2018. október 4.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ittjartam. hu adatbázisában sokáig az első 100-ban szerepelt a Víg Kalmár a budapesti éttermek sorában, ami a több mint 3700 értékelt hely között azért nem semmi! Így régóta terveim között szerepelt az étterem felkeresése. Helyszín a 15. kerület kertvárosias része, az Újpestet Rákospalotával összekötő felüljáró közelében.
A környező utcákban ingyenes a parkolási lehetőség, helyet is könnyen találni. Retró vágású étterem, az első rész, ahol a pult is található, inkább söröző jellegű, folyosó formájú, innen lehet kimenni a belső kertben kialakított teraszra, de van különterem is, ahol családi rendezvényeket, esküvőket szoktak tartani. Inkább a környékbeliek, azon belül is az idősebb korosztály kedveli. A több tagból álló személyzet tagjai közül az idős pincér úr kedves, humoros. A többiek inkább unottak, nem kedvesek. Talán a törzsvendégekkel igen. A műbőr kötéses műanyag fóliás étlap sok oldalas, de nem túl izgalmas. Az árak középkategóriásak, a főételek 3000 Ft környékén, a levesek (csészényi adag) 1000 Ft alattiak. Magyaros ételek, fűszeres-paprikás, hagyományos elkészítés. A májgaluska leves (790 Ft) kiadós, a galuska hatalmas, házi, finoman fűszerezett, a lé viszont vegetás, a zöldség túlkészült. A rántott camembert rizzsel zóna adag, igaz előételként szerepel az étlapon (1500 Ft), csak egy félkör a sajt. Az áfonyalekvár kommersz bolti, cukros. Frissen készült a sajt, forró, a bunda ropogós. Be kell osztani a rizst és a lekvárt is, hogy kitartson. Miután mindent elfogyasztottam (kb. 10 perc múlva) megérkezett magában még egy fél sajt, mondta a pincér, hogy elvileg ez is az adaghoz tartozik. Hát, köszi. . . most már mit csináljak vele, így magában? ? Nem ajánlotta fel, hogy pl. elcsomagolja, viszont ahogy hozta, vissza is vitte. Biztos jó lesz majd valaki másnak. Én minden esetre kifizettem az egészet, nem volt kedvezmény. A blokk értelmezhetetlen, mivel minden tételnek "gyűjtő" a neve. A 10%-os kötelező szervizdíjnak is. Vegyes élményekkel távoztam. Az első 100-ban biztosan nem volt reális a helyük. Most, amikor írom az értékelést, már nincsenek is benne (megjegyzem, nem az én értékelésem miatt).
2018. október 4.egyedül járt itt 35 A Coffeeshop Company és a La Lucia névre hallgató, pénzes turistákat megcélzó wok és grill étterem közös fúziója a Váci utca elején. Saroképületként 2 oldalról van bejárata, a Váci utca elől az étteremterasza, a Piarista köz oldalából a kávézó található. Irreálisan magas árfekvés, cserébe átlagos ételek és italok.
Tetszetős, színes, fotókkal illusztrált étlap, nemzetek konyhájával. Japánból sushi és tempura, olasz pizzák és tészták, valamint saláták, de magyaros fogások is szerepelnek a bőséges étlapon. A fotókon jobban, csábítóbban néznek ki a fogások, mint a valóságban. A CCC kávéit a megszokott minőségben készítik itt is, lehet elvitelre is kérni. A közepes caffé latte (3 dl) 1270 Ft-ba kerül. A papírpohárban kapott forró italt az önkiszolgáló pultnál magunk kedvére ízesíthetjük. A pincérek nem túl kedvesek és megjegyzéseket tesznek a vendégekre (mivel külföldiek, úgysem értik mentalitással, de ettől még a néhány magyar vendég ezt hallja és érti ám. . . ), viszont a kávépultos hölgyek kedvesek. A belső részben üvegfal mögött működik a látványkonyha, de a vendégek többsége a teraszt preferálja.
