Gyémánt 500
2018. október 31.egyedül járt itt 55 A Budai Pékség 3. egysége, szintén Budán. Nekem az első kifejezetten tetszett, a Széll Kálmán tér könyékén. Ez a kávézó-pékség szintén a 12. kerületben található, a Németvölgyi út közelében. Igényes, letisztult, igazán kellemes beltér, a kicsit sivár IKEÁ-s skandináv dizájnt néhány szőnyeggel próbálták otthonosabbá varázsolni, továbbá az ablakban színes párnákat helyeztek el.
Kint a szabadban van egy kis terasz is. Ami itt a pultban kapható, az mind kézműves, prémium kategóriás, egészséges étel. Nemcsak szemnek mutatósak, de rendkívül finomak is. Sós és édes péksütemények (3-400 Ft), helyben frissen készült szendvicsek, házi sütemények (750-890 Ft), de van macaron is. Csokis-gesztenyés croissant-t (350 Ft) és egy cappuccinot választottam (590 Ft). A kávé is kiváló, selymes, bársonyos, de az erőssége is megvolt. A pultnál kell rendelni, de az asztalnál felszolgálnak. Jó hely, ajánlom.
2018. október 31.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 11. kerület zöldövezeti részén található, az egykori távolsági busz pályaudvart alakították át kávézó-bisztróvá. Modern, bohókás, nagyon színes, kicsit romkocsmás hangulatú beltér, kényelmes, puha pamlagokkal. Fedett tetejű, oldalról nyitott, árnyékos nagy terasz, sok asztallal. Gyerekbarát hely.
A napi menüajánlatot nemcsak ebédre, de vacsorára is lehet kérni. 2 fogás 1590 Ft, 3 fogás 1790 Ft, 4 fogás 2190 Ft, de lehet akár fogásonként is kérni: előétel, leves (húsos vagy vega), főétel, desszert. Elég kis adagokat adnak, de finoman főznek. Egyebekben egy bővített bisztrós étlapjukról lehet válogatni reggeltől estig: szendvicsek, saláták, tojásételek, quesadilla. A retró vonalból egész nap kapható bundáskenyér és hot dog (990 Ft). Bár egyszerű ételekről van szó, annyira azért nem olcsó hely, 1-1 fogás jellemzően 1500-2200 Ft között alakul. Jó a forró csoki, a limonádé és a szörpök is. A málnaszörp tele volt szórva egész fagyott málnadarabokkal, az alja mentalevelekkel. (420 Ft/3 dl). Kötelező szervizdíj nincs. Bankkártyával lehet fizetni. A kiszolgálás gyors, a személyzet elegendő létszámú.
2018. október 31.egyedül járt itt 15 Az Újpest - Rákospalota között átívelő felüljáró lábánál, már a 15. kerületi oldalon található kis fagyizó, egy társasház aljában. Csak egy kiszolgálópult az egész, nem lehet leülni, még terasz sincs. A Víg Kalmárban elfogyasztott ebéd után itt akartam egy kis hűsítő desszertet magamhoz venni.
Sajnos csak későn ismertem fel, mibe botlottam. Hatalmas adagos, állománynövelővel és adalékkal felfújt, nem gyümölcsből, hanem aromákból készült fagylaltot árusítanak. Próbáltam fotózni, látható, hogy a fagylalt nem folyik, nem krémes, hanem úgy áll össze, mint a fagyasztott növényi "tejszín", azaz hab. Ezért is tudják a fagyispultban olyan magasra felhalmozni, anélkül, hogy lefolyna. Közömbös kiszolgálás. Nem ajánlom, nem jó ez.
2018. október 31.a párjával járt itt 45 A 11. kerületben egy saroképület sarkában kialakított kávézó és bisztró, kiülős terasszal. Bár a Karolina út meglehetősen forgalmas, de a teraszt okosan a csöndesebb mellékutca felőli oldalra telepítették ki. A beltér retrós hangulatú, amolyan 80-as évekbeli, egy kicsit fakó, félhomályos, de lehet, hogy csak a kinti ragyogó napsütésből betérve tűnt annak.
