Gyémánt 500
2019. július 30.egyedül járt itt 35 Véletlen "találat" a 2. kerületben, Hűvösvölgyben, a Tesco parkolója után. Szép zöld kertben 4 lépcsőfok vezet a villaház földszintjén kialakított cukrászdába. A kertben kellemes terasz a fákkal árnyékoltan, hintaágy, napernyő. A kapu előtt parkolási lehetőség. A beltér erősen retró hatású, jellegtelen, jobbra a hűtőpultban fagylaltok, balra a sütemények.
A kínálat erősen foghíjas, az egyik polc teljesen üres, a másik polcon összesűrítve talán 5-6 féle süteményből 1-2 darab. Sajnos kinézetre látszik rajtuk, hogy nem aznapi sütések, legalább 2-3 naposak. Az állag kezd aszalódni, a máz már nem szép rajtuk. Kinézet és az összetevőket jelző cédula (betűtípus, elrendezés) alapján nagyon ismerősek ezek a tortaszeletek és egyéb desszertek, szerintem ugyanaz lehet a forrás, mint a 11. kerületi és a 13. kerületi Tátra utcai cukormentes cukrászdákban. 24 féle fagylalt tárolására alkalmas a hűtőpult, de a rekeszek egy része üres volt. Ízekben tradicionálisak: fahéj, csokoládé, eper, Oreo keksz, puncs, citrom példaképpen. Általában nem teljesen cukormentesek a fagyik, hanem csak csökkentett cukortartalmúak, de pontosan látható minden adat a fagyi címkéken is. Az édességeket fruktózzal édesítik a normál cukor helyett, tehát a cukorbetegeknek azért itt is figyelni, számolni kell, nem dőzsölhetnek korlátlanul. Elvileg glutén- és tojásmentes sütiket is készítenek, de ilyenből nem volt készleten. Árban elég kedvező, legalábbis a mentesek mezőnyében az olcsóbbak közé tartozik. (5-600 Ft-os szeletárak). Egykedvű, semleges kiszolgálás, de az ismerős gyerekes család láttán fellelkesedett a pultos hölgy. Összességében nem ütött szíven ez a cukrászda.
2019. július 30.egyedül járt itt 55 Szentendre központjában, a sétáló utcán található a Szamos referencia cukrászata egy szépen felújított, fáradt rózsaszín 2 szintes épületben. A földszinten a cukrászda és kávézó, az emeleten múzeum kapott helyet, az utcán kitelepült teraszuk van.
A belső tér nem mindennapi, színes, keleties állat- és növénymotívumokkal gazdagon díszített falak, amelyek engem a kínai festett porcelánok mintáira emlékeztettek. Élénk, karakteres színválasztás a drapériákon, bútorokon: zöld, bordó. Bevallom, nekem ez a stílus nagyon is tetszetős. A pultban a Szamos desszert-szortiment gazdag kínálata volt felsorakoztatva. Voltam már egynéhány Szamos cukrászdában, és úgy tapasztaltam, hogy itt törekedtek arra, hogy minél többet megmutassanak belőle, magukból. Az is igaz, hogy nyitást követően érkeztem egy szép szombati napon, amikor biztos, hogy rengeteg vendéget, csoportokat is vártak, szóval délutánra már valószínűleg rendesen megcsappantották a készletet. A Vanília Arabica névre hallgató kerek sütit választottam, amely leginkább egy nagy habos "szilárd" tejeskávéra hasonlít és számomra igen ízletes volt. Friss, kitűnő kompozíciónak bizonyult. Helyben fogyasztás esetén a sütik drágábbak, 15% szervizdíjat számolnak fel, de ezt jól láthatóan feltüntették a sütemények céduláin is. (Megjegyzem, ezt a nem túl szimpatikus gyakorlatot több, nagyobb Szamos cukrászda is alkalmazza Budapesten is, de más neves cukrászdákban is találkoztam már ezzel az üzleti eljárással). A kiszolgálás kissé vontatott, a lányok nem igazán voltak felpörögve és nem mondhatnám őket lelkesnek vagy szolgálatkésznek sem. Helyben fogyasztás esetén nem lehet a pultnál rendelni, ki kell várni, mire valaki odajön az asztalhoz, úgyhogy inkább ráérőseknek javaslom a helyet. A következő szentendrei látogatáson is újra betértem ide, akkor a múzeumot is megnéztem, és megállapítottam, hogy a kávéjuk is finom.
2019. július 30.egyedül járt itt 55 Ide csak egészen véletlenül vetődtem, a szomszédos csúcs-fagyizó miatt. Ott ajánlották, hogy feltétlenül nézzek be a "Sajtoshoz" is. A hófehérre festett portál előtti ágakon nagy kerek sajtok lógnak. Belépve a tisztaság és a rendezettség volt az, ami elsőként megfogott. A pultban a tulajdonos házaspár hölgy tagja szolgálja ki a vendégeket, értő odafigyeléssel.