2018. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 55 Régóta "bakancslistás" volt a Kincsem Park, pedig csak Kőbányáig kellett elutazni, nem egy másik kontinensre. Úgy alakult, hogy a Food Truck Show idejére időzítettük a látogatásunkat, mivel a lóversenyeken és az izgalmas étel-ital kínálaton kívül még egyéb kísérőprogramok is szerepeltek a programfüzetben.
A belépőt előzetesen a neten meg akartuk váltani, de sajnos már lecsúsztunk róla, legalább a rendezvény előtt 1 nappal korábban kellett volna kapcsolni. De a helyszínen sem volt gond, nem volt sorállás a jegypénztárnál és a beléptetésnél. Parkolóhelyet is találtunk a bejárat közelében, ráadásul ingyenesen. Nagyon szép, napsütéses időt fogtunk ki, a sátorban és a lelátón kellemes árnyék volt, a kinti asztaloknál viszont elviselhetetlenül meleg volt. Mi szombaton voltunk kinn, amikor az ügetőversenyeket tartották. Fél óránként indult 1-1 verseny, a hangosbemondó mindig bemondta, többször ismételve a következő futamot és annak kezdetét. Több ételt is kipróbáltunk, a halas-tengeri ételes kínálatból szemezgetve. A gyerekek a játszóteret és a kézműves programokat sem hagyták ki. Összességében egy nagyon kellemes, tartalmas félnapot töltöttünk el. Legközelebb jó lenne elcsípni egy agárversenyt is, arról idén sajnos lemaradtunk, mert pénteken tartották. Még az jutott eszembe, hogy jó lenne, ha oda lehetne menni néhány lóhoz, a gyerekek így a 2 rendőrlóval vigasztalódtak, szerintem az ifjúság körében aznap ők voltak a legnépszerűbbek, nem a kizárólag messzi távolról közelhető veersenylovak.
Érdekes
2018. szeptember 27.gyerekekkel járt itt 45 A 13. kerületben ez a legnagyobb és legjobban felszerelt játszóház, több alkalommal jártunk már itt a gyerekekkel. Hétvégén a családi belépőjegy 7500 Ft. A jegy csak 2 db zsetont tartalmaz, amellyel a pluszban fizetős játékokat lehet használni. Sajnos a magas belépőjegy ár mellett még további jelentős összegeket el lehet így gyorsan és könnyedén költeni (1 db plusz zseton 200 Ft).
Legutóbb egy szülinapi bulin jártunk itt, ekkor a belépőt nem mi fizettük. Kintről sem a tortát, sem egyéb ételt, italt nem lehet behozni. Ki volt számolva, hogy a kb. 15 gyerekre és 6-7 felnőttre 2 kancsó csapvíz jár, nem voltak hajlandóak többet hozni. Persze mi ezt megoldottuk magunk, de nevetségesnek tartom. A torta finom volt. A büfében mindenféle frissensülteket, sült krumplit, hamburgert lehet kapni, egész jó, persze mirelit, és árban is elfogadható. Régebben voltak olyan gyerekmenük, amelyek mellé Playmobil figurát adtak. Tágas, nagy a belmagasság, jók a mászós és csúszdás játékok, de nagy tömegjelenetek szoktak lenni esős, téli hétvégéken, valamint iskolai szünetek idején,
Nagyon meleg van benn, nem klimatizált. A mosdók tisztasága, állapota hullámzó. Az öltözőben szekrényt 2000 Ft-os letét mellett lehet kérni, de távozáskor a pénzt visszaadják. A szülinapos csapatok részére 1-1 hosszú asztal van kijelölve, nincs elkülönített rész, különterem biztosítva, mint több kisebb játzóházban. Ennek ellenére a gyerekek nagyon szeretnek ide járni, mert tágas és sok jó játék van, olyan is, ami máshol nincs. Pl. csónakhinta, elektromos autó, fánk. Van egy másik játszóházuk is a 11. kerületben.
