Gyémánt 500
2019. október 18.egyedül járt itt 45 Újhullámoas kávézó korai nyitva tartással, de egyúttal korai zárással is (7-15-ig) a Blaha Lujza tér viszonylagos közelségében. Pici alapterület, bent 4 kis asztal, egy az ablaknál, a másik 3 a falnál 2-2 személyes, bárszékes. Jó minőségű, bársonyos kávé, világos pörkölésű specialty típusú, La Marzocco kávégép.
A szépen elkészített, virágdíszítéses cappuccino 600 Ft. Víz palackban minden asztalra be van készítve, csakúgy mint a barna cukor. Egyszerűbb, de jó kinézetű és ízletes ennivalók: 3 féle szendvics (890 Ft), inőségi pékáruból, vegetáriánus pite-quiche (850 Ft), sajttorta. A hűtőben gyümölcslevek, van házi szörp és prémium kategóriás tea, valamint chai is. A házi mandulás almás pite 750 Ft. A pite tojásos omlette alapú, spenóttal, paradicsommal, mellé egy kis friss saláta balzsamecettel vagy olívaolajjal. Összességében egy kissé drága hely, de jó hangulatú, tiszta, barátságos. Az eszpresszó 500 Ft. Minden kávét lehet kérni szimpla vagy dupla adag kávéval (dupla +200 Ft).
2019. október 18., kollégákkal járt itt 35 Férfi kollégáim által közkedvelt arab típusú gírosz lelőhely a Ráday utcában. Kicsi, lepattant, dizájn nélküli kisbüfé; finoman csalogató illatokkal. Késő estig nyitva tart kb. 11 órától. Egyszemélyes vállalkozásnak tűnik, a középkorú iraki (? ) úriember még évek múltán is hadilábon áll a magyar nyelvvel, de ez nem okoz gondot a kiszolgálásban.
Kedves, barátságos, jókedélyű a kiszolgálás. A pita (660 Ft) előregyártott késztermék, a kissé szivacsos, kisebb méretű fajta, e lehet tortillába is kérni a húst (699 Ft). A gyros tál 1100 Ft, közepes adag. Egyféle hús volt a nyárson, csirke, jól átsült, fűszerezés kellemes. A köret sült krumpli - mirelit - előre lesütve, hűvös. Friss jégsaláta, pár gerezd paradicsom került még a pitába, némi joghurttal, hagymát és csípős öntetet nem kértem. Átlagos pita, ehető éppen, de nem alélsz el az élménytől. Helyben talponállós hely, a fal mentén van végig könyöklő, de nagyon szűkös a hely. Ha bejön egyszerre 3 vásárló, akkor gyakorlatilag telt ház van. Fizetés csak készpénzzel. Volt kétféle (vaníliás-kókuszos, kakaós) baklava is.
2019. október 18.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyöngyösről észak felé indulva a 24-es főúton, jobbra, a kisvasút sínjén átkelve érkezünk meg Farkasmály településrészre, amely a borozók által közkedvelt. Az első pincéket az 1700-as években vájták a Sárhegy andezittufájába, állítólag részben francia hadifoglyok.
