2021. június 13.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jártam már itt korábban is, most úgy hozta az élet, hogy újra megnéztem, mivel a közelben jártam az irodaházban ügyet intézni. Kerületi lakosként ingyenes a parkolás az utcán, és általában van is szabad hely. Ebédidőben hétköznap kedvező árú menüt kínálnak, leves, főétel és egy 0,5 l-es szénsavas üdítő 1450 Ft.
Oltási igazolvánnyal lehet a beltérben is enni már, de egyebekben egy elég nagy, részben fedett teraszuk van. A csípős savanyú levestől nem jöttem lázba, de egyszer egy lehetett enni és a főétel is meglehetősen átlagosra sikeredett. Amolyan nagyüzemi ázsiai gyorskaja, amit kínálnak, egyedi ízek és valós minőség nélkül. Hogy ajánlanám-e? Hát amolyan határeset, de inkább mégis igen, mint nem.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 45 A Szent István park a gyerekek kedvelt játszóhelye, útközben éppen útba esik az Azúr Fagyizó a Pozsonyi úton. A kényszerű bezárás hónapjai alatt felújították, átépítették, kicsinosították a helyet, a portált, feliratokat is felfrissítették, így fiatalosabb, modernebb lett.
Mivel hétvégén is csak egyetlen kiszolgáló hölgy mérte a pultban a fagyit, elég jelentős sorállás alakult ki a bejárat előtt a járdán. Itt elolvashattuk az ajtón, hogy a személyzeti szűkösség okán nem tudják vállalni az oltási igazolványok ellenőrzését, egyszerűen nem fér bele a kapacitásukba. Én ezt annyiban megértem, hogy alapvetően nem egy beülős cukrászda, itt csak megveszik az emberek a fagylaltot, aztán útközben sétálva eszik meg. Ha ennek a szerencsétlen hölgynek még az igazolványokat is ellenőrizni kellett volna, ki tudja, mennyivel nőtt volna meg az így is hosszas várakozás. A bejárat előtt van egy kis terasz a járda szélén, ahol maszk nélkül is lehet üldögélni. Fagylalton kívül kávét is lehet kapni. A kiszolgálás tehát elég lassú volt, de kivártuk. Többféle ízt kóstoltunk a fagyikból: szicíliai citrom, cukormentes áfonya, fehércsokis Bueno, csoki. Nem egy prémium kategóriás fagylaltról van szó, de az átlagnál egy fokkal talán jobb vagy erős átlagos. Egy nagy gombóc 280 Ft-ba kerül, a kisebb - ami kb. az átlagos, az 240 Ft. De szinte mindenki a nagyobb gombócot kéri. Vannak egyéb extrák a fagyihoz, szerintem ezeken keresnek igazán: roletti, édes tölcsér, színes cukorszórás 80-120 Ft felárért. A gyerekek szeretik ezt a fagyizót, az iskolai osztállyal is jöttek már ide fagyizni.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Klassz gyerekbarát családi fagyizó az Olimpia Park bejáratával szemben. Egy gombóc fagyi most aktuálisan 330 Ft, ami szerintem jó ár-érték arányt képvisel. Nagyon jóízűek a gyümölcsös fagylaltjaik. Mindig van egy napi ajánlat fagyijuk, ami valami nem mindennapi különlegesség szokott lenni.
Legutóbbi ottjártamkor kesudió fagylalt volt, amilyet szerintem még életemben nem kóstoltam máshol sem. Izgalmas, kifejezetten kellemes és intenzíven, de nem bántóan hozta a kesudió egyedi ízét. Nekem határozottan bejött! Még éppen nem oldották fel a járványhelyzet miatti korlátozásokat, így maszkban kellett megvenni a fagyit, de kint az utcán már meg lehetett enni. Hazáig mondjuk el is olvadt volna, szóval még szerencse. Egyébként a bejárat előtt van egy kis kiülős teraszféle a járdán, de csak egy pad és egy asztalka.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 55 A Westend aluljárószintjén lévő sushizóból már vagy tucatszor vásároltunk, rendeltünk házhozszállítással is, de többször személyes átvétellel vittük, illetve most már újra lehet helyben is enni. védettségi igazolvánnyal. Mivel elég jó forgalmaz bonyolítanak, nem áll be a készlet, így a sushik frissek, jó állagúak.
