2020. szeptember 13.egyedül járt itt 45 Évek óta működő magyaros kifőzde a Batthyány tér közelében, a szuterénben. Elsősorban hétköznapokon ebédelő helyként funkcionál. A 2 fogásos napi menü (leves+ főétel) igen kedvező áron, 890 Ft-ért kapható, de a többi étel árfekvése is barátságos. Olyan fogásokkal találkozhatunk itt, mint az orjaleves, a parajfőzelék, a nyúlpaprikás vagy a hentestokány.
Az aktuális napi kínálat a táblán olvasható. A kicsit már elfeledett magyar konyha ételei is felbukkannak itt. Talán emiatt, de a vendéglőt főleg a közép és idősebb korosztály érzi magáénak. Barátságos, udvarias kiszolgálás, szépen terített asztalok. Az ételek gyorsan érkeztek, csupán pár percet kellett várni. A húsleves cérnametélttel 490 Ft-ért rendes leves adag volt, nemcsak egy csésze, annyira nem volt átütő az íze. A főétel vöröslencse főzelék vagdalttal (hatalmas fasírttal) (990 Ft) kicsit menzás jellegű volt, de nagyon kiadós, laktató. Az átlagosnál jobb hely, de nem kiemelkedő.
2020. szeptember 13.egyedül járt itt 55 Egy korábbi gasztró-bisztró helyét vette át a Budai-csapat egy újabb egységgel. Míg Budaiékat korábban inkább kávézó-pékségként ismerhettük, itt bisztrós meleg ételekkel jelentkeznek. Rövid az étlap, de ami van, az izgalmas. Különleges, minőségi alapanyagok, rafinált, egzotikus fűszerezés, vagány konyha.
A beltér fiatalos, modern, de barátságos. 1-1 leves, főzelék, saláta, burger, desszert. Mivel estefelé érkeztem, és előtte már több helyen is megfordultam, ettem is, itt az édesburgonya krémlevest kértem, sült szalonna chipsszel (1090 F), a leves kitűnő volt, indiai fűszerezésű, édeskés-pikáns. A kiszolgálás rendkívül barátságos, az egész hely megnyerő, ugyanaz a pozitív légkör, mint amit a Budai többi egységénél tapasztaltam. Tiszta, igényes, de emberközeli hely.
2020. szeptember 13.barátokkal járt itt 25 A Starbucks idei nyitású egysége a Kolosy téri piac vadiúj, szépen felújított épületében, a sarkon kapott helyet. A 2 szintes kávézóban a pult a földszinten található, itt minden asztal foglalt volt, de az emeleten további ülőhelyeket alakítottak ki. A rendelésfelvétel és a fizetés a pultnál történik.
Az emeleten borzasztó meleg volt, nem jó a fűtésszabályozás. A kávék mellé választható ételek: bagel szendvics, amerikai típusú desszertek: gofri, fahéjas tekercs (690 Ft), croissant szendvicsek (890 Ft), bagett, New York sajttorta, almás pite, csokitorta. Egy eszpresszó macchiato tejszínhabbal 590 Ft, a hibiszkusz tea 890 Ft, a sima, nem ízesített Latte 990 Ft volt. A laktózmentes tejért viszont nem kellett felárat fizetni. Lehet választani, hogy elvitelre vagy helyben fogyasztásra kéri az ember a kávét, de aztán ezt nem mindig sikerül a baristáknak eltalálni. Az emeleti asztaloknál nem igazán volt takarítás, a távozó vendégek után több asztalnál is jókora mocsok maradt. ennyi pénzért szerintem elvárható, hogy ne a vendégeknek kelljen az előttük lévő lusták és igénytelenek után pakolniuk és takarítaniuk, ha le akarnak ülni. A mosdó sem volt különb. Nem volt WC papír és kéztörlő sem, a szemetesből viszont folyt ki a használt papír. Összességében ez számomra nem ajánlott kategória, bízom benne, hogy ez elmúlt hónapokban változtak, fejlődtek.
