Gyémánt 500
2020. október 2.egyedül járt itt 45 Ha valaki igazán jó kávéra vágyik az Árkádban vagy az Örs vezér tér környékén, akkor szerintem ide érdemes betérni. Azt írják magukról a weboldalukon, hogy "a klasszikus amerikai coffeeshop stílust keverve a tradicionális kávéházi kultúrával jött létre a Coffeine Store & Co. ", bármit is jelentsen ez.
A kávét frissen pörkölik és főzik, kizárólag prémium kategóriás arabica ültetvények kávéit használják. Az Árkádban az emeleten egy folyosó közepén került kialakításra terasz szerűen a kávézó, de mivel 2 oldalról le van határolva a tér, így a belső asztalok elég jól szeparáltak, és a plázázó vásárlók nem az asztalok között mászkálnak el. Érdekes, zöld lugasszerű kialakítással zöld futónövényekkel díszített az "ál-tető". Azért írom, hogy "ál", mivel az épületen belül, eleve zárt térben vagyunk, így ez csak dekoráció, nincs egyéb funkciója. De jól néz ki. Rendelésfelvétel nemcsak a pultnál, hanem az asztaloknál is történik. Egy single eszpresszó 550 Ft-ba kerül, a dupla 790 Ft. A többféle ízesített lattét (kókusz, karamella, étcsoki, vanília) és a cappuccinot is 3 féle méretben lehet kérni, 2-3-4 dl-es adagban (790-1190 Ft). Az Árkádon kívül még a Shopmarkban (volt Europark, Határ úti M3 megálló) van egy másik kávézójuk, jelenleg ez a két egységük van, de úgy tudni, franchise keretében további bővülést terveznek, persze nyilván a piaci körülmények függvényében, és mostanság nem járnak éppen jó idők a vendéglátásban dolgozók számára. Kávén kívül amerikai típusú süteményeket és szendvicseket kínálnak (bagel 850 Ft, panini 990 Ft), illetve töltött lepényt (1190 Ft), melyeket kérésre lehet grilleztetni is. Nem olcsó, de minőségi hely. Az 5 csillagot a kávéra adom. Az ételkínálat nálam csak 4-es. Ahogy a névadásban sem találtam semmi kreativitást, az ételek terén sem igazán. m
2020. szeptember 30.egyedül járt itt 45 Viszonylag új nyitású cukrászda a Fő út mellett közvetlenül, legalábbis amikor utoljára megfordultam Nagykovácsiban, még nem működött. A szívélyes kiszolgáláshoz, a barátságos hangulathoz egyértelműen hozzájárult, hogy a tulajdonos fiatal hölgy személyesen szolgált ki a pultban.
A betérő vendégek többségét régi ismerősként üdvözölte, a gyerekeknél már tudta, kinek mi a kedvenc fagyi íze. A nyári hőségben a többség fagylaltért érkezett, melyből ottjártamkor 17 féle íz volt a pultban. A fagylaltok helyben készülnek, főzött fagylalt. Minőségben egész jó, azonban semmiképpen nem prémium kategóriás szint. Füge és szicíliai mandula volt a két választásom ízben, kellemes volt az ízük, de lehetett volna még karakteresebb. Volt még jégkása 2 féle ízben (pontosabban talán színben) és vagy tucatnyi sütemény, példaképpen macaron is. Barátságos árfekvés. Az épület előtti teraszon lehet helyben leülni.
2020. szeptember 28.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A koronavírus járvány miatti karantén idején egyik alkalommal innen rendeltünk ebédet. Korábban már többször jártunk az étteremben személyesen, szeretjük a görög konyhát, korábban is ízlettek az itteni ételek. A kiszállítás elég gyorsan érkezett, a rendelést pontosan teljesítették, az adagok elég nagyok és kiadósak voltak.
Az egyik fogás bárány kebab volt (2200 Ft), a másik csirkés grill mix tál (2600 Ft). Netpincéren keresztül rendeltünk, online bankkártyás fizetéssel. Ízletesek, kifejezetten jól fűszerezettek voltak a húsok, megfelelően megsütve, a tzatziki és a karika burgonya is finom, a paradicsomok frissek, szép karikák. Az ételek még melegen érkeztek. A pita házi készítésű, ropogós, pirult.
