2018. június 18.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagy múltú, turisták körében is rendkívül népszerű magyaros halétterem a pesti Duna-parton, fullos dunai panorámával, kilátással a Gellért-hegyre, Citadellára, Budai Várral, Szabadság hídra. Egy olyan étterem, ahová szívesen elhoznék külföldi vagy vidéki barátokat, rokonokat, mert maga a hely is élményszámba megy.
A belső tér a magyaros-népies vonalat hozza annak tipikus kellékeivel, de giccsesnek vagy túlzónak nem találtam. Szépen terített asztalok, végtelen hosszúságú, halakban erős étlap. Mindez átlagos, elfogadható árfekvésben, egyáltalán nem lehúzás-szagú a hely. Kis adag - zóna - filézett ponty halászlével indítottam, erre mindenképpen kíváncsi voltam, hogyan s milyenre készítik. (1400 Ft). Engem összességében meggyőztek, karakteres, tömör, paprikahangsúlyos lé, aki nem szereti csípősen, az sem fog csalatkozni, benne sok haldarab, azonban ezek az én ízlésemnek kissé zsírosak és túlfőttek voltak. Hozzá fehér kovászolt hagyományos házi kenyér járt (árban benne foglaltatik). Főfogásként a "Halak Tiszából-Dunából" ételt választottam, mivel ebben 3 féle, különböző fajta és más módon készített halszelet volt, házi fűszeres csónakburgonya körettel (3100 Ft+600 Ft). 1-1 filézett szelet elég kicsiny volt, de a leves után már többet nem tudtam volna bevállalni. A 3-ból 2 hallal elégedett voltam, a 3. felejthető kategóriás. Szeretném kiemelni, hogy a halaknak nem volt pocsolyaíze, amit sajnos többször tapasztaltam már hazai édesvízi halak esetében. A krumpli, hiába csak egy köret volt, de életem legjobbjaként könyveltem el úgy en bloc a sült krumplik világában. Kötelező szervizdíj nincs. Az alkoholos és alkoholmentes italok is véleményem szerint túlárazottak (példaképp: 0,2 dl Naturaqua víz 400 Ft). Figyelmes, profi személyzet, megfelelő létszámban, felkészült magabiztos konyha. Szokásomtól eltérően a 4,5-öt felfelé kerekítettem a pontozásban. Szívesen ennék még itt a későbbiekben is.
2018. június 18.egyedül járt itt 45 Világutazó-gasztroblogger hölgy szívélyes és lelkendező ajánlásában olvastam erről az eldugott kis kávézóról az Astoria Hotel szomszédságában egy irodaépület bejárata mellett. A falból egy igen aprócska félkör cikkelyt hasítottak ki, s alakítottak benne ki egy kávézót.
Őszintén szólva, nekem ez már túlságosan pici, nyomasztó volt a helyszűke minden pozitívuma ellenére. A kis helyre minőségi finomságokat próbált bezsúfolni a tulajdonos hölgy. Serrano sonkás és sajtos, szalámis szendvics (750-950 Ft), kézműves házi torta és süti (2-3 féle, naponta változó kínálat) 550-650 Ft, a kiírás szerint szokott lenni quiche, toast melegszendvics, pohárdesszert is, de ezek ebéd utánra már kifogytak. Kétféle kávét főznek: hagyományos olaszos pörkölésűt és világos pörkölésű újhullámosat is, +100 Ft felárral. A kávézót drágának találtam ahhoz képest, hogy kényelmesen leülni sem lehetett. Az italiano eszpresszó 390 Ft (Manuel brand), nem volt rossz, de nem is különösképpen emlékezetes vagy kitűnő, a mandulás étcsoki torta megjárta, töményen tartalmas csupa-csoki, 790 Ft-ba került.
2018. június 18.egyedül járt itt 45 Meglehetősen lelombozó, mondhatni haldokló környék, X. kerület, Kőbánya-Városközpont, egy kétszintes körfolyosós bérház földszintjén található ez a pékség és kávézó. Kijárattal és kiülős kis terasszal a ház belső udvarán. Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi rejlik benne, de volt egy felettébb kellemes, megnyugtató hangulata.
A kert közepén árnyékot adó hatalmas, éppen virágzó gesztenyefa, tövében páfrányok. Helyben sütik a tartósítószer- és adalékmentes kovászolt kenyereket, édes és sós péksütiket. Teljes kiőrlésű, Graham és tönkölybúzás termékeket is készítenek. Nemcsak 1-1 sütit készítenek így, hanem legalább egy tucatot, különféle töltelékkel. Barátságos árak, a speciális/egészséges péksütiket sem aranyárban mérik. A teljes kiőrlésű spenóttal töltött csavart 260 Ft-ba került. A papírpohárban felszolgált gépi kávé bár szintén olcsó, de gyengécske, a poháron lévő felirat megtévesztő, egyáltalán nem specialty kávéról van szó. Egy cappuccino 300 Ft-ba került, mivel tűzforró volt, amíg kihűlt, a belső kertben nézelődtem.
2018. június 18.egyedül járt itt 45 Igen aprócska fagyizó a Levendula hálózatból, a helyszín a 13. kerület újlipótvárosi része, a Jászai Mari téren. Azon kevés Levendula egység közé tartozik, akik a téli időszakra sem zárnak be, a "holt"szezonban azonban csak fagyi helyett süteményt is árusítanak.