2020. szeptember 13.egyedül járt itt 45 A Panna belga stílusú gofri és óriáspalacsinta bárban a nyitás után nem sokkal jártam. A Kolosy téri piac megújult épületében találhatóak, a bejárat a Csemete utca felől került kialakításra. Két fajta, brüsszeli és liege-i gofrit sütnek (450 Ft/db üresen), az árak a választott feltétek alapján alakulnak, melyet szabadon lehet összeválogatni .
Az alap lehet svájci tejcsoki, belga étcsoki, fehér csoki, nutella vagy házi baracklekvár (300 Ft), erre jönnek a gyümölcsök (300 Ft), majd a feltétek: tejszínhab, juharszirup, pillecukor, Kinder Bueno, Ferrero Rocher, Oreo keksz, mogyoró (150-350 Ft), fagylalt. Az óriáspalacsintákat is hasonló módon, ezekkel a feltétekkel lehet kérni. Frissen készül minden gofri és pali is. Megkóstoltam a spanyolok nemzeti édességét, a churrost (450 Ft) fahéjas porcukorral, karamell szósszal (250 Ft), ami szintén forrón érkezett, frissen sütve. Kávékon kívül kézműves szörpöket (málna, bodza, levendula) 490/590 Ft, forró csokit, matcha lattet ihatunk. A nyári szezonban vegán, gluténmentes és cukormentes fagylaltokat is kínálnak. A tulajdonos is benn tartózkodott az üzletben, de inkább amolyan megfigyelőként, egy fiatal, elég tapasztalatlan és bátortalan lány szolgált ki. Nagyon tiszta, kulturált, szépen kialakított hely, de nem lakályos, nem családias, legalábbis az én ízlésemnek ez a hely túl steril, hideg volt.
2020. szeptember 13.barátokkal járt itt 45 A Molnár Pékség a gyöngyösi piac épületében található, a főbejárat közelében. Szimpatikus volt, hogy a zárás előtti percekben beesve i kedvesen, türelmesen fogadtak, egyáltalán nem éreztették, hogy már zárnának és csak a terhükre vagyunk. Barátságos árfekvés, jellemzően ismert sós és édes péksütemények, a kenyerek többsége már elfogyott.
Közepes gépi kávé (2990 Ft) műanyag pohárban. Helyben talponállózni lehet, a pékség előtti folyosó részeken vannak padok és bárasztalok. Klasszikus túrós táska és kakaós csiga (219 Ft) mellett meggyes rácsos volt még az édes péksütemények közül. Megtetszett a szilvalekváros-tepertős papucs (170 Ft), a meggyes mellett abból is vettünk egyet-egyet. Mentes, bio vagy light pékárut nem láttam a pultban. Vettünk kimérve krumplis pogácsát (314 Ft) és 2 stanglit.
2020. szeptember 13.barátokkal járt itt 35 A Szieszta Bár a gyöngyösi piac mellett található, ahol némi friss gyümölcsöt és pékárut szereztünk be. A bár előtt egy Cadillac állt, valójában ezért mentünk oda, de aztán a bámészkodás közben találkoztunk a Cadillac tulajdonosával és a bár főnökével, akik egyrészt haverok voltak, másrészt kiderült, hogy neki is van egy Cadillac-je.
Ezek után megnéztük a bárt is, ami a pinceszinten található. A főteremben hatalmas fekete bőrkanapék találhatóak a sápadt fényben, kb. olyan a hangulata, mint Al Capone szivarszobája (ok, az nyilván sokkal előkelőbb volt), egy rejtett gengszterklub. Alapvetően kommersz italokat tartanak, konyha nincs, legalábbis ételeket nem láttam. Sörben Heineken, Dreher, Corona, Stella, Edelweiss, Soproni. Az Edelweiss és a Corona kivételével mind 500 Ft alatti áron. A színes neonkép szerint Kozel is volt. Gusto pálinkák. Top Joy és Cappy kis üveges gyümölcslevek. A beszélgetés során kiderült, hogy némi kézműves sör is akad, a békésszentandrási sörfőzdéből. Így kértünk egy áfonyás ale-t (890 Ft), illetve én a magam részéről sofőrként egy ananászos Cappy-t (290 Ft). Kiderült, hogy van a belső udvaron egy kis kiülős kerthelyiség, ki is települtünk. Az utcai forrósághoz képest itt pár fokkal kellemesebb volt. A sörtől nem voltunk elájulva, maradhatunk abban, hogy nem ez a szentandrásiak legjobban sikerült söre. A mosdó kritikán aluli, főleg a férfi szakasz.