2020. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A koronavírus első hulláma idején, a karantén időszakában sokakhoz hasonlóan mi is többször rendeltünk ételt kiszállításra. A család, azon belül is a gyerekek kívánságait teljesítve a mexikói konyhát is kipróbáltuk. Az Aztecát ismertem, 2 éve jártam is már náluk, s bár először új helyet szerettem volna tesztelni, de meglepő módon alig találtunk olyan mexikói éttermet, aki szállított volna hozzánk (13.
kerület). Rendeltünk Merida csirkét korianderes tejföllel (1540 Ft) - gyakorlatilag bundázott csirkecsíkok salátával, öntettel; Cuatro quesos pollo csirkés quesadillát (2040 Ft a nagy), vörösbab pürét (310 Ft), sajtos-baconos lepényt (420 Ft/ 2db), avokadós-sajtos lepényt (420 Ft/ 2db), bundázott hagymakarikát (490 Ft/ 8 db) - mirelit volt, kissé túlsütötték, mézes kéksajt szószt (290 Ft). A gyerekeknek legjobban a baconos lepény tetszett, az fogyott el először, és még kevésnek is bizonyult a mennyiség. A szószok és a babpüré nagyon finom volt. Külön kértük, hogy egyik étel se legyen csípős, ezt be is tartották. Netpincéren keresztül rendeltünk, kártyával fizettem online. Kb. 1 óra alatt szállították ki /hétvégén ebédidőben/, igaz, nem nagy távolságról jöttek, és gyakorlatilag kihalt volt a város. Árban szerintem elég kedvező volt, a kiszállításnak nem volt plusz díja, és a csomagolás is már benne volt a fenti árakban. Az ételek frissen, melegen érkeztek. (a hangulatot és a tisztaságot ezúttal nem tudom értékelni)
2020. szeptember 27.a párjával járt itt 45A Kazinczy utcában lévő Belvárosi Legendába a kézműves söröket megcélzó mini-kocsma-túra részeként látogattunk el, teljesítettük is az aktuális sör-feladatot, azonban a pultnál a rendelés során észrevettük, hogy itt igazából egy másik hely is van, a jobb oldali pultnál ugyanis a Karaván Udvarból - akkor még csak food truck-ként - már ismert Las Vegan's teljesen növényi alapú, vegán burgereivel és egyéb street foodjaival találkozhatunk.
Bár már este 10 óra volt, én meg rendszerint már 4-5 óra után nem igazán szoktam enni, de egy-egy kivételt miért is ne lehetne tenni? Azért így is csak valami egyszerűbbet vállaltunk be. A Lord Seitan tálat ketten ettük (2190 Ft), volt benne grillezett szejtán - mondhatjuk, hogy ez lenne a húspótló -, paradicsom, kigyóuborka, vegán cheddar sajt, lilahagyma, zöldsaláta, hamburger szósz és steakburgonya, illetve édesburgonya. Elég jó kiadós adag volt, egyszerű tálalás egy barna kartondoboz tetőn. Nem egy nagy konyhai mutatvány, de frappánsan ízletes, kellemes volt ez a kombináció. Szerepelt még az étlapon 6 féle növényi burger, és két másik féle tál, az egyik répafasírtos, a másik meg "ál-burger"-es. Elég sok asztal és ülőhely van, amelyek közösek a Legendával, némelyik igen egyszerű, raklapokból összerakott. A tisztaság és úgy általában a takarítás nem a helye erőssége. Az asztalokat sokáig nem takarították le, a mosdóban és a WC körül is eldobált papírok hevertek a földön szanaszét, a női WC-ben nem volt papír.
2020. szeptember 27.egyedül járt itt 35 Egyszerű kivitelű indiai kifőzde a Ferenc tér közelében, a Bokréta utcában, amely az idei év elején nyitott. A pinceszinten kialakított étkezdét indiai család üzemelteti. 4 féle thali - komplett menü - tálat kínálnak barátságos árfekvésben. Csirkés vagy vegetáriánus, kis vagy nagy adag (950/1450 Ft).
