2024. október 12., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Csaknem 10 évvel ezelőtt az egyik első kézműves pékségként nyitott meg, a minőségből azóta sem engedtek, s úgy tűnik, a népszerűségük is töretlen itt, a Magyar Nemzeti Bank szomszédságában, a belváros szívében. Nemcsak magyar, de sok külföldi vendégük is van, gyakoriak a tumultuózus jelenetek, mint legutóbbi ottjártamkor is.
Számos kenyerük nyert értékes díjakat. Tetszett, hogy mindig elő tudnak rukkolni valami újdonsággal, különlegességgel is, most pl. egyáltalán nem ezt akartam venni, de amit kinéztem, már korábban elfogyott. A rétes ára húzós volt 1750 Ft-ért, viszont olyan íze volt, mintha egy jóféle frankfurti levest töltöttek volna bele virslivel, káposztával és nagyon kiadós volt. Lehet helyben is reggelizni, uzsonnázni vagy kávézni, a néhány benti asztal mellett teraszuk is van. Barátságos, mosolygós, segítőkész személyzet.
2024. október 12.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Februárban a Bakancslista sörtúra keretében jártunk itt, a Nemzeti Múzeum melletti kis pincehelyiségben. A lejárat nem akadálymentesített, a lépcső meredek, amire a felirat külön figyelmeztet. Korábban egy hangulatos olasz kávézó működött itt évekig, talán a covid idején/miatt zártak be.
Hétféle kézműves sör volt a csapon: Hübris Müggy meggyes (1800 Ft/korsó), Kauzen Pils (1250 Ft/korsó) - ezeket kóstoltuk, Kauzen búzasör, Andech spezial hell lager, Die Walküre altbier, Hübris Savanyü, 2 in 1 Side cold IPA. Vannak kedvező árú koktélok, még sörkoktélok is, ételeket nem tartanak, de van tepertős kenyér (600 Ft/ szelet). Kedves kiszolgálás, laza, fiatalos hangulat. Jó volt itt lenni, visszamennénk. Az utcaszinten a szemben lévő járdán van egy üvegezett teraszuk.
2024. október 12., csoporttal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Vidéki csárdák hangulatát idéző, zárt kerthelyiséggel rendelkező vendéglő a XIX. kerületben, a KÖKI plázától egy sarokra. Bár korábbi értékelő azt írta, hogy nincsenek székely ételek, a több oldalas lapozgatós étlapon azért szerepel néhány a hagyományos ételek címszó alatt: erdélyi juhtúrós, szalonnás puliszka (3500 Ft), padlizsánkrém (2600 Ft), fuszulykás zakuszka (2600 Ft) - bár ez egy orosz szó tudtommal, székely góbé cérnakolbász (3300 Ft) és miccs-tál.
Egyebekben magyaros konyhát visznek, kiadós, nagy adag ételekre lehet számítani. Vannak több személyes vegyestálak is. Ahogy levettem, a vendégkört alapvetően a környéken élő családok, illetve az idősebb korosztály adja. Az ásványvizek között Hargita Gyöngye és Borszéki márkák találhatóak. A székely névhez illően Csíki sört tartanak csapolva (950 Ft) és üvegesben is, erdélyi különleges borként szerepel az itallapon a Balla Királyleányka és a Balla rozé cuvée (5500 Ft/kizárólag egész üveg, kimérve nem). A kerthelyiség bal oldalán faragott Nagy-Magyarország térkép angyalos címerrel a falon, a fából faragott székek felett, kár, hogy ezt leginkább dohányzósaroknak használja a személyzet és a vendégek is, innen aztán a cigifüst szépen folyamatosan átszáll mindenkire a kerthelyiségben, hiszen nem elszeparált a hely. Választásom, a parasztcsorba húsgombóccal (2100 Ft) egy tömény, tartalmas leves, cseréptálban, forrón érkezik, csuszatésztával. Nagyon zsíros, nehéz volt az étel, a tészta túlfőtt. a gombócok viszont kemények belül. A pincérek minden vendéget a kerthelyiségben ültettek le, mivel nincs légkondi és így a logisztika is egyszerűbb. A székely, hun és ősmagyar dekorációk között a Csíkszeredai Sportklub ereklyéi is felbukkannak, valamint Ambrus Attila kerámiáit is árusítják. A mosdó tisztasága kívánnivalót hagy maga után. A kis üveges 2,5 dl-es Schweppes narancs 700 Ft volt, jobban passzoló, nem multi alkoholmentes italt - pl. kézműves szörp - nem találtam. Kötelező szervizdíj 10%, Személytelen, nem igazán figyelmes a kiszolgálás. Nálam ez így közepes értékelés, de ajánlottra teszem, hátha másnak jobban tetszik, vagy szerencsésebb lesz az ételválasztásuk nálam.