2020. szeptember 13.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Barátságos, magyaros kifőzde a Lánchíd és a Battyhány tér között kb. félúton. Csak hétköznap tartanak nyitva, főleg az ebédidőre koncentrálva, 16. 30-kor már zárnak. Az aktuális kínálat a táblán olvasható. A falat népi cseréptálak, lopótökök, hímzett fali terítő díszíti, másrészt a világ minden tájáról érkezett elégedett vendégek kedves üzenetei és nemzetek papírpénzei, némelyik szintén üzenetekkel.
Bár kifőzde jellegű, de a rendelést az asztaloknál veszik fel, és ki is hozzák, nem a pultnál kell átvenni. A 2 fogásos napi menü 1300 Ft, lehet választani, hogy a leves vagy a főétel legyen a 2 közül a nagy adag. A főételek tipikus jól ismert fűszeres, magyaros, paprikás ételek, jellemzően 1200-1500 Ft közötti árfekvésben, és az ételek többségéből kínálnak kis adagot is. A tartalmas gulyásleves mellé 2 féle csípőset is hoztak, valamint 5 szelet kenyeret. A kenyér bolti, házgyári félbarna. A leves nem volt felforralva, elégedetten tapasztaltuk, hogy ehető hőmérsékletű volt. A sztrapacska kissé vérszegény volt, elbírt volna több tejfölt és sült szalonnát (ez volt a menü). A brassóiban (1250 Ft/ kis adag 875 Ft) a hús kellően szaftos volt, elegendő mennyiségű, a sült krumpli mirelitnek tűnt, de nem volt bajom vele. A csemege uborka elég nagy adag, jóféle és kifejezetten olcsó volt (250 Ft/adag). Desszertekben 5-6 féle palacsinta volt a felhozatal A galériaszinten további asztalok találhatóak. A mosdó retró. A középkorú pincér jó kedélyű, szórakoztató jelenség, aki nemcsak a törzsvendégekkel foglalkozik. Netpincéren keresztül kiszállítást is vállalnak. 12% kötelező szervizdíj van. 40 Ft egy deci szóda.
2020. szeptember 13.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
5 évvel az előző értékelésem után rövid aktuális helyzetjelentés. A Vintage Garden cukrászdája továbbra is nagyon rózsaszín, nagy cukorkás doboz és nagyon romantikus. A falakon burjánzik a pasztellrózsák tömege, felettük hintaló páros, szintén pinkben. A fagylaltpult kínálata csábító, kinézetre és ízek alapján is.
Egy adag - nem gombóc, hanem kenés - fagylalt 350 Ft, de igazán jó nagy adagot kaptam ezért az összegért. Diós karamellát és cappuccinót választottam, mindkettő bejött. Lehet helyben is enni, elég sok asztaluk van, de én ezúttal elvitelre vásároltam. Kedves kiszolgálás.
2020. szeptember 13.egyedül járt itt 45 A Dob utca és a Kertész utca találkozásánál lévő kis görög gíroszos már évek óta működik. Az utcáról könnyen megpillantható a tipikus görög, élénk kék-fehér színeknek köszönhetően. Közvetlenül az utcáról is lehet az ablakon keresztül vásárolni, belépve az elég kis alapterületű belső térben 3 asztalka várja a helyben fogyasztó vendégeket, és a belső pultnál adhatjuk le a rendelést.
