2019. szeptember 15., kollégákkal járt itt 45 A munkahelyemhez ez a kis gyros büfé esik a legközelebb, ami még ráadásul jó is. Itt a török-arab típusú készül, azaz ez igazából nem gyros, hanem kebab, csak már a magyar köztudatba így ment át. A tulajdonos, egyszemélyes mindenes egy középkorú szíriai úr, erős akcentussal, de jól beszél magyarul.
A kollégáim ajánlották a helyet, ők már évek óta ide járnak. Lehet helyben is enni, de elég szűkösek a lehetőségek, terasz nincs, a benti asztalnál a tulaj barátai ültek, beszélgettek, de azonnal kérdezték, hogy helyben akarunk-e enni, mert akkor átadják nekünk a helyet. Mivel idő szűkében voltunk, elvitelre kértük az ételt. A hús csirkéből készül, 1 db nyárs van. A nagy adag gyros tál 1300 Ft-ba kerül, a kicsi 1100 Ft. A nagy adag 2 napra bőségesen elegendő volt a számomra. Pluszban, de ajándékba kaptam egy igen finom csicseriborsó salátát is mellé (600 Ft) kóstolóba. A csomagolás nem tökéletes, annyira nagy volt az adag, hogy a hungarocell dobozból kifolyt a szatyorba. Mondani sem kell, nem környezettudatos a hely, minden csomagolás, evőeszköz műanyag.
2019. szeptember 15., kollégákkal járt itt 25 Olasz étterem a Bazilika vonzáskörzetében, az Október 6. utcában. A láncnak további 2 egysége található, szintén a belvárosban a Kecskeméti utcában, illetve a Bajcsyn. A beltér tágas, trendi, amolyan modern olasz, vörösréz csövek, dizájnos lámpák, rakott téglafal, a falakon fekete-fehér pizza- és tésztaevős képek, valószínűleg filmekből vett képkockák.
Az étterem egyértelműen a turistákra specializálódott, a pizza+tészta kombó az egész világon bárhol nyerő párosítás, itt is ez a súlypont, bár az étlapon egyéb ételek is megtalálhatóak. A fogások árai 2000 Ft-tól kezdődnek, amelyre még kötelező szervizdíj rakódik rá. Egy kis üveges Cola 690 Ft =szerviz nélkül), azaz az italok egyértelműen túlárazottak. A személyzet érdektelen, unott, az engem kiszolgáló pincér eléggé el volt szállva magától, én meg nem nagyon kedvelem ezt a sznob stílust. Egy gombás pizzát kértem (2090 Ft). Hagyományos, vékonytésztás kerek pizza, átlagos méretű (kb. 30 cm átmérőjű). A pizza igencsak átlagos volt, semmi extra, egyáltalán nem emlékezetes, azaz ár-érték arányban nem érte meg az árát. Hogy valami pozitívumot mondjak, legalább nem konzervgombából készült, hanem friss csiperkéből. A paradicsomszósz kissé savanykás, nem átütő, fűszerezés gyenge. Egy egyszerű 1 fogásos ebédért több mint 3000 Ft-os végszámla nem érte meg, és nem is éreztem jól magam. Nem ajánlom. (Amúgy az egyik ex-kollégám ajánlotta, aki odavan az olasz ételekért, szerintem választhatott volna itt a környéket több, ennél jobb helyet is).
2019. szeptember 15.egyedül járt itt 45 Az egyik legjobb hazai pékségként számontartott Pipacs Óbudán a Vörösvári út közelében található egy ipartelepen, jellegtelen üzemi épületben. A nyitva tartás szűkített, hétfőtől csütörtökig 15 órától 19 óráig, azonban annyira népszerű és közkedvelt, hogy aki még a teljes választékból szeretne válogatni, annak mindenképpen érdemes a nyitás körül érkezni.
