2020. augusztus 27.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Eger egyetlen Frei kávézója az Agria Park pláza földszintjén található, a beltéri asztalokon kívül saját terasszal is rendelkeznek, kiülős asztalokkal. Eltérően az általam korábban látogatott több tucat Frei kávézótól itt nem a vendégnek kell a pulthoz menni rendelést leadni és az elkészült kávét átvenni, hanem asztalnál történik a rendelésfelvétel majd a kiszolgálás is.
Cserébe felszámolnak kötelező szervizdíjat, igaz csupán 8%-ot. A beltér dekorációja a szokásos színes egzotikus, dzsungeles, keleties, ami nekem határozottan tetszik. Volt olyan asztal, amit úgy alakítottak ki, mintha a kalózok kincsesládája lenne, a mi kerek asztalunk az ablaknál zebracsíkos volt. Meg kell állapítanom, hogy a korábbi évekhez képest idén igen jelentős áremelést hajtottak végre a Frei-hálózatban és most már egyáltalán nem tartozik az olcsóbb kávézók közé, sőt, vidéki városokban már az egyik legdrágábbnak számítanak. Két izgalmas kávét választottunk, a rumoskörtés aranycsillám mokkát (800 Ft), amely egyébiránt egy latin hangulatú, katalán karácsonyi kávé, de mit tegyek, ha ehhez volt éppen kedvem augusztusban? Ebben a rum, a forró csoki és a körte dominál. A másik a japán Shiroibara rózsakávé (700 Ft) rózsavízzel és szárított rózsaszirommal készült, a szlogen szerint a szerelem és az ártatlanság itala Tokióból. A kiszolgálás inkább kényelmes, mint pörgős volt, de nem rohantunk mi sem. A kávézónak nincs saját mosdója, a plázában lévő közöset lehet csak használni. Összességében finom, különleges kávék, de a Frei láncon belül nem ez a legerősebb egységük. Láttuk a pultban a nemzetek sütijeit, de ezúttal nem ettünk.
2020. augusztus 27.egyedül járt itt 55 Sokadik látogatás és tesztelés után, több év tapasztalata alapján, a minőség továbbra is átlagon felüli, prémium kategóriás, valódi gyümölcsökből készült fagylaltokat kaphatunk itt. A kiszolgálás mosolygós, kedves, barátságos, ami sajnos a Westend többi vendéglátóhelyén nem annyira jellemző (tisztelet a kivételnek, és a Fruitisimo is a pozitív kivételek közé tartozik).
Egy gombóc fagyi ára jelenleg 390 Ft, ami azért drágább az átlagnál, de más kézműves fagyizók is árusítanak már ugyanennyiért. Sajnos a korábbi szezonban általam igen megkedvelt fekete fagyijuk lekerült a kínálatból, bár időszakos íz volt, de én bíztam benne, hogy tartósan benn marad a repertoárban. Most szintén egy időszakos ízt próbáltam ki, a vilmoskörte sorbetet, ami tejmentes, harsányan körtés, kicsit savanykás, megnyerő ízű.
2020. augusztus 27., kollégákkal járt itt 45 Újonnan nyitott, kitelepülős teraszos újhullámos kávézó a Deák tér közelében. A kutyáról nevezett hipszter söröző-bisztró melletti épületben találhatóak az Anker közben, ami azért előnyös, mert ez a kis utca teljesen mentesített az autós forgalomtól, ugyanakkor nagyon szép, különleges, patinás épületek adnak árnyat a terasznak, amely a kanyaríves utca közepén került kialakításra.