2018. szeptember 25.gyerekekkel járt itt 45 A Flokken Fesztiválon jártunk itt, ez egy hagyományőrző beöltözős program, ahol a résztvevők a 10. századot élik újra. Harcosok, nomádok, sátorban, jurtában. A rendezvénynek ideális helyszínt biztosított a kemping, amely közvetlenül a Duna-parton található, békés, eldugott, nyugis, ugyanakkor szép természetes környezetben.
Pilismarót falutól bő 2 km-t kellett autózni a vízpart fele, útközben nem volt kitáblázva, csak a cél előtt az utolsó előtti kanyarnál. Elsőre nem is találtuk meg, túlmentünk a falu végéig, ekkor becéloztuk a google térkép segítségével. Egy viszonylag kis alapterületű kempingről van szó, sátras és lakókocsis vendégeket is fogadnak. Saját telepített faházak viszont nincsenek. A közös mosdó és zuhany a bejáratnál található. Füvesített a terep, a fáknak köszönhetően vannak árnyékos részek is. A vízpart homokos. Lehet csónakot bérelni, illetve van egy kiülős teraszos büfé is, elfogadható árakkal, de szerény választékkal. Csak idényben működnek. Van ingyenes wifi, amely a kemping közepén megfelelő erősségű, a bejáratnál gyenge. Autóval be lehet parkolni a kemping területére, de a bejáratnál is vannak további parkolóhelyek.
2018. szeptember 25.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Andrássy úton lévő Málna Bisztróba indultam, de belebotlottam a Pesti Mese megállító bábujába, amelyet az Andrássy út - Szív utca sarokra helyeztek ki. Elérték a céljukat. Ebédidőben 2 vagy 3 fogásos menüt lehet választani, 1390,- illetve 1690 Ft-ért, ami az adagokat is figyelembe véve abszolút jó ár-érték arány.
A magyarosan elkészített gombaleves, határozottan finom, jól sikerült, mélytányérnyi adag, nem csak csésze. Viszont tűzforró. A menüben a főétel rántott csirkemell volt a kiírás szerint, majd amikor elfogyott, nem a menüt szüntették meg, hanem helyette rántott sertésbordát kínáltak. Szimpatikus ez a rugalmas megoldás. A sült krumpli mirelit. Hatalmas adag a főétel is. A 2 száraz étek mellé egy kis savanyú vagy saláta nagyon hiányzik, de valószínűleg az már nem férne bele a menü árába. A desszert túrós palacsintát be lehet cserélni kávéra is. Gyors a kiszolgálás, a fiú (Valentin) különösen udvarias, figyelmes, minden vendéghez van 1-1 készséges mondata. A lány egy kicsit feledékeny, de ő is kedves, barátságos. A szakács viszont trükkös. A hatalmas adag rántott hús szebbik fele van felül, alul viszont a bunda több helyütt csúnyán megégett, illetve a széle zsíros, de csak fél centinyi részen. A főétel is tűzforrón érkezik. A fizetés a pultnál történik, lehet bankkártyával is. Kötelező szervizdíj nincs, de a borravalót jó néven veszik, megköszönték. A földszinten kívül vannak további asztalok a galériaszinten is. Kellemes, barátságos a berendezés. Nem retró, de nem is cyber, hanem emberközeli. Az alagsorban lévő mosdó kellemesen illatosított, de egy kissé már le van amortizálva, az ajtó nehezen záródik. A megégetett hús ellenére is összességében pozitív volt az összkép számomra. Kínálnak többféle reggelit, valamint kuponos akcióban szinte folyamatosan 2 személyes bőségtálakat, alkalmi vacsorát.
2018. szeptember 23.gyerekekkel járt itt 55 A múzeum a belvárosban, a Duna közelében, a Prímás Palota épületében található. A családi belépő 1800 Ft-ba került, a fotójegy 500 Ft. A földszinten időszaki kiállítás tekinthető meg, számunkra nem túl érdekfeszítő kortárs képek voltak, míg az állandó kiállítás a 2. emeleten több teremben, időrendi sorrendben látható.