A sajtok a német Alpokból származnak, az allgau-i Baldauf család sajtkészítő üzeméből (ezeket hívják ott "sennerei"-nek), akik 5 generáció óta - 1862-től - foglalkoznak alpesi állattartással és sajtkészítéssel. Az itt készült sajtok különlegességét az adja, hogy a szarvasmarha itt kizárólag magashegyi rétiszénát kap (benne gyógyfüvekkel), egyéb takarmányt nem. Az ún. szénatejből készült sajtokat a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Ezen kívül a tulajdonos saját készítésű, nemesbugaci parenyicája is kapható és természetesen kóstolható. Én kétféle érlelt sajtot választottam - 4-12 hónapig érlelt sajtok vannak -, a bajor paraszt névre keresztelt, 6 hónapig érlelt sajtot, valamint egy szintén érlelt kecskesajtot. A sajtok mellé kézműves söröket, valamint szintén egy családi pincészettől származó francia Beaujolais borokat kínálnak. Árban kifejezetten prémium kategóriás hely. (sajtok kilója 5-9ezer Ft).
2019. július 29.barátokkal járt itt 45 Lenyűgöző helyszín, szerintem Budapest egyik legcsodálatosabb helye a Vajdahunyad vára, egyszerre mesebeli, romantikus és misztikus is számomra. A várkaputól balra, tóra néző terasszal büszkélkedhet az Anonymus bár, amely nevét a vár udvarában lévő híres szoborról kapta. A beltér is kellemes, de szép időben nem is kérdéses, hogy mindenki a teraszon akar leülni.
Amit vártam ettől a helytől, ahhoz képest kellemesen csalódtam, és nemcsak a helyszín tetszett, hanem a személyzet is igen kedves, barátságos volt. Lehetséges, hogy megörültek annak, hogy végre magyar vendéget is látnak, azon belül is a normálisabb fajtából (mi volnánk azok). Az ételválaszték inkább a külföldiekre fókuszált, közkedvelt magyaros étkek, de azért van hot dog és burger is. Mivel ottjártunkkor a Vajdahunyad várban zajlott a thai fesztivál, így étkezést nem terveztünk már itt. A 10 féle limonádé között vannak izgalmasabb íz-párosítások is, pl. bodza-uborka vagy gyömbér-citromfű. A különösen kedves fiatal pincérlány egyből felhívta a figyelmünket, hogy nagyon el vannak úszva, nemcsak a konyha, hanem a pincérek is a rendelésfelvétellel, így a szokásosnál többet kell várni. A sörkínálat kommersz, kézműves söröket nem láttam. Borok terén Bíró, Ráspi, Dúzsi pincészetektől, pálinkában Nobilis az általuk preferált főzde. Itt a legjobb asztalokhoz is le lehet nyugodtan ülni, nincsenek lefoglalva a csókosoknak (láttam jó pár ilyen helyet, ahol ki van téve a "foglalt" tábla a jobb asztalokhoz, miközben órákon át nem is érkezik oda senki, de téged azért nem engedtek oda ülni). A mellékhelyiség meglepően nagy, csoportok fogadására is felkészült. Bankkártyás fizetés van, 12% kötelező szervizdíj. Kutyabarát hely.
2019. július 29.barátokkal járt itt 35 A Sherry a gyöngyösi Tesco épületén belül a gyorsétkezős részleg. Valójában két részből áll, önkiszolgáló rendszerű kínai étterem, valamint a bárpultnál kávézó. A kínai részről nem tudok semmi érdekfeszítőt elmondani, előre elkészített, magyar ízlés szerinti szójás, édes szószos csirkefalatos főételek zöldséges rizzsel.
Kis adagot már egy ezres alatt be lehet szerezni. A kínálat meglehetősen halovány volt, mindössze 4 féle étel, de még eléggé korán volt, nem kezdődött még el az ebédidő. Kispénzű környékbeliek járnak ide, ahogy gyöngyösi ismerősömtől hallottam, szóval a Tesco célközönsége. A kávézóban magyar pultos hölgy, Perté kávét főznek, sajnos nem túl jó minőségben, és gyöngyösi viszonylatban nem tekinthető olcsónak a 320 Ft-os eszpresszó (ha tejet is kér az ember, feláras) és a 410 Ft-os cappuccino. Kommersz sörök és Cappy gyümölcslevek szerepelnek még a repertoárban. Itt a környéken nem nagyon láttam más étkezési, illetve kávézási lehetőséget a benzinkúton kívül, de érdemesebb inkább a belváros felé venni az irányt.
