Gyémánt 500
2019. február 5.egyedül járt itt 45 Ajánlás alapján látogattam el ebbe az új kávézóba, amely tavaly decemberben nyílt az Oktogon közelében. Bár jártam errefelé mostanság, de őszintén szólva nem tűnt fel a portál, pedig az új vendéglátó egységeket ha csak tehetem, már csak a tesztelés kedvéért is fel szoktam keresni. Este csak 6 óráig vannak nyitva.
A fő profil a kávé, de van tea, forró csoki és forralt bor is, ételek terén pedig többféle szendvics, valamint házi sütemény és desszert, méghozzá orosz és szláv specialitások (pl. derelye avagy pelmenyi, sós palacsinta hússal, burgonyával töltve). Ugyanis a két pultos hölgy belorusz, magyarul nem is tudnak, angolul vagy oroszul lehet velük kommunikálni. Szóval aki hozzám hasonlóan még abból a generációból származik, akik tanultak az iskolában oroszul, az itt most felelevenítheti a megkopott tudását. A sütiket a hölgyek maguk sütik a hátsó részben kialakított kis konyhában. A kávé jó minőségű, erős, de finom. Minden vendégnek egy aprósüteménnyel, egy kis mézeskaláccsal kedveskednek, amelyre a kávézó neve, Louisa felirat került. Apróság igaz, de szerintem kedves gesztus. A free wifi felirat nemcsak szlogen, valóban van és valóban jól működött. Ahhoz képest, hogy az Andrássy úron vagyunk, az árfekvés korrekt. Nagyon kedvesek, szívélyesek.
2019. február 5.egyedül járt itt 55 Vadonatúj nyitás és felfedezés az utcánkban, Újlipótváros, Hegedűs Gyula és Radnóti utca sarok, korábban táska és bőrdíszmű bolt volt ebben a saroküzletben éveken át. Nem becsődöltek, csak átköltöztek a szomszéd utcába. No, de mit lehet tudni az új kávézóról?
A "Bike" azaz bicikli nemcsak fantázianév, hanem valóban egy kávéárusító tricikli parkol benn az üzlethelyiségben. Korábban a tricikli a Westend utcaszinti bejáratánál, szabad téren állt. Most meg beköltöztek ide. Hogy nyáron, a jó idő beköszöntével újra kikerekeznek-e, azt nem tudom. A barista egy bangladesh-i fiatalember (egyébként üzleti tudományokat tanul itt Budapesten, ez a kiegészítő pénzkeresete), a tulajdonos pedig marokkói. A barista nem nagyon tud magyarul, ahogy mesélte, már elég jól megérti, hogy mit kérnek a vendégek, legalábbis a kávés kulcsszavak már megvannak, de ő még nem igazán tud kommunikálni, de tanul magyarul. A kávé 100% Arabica, kitűnő, az eszpresszó con panna, azaz tejszínhabbal 490 Ft-ba került. A vizuális benyomáson rontott a papírpohár, egyelőre csak ez van, illetve a készlet is még feltöltés alatt áll. A kávén kívül a nyitásra még teával készültek, de a közeljövőben lesznek harapnivalók is: szendvicsek, péksütik, sütemények. És nemcsak 2 kis asztalka lesz, mint most, hanem meg fogják nyitni a galériaszintet is további asztalokkal (a táskabolt azt a részt csak raktárként használta). Szimpatikus volt a hely, bizalmat szavazok nekik.
2019. február 3., kollégákkal járt itt 45 Vérbeli amerikai grill és barbecue bisztró az Arany János utcában a Hedon sörözője mellett. A Hedonnal olyannyira szimbiózist alkotnak, hogy az épület belső udvarán kialakított teraszt és a mellékhelyiségeket közösen használja a két vendéglátó egység.