5 órakor már kígyózó sor és vészesen üresedő polcok fogadtak. A Pipacs kézműves kenyereivel, péksüteményeivel számos minőségi kávézóban és bisztróban találkozhatunk, de mégis más az "ősforrástól" beszerezni. A pékárukon kívül alpesi vajat, érlelt sajtokat, bioüzemből származó tejet, kefirt, valamint szarvaskolbászt, mangalicakolbászt és szalonnát is lehet kapni. Minden termék felső kategóriás, minden természetellenes anyagtól mentes, és árban is felső kategóriás (egy pár kolbász 1400-2000 Ft). A 1/4 kilós vaj 990 Ft. A pékárukból a maradék elv alapján sikerült már csak válogatni: a legendás diós, mákos és kakaós csigákból már egyik ízben sem akadt (44-500-520 Ft/db), szintúgy nem volt már sajnos vajas croissant sem (450 Ft). Diós rozskenyeret, kerek vajas kekszet (300 Ft/db), kiskenyeret (a ciabatta-hoz hasonló 120 Ft/db), összesen 1215 Ft-ot fizettem, a kenyeret dekára lemérik, lehet kisebb darabokat is kérni. A kenyerek valóban finomak voltak, de az a véleményem, hogy ha egy üzlet nyitva áll a vásárló magánszemélyek előtt is, akkor a nyitva tartási időben megfelelő ételválasztékot kellene biztosítani, mert sorban állók között többen is csalódottan vették tudomásul, hogy már alig lehetett valamit találni.
2019. szeptember 15.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jártam már itt korábban, pár évvel ezelőtt is, de arról nem készült el a beszámoló. Most véletlenül vetődtem erre, irányban a Kelenföldi pályaudvar felé. A Bikás park 4-es metrómegállónál található kávézó egy jellegtelen, mondhatni kifejezetten ronda betonépület aljában kapott helyet.
Azóta változott a dizájn, egészen más lett a feliratok betűtípusa és a színvilág is. Modern, friss, fiatalos. A zárt, körbefedett teraszon akkoriban a dohányzó egység, most - legalábbis a bal oldalon - játszósarok került kialakításra. A belső tér kialakítása szintezett, balra a bárpult, bárszékekkel, jobbra a kávézó rész és egy kis színpad, majd a hátsó traktusban a mosdók fel egy szintemelkedéssel kialakított részben szoktak helyet kapni a kiállítások. Pataki Tamás számomra izgalmas témájú fotókiállítását sikerült éppen elcsípni, aki elhagyatott épületeket: kastélyokat, templomokat, ipari létesítményeket fotóz. Gelato Italiano olasz fagylalt (1 gombóc 250 Ft), áfonyásat választottam, valamint egy vaníliás pitét (480 Ft). A néhány féle süti házias, a most trendi stílusú, adalékanyagoktól mentes. Korrekt árfekvés minden szempontból. Az eszpresszó 420 Ft, a cappuccino 520 Ft, hagyományos pörölésű kávét kínálnak. Az óriás/szendvicsek is helyben készülnek. Grillezett hátszínnel, füstölt lazaccal, grillcsirkével 750 Ft-os egységáron. Tetszetős, jópofa hely, ajánlom.
2019. szeptember 15.egyedül járt itt 55 Nappal kávézóhely, esténként - alkalmanként - borbár borkóstolóval, tematikus bemutatókkal. A külső jegyek alapján - portál, feliratok, no és az angyalföldi helyszín miatt - inkább retró hangulatot vártam, de betérve teljesen más kép fogadott, mint amire számítottam. Férfi szalon, szivarszoba, tradicionális hangulat.
Nagyon kényelmes fotelek a bal oldali falnál. Ez a fal amiatt különleges, hogy a teljes felületet zöld lombozat mintával vonták be. A bárpult körül széles borkínálat a hazai borvidékekről, de kisebb számban külföldi boraik is vannak. Korrekt árfekvés. A kávé hagyományos pörkölésű, a névadó Molinari kávé, egyébként a márka referencia kávézója. (Szilvásváradon, Miskolcon is találkoztam már vele). Egy cappuccino 440 Ft. Nagyon kedves, informatív, jókedvű kiszolgálás. Apámnak vettem egy palack Pinot Noir-t a Balaton-felvidéki Szászi-birtokról, 2017-es évjárat, (2700 Ft).
2019. szeptember 8.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kalap bár évek óta meglévő vendéglátó helye a bulinegyednek, azonban a Wesselényi utcai egység du. 4 órakor bezár. Vannak, akik meg ilyenkor nyitnak. Ebből következőleg elsősorban kávézó és reggelizőhely, de bort is kínálnak.
