2018. november 2., kollégákkal járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Helyszín a Boráros tér egyik saroképülete, nagyon forgalmas környék, A thai étterem másik egysége az Andrássy út elején található, jártunk ott, rendben volt. Ellenben ez számomra az egyik legrosszabb étterem élmény az elmúlt időszakból. Kifejezetten negatív atmoszférájú hely, kopár, félhomályos beltér, nem keleti a dizájn, hanem inkább mint egy pubban.
A tisztaság nem megfelelő, valószínűleg tessék-lássék takarítást, némi sepregetést végeznek, de ennél alaposabbra, többre lenne szükség. A személyzet magyar. A színes fotókkal gazdagon illusztrált étlapon thai klasszikus fogások szerepelnek elég széles választékban, közepes, nem olcsó árfekvésben. Rákos Tom Kha levest kértem (1690 Ft). A leves leve rémesen rossz volt, mint egy félresikerült cukorszirup. Egyáltalán nem ilyennek kellene lennie, még Magyarországon sem. A belső tartalom feledhető: 4 db rákon kívül bolti csipekegomba, paradicsom és rengeteg nyers, rágós héjú hagyma. 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. A pincér a betérő haverjaival múlatta az időt. Nem ajánlom, sem a hangulat, sem a kiszolgálás, sem a konyha színvonala nem tett elégedetté.
2018. november 2., kollégákkal járt itt 35 Régi vágású, mondhatni retró bisztró az Andrássy úton, a Kodály körönd közelében. Ez az a hely, amiről kívülről nem lehet megállapítani, hogy belül milyen lehet. Kint a járdára telepített teraszon van pár kényelmetlen, botladozó X lábú szék, a piros-fehér kockás terítős asztal benn is visszaköszön.
A földszinten benn csak 3 bárasztal van, melyet rakodótérként is használnak, további asztalok a galériaszinten vannak. Megmondom őszintén, hogy én valami modernebbre és izgalmasabbra számítottam. Leginkább turistacsalogató hely, de nem átverős vagy lehúzós. A szűk étlapon magyaros fogásokat kínálnak (gulyás, lecsó, paprikás csirke, marhapörkölt) 1700-2200 Ft, valamint magyaros hidegtálat, paraszttálat vagy tapasokat lehet rendelni, saját összeállításban (6-700 Ft/tétel). Az itallap elnyűtt, szamárfüles. Kommersz italkínálat. Egy eszpresszó tejjel 420 Ft-ba került, elég ócska volt. Aprósüti (bolti amarettó minikeksz) járt mellé, víz nem. Az értékelésírásakor utólag láttam, hogy az étlap kiírása szerint 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel, de esetemben erre nem került sor. Hogy ajánlanám-e a helyet? Hát határeset, de mivel semmi orbitális negatívum nem ért, legyen igen, de én semmi olyat nem tapasztaltam itt, ami miatt visszavágynék. Jellegtelen, feledhető hely.
2018. november 2.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy igazán különleges, egyedi hangulatú hely a Szentkirályi utcában. Igazából semmilyen nevezetességhez nincs közel, de semmi sincs innen távol; pár perc gyaloglásnyi távolságra az Astoria, a Blaha, a Nemzeti Múzeum is. A névadás nem véletlen, a pincehelyiségben egy mesés retró szalon alakítottak ki, elég nagy alapterületen, így különböző kisebb-nagyobb társaságok szeparáltan is le tudnak ülni, egymástól nem zavartatva.