Minden nap nyitva tartanak, de az általános munkaidőhöz igazodva csak 8. 30-17. 30 között. A beltér kicsi, itt csak a falnál lehet talponállózva kávézni, a terasz viszont tágas, kényelmes. A fő "termék" a kávé, egy eszpresszó 490 Ft, a cappuccino 690 Ft, a latte 790 Ft. A tejhabra szép kis díszítést készít a barista lány. Kávén kívül tea, forró csoki (750 Ft) - ajánlott a fehér csokoládés! - , frissen facsart narancslé (790 Ft), és prémium kategóriás trendy üveges frissítő italok kaphatóak, mint pl. a Fever Tree tonic vagy a Thomay Henry tonic (690 Ft). Az ételkínálat inkább jelképes, 2 féle croissant és 2 féle cookies típusú száraz kerek keksz. Ezek nem helyben készülnek, melegkonyha nincs. A kávé mellé, aki kér, a pultnál kihelyezett palackból tölthet tisztított vizet, és itt lehet a kávékat beízesíteni, édesíteni is, már aki szereti, én nem. Kedves, mosolygós kiszolgálás. Nem egyedi, nem különleges a hely, de kellemes, megnyugtató.
2020. augusztus 26.barátokkal járt itt 45 A szálláson már több alkalommal jártunk, de ezúttal a motel és a faházak után a szálloda egyik szobáját foglaltuk le. A szállodaépület 2 szintes, az emeleti szobák tetőtériek. A berendezés elég egyszerű, 2 összetolt ágy mint "ál-franciaágy", valamint egy kihúzható kanapé a fekvőalkalmatosságok, ahol még két ember tud aludni, mondjuk a vékonyabb fajtából.
Minibár méretű hűtő, amibe csak kis üveges italok férnek el, azokból sem sok; egy íróasztal, tévé (nem kapcsoltuk be, de szerintem távirányítót nem is kaptunk hozzá), és összesen 1 szék volt az egész szobában, valamint egy ruhaszárító. A fürdőszoba felújított, zuhanyzós, jó állapotú, hajszárítóval felszerelt. Az előszobában elegendő mennyiségű a hely a ruhák tárolására, kabátakasztók, polcos és akasztós szekrény, amiben 8-10 fogast találtunk. Minden szoba légkondicionált, de valami miatt nem mindig sikerült bekapcsolni. A szobához csak 1 db kulcsot kaptunk, viszont a recepción a biztonság kedvéért volt egy tartalék kulcs, amire egy alkalommal szükségünk is lett. A wellness részleg az alagsorban található, és +2000 Ft-ért lehetett napijegyet váltani. A koronavírus miatti szigorított higiéniai előírások betartására folyamatosan törekedtek a wellness-ben. A több szauna közül csak egy működött, a gőz sem ment, a jaccuzzi és az élménymedence viszont igen, kellemes volt. A wellness 8-18-ig tart nyitva, ami egy kicsit rövid szerintem a főidényben. A 4 éjszakás ottlétünk alatt a szobában takarító személyzet nem járt, a szemetet a megtelt szemetesből így mi vittük ki a bejáratnál lévő konténerekhez. A recepción és a wellness-ben is segítőkész és barátságos volt a személyzet. Limitált számú parkolási engedéllyel lehetett autóval a kemping területére beállni plusz díjért, viszont a hotelépületnél volt szabad parkolóhely minden nap. A szállás mellé nem párosult étkezés, viszont a kemping területén lévő, de kívülről megközelíthető Mátra Étteremben 11 órától lehetett enni, elég baráti áron, viszont reggelit ők sem tartottak. Nagyon szép, békés, természetközeli helyszín, közvetlenül a Sástó partján.
Mátra Kemping válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönettel vettük megtisztelő értékelését, kedves szavait, és azt, hogy tapasztalatait megosztotta másokkal is.
Örömünkre szolgál, hogy jól érezték magukat nálunk.
Számunkra vendégeink véleménye nagyon fontos, hiszen ezekből tanulunk és tudjuk, hogy min kell változtatni a későbbiekben.