Ha édes reggelire vágyunk: granolát, amerikai palacsintát, croissant-t vagy brownie-t választhatunk (400-1650 Ft), többféle klasszikus tojásétel (1250-1890 Ft), a komplett angol reggeli a legdrágább, 3500 Ft. A 2 féle vegyes gyümölcsös smoothie is jól jöhet a másnapos gyomornak és fejnek (950 Ft). A 2 pultos lány éppen az egyik ablaknál lévő asztalnál reggelizett, de ha jött egy új vendég, akkor fel-felugrottak. Hát, nem egyszerű a vendéglátósok élete. Barátságosak voltak, rutinosan, gyorsan működtek. Egy eszpresszó tejjel 430 Ft-ba került, hagyományos olasz pörkölésű Caffé Vergnano kávét főznek (430 Ft), ez egy közepes, átlagos minőségű kávé, nem kiemelkedő minőség. 1-1 csésze tea 750 Ft-ba kerül. Összességében nekem tetszett a Kalap, jó hangulatú hely. Ugyanakkor szerintem túlárazott, még ezen a környéken is. A vendégek többsége külföldi, nem meglepő módon.
2019. szeptember 8.egyedül járt itt 55 A Kalitka Bistro az Arany János utcai metró közelében, a Banknegyedben nyitott meg a közelmúltban. A Podmaniczky tér jelenleg zajló rekonstrukciója miatt egy kicsit nehézkes a megközelítése, ha a metró felől érkezünk. Tágas beltér, ahová belépve azonnal feltűnt, hogy a jobb oldali hátsó traktusban dizájner cipőket, ruhákat, táskákat árusítanak.
Hol is vagyunk, hová is csöppentünk? Ez egy ilyen érdekes kombináció, bár én a butikrészben nem merültem el, nem az én világom ez a stílus. A bal oldalon lévő bárpultban is akadt szemrevaló érdekesség, 2 féle házilekvár "made by anyu", sárgabarck és pirosribizli. Az étlapot nem is néztem át, ez tetszett meg, "bevonzott". Így a kávé mellé croissant-t kértem, dzsemmel, vajjal. A croissant annyira nem vágott padlóhoz, túl volt sütve, emiatt a héj már szinte kesernyés lett, ugyanakkor kiszáradt, ezáltal éppen azt a ropogósságát veszítette el, ami miatt a croissant-t szeretjük. Egyebekben az étlapon napközben a szokásos lazább bisztrós ételek szerepelnek: 4 féle krém pékáruval és zöldségekkel (750-900 Ft), bruschetta, sült kacsamáj hidegen, bivaly mozzarella caprese, sonka és sajttál, szendvicsek (1200-1450 Ft), saláták, de bekúszott a magyar vonal is: tojásos lecsó, bundás kenyér is kapható. A tojásételek is jól néztek ki, egy egyszerű rántottát is nagyon szépen tálalva, gusztusosan hoztak ki a szomszédos asztalhoz. Ebédidőben 2 vagy 3 fogásos, naponta változó ebédet kínálnak (1520/1820 Ft + szervizdíj). A napi desszert önállóan is kérhető, ottjártamkor málnás tiramisu. Nyami. . . Ami nagyon meglepő volt, hogy a croissant a 2 fél csodálatos házi lekvárral és a vajjal együtt mindössze 400 Ft-ba került, visszanézve az étlapot, csak a croissant alapárat számlázták ki, illetve a cappuccino 550 Ft-os ára is korrektnek mondható. A cappuccino mellé 2 db vajaskeksz és kis pohár szódavíz is érkezett. A kötelező szervizdíj 10%, amit itt megszolgáltnak tartottam, én is adtam volna ennyi jattot. A hely alkalmas kisebb kiállítások, rendezvények megtartására is, nagyon tágas, kellemes boltíves terméskő falakkal.
2019. szeptember 8.egyedül járt itt 55 Egy újabb újhullámos bisztró a Zsinagóga közelében, a Rumbach Sebestyén utca sarkán, pontosan szemben a D. nevű igen jól befutott bisztróval, amelynek a nevét ugye nem írhatjuk ki. Az egyik falat hatalmas telifalas dzsungel festés díszíti, a bárpult eleje színes aprókockás csempés, stílusosak a székek és asztalok, valamint a fali dekorációk.
