2019. október 23.egyedül járt itt 55 A Sz. Szabolcs "gasztroceleb" nevével fémjelzett Panificio il Basilico a 12. kerületi Városmajorból indult el 2014-ben, majd az évek során több pékséget és éttermet is nyitottak, majd idén tavasszal volt némi tulajdonosváltás bizonyos egységeknél (Il Basilico, Király utca, Il Giardino, Pesthidegkút).
Idén május elején a Bzilikánál, a Sas utcában egy Osteriát nyitott meg, ahol reggelire és ebédre várják a vendégeket a már megszokott, prémium kategóriás pékárukkal. Ez egy viszonylag kis hely, a benti részben összesen kb. 15 férőhely, a szintén nem nagy teraszon még ugyanennyi. Csak 6-8 meleg étel szerepel az étlapon (pl. porchetta, tészta, konfitált kacsacomb), viszont a péksütemények választéka sósban és édesben is széles. Reggelire ezek mellett ajnálttak még frittatát, házi joghurtot granolával. Sós mini fonott kalácsot, kakaós csigát, olasz fűszeres veknit, vaníliás csigát, vajas kiflit vettem már itt. Egyikben sem volt hiba, mindig friss minden. Finom illatok.
2019. október 23.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Hatlépcsős egy egyszerű, kommersz italokat olcsón árusító kiskocsma a Zsinagóga melletti utcában. Nevét onnan kapta, hogy a hely a pincében található, ahová 6 lépcsőfok vezet le. Soproni Ászok a csapolt sörük, gyakorlatilag jó időben az összes vendég a zöld Sopronis napernyők alatt szokott üldögélni a kinti utcarészen kialakított teraszon, ami amúgy fapados, de laza hely.
Ottjártunkkor én voltam a sofőr, mivel mivel kutyabarát hely, ezért "muszáj" volt megállni egy sörre. Pálinka fronton a Fütyülőst favorizálják, amelyet talán túlzás is pálinkának nevezni. A pultos is ki szokott jönni, hogy a törzsvendégekkel elbeszélgessen. Nyugis, egyszerű hely, nincs flancolás, de szimpatikus.
2019. október 23.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az egyik legjobb hely Gyöngyösön, a belvárosban, a Főtérre futó utcában. Vagány, fiatalos, romkocsmás, avantgárd bár, amely különösen kézműves sörökben erős. Fiatal, belevaló személyzet. A csapon Gentle Bastaro IPA, Zebra APA, Zubr Lager, Litovel búza és meggysör. Az aktuális kínálatot a táblára írják ki krétával írják ki.
Árban sokkal kedvezőbb, mint a hasonszőrű fővárosi sörözők. 0,3 l pohár: 350-450-490-550 Ft, illetve a 0,5 l-es korsók árak is mind 1000 Ft alattiak. Baráti társaságok 5 l-es zsiráfot is kérhetnek. Mivel autóval voltam, így helyben egy kávét ittam. L'Artigiano olasz pörkölésű kávét főznek, olasz recept alapján. Az eszpresszó 280 Ft, a cappuccino 390 Ft. Elvitelre vettem egy Primator Stout-ot. Egyébként ezen kívül volt egy másik stout is üvegesben, az Insomnia Coffee Milk Stout-ja. Mit lehet még kapni: házi szörpöket 10 ízben (3 dl 300 Ft), Mövenpick jégkrémet, helyben sütött magyar és belga péksüteményeket. Több kisebb-nagyobb helyiség nyílik egymástól, az egyikben lehet dartsozni, szoktak tartani kortárs kiállításokat is. A belső kert is nagyon hangulatos, színes, vidám, bohókás.
2019. október 23.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyöngyösön, a Fő térről nyíló egyik mellékutcában található, csavart fagyit árusító fagylaltozó. Gyerekkorom 2 féle ízű, 2 méretben kapható, általában csoki-vanília vagy puncs-vanília párosításhoz képest itt azért jelentősen előreléptek a koncepcióban. 3 féle méret, a kicsi 6-7 dkg 230 Ft, a közepes 12-13 dkg 460 Ft, míg a nagy 16-18 dkg 680 Ft.
Ez utóbbi nekem már családi kiszerelés. 8 íz közül lehetett választani: csoki, vanília, citrom, pisztácia, mangó, fehércsoki, puncs, erdei gyümölcs. Nemcsak 1-2, de akár 6 különböző ízt is lehet választani (6 ízes Giga fagyi 790 Ft, ez kb. 25 dkg), bár az már eléggé vegyes ízkavalkád lesz, meg el is olvad, ha nem gép-sebességgel nyalja az ember a fagyit. Egyébként ízre, állagra meglehetősen átlagos, nem bomlik ki a szánkban a gyümölcsözön. A mennyiség győzött a minőség felett. A fagyira lehet mindenféle extrát is kérni: Smarties csokigolyókat, csoki, eper vagy karamella öntetet (+90 Ft). Érdektelen kiszolgálás. Nincsenek ülőhelyek, belső tér sincs, csak az utcáról ablakos kiszolgálás.
