2019. március 12.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Széna téren, a Mammut Bevásárlóközponttal szemben, egy régi saroképületben évek, sőt inkább évtizedek óta működő belső kertes étterem. Az elmúlt években az tette különlegessé, hogy saját, fedett jégpályával rendelkezik, ez lett a névadójuk is.
Érdekesség, hogy a ház 1826-ban épült és a Budai Lövöldének adott egykoron helyet, amint arról a ház falán elhelyezett emléktábla hírt adott. A különböző kuponos oldalakon már több akciójuk felbukkant, illetve az Étteremhéten is részt szoktak venni. Mindazonáltal aki a legjobb ár-érték arányban szeretne itt enni, annak hétköznap ebédidőben az ebédmenüre érdemes rástartolni (2 fogás, A és B menü 1400/1600 Ft, napi desszert 500 Ft), bár olcsónak éppen azt sem mondanám. Én egy januári hétvégén jártam itt, a koripályán sok gyerek csúszott, míg a szülők a kertben tudtak valami forró ital által átmelegedni. Szülinapi zsúrokat is szoktak itt rendezni. Az étlap fiatalos, bisztrós ételeket tartalmazott, burgerek (1690-2000 Ft), grillezett húsok (2000 Ft-tól felfelé, de a köret és a szószok külön fizetendők), továbbá némi tradicionális magyaros fogás is akad: marhapöri, sztrapacska, harcsapaprikás. Van 3-4 féle gyerekmenü is. Nyáron a terasz sörkertként funkcionál. A kiszolgálás semmilyen, nem túl kedves. Az ételek átlagosak, mirelites hatásúak. Az asztalokat a személyzet nem takarította le.
2019. március 10.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 4-es metróépítés környékén megújított Rákóczi téri piaccsarnokban csupán néhány étkezési lehetőség található ezek közül a legszínvonalasabb az Eldorádó. Amúgy minden kajálós hely egy körletbe van csoportosítva, mellettük van egy kifőzde, szemben pedig a lángosos.
Bár a környezet abszolút piaci, minden nagyon "fapados", de a konyha újító szemléletű, kreatív, különleges ízpárosításokkal is szívesen kísérleteznek. Ár-érték arányban korrekt, de itt a piaci környezetben ez a drágább étkezőhelyek közé tartozik. Az adott napi menü a táblán olvasható. 2 féle leves, főzelék, 2 féle tészta, magyaros egytálételek (lecsó, paprikás krumpli), valami egzotikus, 2 féle desszert. Sajnos a desszertekről már lecsúsztam (péntek kora délután), viszont a főételek között egy nagyon kedvemre valót találtam. Szilvás-ananászos curry pulykagolyókkal (kb. húsgombócok, csak kisebbek), illatos rizzsel (1990 Ft), pirított földimogyoróval. Kiadós adag, nagyon finom, karakteres fűszerezés, az én ízlésemnek egy kicsit ez már csípős volt. Kellett rá inni rendesen. Szóda és szörp is van. A kiszolgálás kedves. Önkiszolgáló a pultnál. Evés helyben: magas kerek - kényelmetlen - bárasztaloknál.
2019. március 10.családjával járt itt 45 Százhalombattai rokonaink által szervezett családi ünnepségre mentünk ebbe az étterembe, amelyet a battaiak közül sokan kedvelnek, főleg a középkorosztály, illetve az idősebbek. Házias, magyaros ételeket készítenek, nevükhöz illően halételeket is. Helyszín a Duna-part, az étterem előtt elegendő parkolóhelyet alakítottak ki.
A beltér tágas, 2 teremben sok asztal található. Hagyományos csárda berendezés. Az étlap szintén hagyományos, hosszú. Az alapanyagok és az elkészítés átlagos, az adagok hatalmasak. Azt nem mondanám, hogy egészségesen főznek. Az ebéd szervezője vegyestálakat rendelt, amelyeket időre kértünk. A vegyestálak összetétele nem volt szerencsés, több zsíros húsféle is rákerült, amelyek sokak tetszését nem nyerték el. Ugyanakkor a csirkehúsok hamar elfogytak. Az italrendelések felvétele már az érkezéskor is meglehetősen vontatott volt, de étkezés közben is azt tapasztaltuk, hogy vadászni kellett a személyzetet, hogy végre lehessen italokat rendelni. Igaz, amikor végre ott voltak, akkor rendben volt a kiszolgálás. Az ételt nem mi fizettük, de láttam az étlapot, az árfekvés korrekt, nincsenek elszállva. Összességében 3,5-re értékelem a helyet, de ezúttal felfelé kerekítettem.