2024. október 12.egyedül járt itt 25 Helyszín a XII. kerület csendes, családi házas, zöldövezeti része. Útban a Farkasréti temető felé, az Istenhegyi úton láttam meg a cukrászda molinóját. Kellemes árnyas, zöld fás terasz, a beltér csinos asztalokkal békebeli hangulatokat idéz, a pultban főleg fősodratú sütemények voltak, a Rákóczi túrós 1100 Ft, de nem a megszokott külsővel, de akadt pár izgalmasabb, újszerű süti is, pl.
fehércsokis passiógyümölcsös cake, illetve a tejcsokis málnás mousse (1350 Ft), a fagylalt valami hátsó részben van tárolva, tekintettel a nagy hőségre. A diós-meggyes pite házias küllemű, 1100 Ft egy szelet. Hogy miről marad mégis örökre emlékezetes a Csokolia Cukrászda? Itt ittam életem eddig legdrágább jegeskávéját, ami minőségre egyébiránt teljesen átlagos, középszerű volt. Hogy is jött össze ez a bizonyos 2500 Ft? A latte 1300 Ft, ehhez hozzájött pluszban a tejszínhab 600 Ft-ért plusz egy gombóc vanília fagylalt +600 Ft-ért. Megjegyzem, az árak ebben a formában nem voltak kommunikálva, csak külön a kávé, külön a fagylalt, a tejszínhab meg sehogy, amit amúgy nem is kértem. Ezért a kiszolgálásra a sunnyogás miatt nem adok 2 pontnál jobbat, mert konkrétan átvertek és lehúztak, jófejségbe burkolózva. Sajnálom, nem szeretem az átverést, hiába lenne szimpatikus a helyszín, én így nem ajánlom.
2024. október 12.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évtizedek óta népszerű, jól ismert söröző a Jászai Mari térnél, a 2-es villamos végállomásánál. Amikor az időjárás lehetővé teszi a terasz működését, a villamossal utazók rendre kerülgetik a teraszozókat. Szűkös a járda.