A belteret görög tavernát idéző falfestés díszíti. A pár évvel ezelőtti fotókkal összevetve elég jelentős áremelkedés tapasztalható, azt mondanám, hogy jelenleg is az elfogadható árkategóriában vannak, de olcsónak semmiképpen nem mondanám. Az is igaz, hogy a görög gírosz általában, legalábbis ahogy én tapasztaltam itt Budapesten drágább, mint a török kebab vagy döner. A gírosz tál 1950 Ft, menüben üdítő itallal 2250 Ft, a box, amiben csak kis adag gírosz hús és sült krumpli van 1150 Ft, a pitás változat 1250 Ft. A gírosz itt kizárólag csirkehúsból készül, van vega változat, amiben feta sajttal helyettesítik a húst, árban ugyanannyiba került. Nekem úgy tűnt, hogy a kiszolgáló hölgy - saját vállalkozás - görög származású lehet. A gíroszba nemcsak a szokásos hús, krumpli, kígyóuborka, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma és tzatziki került, hanem pikáns fetasajtkrém, tirokafteri is, és lehet kérni olyan görög specialitásokat is, mint répasalátát, sült paprika krémet, padlizsánkrémet. Görög salátát és olívabogyót is választhatunk. A pita házi készítésű, elég nagy méretű, és készítik teljes kiőrlésű változatban is (+280 Ft). A tálból nincs kis adag, csak normál. A tálalás műanyag tálcán, legolcsóbb műanyag evőeszközökkel történik, a pitához tányér sem jár, csak szalvéta. Nekem határozottan ízlett a hús, jó volt a fűszerezése és a készültsége is. A zöldségek frissek voltak. A pita nem volt agyonpakolva.
2020. szeptember 11.barátokkal járt itt 25 A reménytelenül zuhogó eső miatt a tervezett egri városnézésből semmi sem lett, így, mivel az Agria Park Bevásárlóközpontban parkoltunk le, jobb híján itt ebédeltünk. Nem voltak nagy várakozásaim a helyet gyorsan végigpásztázva, de az legalább be is igazolódott.
Az étkezde sziget az emeleten, a mozgólépcső tetején található, az ismert franchise láncok mellett ez a csirkés önkiszolgáló étterem található, ami a várakozó, sorban állók száma alapján a legnépszerűbbnek tűnt. A kiszolgálás lassú, vontatott, unott, rosszul szervezett. Bár 3 hölgy is álldogált a pult mögött, csak 1 volt, aki foglalkozott a vendégekkel, viszont meglehetősen sok időt töltöttek az egymással való beszélgetéssel. Mindezt ebédidőben, a legnagyobb forgalom idején. A pultban előre elkészített ilyen-olyan sültek, menzás jellegű ételek sorakoztak nagy mennyiségben felhalmozva, dömpingszerűen. Az ételeket automatikusan mikrózták. Az ebédmenü olcsó, de a többi ételhez hasonlóan olcsó, teszkós alapanyagokból főznek. A képeken is reklámozott hotdog nem volt, pontosabban 30 percet kellett volna rá várni. Az olcsó sült lecsókolbász borzasztóan nézett ki, nyelvszerűen felpöndörödve, ez volt a menü feltétje a főzelékre. Őszibarackos csirkemellet vettünk rizibizivel (930 + 294 Ft/kis adag), valamint sült csirkeszárnyat burgonyachips-szel (440 Ft + 294 Ft/kis adag). Egy adag mustárért 150 Ft-ot kértek el, amit egy nagy tartályból nyomtak ki. Alacsony színvonalon, amatőr szakács-tudással elkészített ételeket kaptunk. Kiszolgálás műanyag tálcán, a legolcsóbb vékony műanyag tányéron és húsvágásra alkalmatlan műanyag evőeszközökkel. Igaz, nem volt drága, de nem is volt jó. Nem ajánlom. Nem jó hely. A bevásárlóközpont közös asztalainál lehetett leülni, a távozó vendégek után nem takarította le az asztalokat a takarító személyzet, én nem is láttam takarítókat.