A főszerep a húsoké: sertés, marha és csirke (comb és mell) pácolva, grillezve, sütve, kolbászok, szendvicsben (1400-2900 Ft), salátával (1300-1700 Ft) vagy köretekkel, szószokkal. 13 óra után érkezve a húskínálat már eléggé megcsappant, sertésből és csirkéből is már alig volt valami. De azért sikerült így is finomat enni. Sertéstarját, csípős kolbászt, coleslaw salátával, curry burgonyasalátával. Az ételeket dekára mérték ki, egy szerény ebéd is 2000 Ft körül kezdődik, persze a marhahús ennél drágább. Két teremben lehet leülni, illetve a már említett teraszon. Modern, de egyszerű, funkcionális a berendezés, inkább fiatalok kedvelik, sok a külföldi vendég. Színvonalas, de nem éppen a legolcsóbb étkezési lehetőség a környéken.
2019. február 3.egyedül járt itt 55 A Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződésében lévő Mákos Guba az elmúlt években amolyan kifőzdeként működött, majd némi bezárást követően teljesen megújulva, merőben más koncepcióval jelentkeztek. Egy minőségi gasztro bisztrót nyitottak meg 2018 tavaszán. A beltér modern, fiatalos, igényes a belső tér.
Úgy tűnik, hamar népszerű lett a vendéglő. Van ebédmenü, illetve napi ajánlat, de én ezúttal nem tudtam végigenni egy teljes főétkezést. A kedves és felkészült pincér javaslatát elfogadva eperkrémlevest habbal (1290 Ft) választottam a napi ajánlatból, valamint fekete ribizli háziszörpöt (300 Ft). Az árak az átlagos árfekvésnél magasabbak, de a konyha kivitelezése és az ételek ízvilága, színvonala is minőségi.
2019. február 3.egyedül járt itt 55 Díjnyertes fagylaltokat bemutató cikkben olvastam erről a cukrászdáról, amely Zuglóban a Bosnyák téri piac vonzáskörzetében található, egy emeletes ház aljában. A sárga napernyőről és a kis teraszra kihelyezett sárga műanyag székekről könnyű meglátni a helyet. Minden süteményt és fagylaltot helyben készítenek, természetes alapanyagokból adalékoktól mentesen.
A helyi specialitást, a Pelikán kedvence névre hallgató fagylaltot kóstoltam (1 gombóc 290 Ft). A Bodzilla névre hallgató bodzás fagylaltjuk és az eper is aranyérmet nyert az Év fagylaltja versenyen. A kb. 100 fajtából álló fagyi-repertoárból 18 ízt kínálnak egyidejűleg, a kínálat folyamatosan változik, persze a közönség-kedvenceket mindig tartják. Mind a fagylaltoknál, mind a süteményeknél minőségi alapanyagokkal dolgoznak. Beltéri vendégtér nincs, csak a terasz, így csak jó időben lehet helyben enni itt. A kiszolgálás kedves, barátságos. Az árfekvés szintén korrekt.
2019. február 3.egyedül járt itt 35 Többfunkciós mentes-beszerző hely a kék metró Ecseri úti megállójánál, az egykor Torony néven emlegetett toronyház aljában, a Szederinda étkezde mellett. Gyanús, hogy a Szederinda és a Diéta közös üzemeltetés alatt állhat, mert úgy tűnt, mintha lenne átjárás a két egység között.
Részben boltként is működik, ahol mindenféle mentes alapanyagot beszerezhetnek az ételallergiában szenvedők vagy diétázók. Nekem a sütemények annyira nem jöttek be, elég íztelen volt, amit kóstoltam, és ráadásul némelyik állottnak, nem aznapinak is látszott és érződött. Az árakat drágállottam. A berendezés kissé retró hatású. A kiszolgálás gépies, nem segítőkész.
2019. február 3.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Viszonylag új nyitású cukrászda Zuglóban, ajánlás alapján jöttem el ide. Szép, színes, napfényes belső tér, igényes kialakítás, nagyon jó hangulatú. A sütemények kínálata sokszínű, nehéz a választás. Sok újdonságot is láttam itt. Az árak barátságosak. Egy könnyű epres túrótortát választottam, aki kitűnő volt.