Kétfogásos napi menü (leves, főétel, szörp) már 11 órától elérhető 1190 Ft-ért, elég nagy adagot adnak. Esténként sokan csak sörözni, fröccsözni jönnek be (DAB sört csapolnak), de egész széles az ételkínálat, leginkább egy amerikai típusú grill bárhoz tudnám sorolni: saláták, frissensültek, hideg és meleg szendvicsek, burgerek, hotdog, tortilla wrap. Kínálnak reggeli ételeket is, én egy sajtos-sonkás toast-ot kértem, amelyhez némi friss zöldség párosult. Bolti szeletelt kenyérből készült. Egy pohár narancslével együtt összesen 1350 Ft-ot fizettem. A mellékhelyiséget ma már humorosnak ható munkavédelmi előírásokat tartalmazó táblák dobják fel, valamelyik egykori szocialista gyárból vagy üzemből származhatnak. Összbenyomásom valahol 3 és 4 között, de ezúttal felfelé kerekítettem.
2018. október 31., kollégákkal járt itt 45 Új nyitású többfunkciós hely a 8. 30. Úgy kategorizálták magukat, hogy egyszülős hely. Az ötletet az adta, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülők számára egy olyan közösségi teret alakítsanak ki, ahol tudnak nyugodtan dolgozni vagy ügyeket intézni, amíg a gyerekek szakképzett felügyelet mellett játszanak vagy valamilyen foglalkozáson vesznek részt.
Szintén terveznek mindenféle rendezvényeket, előadásokat, fórumokat ezen célcsoport számára, s a programok alatt meg fogják oldani a gyerekek elhelyezését és párhuzamos szórakoztatását. Ez voltaképpen egy szélesebb program, túlmutat magán a kávézó kialakításán. Mindettől függetlenül a kávézó természetesen bárki más betérő vendég számára is nyitott. Még alakulóban van a dolog, a játszószobát már kezdik belakni, felszerelni a játékokkal, készült már egy programelőzetes, és a kávézó már teljes gőzzel üzemel. Retró, kárpitozott fotelek a 60-as évek stílusában, sok asztal, tágas, napfényes beltér, sok vidám színnel. Olasz pörkölésű klasszikust, Lavazzát főznek, egy cappuccino 380 Ft, szóval az árak nincsenek elszállva egyáltalán, ami szintén fontos, hiszen a célcsoport többsége elég árérzékeny. A büfé ételkínálata szerény: panini, házi rétes, teljes kiőrlésű cookie keksz (150 Ft/db - a gyerekek is szeretik -, tápióka puding és többféle szendvics kapható (hideg-meleg/grillezett) 490/590 Ft-ért. Szimpatikus kezdeményezés.
2018. október 31.egyedül járt itt 55 13. kerület angyalföldi része, Sztálin-barokk lakóépületek között kedves, fiatalos kávézó, ahol a személyzet is olyan vidám és jópofa, mint a berendezés. Érdekes tapasztalás volt, hogy a budai oldalon, a 11. kerületben szintén működik egy "Zacc" névre hallgató kávézó, de csak névazonosságnak tűnik, nem láncról lehet szó.
A fagyispultban csak 8-10 féle íz volt, de abból a fekete ribizli kitűnő, de a fahéj és a citrom is nemkülönben. Hiába a név, és a kávé, mint főprofil, egy nyári délutánon már jártam úgy náluk, hogy semmilyen kávét nem tudtak főzni, mert elromlott a kávéfőzőjük, és a szerelőt csak másnapra várták. De ezt a bosszúságot is humorral ütötték el. Amúgy nemcsak olcsó a kávé, de finom is, krémes, lágy, egy cappuccino 340 Ft-ba kerül. A sütik nem helyben készülnek, szokásos, jól ismert klasszikusok, átlagos méretben és kivitelben, kedvező árfekvésben (400 Ft alatt mindegyik). A puncstorta és a tiramisu is friss volt, de különösebb felhangok nélkül. A benti asztalokon kívül kint is vannak asztalok. Mivel itt elég kicsi az autós forgalom, még szívesen ki is ül az ember, nem félve attól, hogy csak a benzingőzt szippantja be. Egyszerű, de tetszetős hely, ajánlom.