2019. március 10.egyedül járt itt 45 Az első Maharaja étterem 1994-ben nyitott meg. A pesti oldalon a Csengery utcai éttermükben az ezredforduló körüli években többször megfordultunk, de aztán elpártoltunk, nem voltunk maradéktalanul elégedettek. A budai oldalon az Amfiteátrum és az Óbudai Egyetem közelében van egy kis éttermük, összesen 6 asztal, illetve egy különterem, de az le volt zárva.
A berendezés retró, jól látszik, hogy már legalább 10 éve nem történt itt "vérfrissítés". Az étlap viszont megújult, legalábbis küllemében, sok szép színes fotó van, és irdatlanul hosszú a kínálat. Ebédmenü nincs, kis adag nincs, thali vagy valamilyen komplex tál, amelyben több ételt meg lehetne kóstolni, szintén nincs. Ez szerintem hiba, mert az indiai étkezésnek éppen ez a lényege, hogy több különböző fogást kombinálunk össze, viszont ha mindent egyesével kell megvenni, az nemcsak árban húzós, de a mennyiség is akkora, hogy nem lehet megenni. Emiatt a választás erősen leszűkült a részemről. Kértem egy pakora tálat (1990 Ft), amelyben 2 db samosa és egy tucat zöldség pakora, azaz csicseriborsós panírba bundázott, hirtelen sült zöldség és paneer - indiai sajt - volt. A zöldségek között szerepelt karfiol, burgonya, hagyma, én még el tudtam volna képzelni egyebeket is. Hozzá mentaszósz és mangó chutney. Ez utóbbi nem igaz chutney volt, hanem mangós édes-fűszeres szósz, a menta viszont tökéletes. Mellé fokhagymás kenyér (garlic naan), valamint hagymás-burgonyás raita saláta. Ez elvileg egy előétel volt, de ehhez képest olyan mennyiség, hogy majdnem a felét elcsomagoltattam. A naan sem 1 db volt, hanem 2. Mondjuk fokhagyma az nem sok volt benne. Minden étel frissen készült, meglehetősen sokat kellett rá várni. Az ízek autentikusak, a konyha szerintem teljesen rendben van. A kiszolgálás amatőr (nem indiai volt a pincér). A környezetet figyelembe véve én az árakat egy kisit túlzónak tartom, a húsos főételek között több 3000 Ft körüli, illetve feletti és ezek mellé ugye még kell rendelni rizst, kenyeret, salátát, egyéb fogásokról még nem is beszélve. Fizetni csak készpénzzel lehetett, szervizdíj nincs. Vállalnak házhoz szállítást is, ami elég népszerűnek tűnik, többször vett fel a pincér telefonos rendelést, míg ott tartózkodtam.
2019. március 10., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A belváros egyik felkapott, turistákkal tömött utcájában található, részben cseh ételeket kínáló kisvendéglő a Sas utcában. Korábban a szintén turistákat megcélzó Misto Bistro működött ezen a helyen, szerintem mély nyomokat nem hagyott a hazai gasztroélet egén.
Bár a név cseh, és valóban vannak hagyományos cseh fogások, de ezek mellett azért a magyar tradicionális fogások is ott vannak az étlapon. El tudom képzelni, hogy a külföldi vendégek egy része nem is rakja össze, hogy most éppen hol is van és abban az országban melyek a nevezetes étkek. A beltér kicsit retro, kicsit népies jellegű, nem kifinomult. Az árak középkategóriásak, nem olcsó, nincs ebédmenü, de azért nem is turista-csapda. Ha már cseh, akkor számomra egyértelmű volt, hogy milyen ételek közül fogok választani. Sertéssült knédlivel, savanyú káposztával (2610 Ft). Az adag kiadós volt, én jól laktam tőle, a knédlit el lehetett volna jobban is készíteni, meg úgy en bloc az egész fogást is, de összességében nem okozott csalódást. A kiszolgálás segítőkész, a konyha gyors. Sokféle cseh sört kapni, az üvegesek között kézművesek is akadnak. Kötelező szervizdíj 10%.