Nem édes, nem gejl, könnyű, de mégis karakteresen kijött az eper. A kiszolgálás barátságos, segítőkész. A fagyi is finom. Egy kicsit kiesik, de érdemes ide ellátogatni. A gyerekek számára kis játszósarkot alakítottak ki. Egyértelműen ajánlott cukrászda, nálam 5x5 csillagos.
2019. február 3.egyedül járt itt 35 A Belvárosban, az 5. kerületi önkormányzattal szemben működő hentes és kifőzde. Lehet elvitelre is kérni az ételeket, de sokan helyben esznek. A környéken az egyik legolcsóbb étkezési lehetőség. Rántott mindenfélék, pár leves, főzelék, egytálételek, saláták szerepelnek a kínálatban. Reggelire tojásételek, bundás kenyér.
Ebédidőben érdemes korábban menni, ha választékot szeretnénk, igaz, ilyenkor a vendég is több. Grízgaluska levest, majonézes tojássalátát, rántott cukkinit és gombát ettem. Összesen 1700 Ft-ot fizettem. A rántott ételeket és a salátákat is súlyra mérik. A berendezés egyszerű, kicsit ételszag van, a kiszolgálás barátságos. Igazi fapados hangulat. Az ételek előre le vannak sütve, el vannak készítve. A frissesség így csorbát szenved, viszont szinte azonnal ételhez juthatunk.
2019. február 3.egyedül járt itt 45 Helyszín a Gozsdu Udvar, azon belül elég szürreális a miliő, a Holló utcai parkolóház alja, amelynek előtere egy zajos, villanófényes játékterem. Gyakorlatilag a játékteremből nyílik maga az étterem, ahol többféle ázsiai nemzet ételét kínálják, a japán mellett vietnami és thai ízeket is.
Kuponos akcióval jártam itt, amely egy 24 darabos sushi tálra vonatkozott. Elég sok asztal van, nagy az alapterület, a berendezés modern, karakteres, vörös-fekete geometriai minták a falakon. A pult 3 oldalról megközelíthető. Jó helyet kínáltak, az ablak mellett, csak sajnos kifelé nincs semmi érdemleges látnivaló (csak a játékgépek). Innen viszont láttam, hogy a konyha és a mosogató a játékterem másik oldalán kapott helyet, és elég elmaradott, középkori viszonyok uralkodnak. Én biztos nem szeretnék egy ilyen konyhán dolgozni. A sushi szett a kuponnal nagyon megérte az árát, a normál ár kb. 5000 Ft lett volna, a kuponnal kevesebb, mint 3000. Nagyon szépen rendezték el sushikat a fekete vaslapon. A 4 fajta között volt maki, nigiri, lazacos, kaviáros, avokádós, teriyaki grillezett, ropogós bundával. Először azt gondoltam, egy részét hazaviszem a tálnak, de végül meg tudtam enni egyedül is, igaz, aznapra már tele is lettem, vacsorára már nem vágytam. A kiszolgálás lassú, vontatott, pedig alig volt pár vendég. A mellékhelyiség borzasztó, kritikán aluli. 2 WC rossz, a felirat szerint, a működő is igénytelen. Nagyon ciki lehet ez az amúgy igényes(nek tűnő) étteremnek. (ezért a tisztaság 1 pont). Az elhelyezkedés miatt sok a külföldi vendég, és inkább a fiatal korosztály.
2019. február 3.egyedül járt itt 55 Pár havonta be-betérek az Erzsébet térrel szemben, de már a 6. kerületi oldalon lévő Lipóti Pékségbe a Bajcsy elején. Ez közel van a Deák téri metró kijárathoz, de a munkahelyemhez is. A kínálat és a kiszolgálás is továbbra is korrekt, megfelelő, színvonalas. Tetszik, hogy lehet normális, emberi körülmények között helyben reggelizni, kávézni, szoktak is vele többen élni.
A Julius Meinl kávét is szeretem, amit itt készítenek, a Latte 480 Ft-ba került, a gazdagon rakott, friss, ropogós péksütiből készült szendvics 460 Ft. Itt még csak jó minőségű, friss pékáruval, kenyérrel találkoztam, még véletlenül sem rakják ki az előző napit.