Az egyik múzeumi teremőr hölgy be is mutatta a jelentősebb alkotásokat számunkra. Az ingyenes szórólapból is megtudható, hogy ez hazánk legnagyobb egyházi múzeuma, valamint a 3. nyilvános múzeumunk, amelyet 1875-ben Simor János esztergomi érsek, hercegprímás alapított, az ő magángyűjteménye volt. A gyűjtemény legrégebbi darabjai 12. századiak. Egyik fő büszkeségük a kenetvivő Mária Magdolna 1170 körüli fából készült, román stílusú szobra, amely Kölnben készült. Gótikus, reneszánsz, németalföldi, barokk egyházi témájú festmények és szobrok alkotják a gyűjteményt. Több szárnyasoltár is a kiállítás részét képezi. Ortodox ikonokat, szelencéket, órákat, porcelánokat, sőt imaszőnyegeket állítottak ki a folyosó vitrinjeiben.
2018. szeptember 22.gyerekekkel járt itt 25 Pilismarótról jöttünk át Esztergomba, és azért itt ebédeltünk, mert véletlenül az étterem előtt parkoltunk le. Mivel Esztergomban nem vagyunk ismerősek - csak a Csülök Csárdát ismertem, ott többször is megfordultunk évekkel ezelőtt -, meg akartam nézni, hogy az ittjartam. hu-n mit ajánlanak, de a férjem mondta, ne húzzuk az időt, annyira biztos nem lesz rossz.
Hát ezzel most melléfogtunk, előre lelőhetem a poént, bár mi annyira nem találtuk szórakoztatónak. Az étlap közepes hosszúságú, viszont kevés érdekfeszítő fogást találtunk rajta. A leveseket 3 méretben kínálják: csésze (3 dl), tányér (5 dl) valamint 2 literes, ez a családi kiszerelés lehet. A csészés levesek ára 1000 Ft alatti. A húsleves és a gulyás is tűzforrón érkezett, ami kisgyerekkel és sietős felnőttekkel annyira nem nagy élvezet. A gulyás leve csípős volt és egyáltalán nem gulyásszerű, hanem híg, folyós, halovány. A marhahús mócsingos, rágós, 2 kisebb épkézláb húskockát találtam benne. Csipetke nem volt benne. Olcsó nagyüzemi bolti félbarna kenyér, viszont friss. A húsleves mérföldekkel jobban sikerült, cérnametélt, fehér- és sárgarépa némileg túlfőzve, csirkehús darabkák. A fiamnak bejött. A főétel rántott ponty (1990 Ft) készültsége nem volt megfelelő, és a minősége sem, szürke zsíros részek voltak a panír alatt. Mennyiségre is kevés, 2 csík, míg a fiam gyerekmenüje is másfélszer nagyobb adag volt. A körettel bezzeg nem spóroltak. Rizibizi konzerv borsóból és túlfőtt, gyenge minőségű rizzsel. Hagymakarikák (10 db) mirelitből, bolti majonézzel, ez volt a 2 választható előétel egyike (990 Ft). A 2 gyerekmenü közül az egyik csirkemell csíkok sült krumplival (1190 Ft), szintén mirelitből, bolti ketchuppal. A káposztasaláta (450 Ft) a húsleves mellett a másik értelmezhető fogás volt. A nyugtán nem lehet eligazodni, mert minden tételnek "gyűjtő" a neve. A limonádét (550 Ft) befőttesüvegben szervírozták szívószállal, de tömény cukorszirup íze volt. Az étteremre összesen 1 "mindenes" pincér volt, a pénztárat is ő kezelte, és pultos sem volt, az italokat is ő készítette össze. Folyamatosan tette a dolgát. Bár nem volt telt ház, így is kellett várakozni. A pulttal szembeni asztalon mindenféle személyes irat, eszköz hanyagul szétdobálva. A mosdó lepusztult, kellemetlen szagú. Majdnem 8000 Ft-ot fizettünk, ami ezért a minőségért igencsak sok. Nem ajánlom.