2019. július 29.egyedül járt itt 15 A Rudas Fürdőben való felfrissülést és relaxálást követően adódott, hogy a vele egy épületben lévő Rudas Étteremben egyek valamit. Az elhelyezkedés páratlan, közvetlenül a Duna partján, a Gellért-hegy lábánál, egy igényesen felújított épületben található.
A beltér elegáns, szépen kialakított, igényesen berendezett, modern és tradicionális harmonikusan kiegészíti egymást. Az étlap rövid, bisztrós jellegű, vannak benne magyaros fogások (pl. gulyás csipetkével, lecsós csirkecomb), vannak ún. újragondolások (pl. somlói pohárkrém dupla csokival), sok a könnyed, mediterrán hangulatú étel: idényzöldségek, saláták. Burger és Rib Eye steak is szerepel. A séf ajánlatban is akadt 1-2 izgalmas fogás. Árban a környéknek megfelelően magas, főételek 3-6ezer Ft között, levesek és desszertek 1500-1800 Ft körül. Minderre 12% kötelező szervizdíj kerül felszámításra, de ez az étlapon korrekt módon jelezve volt. Szóval biztatónak, mondhatni kecsegtetőnek tűnt. Sajnos a személyzet fogadtatása nekem nagyon nem volt szimpatikus, éreztem egyfajta sznob lenézést (mit keres ez itt? ), miközben finoman fogalmazva egyáltalán nem volt tele az étterem vendégekkel. Talán a külföldiekre vagy az üzletemberekre fókuszálnak, akikből több pénzt néznek ki? Vannak olyan akcióik, amelynek keretében a Rudas fürdőbelépőt és 3 fogásos menüt kínálnak csomagban. Egy ásványvíz gyors - szabaduljunk mielőbb - bekortyolása után távoztam. Mindazonáltal a konyhájukra továbbra is kíváncsi vagyok, így talán egy másik alkalommal, normális személyzettel adok még egy esélyt. (az ételeket nem értékeltem) Egyelőre NEM ajánlott.
2019. július 28.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon jó elhelyezkedésű, teraszos étterem a Városliget közelében, amelyet a tulajdonosok hagynak szépen tönkremenni, vagy tudatosan vegetálnak vele, nem tudom eldönteni. A belső rész retróba hajló, a személyzet életunt, érdektelen. Az egyik pincér nyugodtan végignyomkodta még a telefonját vagy 10 percig, mire hajlandó volt a külföldi vendégek rendelését felvenni.
Én a helyükben lehet, hogy ezt nem vártam volna meg. Hétköznap ebédidőben 11-15 óra között önkiszolgáló rendszerben ebédmenüt kínálnak, ami figyelembe véve a környékbeli nagy méretű irodaházakat, nem tűnik rossz kezdeményezésnek. Hétvégén és esténként a környéken járó turisták keresik fel, olyankor asztali szerviz és másik - drágább - étlap van. Az étlap régi vágású, sok oldalas, de sok időt nem kaptam a tanulmányozásra, mivel a pincér (nem a telefon nyomkodós, hanem egy másik) ki sem adta a kezéből, csak ő lapozgatott és kiemelve néhány ételt felolvasott belőle. Így persze arra sem derült fény, hogy az italok mennyibe kerülnek és egyáltalán mi a választék, és a kötelező szervizdíjat is csak a számlán láttam meg, mondjuk annyira nem volt meglepő, hogy ezen a környéken van kötelező szervizdíj, de felszámítása egyáltalán nem volt jogos és megszolgált. Az étlap hosszú, de elég sok étel nem volt elérhető róla. Mirelit, félkész alapanyagokkal dolgoznak, sok "műanyag" cuccal, pl. bolti szirup, olcsó műanyag mustár és majonéz, tejszínhab spray. A túrógombóc felejtős. Nem ajánlom. A mosdó felújított, de a szemetes nincs kiürítve, folyt ki belőle a papírszemét.
Platán Étterem - Városliget válasza
Kedves Vendégünk.
Köszönettel olvastuk értékelését. Fotóit megtekintve tapasztaltuk, hogy ezek nagyon régi fotók, és nem fedik a jelenlegi valóságot. Így felmerül bennünk a kérdés, hogy az értékelés is fedi-e vajon a valóságot?
2019. szeptember 5., Balla-Seethaler Tamás, vendégkapcsolati manager
A 16. kerület kertvárosi részén található, a HÉV megállótól nem lehet rálátni, így vélhetően csak a környékbeliek ismerik. A feliratok alapján a vele szemben lévő Limoncello Pizzériával közös tulajdonos lehet. Kívülről kellemes megjelenésű saroképület terasszal. Úgy jöttem ide, hogy állítólag itt kapható a kerület legjobb fagylaltja.