Egyrészt lehet a hűtőpultban összeállított szetteket is azonnal vinni, de az étlapról is készítenek kérésre frissen. Árban az olcsóbbak közé tartozik. A különböző fantázianevű boxok ára 1850 Ft-tól kezdődik, a közepes dobozosak 3190 Ft-ba kerültek. A Friends névre hallgató boxot szoktam legtöbbször vásárolni (3190 Ft), mivel abban lazacos maki és nigiri is található, és ez 2 főre elegendő mennyiség.
2021. június 13.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Amikor még a Rétesház közelében dolgoztam, 1-2 heti rendszerességgel vásároltunk innen 1-1 rétest a kollégákkal. Most is a kerületben dolgozom, de már egy kicsit távolabb, így ismét erre járva nosztalgikusan betértem a nevezetes rétesért. Most csak elvitelre lehetett vásárolni, a járványhelyzet miatt.
A rétesek 450 Ft-os egységáron kaphatóak, egy szilvásat, egy túrós-barackosat és egy túrós-meggyeset választottam. A kiszolgálás barátságos volt, remélem, ők is újra tudnak nyitni. Korrekt, friss, jóízű réteseket kaptam, örömmel falatoztam.
A Sovány Vigasz kis cukrászdája ilyen-olyan mentes süteményeket, tortaszeleteket árusít. Árban azt lehet mondani, hogy nincs is talán 1000 Ft alatti szeletár. Az általam választott 2 szelet torta darabja is 1150 Ft-ba került, ami azért nem kevés. Ugyanakkor finomak, frissek, könnyedek és háziasak a desszertjeik.
Az egyik választásom egy gesztenyés-karamellás szelet volt, míg a másik a fehércsokis málnás túrótorta. Nem mondom, valóban finomak voltak, és aki ételallergia miatt csak mentes ételeket ehet, így annak sem kell lemondania a finomságokról. A berendezés kellemes, púderes-virágos, de amikor ott jártam, a járványhelyzet miatt még csak elvitelre lehetett sütit venni. Barátságos kiszolgálás.
2021. június 13.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A pandémia hosszú hónapjai alatt többször rendeltünk innen házhozszállításra, illetve személyesen is hoztam el innen ételt elvitelre. Leginkább sushi-t szoktunk innen vásárolni. Az egyik alkalommal a rendelésből lemaradt egy adag omlettes sushi maki (890 Ft/6 db), amit már csak a futár távozása után észleltünk.
A telefonon nagyon rendesek voltak, egyből felajánlottak több megoldási módot is: újra kiszállítás, menjünk érte személyesen, vagy bármikor később menjünk be és odaadjk vagy visszaadják a pénzt. Frissek, jók az ételeik, ár-érték arányban is a kedvezőbbek közé tartozik. Amúgy a hely egy nagyon egyszerű kis büfé, ha nem lenne járványhelyzet, akkor is eléggé korlátozottan lehet helyben enni, szóval nekik nem sokat rontott a helyzetükön ez az elviteles kényszerhelyzet. A helyet kínai személyzet üzemelteti (nem japán! ), korlátozottan beszélnek magyarul, angolul sem könnyű, de nagyon együttműködőek. A lunch box 2650 Ft, 5 db-os rák futomaki 1950 Ft, 5 db-os garnélarákos nigiri 1950 Ft, 6 db-os lazac maki (1050 Ft) - családunk kedvence! , sushin kívül legutóbb csirkés táskát rendeltünk még (1290 Ft/6 db).