A nyitva tartás számomra egy kicsit hektikus, többször találtam már őket zárva, de egyébként du. 4 körül szoktak nyitni, így reggelizésre vagy ebédelésre sajnos nem alkalmas helyszín. Van olyan sarok, amelyet a 60-70-es évek stílusában rendeztek be, de van ennél korábbi, 2 világháború korabeli is. Érdemes körbesétálni, észrevenni a sok kis apró részletet, díszletet. A fel melletti pianínón talán valaki szokott zongorázni. Van csocsóasztal, de az akvárium kis halait nézve relaxálhatunk is. Az étlap egyszerű, bisztrós jellegű, egy A4-es lapon elfér, és egyúttal papírterítőként is szolgál; az ételeket humoros elnevezésekkel illették. Árban szerintem egy kicsit magasabb az átlagnál, de még belefér az elviselhető kategóriába (2000 Ft feletti árak jellemzőek a főfogásoknál). A konyha teljesítménye nem kimagasló, de jól lehet lakni. Vannak amolyan békebeli avagy a gyermekkorunkat idéző fogások: pl. rétes vaníliaöntettel, túrógombóc, de burgereket, pizzákat, salátákat is tartanak, a napi ajánlatban leves, főétel is szerepel. Én a kencefice névre hallgató előételt kértem, amelybe 3 féle "kence" (kőrözött, padlizsánkrém, majonézes tojáskrém), hozzá 4 szelet bolti toast kenyér pirítva. A 3 közül a kőrözött volt a legjobb, a padlizsán kissé jellegtelen, több fűszert elbírt volna, a tojáskrém nagyon folyósra sikeredett. 3 dl házi málnaszörp 300 Ft, finom volt, de nem rendkívüli. A Kapucinus Sörfőzde kézműves söreit tartják (Bodzás Angyalka, Szeplőtelen, Frau Luther). A kiszolgálás és a konyha kényelmes, mondhatni lassú, de a személyzet közvetlen, barátságos. (az "ennyire tetszett" pontszám nem az egyes kategóriákban adott pontjaim átlaga, az a helyzet, hogy engem ezzel a dizájnnal és hangulattal "megvettek")
2018. november 2.egyedül járt itt 25 Turistacsalogató a Citadella sétányon, igazi csapda a fáradékony turistáknak, hiszen helyileg a parkoló és a Citadella szobrokhoz vezető kaptató között található. Lehet, hogy odafelé még könnyen ellenáll az ember, de miután megtapasztalja, hogy feljebb már nincs büfé vagy italvásárlási lehetőség, viszont nyári melegben a tűző napon a betonon kell baktatni árnyék nélkül, akkor hajlamos lehet ide betérni.
Gyakorlatilag erre is lett kitalálva a hely, hiszen a külföldi buszos csoportok nem ide szervezik az útközbeni megállókat, pihenőhelyeket. Benti rész nincs, viszont van 2 kinti terasz, ahonnan a fák teteje miatt nincs kilátás, így a panoráma miatt beülni nem érdemes. Mondjuk, szerintem más miatt sem. Ha már úgy alakult, hogy valaki elfelejtett magával italt hozni, biztosan vannak ilyen rutintalanok, akkor sokkal inkább ajánlom a sétány elején, a játszótérnél a Fügét, akit meg a panoráma érdekel, az inkább térjen be a Búsuló Juhászhoz. A 0,5 l-es szénsavas palackos üdítőket 650 Ft-ért, az "ásvány" vizet 590 Ft-ért vesztegetik, a Pepsi konszern termékeit árusítják. A 2 dl-es Topicana gyümölcslevek és a "házi" szörp (málna, bodza) 3 dl-es 690 Ft. A pálinka nemcsak a névben szerepel, Árpád pálinkákat tartanak (4 cl 1090-1990 Ft/4 cl). Nem tudom, hogy ételeket tartanak-e. Étlapot nem láttam, és embereket itt enni sem, bármikor jártam erre.
2018. november 2.egyedül járt itt 45 A Palota Kávézó a Budavári Palotaépületben, a Budapesti Történeti Múzeum előcsarnokában található. Múzeumi belépőjegy vásárlása nélkül is be lehet ide jönni. Az árak, ahhoz képest, hogy a Várban vagyunk, eléggé visszafogottak, persze minden csak viszonyítás kérdése. Az egész jó kinézetű ás ízre is finom sütik pl.