Érkezéskor, a recepción minden vendég megkapja a szobakulcsot, az áramkártyát és a távirányítót is. Szobaasszonyaink napi szobatakarítást szoktak végezni, amennyiben a vendég igényli azt. Minden lakó szobába be szoktak ilyenkor kopogtatni. Amennyiben jól láttuk, Önök augusztusban szálltak meg nálunk. Ekkor normál nyitvatartás szerint működött konyhánk. Minden hotel szobás árunk magába foglalja a reggelis ellátást, valamint a wellness használatot is. Az Ön által jelzett napijegy a kemping vendégeire érvényes. A reggeli a kemping területén található éttermünkben vehető igénybe, ami természetesen a területen belülről is megközelíthető, őszintén sajnáljuk, ha nem találták meg a bejáratot. Ha a helyszínen jelezte volna a problémát, kollégáim szívesen a segítségére lettek volna.
Reméljük, hogy a félreértések ellenére a későbbiekben újra vendégeink között üdvözölhetjük Önöket!
Üdvözlettel:
Mátra Kemping**** és Sástó Hotel*** csapata
2020. december 3., Mátra Kemping, tulajdonos
2020. augusztus 17., kollégákkal járt itt 55 Véleményem szerint a Blue Agori az egyik legjobb görög gíroszos jelenleg Budapesten. Az első, Madách téri egységük után idén nyitották meg a 2. éttermüket szintén a belvárosban, nem is messze az első objektumtól, de most a Bazilika környékét vették célba.
Itt a szomszédos utcákban, sőt a szomszédos épületekben is jó pár vendéglátó egység található már, de nincs hasonló kaliberű. A beltér markánsan hozza a görög taverna vonalat, színvilágban sötétkék-fehér, egyébként nincs túlbonyolítva, de nem is a lekopasztott indusztriális. Fiatalos, laza, barátságos. Van kiülős teraszuk és lehet elvitelre is kérni az ételt, de én inkább a benti részben ültem le, mert itt végig nyomon lehet követni az ételek elkészülését az üvegpult mögött, ami szintén izgalmas pár percet jelent. Nincs ételszag és a levegő is folyamatosan jár, mivel nyitott a portál végig. Szerettem volna többféle ételt is kóstolni, viszont számomra még a kis adag is túl sok lett volna így, végül az ételek felét elcsomagoltattam. Kértem egy csirkés gírosz tálat (1990 Ft). Kitűnő volt a húsok állaga és a fűszerezése is, a tzatziki krémes, az uborka nem durva benne, bár az adag elég kicsi, a finomra vágott lilahagyma és paradicsom mellett még volt pár szem olívabogyó is a tálon. A pita finom, ropogós, szintén helyben sül. Választottam még egy souvlaki csirkés grill nyársat (590 Ft), egy biftekit, ami kb. a görög fasírt (590 Ft), még egy adag tzatzikit (250 Ft) és az elvitelhez még egy adag sült krumplit (390 Ft). Gyakorlatilag 2 komplett ebéd kijött összesen 3810 Ft-ból. A pénztárnál kell leadni a rendelést, majd az elkészült ételt sorszám alapján lehet átvenni. Belépve nem látszik, de az egész étterem alápincézett és az alagsorban még van egy csomó további asztal. Én drukkolok nekik, hogy azokat is hamarosan megtöltsék a vendégek. Minden nagyon finom volt, ajánlom a helyet! Azóta már megmutattam a kollégáknak, és nekik is bejött!
2020. augusztus 17.egyedül járt itt 55 Kis kézműves fagyizó a Kertész utcában, közvetlenül a Kandalló Pub mellett, a belvárosi bulinegyedben, ami az elmúlt hónapokban elég csendes lett. Nem célirányosan jöttem ide, hanem csak egészen véletlenül botlottam bele a megállító táblába, na nem szó szerint.
Két fiatalember szolgálta ki a vevőket, pontosabban egyikük volt a pultban, a másikuk - a vezető vagy a tulajdonos - beszélgetett az érdeklődőkkel és kicsit bemutatta a fagyikat. 14 féle ízt kínálnak, mindegyik saját kézműves készítésű, igazi gyümölcsből, jó minőségű alapanyagokból. Egy gombóc 5 dkg-osnak mondott, 290 Ft-ba kerül, de nem mérlegelték, és szerintem az átlagosnál egy kicsit nagyobb volt, de nem azért, mert adalékanyagokkal lett volna felfújva. 6 féle vegán és 2 féle cukormentes fagyit is tartanak. 2 gombócot kértem, az egyik sajttorta gránátalmával, ez a hely egyedi kreációja és elég népszerű, valamint egy Raffaello, mert a kókuszos fagyikat nagyon szeretem. A fagyik valóban finomak voltak, szívesen kóstolnék még további ízeket is, pl. a holland csokit, a Bourbon vaníliát, a karamellás fügét vagy a fahéjas szilvát is.