Eredetileg egy zárt pincesor volt, 26 pincével, és mindegyiknek volt saját présháza, középen a pincéket őrző pincecsősz háza állt. A 19. századtól ez volt a város fő szórakozási-mulatós központja. A 2. világháború idején Gyöngyös lakossága számára óvóhelyként funkcionáltak a pincék, több ezren itt vészelték át a harcokat. A pincék jó része lepusztult, elhagyatott, de többnek jelenleg zajlik a felújítása. A Regélő a pincesor bal végefelé található, pincéje 1834-ben készült. Építtetője Balla Antal, városi adószedő volt (alias Antusz bácsi, a farkasmályi remete), ő ültette a pince előtti, ma is álló platánfákat. A présházat 1994-ben építették újjá, azóta családi vállalkozásként működik. Nagy kert, sok asztal a platánok árnyékában, az út túloldalán további kitelepülős ülőhelyek. Borászati-szőlészeti eszközök szétszórtan. Maga a hely barátságos, laza, de egy kicsit kupis, rendetlen. A fő profil: kimért és palackos borok, de szombatonként étterem/konyha is működik. Egész évben nyitva tartanak, de a hétfő és a kedd szünnap. Bár ezt nem tudtam, de a honlapról kiderült, hogy a közeli Borhotel is ugyanabban a tulajdonosi körben van. Saját borspecialitás a Farkasvér, zweigelt, turán, Cabernet franc házasítása barrique hordókban, a fehér chardonnay szintén barrique hordóban, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Zenit, Cserszegi fűszeres, Muscat Ottonel. Helyben 1-1 deci bort 100 Ft-ért ihatunk a kimért lédig borok közül, a palackosokból 190-380 Ft/deci, az is olcsó. Pásztói ágyas házipálinka 300 Ft / 2 cent. Kimért bort 1,5 és 3 literes kiszerelésben árulnak, 450-550 Ft/liter.
2019. október 18.egyedül járt itt 45 Kis sarki pizzéria a Szondi és a Csengery utca sarkán, 2 sarokra a Nagykörúttól. Korábban egy másik, közkedvelt pizzéria működött itt, de ők egy nagyobb helyre költöztek át az 5. kerületbe. Ezek szerint ezt a régi egységet párhuzamosan már nem akarták fenntartani, inkább átadták egy másik csapatnak.
A beltér berendezése nem sokat változott, de a régi logó és dizájn eltűnt. A pizzák helyben, frissen készülnek, 2 fiatal srác látja el a sütési és a vendég-kiszolgálási feladatokat is. A szelet pizza 300 Ft, az egész mérettől függően 1890 Ft, illetve 2990 Ft, 32 és 45 cm-es kerek pizzákat készítenek. A feltét választható. A szeletek közül az utolsó sonka-gombásat csíptem el, ami még kellemesen meleg, jó hőmérsékletű volt, de egyébként a szeletekre is rápirítanak, ha már kihűlt volna. Egyébként ezen kívül még 4 sajtos és margharita volt "készleten". A Spájz kézműves szörpjeit kínálják a pizza mellé 10 féle ízben (4 dl/450 Ft), valamint kávét: eszpresszó 300 Ft, a cappuccino és a latte 550 Ft. Helyben kerek bárasztaloknál lehet enni, 3 db van belőlük. Van egy galériaszint, de nem tudom, hogy az a vendégek részére nyitott-e vagy a személyzeté.
2019. október 17.egyedül járt itt 55 Kami neve régóta ismert vendéglátó körökben, pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy szűken vett lakóhelyén, Újpesten fog saját kisvendéglőt nyitni. A 4. kerület külső részén a főút melletti kis mellékutcában található, élénk narancsvörös, 2 szintes házat könnyű megismerni. Parkolni az utcán, a ház előtt vagy vele szemben lehet.
Az étlap elég spontán módon alakul attól függően, hogy éppen milyen alapanyagból talál szépet a séf, és persze törekszik arra, hogy idényzöldségeket és - gyümölcsöket használjon. Házias-magyaros vonal, némi csavarral, tradicionális fogások igényesen, nagy gondossággal elkészítve. Különleges kombinációk sem ritkák az étlapon. Amit megkedvel a vendégkör, azt tartósan rajta tartja az étlapon. Az udvarban terasz is van, de én inkább a benti részt választottam. Tucatnyi asztal, egyszerű, de kellemes beltér. Az üdvözlőfalatot követően hideg uborkaleves dinnyével és zöldalmával volt az indítás, elég merész, igazi frissítő, hűsítő nyári leves. (1290 Ft). Remek a fűszerezés, a 2-nak választott előételnél is. Ez lilahagyma lekváros sertés rilette, Marmorstein kenyérrel, friss salátával, paradicsommal. (1450 Ft). A desszert Rákóczi túrós tányérdesszert, szederrel, ribizlivel feltette a koronát (1290 Ft). Úgy tűnt, itt az étlapon nem lehet rosszul választani. Minden klappolt. A házi málnaszörp 500 Ft. Szervizdíj nincs. Bankkártyás fizetés lehetséges. Szívélyes kiszolgálás, a tulajdonos-séf kijött beszélgetni, érdeklődni a vendégeknél, velem is váltott pár szót. Nagyon jó hely, ajánlom!