380 Ft-ba kerültek (narancsos trüffelkocka, puncstorta, Rákóczi túrós), persze ezek nem itt készültek, hanem egy cukrászatból szállítják. Előrecsomagolt, lefóliázott zsemlés szendvicsek, a péksütik közül búrkifli, nyáron jégkrém, a éli szezonban forralt bor (2 dl 500 Ft, 3 dl 750 Ft) szerepel a kínálatban. A 0,5 l-es palackos üdítők 400 Ft-ba kerülnek. A kávét akár helyben, akár elvitelre lehet kérni. Helyben sok asztaluk van, akár egy csoportot is le tudnak ültetni a múzeum előcsarnokában, közben a monitoron lehet nézegetni a kiállítás anyagát. A kiszolgálás (egy személyes) kedves, humoros, barátságos.
2018. november 1.gyerekekkel járt itt 25 Miután a gyerekekkel lerendeztük a nagy téli cipővásárlást, hazamenetel előtt lementünk az alsó szintre valami harapnivalóért. A fiam mondta a 8 évesek nagy bölcsességével és élettapasztalatával, hogy a pizza a legjobb és itt kell venni a Pizza Kingnél, mert a nagymamával is mindig itt szokták venni.
A pultban volt vagy 4-5 féle, de nem egész kerek pizzák, hanem általában csak 1-2 szelet mindből. Egy szelet - körcikk - pizza és egy dobozos üdítő (Ice Tea) 499 Ft-ba került. Kukoricás, csirkehúsos pizzát választott a fiam, ebből az utolsó darabot csíptük el. A pizza már kihűlt, hideg és langyos között volt félúton. Nagy szelet, elég vastag és a széle üres, így azt csak lerágta a gyerek és meghagyta. Tálalás: papírtálcán, evőeszköz nincs, szalvétát úgy kellett kérni. Pizzán kívül csirke-gyrost és baklavát tartanak. Minden étel olcsó, cserébe nem is valami jó. A két pultos srác barátságos, jókedélyű volt.
2018. október 31.egyedül járt itt 55 Nagyon meglepett, hogy ez a 15. kerületi, saját kerthelyiséges, kifejezetten hangulatos és tetszetős cukrászda még nem szerepelt az adatbázisban és értékelés sem készült róla. A "Horváth" név nem puszta névegyezés. Az újpesti cukrász Horváth-família a tulajdonos itt is, így a kínálat is többé-kevésbé hasonló.
A beltér kellemes, szellős, de a fagyit már kívülről, a kert felől adják ki. A kertben árnyas fák alatt egy különleges hangulatú kerti teraszon üldögélve ehetjük a sütit, fagyikelyhet, vagy éppen kortyolhatjuk a kávét. A kerítésnél sziklába vájt vízesés. A rombusz alakú gesztenyés mignon nemcsak szép, de nagyon finom is. A tészta könnyű, laza, a krém finoman gesztenyés, nem geil. Mindössze 270 Ft-ba került. A klasszikus sütik, tortaszeletek mellett van pár újhullámos fajta is, pl. a csokoládé gömb névre hallgató fényes félgömb (430 Ft). Egyik kedvencem, a Rákóczi túrós itt klasszikus formában készül, de szintén remek volt. A fagyispultban 14 féle íz, főleg nyári gyümölcsösek. Barátságos a kiszolgálás.
2018. október 31.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
2014 óta, amikor az első értékelést írtam a Maródiról, már jó pár alkalommal jártam itt, de őszintén szólva nem tartozik a kedvenc helyeim közé, s szerencsére elég nagy ahhoz a konkurencia a környéken, hogy ne is kelljen rájuk fanyalodni. A sütik között van néhány műízű, illetve túl édes, jellegtelen, bár a kínálat széles, de könnyen mellé lehet fogni.