A kis csirkés thaliban csirke curry, bab, rizs, chutney és achar (savanyú zöldség) szerepel az étlapon. A valóságban, amit kaptam: valóban kis adag csirke szószban, 3 db csirke falatkával, kis adag zöldség curry zöldborsóval, krumplival, paradicsomos szószban, nagy adag kurkumás rizs - ez utóbbi száraz volt, sokat állt vagy túlkészült, valamint egy külön pohárban csípős szósz. Furcsa módon kenyér (naan, roti), ami az indiai étkezések alapvető része nem járt a menühöz. Ahogyan chutney sem, és a savanyúság is elmaradt. Olcsó volt, ez tény, de nem is lehet ennyitől jóllakni. Külön lehetett még kérni 1 féle levest (lencseleve 350 Ft), valamint előételeket, pakorát (500/700 Ft) és samosát (350 Ft/db), de azokra sokat kellett volna várni, mivel frissen sülnek. Egynek elment, de feledhető ebéd volt minden szempontból. Összehasonlítva a budapesti indiai éttermekkel, kifőzdékkel nem ütötte meg az átlagot sem véleményem szerint.
2020. szeptember 27.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy kisebb kocsma-túra többedik állomásaként tértünk be a Monyó kézműves sörfőzde új, és ahogy neve is mutatja nagy alapterületű, 2 szintes sörözőjébe, amely a Nagykörúton található, a Király utcánál. A földszinten kialakított pultba 16 sörcsapot építettek, 30-nál több többféle üveges sört kínálnak, és bisztrós jellegű melegkonyhájuk is van.
Burgereket, hotdogot, wrap-et, BBQ csirkeszárnyat kínálnak. Mivel este 11 után érkeztünk, az étkezés a részünkről már nem volt időszerű. 2 és 4 dl-es kiszerelésűek a csapolt sörök. A Csupor FejNeHaze (4 dl 1200 Ft) és a First Blueberry (2 dl 450 Ft) söreit választottuk a csapról. A csapolt sörök kb. felé a rezidens Monyo sörfőzdéből érkezett. Az emeleten ültünk le, ahol elég sok asztal található, de egy kissé hodályszerű, sivár volt a miliő, ellentétben a Monyo régi, Kálvin téri barátságos sörözőjével. Rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, nincs asztali szerviz.
2020. szeptember 27.egyedül járt itt 45 A Jászai Mari téren nyitott ezoterikus bisztrót a nyitást követően nem sokkal kerestem fel, pár nappal a koronavírus járvány berobbanása előtt. Késő délután, 17 óra magasságában már eléggé le volt pusztítva a pult szendvics készlete, viszont süteményből többféle is akadt még.
Mivel a többedik kávén voltam már túl aznap, valami másféle italt szerettem volna. Ismerőseim a szendvicseket dicsérték, melyeket helyben készítenek frissen, viszont kiderült az is, hogy a péksütik az Aldiból származnak, így a magas árazást az alapanyagárral nemigen lehet magyarázni. A süti és torta szeletárak 1000 Ft körül alakulnak, dupla csokis-meggyes-mogyorós, málnás túrótorta, máktorta, erdei gyümölcsös süti volt a pultban, valamint saláták és kencék, akár elvitelre is, bedobozolva. Azt nem tudom, hogy ez minden ételükre igaz-e a kínálatban, de vegán és mentes ételeket és italokat (is) készítenek. Bár nem a szívem csücske, de a pultos lányok nagyon ajánlották a diós répatortát, én pedig engedtem a kísértésnek (990 Ft). Nem bántam meg, mivel életem egyik legjobb répatorta élményének bizonyult, nagyon finomra sikerült! Kértem mellé egy alma-banán-kókusz smoothie-t, szintén 990 Ft volt 3 dl. Nos, 2000 Ft-ból már komplett ebédet lehet enni itt a környéken, nemcsak egy sütit itallal, szóval még helyi viszonyok között is meglehetősen drága a hely. A berendezés érdekes, az aura gondolatkörében vannak mindenféle keleties motívumok, bambuszfal, mandalák a falon és a padlón, aki az ilyen ezoterikus, meditálós dolgokat szereti, annak biztosan bejön. A kiszolgálás kedves, barátságos.
2020. szeptember 27.egyedül járt itt 35 Különleges dzsungel-béli helyszín a Király utcában. A régi többszintes korfolyosós lakóépületet irodává, illetve stúdióvá alakították át, míg a belső udvaron szó szerint egy igazi esőerdő született meg. A név, azaz a 26 arra utal, hogy itt télen-nyáron, folyamatosan 26 fokos a hőmérséklet.
