén, ahol maszk nélkül is lehet üldögélni. Fagylalton kívül kávét is lehet kapni. A kiszolgálás tehát elég lassú volt, de kivártuk. Többféle ízt kóstoltunk a fagyikból: szicíliai citrom, cukormentes áfonya, fehércsokis Bueno, csoki. Nem egy prémium kategóriás fagylaltról van szó, de az átlagnál egy fokkal talán jobb vagy erős átlagos. Egy nagy gombóc 280 Ft-ba kerül, a kisebb - ami kb. az átlagos, az 240 Ft. De szinte mindenki a nagyobb gombócot kéri. Vannak egyéb extrák a fagyihoz, szerintem ezeken keresnek igazán: roletti, édes tölcsér, színes cukorszórás 80-120 Ft felárért. A gyerekek szeretik ezt a fagyizót, az iskolai osztállyal is jöttek már ide fagyizni.