Élő cserepes növények is vannak. A külcsín jól megkomponált, igényesen kialakított, bár eredetinek nem mondanám, az elmúlt 2-3 évben jópár hasonló stílusú, irányvonalú bisztrót kreáltak a belsőépítészek. Ezt nem elítélendő véleményként írom, hanem csak mint személyes benyomást tartottam fontosnak megemlíteni. Az L alakú bisztrónak nincs terasza, ugyanakkor a belső tér szellős, kellemes, nagy a belmagasság. A nyitva tartási időt nem sikerült az internet alapján kinyomozni, de délelőtt 10-kor már nyitva voltak. Az étlap mediterrán-spanyol, bisztrós-báros jellegű. Üdítő, könny, fiatalos, egészséges. Két féle panini szendvicset, többféle tapast (690 Ft-tól felfelé) - olívabogyó kaprival, kacsamáj pástétom fügével, padlizsánkrém, juhsajtkrém, porchetta, tejszínes spenót stb. , tojásételek, köztük Egg Benedict is (650-1690 Ft), francia, bécsi vagy gourmet reggeli (1990-2990 Ft, amely tartalmazza a kávét és 2 dl frissen facsart narancslevet is), levesek, saláták. A beharangozóban azt ígérik, hogy itt egész nap lehet reggelizni és tapas-ozni is, ami elég csábítóan hangzik, mert itt a bulinegyedben nem mindenkinek reggel kezdődik a nap, sokaknál összekeverednek a napszakok és az időzónák. Két fiatal pultoslány szolgálja ki a vendégeket, mindketten kedvesek, mosolygósak. Nem a pultnál kell rendelni, hanem az asztalnál történik a ki- és felszolgálás. Perté kávét főznek, ami nem olyan nagy különlegesség, nem specialty kávét főznek, de ez számomra nem jelentett hátrányt. A cappuccino finom volt (650 Ft). A szendvicsek közül a porchettás paninit választottam, ami grillezve érkezett, friss rukkolával, 2 féle olívabogyóval, a szendvicsben szárított paradicsommal feldúsítva. Tiszta, igényes, kifejezetten kellemes és barátságos légkörű hely, én drukkolok nekik és ajánlom.
2019. szeptember 5.gyerekekkel járt itt 35 Átlagos, falusi fagyizó a falu központjában, közvetlenül a főút mellett, közvetlenül előtte parkolási lehetőséggel. A kínálat szolid: 2 féle jégkása (piros és zöld, ízüket nem sikerült azonosítani), amit lehet vegyesben is kérni. 2 dl 200 Ft, 3 dl 300 Ft. Borzasztó ízű volt mindkettő, tömény cukros ragacs.
A fagyi átlagos, nem sok íz, inkább aromás, mint gyümölcsös. Iható, de nem emlékezetes kávé. A "gyűjtő" névre hallgató tételeken nem igazán lehetett eligazodni a blokkon, így nemigen tudom, mi mennyibe került. Átlagos árfekvés, olcsónak nem mondanám. Pozitívum, hogy vannak rendes ülőhelyek benn. Terasszal nem rendelkezik. Határeset, hogy ajánlanám-e. Inkább nem, mint igen.
2019. szeptember 5.gyerekekkel járt itt 45 A leparkolást követően, mielőtt nekiindultunk a vártúrának, itt gyűjtöttünk némi muníciót jégkrém és üdítő formájában. Ja és egy csomag sósmogyoró is velünk jött. Egyszerű kis büfé, nagyon kedves, barátságos kiszolgálással. Egyértelmű volt, hogy itt nem egy unatkozó nyári diákmunkás vagy máshoz nem értő alkalmazott volt, hanem a vállalkozás tulajdonosa szolgált ki a büfében.
Csomagolt Algida jégkrémek, nagyjából árában, de a szortiment kissé hiányos volt. Sört, ásványvizet, csokiszeleteket, chipset lehet még kapni. Semmi extra, de éppen jókor éppen jó helyen volt. A mellette lévő nagyobb étterem nem volt nyitva.