2019. március 10., kollégákkal járt itt 25 2018-ban nyitott, elegáns, de ugyanakkor modern, letisztult berendezésű kávézó sok asztallal a belváros szívében, a Szervita téren. Egyébként ez a hely az A la Maison új egysége, azonos a tulajdonosi kör. A Nádor utcai A la Maison bár szintén drága, de az igényes és színvonalas is volt. Valami hasonlóra számítottunk itt is.
A személyzet azonban nem volt barátságos, úgy viselkedtek, mintha valami felsőbbrendű embercsoporthoz tartoznának, és mi, vendégek lehetünk hálásak, hogy bejöhetünk ide és kiszolgálnak minket. A személyzet nem figyelmes, lassú, nem követik le az eseményeket, indokolatlanul megváratják a vendégeket. Első alkalommal, amikor ettünk volna valamit - semmi extrát, csak egy egyszerű szendvicset vagy salátát, akkor az egyik pincér hölgy kerek-perec közölte, hogy sok vendég van, 20-30 percet biztos kell várni az ételre. Hát, annyi időnk éppen nem volt, mert ennyi idő alatt már kétszer is meg tudunk enni egy ilyen szintű ételt. A következő látogatáskor - mert nem adtuk fel ilyen könnyen - csupán pár asztalnál ültek, és csak egy fiatal külföldi csapat evett is, a többi néhány vendég csak kávézott már nem voltunk ilyen keretek közé szorítva. Véleményem szerint a hely erősen túlárazott, amit a kiszolgálás színvonala mellett az ételek, italok milyensége sem indokol. A limonádé kamu, szirupos, csekély beltartalommal, a kávé sem kiemelkedő (Lavazza, nem specialty). Egy eszpresszó, illetve egy macchiato is 510 Ft-ba kerül, amelyre még 8% kötelező szervizdíjat számolnak fel. És most itt ugye újra vissza lehetne kanyarodni a kiszolgálás milyenségéhez. . . Csalódott vagyok, mert nem ezt vártam. A mosdó a felszínen szép, újnak tűnik, de nem volt WC papír, a WC ülőke félig letörve, az ajtózár nem készült el, nem zárható.
2019. március 10.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Csülök Csárda Miskolc külvárosias részén, a Miskolci Egyetem felé vezető főút mellett található, évek óta népszerű. Saját parkolók az étterem előtt. Az étterem épülete egyszerű, egyszintes fedett teraszos, hosszú faház. Az étlap újság formájú. Az árak barátságosak, az adagok hatalmasak.
Házias, magyaros, fűszeres ételeket készítenek, specialitásuk a csülök, vagy tucatnyi különféle csülkös étel közül lehet választani (3000 Ft körül), ezek közül a sült hagymás csülök a közönség-kedvenc. A leveseik kifejezetten ütősek. A forró fazék csárda módra vaslábosban érkezett, töméntelen mennyiségű eperlevél tészta, csirkehús, leveszöldség, házi májas teszi igazán tartalmassá (1200 Ft). A desszertek is kiadósak, barátfülét, azaz derelyét kértem szilvalekvárral. Házi szatmári szilvalekvár, szintén házi a tészta is. A kiszolgálás visszafogott, de célorientált. Telt ház volt, sok asztalfoglalással, de a váratlanul "beesőket" is ügyesen leültették. Csak készpénzzel lehetett fizetni. Itt az az elsődleges cél, hogy a nagyevők is jóllakjanak, és ragaszodnak a tradicionális fogásokhoz. Inkább az idősebb korosztály körében kedvelt.
2019. március 10.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A rendszerváltozást követő években több belga söröző-étterem nyitott meg hazánkban franchise rendszerben. Lakásunk közelében a Mosselen névre hallgató belga étterem is ezek közé tartozott, többször megfordultunk itt az elmúlt években. Miskolcon a Görgey utcában szintén van egy belga vendéglő, amelynek a belső kialakítása igen hasonlatos a budapestihez, ez is már sok éve működik.