Számomra - belépve a februári télidőből - ez a hirtelen környezetváltozás egy kicsit erős volt, a párás, fülledt, meleg levegőt egy kissé fojtogatónak éreztem. Persze nyáron 35 fokból inkább hűsítő érzés lehet ide betérni. A bisztrót számtalan asztallal a földszinten alakították ki a hatalmas belső udvaron. A bejáratnál a személyzet egy tagja fogadott és egy asztalhoz kísért. Nem igazán volt szimpatikus, hogy egy igen kedvezőtlen elhelyezkedésű asztalhoz vezetett, amire ráadásul folyamatosan csöpögött a víz, egyébiránt a szomszédos, szintén foglalt asztalokhoz meglehetősen közel esett, miközben bőven lett volna számtalan más szabad asztal is, sokkal jobb helyeken. A rövid étlapon mediterrán és arab, közel-keleti jellegű ételek találhatóak, jellemzően könnyed, egészséges, laza, "csajos" fogások, meglehetősen borsos áron. A kis adag mezzék 1300 Ft-ba kerülnek, de ebből 3-4 adagot meg lehet simán enni egy főétkezés gyanánt. A desszertek 1200 Ft körüli áron, a főételek 3-7000 Ft között alaulnak. Kisebb tanakodás után a hely saját salátáját, a 26 salátát kértem, amelyben főtt tojás, zöld saláta, tonhal és házi öntet van (1690 Ft), valamint egy narancsos joghurtos piskótát erdei gyümölcs öntettel (1190 Ft). Egy kis üveg, 0,33 l-es Römerquelle ásványvíz 500 Ft volt. Mindehhez még hozzáadódik az átlag feletti 15% körüli szervizdíj. A saláta és a desszert is mondhatni unalmas volt, árban egyáltalán nem reális. Tényleg klassz, különleges a helyszín, de komolyabb étkezésre nem ajánlom. A személyzet "vadászós", nem igazán figyeltek a vendégekre, én a végén magam mentem a pulthoz, hogy fizetni tudjak, pedig ahogy írtam, közel sem volt teltház és elegendő számú személyzet volt, de többen a pultnál beszélgettek egymással, mások meg fel-alá futkároztak az asztalok között "vakon", értsd, a vendégek reakcióira nem figyelve. A mosdó is nagyon dzsungeles, viszont nem volt kéztörlő. A nyitáskor már reggelit is kínáltak és késő estig nyitva tartottak, az aktuális nyitva tartás szerint viszont csak délben nyitnak, aztán 16-18 között szünetet tartanak, majd 18-23-ig vannak este. Csak a hangulat miatt teszem ajánlottra.
2020. szeptember 27.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Népszerű, esténként mindig zsúfolt kézműves söröző az Akácfa utcában. Sokszor már az is kihívást jelent, hogy egyáltalán be tudjon jutni a vendég az ajtón belülre, aztán sikerüljön megközelíteni a pultot a rendeléshez. Már a bejárat előtt a szűk járdán is rendszerint nagy a tolongás a pub előtt.
Az aktuális kínálatot a pult mögötti táblára krétával írják fel, 0,25 - 0,33 és 0,5 l-es kiszerelésben lehet csapoltatni a sörfajtától függően. A teljesség igénye nélkül a saját Hopaholic mellett további sörfőzdék sörei a 10 sörcsapon ottjártunkkor: Brewdog, Mad Scientist, Pivovar, Dealbreaker. Kóstoltuk a Dugges Tropic Thunder-ét, ami egy mangós-passiógyümölcsös-barackos sour ale (0,25 l 1300 Ft), a Mad Scientist Chocolate Muerto milk stout-ját (1300 Ft 0,33 l) és a Brewdog Hazy Jane New England IPÁ-ját (0,33 l 1400 Ft). Az üveges sörök vertikuma szinte végtelen. Egyetlen szabad asztalt sikerült elcsípni az ablaknál, nagyon örültünk neki. Túl sok időt nem töltöttünk el, mert mentünk tovább másik helyre, de azt azért észrevettük a végén, hogy az alagsorban nemcsak a mosdók, hanem további asztalok is vannak. A lejutás elég trükkös volt, mert a lefelé vezető lépcső egyáltalán nem látszott.