Az ittjartam. hu gyöngyösi étterem érékelések alapján én javasoltam ezt az éttermet a barátaimnak, mivel szerepelt az első 10-ben, én viszont korábban még nem jártam itt. Autóval le tudtunk parkolni a bejárat előtt. Az étterem régi vágású, tradicionális étterem, főleg magyaros, jól ismert és közkedvelt ételekkel, nem túl hosszú a lista, mondhatjuk, hogy meglepetések, extrák nélküli.
Az épület földszintjén található az éttermi rész, van különterem is, az emeleten panzió működik. Elég barátságos az árfekvés, levesek mind 1000 Ft alatt, előételek 800-1200 Ft között, főételek jellemzően 1700-2500 Ft között, kivétel a bélszín, de az is olcsó 4000-ért. Vincellér húslevest, Jókai bablevest, vaddisznó ragulevest választottunk első fogásként, majd Vincellér pecsenyét, kacsacombot párolt lilakáposztával, hagymás tört krumplival és sajttal-sonkával töltött csirkemellet. A főételek nem voltak túl nagy adagok, ellenben a levesek igen kiadósak, tartalmasak voltak. A levesek nagyon jól sikerült, ízletes fogások voltak, a főételekkel kapcsolatosan én kevésbé voltam lelkes. A kacsacomb nem volt ropogós, ellenben kissé zsíros volt. A húsok fűszerezése halovány. Az ételekre elég sokat kellett várni, pedig már ebédidő lefutása után érkeztünk, nem volt sok vendég. Összességében korrekt, jó étterem, de nem kimagasló. Családi eseményekre, inkább az idősebb korosztálynak lehet szimpatikus.
2019. október 22.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A gyöngyösi Lipóti Pékség nagyon jó, központi helyen, a Fő téren a Tourinform iroda közelében található. A beltér, ahol a kiszolgálópult van, nem túl nagy, azonban befelé folytatódik a tér, vannak rendes asztalok, székekkel, ahol kényelmesen lehet reggelizni vagy bármilyen napközbeni étkezést vagy kávézást megejteni.
Én úgy láttam, a helyieknek is bejött, szeretik ezt a pékséget, folyamatosan jöttek a vásárlók. Itt is van heti akció valamelyik kiválasztott termékből (érdekes, ahová Pesten rendszeresen, heti többször járok, ott sosem láttam még ilyen akciót). A kávéjukat is szeretem, jó minőségű Julius Meinl, jól főzik és árban is kedvező. A kávé mellé ezúttal egy szelet Rákóczi túróst választottam, az is megjárja. Porcelán tányért, fém desszertvillát, szalvétát kaptam hozzá, nem gagyi papírtálcát vagy műanyagot. Össz-élményre nálam ez ötös volt, jól indult a gyöngyösi nap.
2019. október 22.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Házias, magyaros, fűszere ételeket, közepes minőségben készítő étterem, amely már jó pár éve megbízhatóan működik Gyöngyösön, a belváros szélén, egy elég forgalmas utcában. Ez az utca is a fizető övezetbe tartozik.
Az ajtón belépve mintha egy lepattant kocsmába lépnénk be - tipikus helyi arcok talponállóznak - de innen gyorsan tovább is terelt bennünket a jókedélyű pultos hölgy, miután pár hangoskodó arcot leoltott és lecsendesített. A pincében Nemo kapitány tengeralattjárójába csöppenünk, amely fura módon faragott asztalokkal és lócákkal van berendezve. A tulajdonos pasas egy megszállott gyűjtő, kb. mindent gyűjt, amit itt ki is állít. Fegyverek, pisztolyok, kések, bicskák, egyéb 2. VH-s, német harci relikviák, tengeralattjárós, tengerészeti cuccok, Star Wars ereklyék, még volt szerintem más is, de hirtelen ezeket tudtam felidézni. Komplett tengernagyi egyenruha, amelybe beöltözve a főnök meg is lett örökítve egy remek képen. De egyébként tényleg nagy arc, amikor látta az érdeklődésünket, lelkesen körbevezetett minket, megmutogatta a legbecsesebb kincseket. Az étlap elég hosszú, és az ételek nagyon olcsók. Talán a legkedvezőbb árakkal itt találkoztunk a városban. Az ételek többségéből van kis- és nagy adag is. Hús-centrikus ételek a dominánsak. A kis adag cigánypecsenye egy ezres sem volt, hozzá a paradicsomsaláta 300 Ft. A krumpli mirelit volt, a hús kicsit zsíros. Az ételeket gyorsan megkaptuk, a konyha nagyon pörgősnek tűnt. Persze ez a cimboráknak nem okozott problémát, mert ők úgy szeretik, csak én vagyok finnyás állítólag. Mindenki elégedett volt az ételekkel, jóllaktunk. A mosdó nagyon leamortizált állapotú, mintha egy hadtest végigvonult volna rajta előttünk.