Ami viszont itt bejött nekem, az a mandulás makron, amelyet kimérve árusítanak, 10 dkg kb. 600 Ft. (az nálam 5 pontos). Az árak itt is fokozatosan kúsznak fel, ahogy visszanéztem a 2014-es fotókat, viszont a süteményes pultban több olyan szereplőt is láttam, akik azóta is állandó lakosok, valószínűleg ezeket kedvelik, keresik a vendégek. Összességében a 400 Ft körüli átlagos sütiárak még simán a budapesti átlagos mezőnyben mozognak. Egyébként a cukrászda látszólag töretlen népszerűségnek örvend, többször jártam már úgy náluk, hogy csak elvitelre lehetett vásárolni, mert benn minden asztaluk foglalt volt, pedig elég nagy a galériarész, sok asztallal. Ennek némiképpen ellentmond, hogy a kerületi facebook csoportban nem sok jót szoktam róluk olvasni. Ezek szerint nem a környékbeliek járnak ide. . . A kiszolgálás unott, a személyzet elég gyorsan cserélődik. Ha a fősodratú cukrászdák közül kell választani a Jászainál, én továbbra is a Vanilinre szavazok, ha pedig fagyi, akkor a pár méterre lévő Cioccolatte, még ha többe is kerül, de ég és föld a különbség a 2 minőség között.
2018. október 31., kollégákkal járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem tudom, hogy a véletlennek vagy mi másnak köszönhető, de 2 és fél évvel az előző látogatást követően ismét visszatértünk ide egy ebédre, és a főétel nagyon hasonlatos volt az előző alkalomhoz. Viszont az árak nőttek, az adagok pedig összementek. A szisztéma nem változott, továbbra is az asztalba épített tableten kell kiválasztani és megrendelni az ételeket.
Ezzel csak annyi a probléma, hogy az érintőképernyő már kissé avítt, néhol nagyon erősen kell nyomkodni és kínlódni, hogy elfogadja, amit szeretnénk. Majd ugyanezt a nyomkodós mutatványt a fizetésnél is újra kell játszani. A 3 fogásos ebédmenü 1390 Ft. Leves helyett ezúttal előétel, zöldsaláta reszelt sajttal, fél (! ! ! ) tortilla, a desszert gyümölcsmártással nyakon öntött pite. Ez az a 3 fogás, amitől garantáltan éhes marad még egy kis étkű ember is, a kollégám utána vett egy gyros tálat a török büfében. A tortilla száraz és ötlettelen volt. A desszertet a főétellel együtt kihozták. A személyzet elegendő létszámú, robotként mozognak, ők is olyan személytelenek, mint az egész hely. Ha valaki egyedül jön ide enni, tiszta zombinak érezheti itt magát. Összességében nem nyerte el a tetszésemet, nekem nem jön be ez a kiüresedett, elgépiesedett új világ.
2018. október 31.egyedül járt itt 55 A Budai Pékség 3. egysége, szintén Budán. Nekem az első kifejezetten tetszett, a Széll Kálmán tér könyékén. Ez a kávézó-pékség szintén a 12. kerületben található, a Németvölgyi út közelében. Igényes, letisztult, igazán kellemes beltér, a kicsit sivár IKEÁ-s skandináv dizájnt néhány szőnyeggel próbálták otthonosabbá varázsolni, továbbá az ablakban színes párnákat helyeztek el.
Kint a szabadban van egy kis terasz is. Ami itt a pultban kapható, az mind kézműves, prémium kategóriás, egészséges étel. Nemcsak szemnek mutatósak, de rendkívül finomak is. Sós és édes péksütemények (3-400 Ft), helyben frissen készült szendvicsek, házi sütemények (750-890 Ft), de van macaron is. Csokis-gesztenyés croissant-t (350 Ft) és egy cappuccinot választottam (590 Ft). A kávé is kiváló, selymes, bársonyos, de az erőssége is megvolt. A pultnál kell rendelni, de az asztalnál felszolgálnak. Jó hely, ajánlom.