2020. augusztus 17.egyedül járt itt 45 A Blaha Lujza tér mögötti utcában lévő gyorsbüfé mexikói ételekre specializálódott. A barátságos, színes dekorációban meg is jelennek a tipikus mexikói díszítőelemek, pl. kaktuszok, Frida Kahlo arcképe egy falfestményen és a színes koponyák is. A mexikói sörök mellett a hazai kézműves Rizmajer söreit is kínálják, valamint Topjoy gyümölcsleveket és meggyfröccsöt.
Az étlapon a jól ismert mexikói street food-okat találjuk: burrito, quesadilla, taco többféle töltelékkel, valamint chili con carne és burgerek. Lehet kérni 2 fogásos ebédmenüt is, én ezt választottam. Kezdésnek chilis kukoricaleves érkezett pár tortilla chipssel, ami elég markáns, pikáns és csípős volt, ugyanakkor határozottan kellemes, jó állagú. Főfogásként csirkés burritot kértem, amit már nem helyben ettem meg, hanem elvitelre. A burrito fissen készült. Kicsit lehetett volna szerintem tovább grillezni, hogy sültebb legyen a tésztaburkolat. Jó dúsan volt töltve, sok hús mellett ropogós saláta, paradicsom, kukorica. Összességében 1500 Ft-ért szerintem korrekt és kiadós étkezés. Visszafogott, udvarias kiszolgálás. Helyben étkezés esetén csak bárszékek vannak a fal menti könyöklőnél.
2020. augusztus 17.egyedül járt itt 45 Régebben is működött már itt több kávézó, de valahogy egyik sem volt hosszú életű. Pedig szerintem nem rossz a lokáció, közel van a Ferenciek tere, a Váci utca, de mégis csendes a mellékutca, ki lehet ülni a járdára telepített teraszra úgy, hogy ne menjenek át rajtad percenként 100-an a gyalogosok.
Ez az új hely emlékeim szerint még a karanténos időszak előtt nyílt, aztán persze nekik is, mint mindenkinek, volt egy hosszabb szünet, de most már újranyitottak. Ebéd után voltam már, de még jó lett volna valami desszert, édesség, a nyári melegre tekintettel fagylalt vagy jégkrém volt a tervem. Egyébként elsősorban kávézó, jóféle Illy kávét főznek, ami hagyományos, olaszos pörkölésű, nem az újhullámos vonal. Árban középkategóriás. Egy eszpresszó 500 Ft, a dupla 700 Ft. Nekem amúgy a hely névválasztása egyáltalán nem jön be, tudom, ez szubjektív, de az egész értékelés is az. Így "SZ" betűvel egy külföldi biztosan nem érti, a furán lefordított "Feketeleves" szóviccet meg pláne nem. A barista fiatalember viszont nagyon szimpatikus, barátságos, kifejezetten megnyerő volt. Amerikai Ben & Jerry dobozos jégkrémeket kínálnak, ami a jégkrémek között etalonnak számít, prémium kategóriás, de az utóbbi időben már több helyen felbukkant Magyarországon is. A többféle íz közül a Chunky Monkey névre hallgató banános-csokis-diódarabos fajtát választottam. A dobozba kis kanálka is van csomagolva, így útközben is könnyen meg lehet enni. Egyébiránt ez egy vegán fagyi (bár ez nálam nem szempont), és nincs benne mesterséges adalék. Nagyon finom volt, határozottan bejött, jó választás volt. A jégkrém 799 Ft-ba került, ami valóban nem olcsó, viszont a dobozkában lévő mennyiség kb. 2 jó gombócnak felel meg, és a 400 Ft-os gombócár szerintem már egyáltalán nem kirívóan magas. Azt még megjegyezném, hogy az 5. kerületben már máshol is néztem ezt a fagyit és ott drágább volt. A fagyin túl a kávé miatt is ajánlom a helyet!