2018. szeptember 14.egyedül járt itt 55 Egészséges, adalékanyagmentes, prémium kategóriás jégkrémeket árusítanak, Budapest szerintem legjobb macaron üzlete mellett. Úgy tűnik, jól megférnek, sok turista megfordul erre. Az Anjuna jégkrémekkel a budai oldalon találkoztam, ott van az első üzletük a Mammut mögött. Két méretben árusítanak vagy tucatnyi ízesítésű, színes jégkrémet, a nagyobb 790, a kisebb 590 Ft.
Nem olcsó, de finom és egészséges, a mogyoró az mogyoró és nem aroma, a csoki az csoki és nem tortabevonó. A kisebb méret csak 3 féle ízből volt kapható. Egy csokis-mogyorósat választottam, ötletszerűen, mert vagy kb. másik 5-6 ízt is simán be tudtam volna vállalni (kókusz, szicíliai pisztácia, mangó, példaképpen). Kb. 10-12 dkg lehet egy adag, azaz drágább, mint 2 gombóc fagyi. Egy közel hasonló árkategóriás Magnum jégkrémmel nem lehet egy lapon emlegetni, ami tömény cukor és miegyéb ehhez képest. A kiszolgálás és az elrendezés egy kicsit esetlen serintem. Az utcafrontról nincs kiszolgálás, ott csak nézegetni lehet a kínálatot. Belépve viszont már nem látni, hogy melyik jégkrém milyen ízű, mert a feliratok csak kívülről látszanak. Van egy ksizolgáló és egy pénztáros hölgy, ők a szűkös alapterület 60%-át el is foglalják, ha 1-nél több vendég jö be, már nem tudni, ki hová álljon, hogy ne álljunk be a kasszás mögé. Vezet fel egy kis lépcső a galériaszintre, de egy pálcás jégkrém szerintem tipikusan az a kategória, amit menet közben, sétálva eszik az ember, és nem egy cukrászdában leülve. Bankkártyával lehet fizetni.
2018. szeptember 14.egyedül járt itt 45 Új nyitású sushi bár az Arany János utcában, a Bank Center és a DM üzlet között. Szép, fiatalos, letisztult berendezés, a most divatos mintás csempével. Az emeleten japán tematikájú vörös-fekete felfestmények és feliratok. A pultnál kell rendelni, mögötte nyitott látványkonyha. Kedves, udvarias, mosolygós személyzet.
Mivel a sushikat frissen készítik, kb. 10 perc a várakozás, az asztalnál felszolgálják az ételeket. A sietős vendégekre gondolva a hűtőpultban is találhatóak elviteles sushi dobozok, 1700-2500 Ft közötti szetteket láttam, többfélét. Az általam választott Maki szett 26 db-os, amely a kedvezményes akciónak köszönhetően 3500 Ft helyett 2690 Ft-ba került. Lazacos, uborkás, avokádós, unagis (kb. tojásrántotta szezámmaggal) töltött makik, valamint egy lazac nigiri és a tamago nigiri (tojásos omlettes) szerepelt benne. Jó minőségű, friss alapanyagok, előírás szerinti elkészítés. Helyben is műanyag dobozban tálalnak, pálcikát és európai evőeszközt is adnak, viszont ez utóbbi műanyag. Kikkoman szójaszósz minden asztalra bekészítve. A sushik mellé kis adag gyömbér és wasabi járt (túlságosan kis mennyiség a sushik mennyiségéhez mérten). Bár 2 személyes szettnek hirdették, én egy kiadós ebédként meg bírtam enni az egészet, de bőségesen jól is laktam, leves, desszert egyáltalán nem kellett már. A normál árakat egy kicsit magasnak találtam, de sajnos a sushi sehol nem olcsó.