2019. október 17.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A régi helyükön évekkel ezelőtt, a nyitás után nem sokkal jártam. Az idei évben néhány méterrel odébb költöztek az Andrássy útról a Bajcsyra. Ez a hely talán annyiból előnyösebb, hogy pont a Bazilika mögött található, a gyalogátkelőnél. A széles járdára hosszú terasszal települtek ki.
A beltér is tágas, sok asztaluk van, és beugróban egy kicsit elszeparáltabb rész is. Vannak asztalaik kifejezetten nagyobb társaságok számára is (10+ fő). Az étlapon tradicionális grúz ételek szerepelnek, amelyek részben ismerősek lehetnek az orosz konyhából is, de részben a balkáni ízekre is hajaznak. Az étlap informatív, jó bemutatják az ételeket és a grúz hagyományokat, vannak színes ételfotók is. Az árak elég magasak, a főételek 3000 Ft felett indulnak. (+12% szervizdíj). Egy csirke saslikot kértem zöldségkörettel. Szimpatikus és korrekt volt, hogy lehet sima szódát is kérni (50 Ft/dl), szerepel az étlapon. Kb. 20 percet kellett várni az ételre, igaz, elég sok volt a vendég is. A marinált csirkecomb filé faszenes grillen készült, lilahagyma, paradicsom (sült és nyers is), brokkoli, kaliforniai paprika volt hozzá. Érdekes módon húshangsúlyos volt, számomra a hús sok, a zöldség inkább szűken elegendő volt. A hozzá adott házi fűszeres paradicsommártás nagyon finom. Az alkalmazottak nem beszélnek magyarul, angolul vagy oroszul lehet velük kommunikálni. Az étlap többnyelvű, magyar is, szóval nyelvtudás nélkül is el lehet boldogulni. Az alagsorban lévő mosdó igénytelen, elhanyagolt, koszos (balkáni, de tényleg, szó szerint). Egy ilyen árfekvésű és színvonalú étteremben ez szégyen. Éles ellenpontja a kulturált is tiszta éttermi résznek. A finom étel miatt nem tartanám korrektnek, hogy összességében ne adjam meg a 4 pontot.
2019. október 17.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Aktualizálom a korábbi gyászos értékelésemet. Mivel a szomszédos R. kocsmában nyomát sem láttuk igényesebb sörkínálatnak, a szintén közeli P. sörbisztrót pedig zárva találtuk, a Booktában kötöttünk ki. Bár nem sok, de akadt többféle kézműves sör, mégpedig a békésszentandrásiak teljes szortimentje.
Betyár királyt és a 6:3-at választottuk. 1290 + 1080 Ft-ot fizettünk. A teraszon 3 asztalnál ültek, a benti részben csupán 2 asztalnál, szombaton kora este. A pincérlány az egyik asztaltársasággal ült kinn a teraszon, de amikor rendelés volt, mindig bement a pultba kiszolgálni. Nyugis-csendes este volt. Ételeket nem láttam, hogy tartanának. A hely jó hangulatú, továbbra is tetszik.
2019. október 17.barátokkal járt itt 45 Instant - Fogas-ház - Robot, valójában 3 klub, 3 szórakozóhely, de egy helyen. A Hunyadi piac bejáratával éppen szemben. A belépők az adott klub adott programjára érvényesek. Hétköznapokon is nyitva tart. Ha nem akarunk részt venni az adott koncerten, akkor ingyenesen is be lehet menni iszogatni.