2021. június 13.egyedül járt itt 55 Többször jártam már itt, kedvelem a Stühmer édességeit, s bár egyéb élelmiszer boltokban is kapni ezeket, legalábbis részben, de én mégis jobban kedvelem a márka referencia egységeit, ráadásul itt lehet most már kávézni is helyben, igaz csak 1-2 személy részére van helyük.
Csak itt kaphatóak továbbá a kézműves bonbonjaik, amelyeket dekára kimérve árusítanak, és véleményem szerint nagyon finomak. Nagyjából már sikerült végig-enni a teljes repertoárt, legutóbbi választásaim: tokaji aszús töltelékes, lime-os, levendulás-csokis. A 3 db került összesen 510 Ft-ba, ezzel a kedvezőbb árú bonbonok közé tartozik a Stühmer, sőt jelentősen némely versenytárshoz képest. Ajándékba díszdobozban is lehet választani több darabot, az ízeket, egyedileg, egyenként kiválogatva. Ezen kívül a narancsos-rumos-csokis szeletük ízlett nagyon, és a töltött marcipánok. Egyik jobb, mint a másik, neház ellenállni.
2021. június 13.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nyitás óta tartják ugyanazt a magas színvonalat, hazánk talán legjobb macaron lelőhelye továbbra is, már évek óta igaz ez rájuk. A sikertől nem szálltak el, folyamatosan "kreatívkodnak" és születnek újabb ígéretes íz-kombinációk. Mivel hazai vendégkörük is jelentős, így a külföldi turisták elmaradása ellenére sem kellett bezárniuk.
Úgy vettem észre, hogy most már árban sem tartozik a legdrágábbak közé a 430-490 Ft-os macaron darabárakkal. A többiek felhúzták az áraikat erre a szintre, sőt, van, akik már e fölé is. Érdemes követni a facebook oldalukat, ahol folyamatosan bemutatják az éppen aktuális macaronokat, ínycsiklandó módon. Jópofa, hogy fiú- illetve lánynevekkel nevezik el az egyes ízeket. Legutóbbi választásaim: Esmé - pisztácia és málna, Michelle - étcsoki és kókusz, Jacqueline - juzu. Olyan összetevőkkel is bátran kísérleteznek, mint a wasabi, gorgonzola, szarvasgomba, birsalma, pekándió, mogyoróvaj, levendula, whiskey és bacon, chili, kacsamáj, sütőtök és kakukkfű.
2021. június 13.egyedül járt itt 55 Vaj, illetve Vajbirodalom néven is emlegetik ezt az új nyitású pékséget, amely számomra a közelmúlt egyik legszimpatikusabb helyei között említhető. Akik követnek, tudják, hogy mindig új helyeket keresek, nemigen vagyok egy visszajárós típus, de a Vajban már voltam idén 4-szer dacára annak, hogy a vendéglátó egységek csak pár hete nyitottak meg a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára, szóval előtte csak elvitelre lehetett.
De jó hír, hogy végre újra megnyitottak és így már a Vajnál is lehet helyben enni-inni. Amúgy van egy kis kiülős teraszuk is, de elég szűkös, és a zajos-zsúfolt körút mellett szerintem ez inkább kényszermegoldás, nem komfortos, nem kellemes. A benti rész viszont tágas, elegáns és egyben barátságos, kifejezetten ízlésesen kialakított. A rendelés és fizetés a hosszú pultnál történik a kínálat szemrevételezését követően, de a rendelt kávét kihozzák az asztalhoz. Én amit ettem itt, az minden nagyon finom, sőt kitűnő volt, és ráadásul izgalmas is. Sütnek olyan péksütiket is, amiket máshol nem látni. Mandulás gömb, pisztáciás bullar, dán feta-sajtos-paradicsomos-zöldséges táska, fahéjas-almás táska, perec szendvics, jobbnál jobb a kínálat! A péksütik ára elég húzós, nem mondom, 650-750 Ft. Legutóbb, immár bent ülve a kávét is kipróbáltam. Ötcsillagos, nagyon jó színvonalú hely, messze több, mint egy újabb pékség.