2018. október 30.egyedül járt itt 55 Helyszín: nagyon jó, központi, a Nyugati, Westend szomszédságában, a forgalmas Váci úton, több környező irodaház szomszédságában. Márpedig az irodistákról tudvalévő, hogy a legnagyobb kávéfogyasztók, ráadásul fizetőképes kereslet. Névválasztás: értelmezhetetlen, nulla kreativitás. Őszintén szólva én az ilyen neveket nem is engedélyezném.
Ha ennyi ötlet sincs a tulajdonosokban, hogy nevet találjanak maguknak (legalább magyar nevet), akkor mit lehet várni egyebekben? De ez lehet, hogy csak az én heppem, minden esetre zavar, és másnál is szóvá tettem. Ez tehát egy kávézó, mondhatni újhullámos, különlegessége, hogy a darálókban egyidejűleg 4 féle kávé közül lehet választani, a specialty világos pörkölésűtől kezdve a klasszikusabb hagyományosabb felé terjedően, bár ez utóbbi is abszolút a prémium kategóriába tartozik (pl. Etiópia, Burundi, Columbia, Ruanda válogatott termőhelyeiről). Itt nemcsak inni - helyben vagy elvitelre - lehet a kávét, hanem otthonra is vásárolhatunk zacskóban, saját főzésre, s nemcsak kávét, hanem a kávézáshoz való segédeszközöket is árusítanak. A nyitás okán többféle akciót is bevezettek: ebédidőben a szendvics mellé ajándék kávé (12-15 óra között), törzsvásárlói programban pecsétgyűjtés, mellyel minden 7. kávé ajándék, illetve októberben az akciós szórólappal minden forró ital mellé ajándékba adtak egy lattét vagy cappuccino-t. A cappuccino kis adag, 650 Ft-ba került. Én a hagyományos pörkölésű mellett tettem le a voksomat, nagyon kellemes diós-mogyorós csokis ízhatása volt, igazán finom a kávé, azt kell, hogy mondjam. A sütik és szendvicsek meglehetősen túlárazottak, de jól néztek ki. Málnás-fehércsokis muffin 630 Ft, belga csokitorta 990 Ft, szerintem ez elég húzós. A kiszolgálás kedves, udvarias, de kissé amatőr és lassú. A berendezés szellős, szépen berendezett, tágas, elegendő ülőhellyel.
2018. október 30., üzleti partnerrel járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagy várakozásokkal mentem ebbe a történelmi hagyományokkal rendelkező, alapvetően magyaros, de részben "újragondolt" konyhával dolgozó étterembe, annak apropóján, hogy külföldi konferencia résztvevőkkel az utolsó estén még feljöttünk a várba, de nekem összességében csalódást okozott a 21.
Helyszín a Budai Vár, a tulajdonos a Zsiday-család, akik jó pár neves éttermet mondhatnak maguknak szintén itt a Várban (pl. Pierrot, Jamie Olivier, Baltazár, Pest-Buda), de Pesten is működik jó pár további vendéglátó egységük (Jamie Olivier Gozsdú, Spíler, Opera). A berendezés inkább modern, de visszafogott, nekem kicsit hideg és sznob. A tisztaság makulátlan. Télen-nyáron üzemel a kinti terasz. Az étlap rövid, rajta a legjobb, külföldiek által is jól ismert fogások. Mindez meglehetősen húzós árfekvésben. Az italok túlárazottak (0,25 l-es Natur Aqua 690 Ft + szervizdíj). A pincérek betanult udvariassági formulákkal élnek, de nem figyelmesek, nincs a vérükben a szakma szeretete, hogy finoman fogalmazzak. Én például nem veszem jó néven, ha egy pincér kioktatja a vendéget, hogy milyen ételt hogyan KELL enni, legyen az a vendég magyar vagy külföldi. Akkor is zavar, ha nem velem vagy az én társaságommal történik, hanem a szomszédos asztaloknál ülőkkel. Amúgy érthető módon inkább külföldi vendégek járnak ide, a magyar vendégek közül inkább üzletemberek, idősebb korosztály számára vonzó. Egyik étel sem volt kiemelkedő, nem volt bennem az a "hűha" érzés, amit valahol vártam volna. Személy szerint nagyon zavart, hogy a halászlének és a gulyásnak pontosan ugyanolyan volt az illata. A desszertek különösen túlárazottak, 1-1 süti ne kerüljön már azért majd' 2000 Ft-ba. Főleg, hogy annyira ezek sem voltak kitűnőek, a jobb kézműves cukrászdákban finomabbakat és eredetibbeket kapni fele vagy harmadáron. 13% kötelező szervizdíj van, ez a várban sajnos általánosnak mondható.