A legutóbbi miskolci látogatás során ide is betértünk. Elvileg 2 szintes az étterem, de az emelet ottjártunkkor le volt zárva. Az alsó, fő szinten viszont telt hár volt szombaton este. A csapon belga sörök, Hoegaarden, Leffe blonde és dark, viszont a meggyes Belle vue Kriek sajnos már 2 hete kifogyott, egyelőre nem érkezett meg az újabb szállítmány. A palackos sörök között is bekgák vannak, de a kínálat szűkebb volt a pestinél. Pl. Duval, Delirium, banános, ezekre emlékszem (0,3 l-es üvegesek 1200 Ft felett). Az étlap is izgalmas, nem volt könnyű a választás, az ételeknek érdekes fantázianeveket találtak ki. Én a magam részéről, mivel ezen az estén már több helyen is ettem, ettünk, én beértem egy desszerttel, az "Ez érdekes" névre hallgató újragondolt csokis madártej egy igazi költemény tányéron. (1390 Ft). A pohár Leffe Dark-ot (0,25 l 690 Ft) jobb híján kértem, sajnos a belga repertoárban stout sem szerepel. A fiúk nem aprózták el, zsiráfot kértek. Az asztalok egy kicsit zsúfoltan vannak elhelyezve, de a hangulat jó. A konyha is ügyes. A személyzet barátságos, pörgős. Bankkártyával lehet fizetni.
2019. március 10.egyedül járt itt 45 Még mindig örömmel fogadom, ha egy újabb Cafe Frei helyszínt fedezek fel a városban járva-kelve, annak ellenére, hogy most már nagyon sok egységük lett, több tucatnyi. Minden esetre én úgy tapasztalom, hogy a minőség továbbra is egységesen magas színvonalú, homogén, mármint a kávékat érintve, a kávé repertoár nagyon sokféle, és mindig előrukkolnak újdonságokkal.
Én törekszem is rá, hogy próbáljak ki újabb ízkombinációkat, hiszen nem vagyok mindennapos vendég a Frei kávézókban. Legutóbb kinéztem már a színes füzetből valami izgalmasat, de persze inkább valami más ragadta meg a figyelmemet, de nem bántam meg. Japán vizekre evezve, a cseresznyés-licsi cappuccino-t választottam (590 Ft), amelyet egy csodaszép, feliratos, fekete porcelánban tálaltak, és a kávé tetején lévő tejhabot rózsaszín szárított gyümölcs pálcikákkal szórták meg. A kávézó beltere itt is a megszokott színes, dekorációban gazdag, de kicsit zegzugos, lépcsőzetes a kialakítása. Kedves, informatív kiszolgálás. Mínusz pont, hogy az üres csészéket, tányérokat annyira hagyták felgyűlni, hogy már nem volt hová tenni, szóval srácok, ki kéne jönni a pultból és elpakolni a hátsó fronton is (4 alkalmazottat láttam, de közülük csak 2 szolgált ki egyszerre).
2019. március 10.egyedül járt itt 55 Családi vállalkozásban üzemeltetett kis panzió a Népkert melletti utcában. A tulajdonos pár a földszinten lakik, az emeleten 5 kis szoba található. Házias reggelit lehet kérni, de ez opcionális. Az emeletre felvezető lépcső szűkös, nem akadálymentesített. Az egész belső tér, a kialakítás nagyon hangulatos, egyedi, budoár-jellegű.
A bordóvörös szín az uralkodó, ez jelenik meg a falakon, a kárpitokon, szőnyegeken, függönyökön. Nekem határozottan bejött, tetszetős, de meglehetősen erőteljes a hatása, biztosan van olyan, akinek ez nyomasztó lenne. Két szoba a Népkert felé néz, a többi a szomszéd kertekre, házakra. A szoba pici volt, de kényelmes, minden elfért benne. A wifi megbízhatóan működött. A tévén sok csatorna jött (40+). A fürdőszoba egyszerű, zuhanyzós, olcsó folyékony szappan volt bekészítve. A törölközők, az ágynemű puha, tiszta, kellemes tapintású. A reggelit előre megbeszélt időpontban készítette el a háziasszony, a meleg fogást (tojásételt) előző este leegyeztettük. A reggeli várakozáson felül bőséges volt. Parkolni a ház zárt udvarában lehet (max. 3 autó fér be), de a ház előtti kis forgalmú utcán is biztonságos, térfigyelő kamera van. A panzió érdekessége még, hogy a bejárat felett valóban elhelyeztek egy fiákert dekorációként. Évekkel ezelőtt a pinceszinten zenés borbár működött itt, de erre már nincs kapacitása a családnak. Mondjuk igaz, akad épp elég szórakozóhely a városban, itt meg talán sokak nyugalmát zavarná. Kitűnő árérték arány. Ajánlom!