Megnyitásakor, 1990-ben még Fehér Gyűrű néven működött, ez valamikor lerövidült csak Gyűrűre, akkoriban, a főiskolás, majd gyakornok éveim idején gyakran megfordultunk itt, aztán ez megritkult, de az elmúlt 1 évben 3 alkalommal jártunk itt ismét. A nyitva tartási idő egy kicsit kaotikus, legalábbis nem mindig stimmel a valóság a kiírással, illetve a világhálón kommunikálttal. A berendezés a klasszikus faburkolatos, boxos elrendezést hozza, amely ma már egy kicsit retrónak, idejétmúltnak hathat. Az italkínálat hagyományos, sörök terén Dreher (1100 Ft/ korsó), Dreher Hidegkomlós, Peroni, Kozel, BAK, HB Búza, Pilsner. Van egy lapnyi ételkínálatuk, ami leginkább borkorcsolyákat, illetve rágcsálnivaló snack-eket tartalmaz. Az árak elég barátiak. A közönségkedvenc évtizedek óta a libazsíros kenyér lilahagymával (750 Ft/ szelet), de van olívabogyó válogatás, házi tepertő, melegszendvics is. Én padlizsánkrémet ettem pirítóssal, zöldségekkel (1350 Ft). Az étel külleme nem volt nagyon szép, a tányérra inkább csak fel voltak halmozva az ételek, mint szépen elrendezve. Kaptam vagy 8 fél pirítós kenyeret, sima házgyári kenyérből, nagy kupac hagymát, TV paprikát, kígyóuborkát, míg a "főszereplő" padlizsán elég kicsi adag volt, és sajnos eléggé jellegtelen, íztelen. A ház borai Dúzsi rozé, Varga Olaszrizling illetve Szürkebarát, Varga Merlot, illetve Bikavér, ezek decije 450 Ft. A rozé kisfröccs nem volt átütő, de nyáron kellemes (550 Ft). Ittam még egy cappuccinót (900 Ft), jó sok tejhab volt rajta, de az is elég középszerűnek bizonyult. Kötelező szervizdíj 12%. A személyzet barátságos. Az itallapon Márai Sándor idézet olvasható. A mosdót a közelmúltban felújították.
2024. október 12.egyedül járt itt 55 A Jókenyér Pékség sokadik új egységét nyitotta meg a forgalmas Móricz Zsigmond téren, szerintem nagyon jó helyszínen, és itt a pékségen jóval túlmutatva egy reggeliző, kávézó, bisztró egységet hoztak létre. Fiatalos, tágas a belső tér, skandináv letisztult berendezéssel. Kényelmesen le lehet ülni, nyugis békés körülmények vannak.
A pultban dolgozó két hölgy talpraesett, segítőkész, kedves, pörgős. A kínálat széles, nemcsak Jókenyér minőségi kenyerei, édes és sós péksüteményei (350-640 Ft között), cukrászati termékek kaphatóak, teljes kiőrlésű, illetve mentes változatok is, de vannak helyben készült szendvicsek (1000 Ft alatt! ! ), retró melegszendvics, illetve bisztrós ebédet is el lehet itt tölteni. A tejeskávé 830 Ft volt, a tojáskrémes vajas kifli szendvics 890 Ft, a teljes kiőrlésű csokis-málnás tekercs dekára kimért (6800 Ft/ kg). Nincs kötelező szervzdíj. Nagyon tetszett a hely, jó szívvel ajánlom.
2024. október 12.egyedül járt itt 45 A Mammut II. Bevásárlóközpont emeleti részén, ahol az átjáró van az I. és a II. épületrész között, a folyosó kiszélesedő részén található ez a pékség, cukrászda és kávézó, amely szerintem színvonalas, változatos, és árban is elég korrekt. Már többször ettem-ittam náluk, és évek óta tartják a színvonalat.
A sütemények árai 1000 Ft alattiak, az általam választott puncstorta (650 Ft) és egy dobozos Floewater szénsavas víz (169 Ft) összesen bőven 1000 Ft alatt alakult, ez egy pozitív meglepetés Budapesten 2024-ben. A Cortesinek vannak saját asztalai, de amilyen népszerű a hely, sokszor egyik sem szabad. A süti a klasszikus, mondhatni retró vonalat hozza, friss volt, megfelelő méretű tortaszelet, nekem ízlett. A plaza jellegből adódóan nem egy romantikus, bensőséges, csendes helyszín, de 4 pontot mindenképpen megérdemel. Kiszolgálás a pultnál. A kávé is finom.
2024. október 12., kollégákkal járt itt 55 A Bakáts tér közelében lévő kis cukrászda a krémesekkel lett ismert, de nyáron a hőségben fagylaltot lehetett náluk kapni, ami szintén finom. Egy fiatal kreatív cukrászlány vállalkozásáról van szó, akinek ráadásul van egy nagyon cuki fehér bundás kutyusa (a név kötelez és a logó sem véletlen).