2018. október 30.egyedül járt itt 55 A Baalbek libanoni étterem a Buddha Bar Hotel földszintjén, a csodálatosan felújított Klotild Palotában található. A külső részen fedett, hőszigetelt terasz, a belső részen klasszikus étterem. A berendezésből, a dizájnból, a színválasztásból is süt az elegancia. A szállóvendégek számára itt szolgálják fel a svédasztalos reggelit (6.
30-11 között), de külsős vendégek számára is nyitva áll. Kontinentális és melegétellel kibővített reggeli menüből lehet választani, de véleményem szerint nem érdemes ez utóbbira ráfizetni, hiszen a svédasztal kínálatában is szerepel a szokásos meleg virsli/sült kolbász és omlett. A kontinentális reggeli a szokásos étkeken kívül: édes és sós péksütemények, müzli, joghurtok, felvágottak, sajtok, dzsem, zöldségek, friss és aszalt gyümölcsök tartalmaz keleti, libanoni fogásokat is, pl. töltött szőlőlevél, hummusz, tzatziki, padlizsánkrém, falafel, többféle olívabogyó, de volt 3 féle keleti sütemény is pisztáciával, keleti fűszerezéssel. A angolszász reggelik világából megjelent a gofri juharsziruppal, de volt paradicsomos bab is. A mediterrán konyhából füstölt hal, lazac, mozzarella saláta. Igazán bőséges a kínálat, prémium alapanyagokból dolgoznak. A kenyerek szintén finomak, kézműves pékségből. A frissen facsart gyümölcslevek mellett zöldség- és gyümölcslé kombinációkat is lehet kóstolni, amelyek igazi vitamin- és energiabombák a szervezetnek. Kávéból és teából több "kört" is lehet rendelni. Az elegendő létszámú személyzet profi, udvarias, egyáltalán nem tolakodó, észrevétlenül dolgoznak. A friss gyümölcsök között ananász is volt, természetesen nem konzerv. Árban nem hétköznapi kategória 6200 Ft + 12% kötelező szervizdíj. Igazság szerint eredetileg ebédelni jöttem volna ide, de a korábbi ebédmenü megszűnt, á la carte viszont szerintem nagyon drága.
2018. október 30.egyedül járt itt 45 A Nyugati téri több szintes Alexandra Könyvesház galériaszintjén működő kávézó. A könyv és a kávé kombinációja szerintem nyerő ötlet még akkor is, ha magában a kávézóban nem lehet a könyvesboltból még meg nem vásárolt könyveket olvasni, viszont ha már kezünkben a könyv, akkor miért ne lehetne ide beülni?
Persze könyvtől függetlenül is betérhetünk ide, úgy láttam, főleg a középkorú és idősebb hölgyek kedvelik a helyet barátnős beszélgetésekre. A prémium kategóriás Fentimans italokat árulják, pl. gyömbérsört, bodzalevet (690 Ft), a kávékon kívül sokféle tea (590/690 Ft), de forró csoki és matcha latte is kapható. Péksütit, kekszet - gluténmentes is van -, sütit ehetünk az italok mellé. A kávé hagyományos olaszos pörkölésű, egy eszpresszó tejjel 550 Ft-ba került. A kiszolgálás és a fizetés a pultnál történik, de utána a rendelést kihozzák az asztalhoz.