2019. október 22.egyedül járt itt 35 Kis gyorsétterem-büfé a Dob utcában az árkádok alatt. Bevallom, a "tréfli" szó eddig nem szerepelt a szótáramban, így utánanéztem a jelentésének, és ezek után nem pontosan értem a névválasztást, bár azt is láttam a világhálón, hogy az egyik neves hazai borászunknak is van egy ugyanilyen nevű cuvée bora.
Tipikus gyorsételeket lehet elsősorban kapni: gyrost tálban vagy pitában, hamburgert, sajtburgert, tortillát, sült krumplit. Én egy hotdogot kértem, amit amerikai módon pirított hagymával kaptam (440 Ft), majd desszertként egy kakaós palacsintát (300 Ft). Vannak még magyaros fogások is, babgulyás és lángos is készül. Rendelés és fizetés a pultnál gyorsan lezajlott, majd pár perc múlva már el is készült az étel. Az árkádok alatt a kinti részben vannak asztalok, összességében resti jellegű a hely. Az asztalok nincsenek letakarítva, nem is tiszták. Árban a környéken az olcsó helyek közé tartozik.
2019. október 22.egyedül járt itt 45 A Fővám téri vásárcsarnok legnépszerűbb kávézója. Kis talponálló, amelyet előszeretettel keresnek fel a magyar piaci vásárlók, de a piaci kofák, árusok is. Piazza d'Oro hagyományos, olasz pörkölésű kávét főznek, barátságos árfekvésben. A táblázaton a fantázianevek mellett részletesen feltüntették a kis ikonokkal, hogy melyikben mi van, illetve mi nincs.
Bevallom, én ezekről a nevekről, hogy létezik fülemüle kávé vagy csirkefogó vagy indián, még életemben nem hallottam, de jópofa. Főleg a habos kávét szeretik sokan. A legegyszerűbb eszpresszó 240 Ft-ba kerül. Tálalás egyszerű eldobható papírpohárban, kanál nincs, csak az esetlen műanyag keverőpálca. Sajnos olyannyira talponálló a hely, hogy még a kávéspoharat sincs hová lerakni. Legalább egy pult vagy bárasztal jól jönne. Kávétejszínből van laktózmentes változat is náluk (+50 Ft). A kiszolgáló hölgynek egy kicsit furcsa volt a stílusa.
2019. október 22., kollégákkal járt itt 45 Japánban népszerű, de Európában kevéssé ismert street food lelőhely a Ráday utcában egy kis bisztróban. Az okonomiyaki egy omlettféle, alapja vaslapon sütött tojás és liszt, amelyből itt 4 félét készítenek.
Rábökéses alapon a "Kansai" fantázianévre hallgatót választottam, amelyben hús (sonkaszelet), paradicsom (+300 Ft), hagyma található, pluszban lehet rá kérni rukkolát, a tetején okonomi-szósz van, ami sötétbarna, zelleres, szójás sós ízű. Pluszban még majonézt is szoktak rányomni, ami elég bizarr összeállítás. Hús helyett készítenek tofus változatot is. (1400-1600 Ft). Ha úgy vesszük, ez egy átlagos ebéd ára, ez pedig egy elég tartalmas egytálétel, viszont, ha az összetevőket nézzük, valamint az elkészítés pofonegyszerűségét, akkor azért mégsem annyira kedvező az ár-érték arány. Mivel a rendelést követően frissen készítik a sütőlapon az ételeket, közben még lehet egyeztetni a fiatal japán séf-fiúval, hogy mit szeretnénk. Az idősebb japán séf - a főnök szemre - kezeli a kasszát. Nagyon tiszteletteljesek, udvariasak voltak, megköszönték, hogy náluk ettünk. Helyben a benti részben van 3 db 2-2 személyes bárasztal a falra erősítve, valamint a kinti részben az utcán még pár kiülős asztalka. Árusítanak 2 féle üveges japán sört, valamint fura módon Unicumot is. Feltűnően tiszta a hely. Fizetés csak készpénzzel volt lehetséges.