A fagylaltból 550 Ft egy szép nagy adag gombóc (kenés), főleg finom, friss gyümölcsízeket - citrom, mangó, eper, málna - készít szívvel-lélekkel, de volt sajttorta, fehércsoki, csokoládé, vanília, sós karamella is . Elviteles hely, de a bejárat előtt van egy kis terasz, ahová ki is lehet ülni
Most olvastam, hogy nyitottak egy újabb cukrászdát a XI. kerületben, biztosan meg fogom nézni azt is.
2024. október 12.egyedül járt itt 55 A népszerű olasz fagyizót már többször beválasztották Budapest / Magyarország legjobb fagylaltozói közé, s évekig csak egy helyen, Újlipótvárosban lehetett megkóstolni a csodás fagyijaikat. Ez a helyzet azonban a közelmúltban megváltozott, ugyanis megnyitották 2. egységüket a főváros XI.
kerületében, a Kopaszi-öböl mentén kiépülő modern városrészben, egy új üvegépület alsó szintjén. A fagyizó egy kicsit nagyobb, mint az első helyszín, a fagylaltok mellett pár süteményt is kínálnak, bent helyben is le lehet ülni, és van egy teraszuk is a bejárat előtti kövezett részen. A klasszikus fagylaltízek 600 Ft-ba kerülnek, a Gourmet ízek 650 Ft-ba, 5 dkg az adag, nem gombóc, hanem kenés. A különleges mentás bazsalikomos citromot választottam, kellemesen hűsítő, amolyan felnőttes ízvilágot hozott. Volt még vegán thai kókusz, gyömbéres ginger pink, sós pisztácia, piemonti mogyoró, mentás görögdinnye, brazil sósmogyoró, kávé. Érdekes, hogy inkább ezek a komolyabb, felnőttesebb, férfiasabb ízek mennek, nem annyira a laza gyümölcsösek, pláne nem a Hupikék Törpikék vonal! , de nekem bejön ez az irányzat. A sütik terén csak pár fajta volt, itt is az olaszos vonalat viszik, a pisztáciás Cannoli 1190 Ft-ba került. Van olasz kávé is, 650 Ft az eszpresszó.
2024. október 12.egyedül járt itt 45 Újonnan megnyitott római pizzéria a Bulinegyed szívében, a Kazinczy utca elején. Nyáron ami negatívum, hogy nincs légkondi a helyen, így 38-40 fokban a nyitott ablakoktól még nem lesz frissebb, enyhébb a levegő bent. Egy fiatal hölgy szolgált ki, aki amatőrnek tűnt a vendéglátásban, a pizzákhoz sem értett, de amúgy kedves, igyekvő volt.
Az a tipikus "beugró" alkalmazott karakter, aki lehet, hogy a múlt héten még egy butikba dolgozott a plázában. A téglalap formájú, megnyerő külsejű pizzákat meglehetős, inkább külföldi pénztárcához szabott áron árusítják, míg másutt a hasonló zsánerű és színvonalú pizzák 1000-1200 Ft-ba kerülnek, itt a legolcsóbb Margharita 1390 Ft, a csípős paprikás - olívás Diavola 1790 Ft, a magyaros Ungherese szintén 1790 Ft, a tejszínes alapú, sonkás Carbonara 1690 Ft, a 6 sjatos szintén. és volt még egy Special néven futó. Összesen tehát 6 féle pizzájuk volt a pultban, azt nem tudta a hölgy megmondani, hogy mindig ez a kínálat, ez a teljes kínálat, vagy milyen szokott még lenni. A pizzák az üvegezett pultban sorakoztak, a pultnál kellett rendelni és fizetni, majd 2 percre betették a sütőbe a tálalás előtt, így forrón, ropogósan lehetett enni. A Margharita pizza a maga nemében korrekt volt, került rá fél koktél paradicsom, némi szárított olasz fűszer és bazsalikom levél. A kis asztalok az ablak mellett sorakoznak, lehet helyben is enni, de elviteles, sőt futáros kiszállítós helyként is funkcionál.