Hát ez egy óriási tévedés! Ha már szamóca, egy eperfagyit kértem. A tölcsér a szokványos olcsó, papírízű, azaz íztelen típus. Konkrétan annyira rossz volt a fagylaltjuk, hogy ki kellett dobni. Teljesen műízű, adalékanyagos (teljesen albán hatású), a gyümölcshöz semmi köze. A süteményekről nem tudok beszámolni, de ránézésre nem hoztak lázba. A pultban érdektelen, egykedvű fiatal lány szolgált ki. Nem ajánlom!
2019. július 28., kollégákkal járt itt 45 Gyönyörű fekvésű, csupa-fa erdőszéli wellness hotel egy hatalmas zöld rét közepén, a hegyek ölelésében. Friss levegő, távol a város zaja, még a környező falvakon is kívül esik. A környék kiválóan alkalmas kirándulásra, erdőjárásra. Megközelítése tömegközlekedéssel nem egyszerű.
Wellness részleg gondoskodik a vendégek kényeztetéséről, a kinti úszómedence vize meglehetősen hideg, viszont cserébe kevesen vannak benne, főleg a reggeli órákban és az étkezések idején jó eséllyel egy egész pálya lehet csak a miénk. A benti medence kisebb, de az a népszerű. A wellness rész jó állapotú, szépen kialakított, szauna, gőz, aromakabin, sószoba is van. A kinti részen, az úszómedence melletti zöld gyepes részen és a benti részben is sok pihenőágy van, ottjártunkkor sok szabad ágyat láttunk, és örvendetes, hogy nem voltak előre lefoglalva a törülközőkkel egész napra, mint ami bevett magyar szokás a wellness hotelekben. A gyerekek számára Róka utca névre hallgató játszószobát alakítottak ki, de inkább a pár éves, bölcsis, kisovis korosztálynak való. A fürdőszobában volt hajszárító, igaz, az a gyenge teljesítményű, amivel órákig tart megszárítani egy hosszú hajat. Tiszta, kulturált, nyugis szálloda. A személyzet vendégekhez való hozzáállása vegyes.
2019. július 28., kollégákkal járt itt 45 A reggeli alapján tudok értékelést adni a Kóspallagon, azon belül is Nagyirtáspusztán lévő étteremről. A svédasztalos reggeli 3500 Ft-ba kerül, a szállás mellé sem kötelező igénybe venni, viszont külsős, máshol megszálló vendégeket is fogadnak az étteremben.
Összességében nem volt tömeg, elegendő férőhely akadt, azonban az italgépeknél, ezen belül is a kávénál folyamatosan tumultus, sorban állás alakult ki. Ez egyébként nem egyedi eset a hazai szállodákban. Látszik, hogy fel vannak készülve a gyerekek fogadására, hiszen nagyon sok gyerekes család pihen itt, számukra színes műanyag kanalak vannak kikészítve, illetve olyan ételek, amelyeket általában szeretnek (pl. tejbegríz kakaó szórással, cornflakes, csokigolyó). Próbáltam többféle ételt kipróbálni. A melegek között sonkás rántotta, sült szalonna, sült virsli szerepelt, de mindegyik ki volt már hűlve, a szalonna száraz. A kencék ízletesek: liptói körözött, tojáskrém, tonhalkrém. A kenyerek házgyáriak, nem prémium kategóriás. A croissant frissensült, puha. A Pickwick filteres teák választéka szűk, sok az egyforma íz. A kávé gépi, Perté, a kategórián belül a jobbak közé sorolható. A kemencei házi vegyes ízelítőben paprikás szalámi, csípős kolbász, tarja, sonka, elég jó válogatás. A sajtok között a zöldfűszeres ízlett. 3 féle friss zöldség: paradicsom, paprika, kígyóuborka. A gyümölcstartón egész alma, narancs, fehérszőlő. A kifogyott ételeket mérsékelt intenzitással töltötte fel a személyzet. A vezető pincérhölgy kifejezetten kedves, talpraesett, segítőkész volt, a többiek eléggé belassult, unott arccal végezték a munkájukat. Az asztalok letakarítása szintén meglehetősen vontatottan és tessék-lássék módon történt. Bár az is igaz, hogy egyes vendégek hatalmas disznóólat hagytak maguk után hátra, gondolom, otthon nem így szoktak viselkedni a saját konyhájukban. Aki a gépi kávét nem szereti vagy nem bírta kivárni, az a bárpultnál vehetett plusz pénzért kicsivel jobbat. Ott bezzeg nem volt sorban állás! Összességében nem igazán kreatív, de az elvárt szintet és változatosságot hozta az étterem, a személyzet részéről nagyobb odaadás lenne elvárható és kívánatos.