A belső udvar nagyon hangulatos, itt is van bárpult, bárszékes ülőhelyek, igaz nem sok, és ez a kijelölt dohányzóhely is. Mivel fűtőtestek vannak elhelyezve, így télen sincs hideg. A biztonsági őrök normálisak. Az aktuális italárakról nem tudok átfogó képet adni, mivel csak kólát ittam. Pepsit tartanak, egy kis üveges 480 Ft-ba került. Lehet re-pohárba kérni (+300 Ft), amit akár haza is lehet vinni, de nekem üvegben is odaadták az italt, mert ezúttal nem kértem poharat. A mellékhelyiség közös a 3 helynek, a pincelabirintus végén. Van WC-s néni, de nem követelt pénzt (igaz, nem is szívesen adtam volna azok után, hogy 6000+ Ft-os belépőt vettem). A ruhatárat nem láttam, de feltételezem, hogy télen szokott lenni. A pultosok normálisak, a kiszolgálás elég gyors. Bankkártyával is lehet fizetni.
2019. október 17.egyedül járt itt 45 A Starbucks kávézó-lánc Széna téri egysége a tér Mammut 1-hez közeli sarkán a híres-hírhedt Kétlyukú borozó felett található. Meglepően felkapott, népszerű és forgalmas hely.
Hétköznap délelőtt - már bőven munka- és iskolaidőben - gyakorlatilag 90%-os telítettségű volt, sokan remote munkahelynek, home office-nak is használják, többeket láttam elmélyülten dolgozni notebook-kal, headset-tel, de nyelvórát, hivatalos meetinget és biztosítási tanácsadást is tartottak 1-1 asztalnál. A pultban a kínálat nagyon gazdag volt, tele volt az üvegpult finomságokkal: helyben készült szendvicsek, sütemények, joghurtos-gyümölcsös poharak. A kávét sajnos helyben is papírpohárban adták (rjata filctollal felírva a vevő neve). A mangós-passiógyümölcsös gyümölcslé kifejezetten finom, frissítő, kellemesen behűtve. A beltér tágas, L alakú, sok asztal van. A mosdó tiszta, igényes, elegáns. A kiszolgálás átlagos, lassú, neutrális.
A Pointer angol típusú, faburkolatos pub-láncnak több egységében megfordultunk már, jó élményeket szereztünk, így legutóbb a 2. kerületben járva ide tértünk be. A 12-17 óra közötti Happy Hours akcióról már éppen lecsúsztunk egy jó félórával, de azért így sem túl elszálltak az árak, vállalható. Vannak további ital-akciók is, pl.
Panyolai pálinka és Hunter kombó, illetve este 6-ig a koktélok is kedvezményesen kaphatóak (890 Ft/többféle). A csapon lévő Hunter, Pilsner Urqell, Bombardier és Guinness közül a 2 utóbbit kóstoltuk (Bombardier pohár: 650 Ft, Guinness korsó: 1350 Ft). Az étlap rövid és semmi köze az angolokhoz, ugyanis tipikus olasz tömeg-ételek vannak rajta, bruschetta, 3 saláta, pár pizza és tészta (1500 Ft körüli árakon). Mi nem ettünk, de a szomszédos asztalnál ránézésre az olívabogyós, mozzarellás Caprese saláta biztatóan nézett ki, a pizza viszont átlagos, semmi extra. Vannak kényelmes, bár kissé már megviselt küllemű bőrkanapés ülőhelyek, de inkább nagyobb társaságok számára. A kisebb asztalok háttámlás fapadjai ugyanakkor elég kényelmetlenek. A mosdó lelakott volt, nem túl tiszta. A zene nagyon nem illett a pub hangulatához. A pultos fiatalember tette a dolgát, az előző értékelésben emlegetett szuper cuki pultos hölgyhöz nem volt szerencsénk. (bár igaz, az előző értékelés már 3 évvel ezelőtti).