2020. augusztus 16.egyedül járt itt 45 Közelmúltban megnyitott kávézó az Astoriánál, korábban egy nem túl színvonalas étkezde működött itt, az ELTE szomszédságában. Az épületnek izgalmas a története, neobarokk-romantikus stílusban épült, az építtető Glück Frigyes szállodatulajdonos éttermet és kávéházat álmodott ide eredetileg.
Azt nem mondanám, hogy a mostani kávéház is ezt a hangulatot idézi vissza, mert elég modern, eklektikus, mindenféle stílusjegy, sokféle dekoráció - sok élő növény, könyvespolc, mint térelválasztó, ajándékbolt-szerűség vagy csak bemutatótér? , piros baseballsapkás próbababa - megjelenik. Nagy az alapterület, sok asztal van, egyelőre még nincs belakva. A pultban a kínálat sem alakult még ki egészen, értem ezt az ételekre, 4-5 féle süti és egy Prosciutto sonkás szendvics volt, de a barista fiú elmondása szerint ebben hamarosan bővülni fognak. A pultban ottjártamkor brownie (650 Ft), ribizlis zabkeksz, málnás és csokis pite, croissant és rugelach (450 Ft) volt. Azt kissé furcsállottam, hogy kizárólag angolul voltak kiírva a nevek, miközben jelenleg nemigen vannak külföldiek Budapest-szerte. A kávé újhullámos, saját pörkölésű, saját blendjük van. Árusítanak kávét otthoni elkészítésre is. Savasságtól, illetve pörköléstől függően 3 féle kávé közül lehet választani, én a kevésbé savas kenyai mellett döntöttem. Egy eszpresszó tejjel 550 Ft volt. A latte 790 Ft. Nem a legolcsóbb a kategóriájában, de nem is kirívó felfelé. Nagyon jópofának találtam, hogy a kávék árai egy olyan táblára vannak kiírva, mint a látásvizsgálaton a tábla, ahol a betűket kell végigolvasni lefelé egyre csökkenő betűméretben. A kávé mellé egy finom kekszet is kaptam. Egyelőre még nem alakult ki a hely. Szép, tágas, igényesen kialakított, nagyon tiszta, de véleményem szerint nem a hazai átlagemberek a megcélzott közönsége. Meglátjuk. . .
2020. augusztus 16.egyedül járt itt 25 Évek óta működő, igazán lepattant kis kínai büfé a Fő utcán. Az alagsorban lévő mosdó Ázsia legmélyebb bugyrait idézi meg. Egyúttal takarító szertárként is üzemel. Az étlap hosszú és változatos, de inkább elméleti lehetőségeket villant fel, mert amúgy a szokásos 8-10 féle ételt lehet itt is kapni, amit a több hasonszőrű kínai gyorsban is, az aktuális kínálat a pultban látható.
Az ételek nem hőtárolós pultban vannak, azaz fogyasztás előtt automatikusan mikróznak. Valószínűleg az olyan izgalmas(nak hangzó) fogásokat, mint a "Ginger vöröshagyma rák" (6500 Ft), a "szecsuáni hal" (3200 Ft) vagy az "Oyster mártás marhahús" (3400 Ft) csak előzetes rendelésre készítik. Vagy talán kínai vendégek szoktak itt ilyesmiket enni, persze előre egyeztetve a tulajdonosokkal. . . A valóságban a pultban volt szójás pirított tészta meg csillogó husi, szóval csak a szokásos, de leginkább elviteles hely, mert a helyi környezet nem valami felemelő. Egyébként a pultban kiszolgáló kínai hölgy kedves, mosolygós, a férfi (a szakács talán? ) mogorva, bár lehet, hogy csak azért, mert ő nem beszél magyarul.