Pár méterre tőlük egy nagyobb, frissen felújított Vanilin cukrászda, míg az épülettömb Duna felőli oldalán a Maródi cukrászda és az olasz kézműves fagyizó találkozik, de úgy tűnik, itt mindenkinek van elegendő piac, népszerű a fagyi és a süti a környéken, sok a gyerek, jelentős az átmenő forgalom. Az egyik klasszikus kedvencemet, a pisztáciát választottam a fagyik közül, ami ebben a szezonban 300 Ft-ba kerül. Szerintem ez az a lélektani határ, ami már egy kicsit sok, pláne ha az ember nemcsak 1 főre és nemcsak 1 gombócot venne, de még megfizeti az ember, mert tényleg finom. Ami nagyon negatív és ami miatt a Jászai Mari teret egyre inkább kerülöm, az a borzasztó igénytelen, koszos, lerobbant környék, a Levendula előtt és közvetlen környezetében. Egy undorító csövestanya, annak minden velejárójával (szagok, szemét, egyéb maradványok, nem részletezem). Látogatás időpontja: 2018. 03. 13.
2018. június 18.barátokkal járt itt 55 Jó a lokáció, belváros, sétálóutca. Budapesten jó pár Levendula fagyizóban megfordultam már így a kínálat és ízvilág szempontjából tudtam, hogy mire lehet számítani. A lila bicikli itt sem hiányzott a dekorációból. Évről évre előrukkolnak új ízekkel is Levenduláék, bár a régi sláger-ízeket is megtartják.
Egy "gombóc" vagyis adag 300 Ft-ba kerül, ami miskolci viszonylatban főleg soknak tűnik, bár Budapesten sem olcsó szerintem. Itt mintha nagyobb adagokat adnának, bár igaz, nem mérték le. A guavás cserpes joghurt ízt próbáltam ki, ami nekem személy szerint kifejezetten tetszett, olyannyira, hogy azóta már máskor, máshol is választottam ugyanezt, csak sajnos ritkán látom. A kiszolgálás kedves, lehet kiskanállal kóstolni, ha bizonytalanok vagyunk a választásban.
2018. június 18.barátokkal járt itt 35 Az IKON Étterem Kazincbarcika szélén, a Borsodchem Szálloda földszintjén található, és nemcsak szállóvendégek részére áll nyitva. A főétkezésekről nem tudok nyilatkozni, azt láttam, hogy kínálnak ebédmenüt. Reggeli tekintetében svédasztalos a kínálat, melegételek közül tükörtojás, zöldséges rántotta és főtt virsli volt, szóval abszolút a szokásos dolgok, egy 3 csillagos hotel szintjén, mindenféle extrák nélkül.
Friss primőr zöldségek: uborka, 2 féle paprika, paradicsom, 3-3 féle középkategóriás felvágott/szalámi, illetve sajt. 3 féle gyümölcslé (narancs, alma, barack), önkiszolgáló kávégép, filteres teák nem túl széles választékban. Az étteremben kizárólag kínai vendégek voltak (Borsodchem külföldi dolgozói, akik a hotelben laknak), ez elég furcsa volt, a személyzetben viszont mindenki magyar. A berendezés a 80-as évek kultúrházait idézi.
2018. június 18.barátokkal járt itt 45 A szálloda a Borsodchem vegyipari komplexum nevét viseli, a város szélén fekszik, a Kazincbarcika-alsó vasútállomástól kb 10-12 perces sétára, a Volán buszpályaudvar pedig pontosan az épület előtt található. A belvárostól ennek megfelelően eléggé kiesik, kb.
20-25 perces sétával lehet bejutni, bár igaz, Kazincbarcika belvárosa nem mondható éppen figyelemreméltónak, így aki esetleg kihagyja, az sem veszít sokat. Furcsa volt, hogy mindenütt kínai feliratokat olvasni, és a szálloda lobbijába belépve is különböző kínai motívumok és díszítések fogadják a látogatót (mivel a cég kínai tulajdonban van). Az étterem is gyakorlatilag olyan, mint egy hazai kínai étterem, bár itt magyar/nemzetközi ételeket kínálnak, legalábbis a reggeli teljesen sztenderd magyar svédasztal volt. A szoba kényelmes, modern, nincs lelakva, fűtés megfelelő. A wellness rész különlegessége, hogy az nem nyilvános és közös, hanem előre le lehet foglalni és kvázi magánfürdőként kibérelni bizonyos időszakra. Szállóvendégeknek ezért nem kell plusz pénzt fizetni. A jakuzzi vízköves, ez a félhomályban is látszik, a szauna pedig nincs elég melegre felfűtve, de ettől függetlenül ár-érték arányban abszolút megéri. Egy éjszakára reggelivel együtt 9900 Ft-ba került, előszezonban. Parkolás ingyenes a szálloda parkolójában. A wifi jól működött. A szállóban rajtunk kívül csak kínai vendégeket láttunk.
2018. június 18.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Vanilin Cukrászatnak több egység működik, a 13. kerületben fókuszáltan 3 is. A Dózsa György utcai a legkisebb és a legkevésbé csinos. Eléggé eldugott helyen található az egykori Szabolcs utcai klinikával szemben. Az onnan kieső forgalmat a környékbelieken kívül a közeli irodaházak dolgozói pótolták.
A gyerekeknek vásároltam többféle kimért aprósüteményt baráti zsúrra, ezeket már ismertük a többi Vaniliből korábbról, hiszen a kínálat megegyezik, bár itt a választék szűkösebb volt. Diós és mogyorós puszedlit (330 Ft/10 dkg), sós-sajtos TV ropit (310 Ft/10 dkg) és pogácsát vásároltam. Kb. 65 dkg aprósütiért fizettem összesen 2110 Ft-ot. Már elkezdték árusítani a fagylaltot, ha jobb lesz az időjárás, bővülni fog a választék. Én mindent elvitelre vettem, helyben a fal menti könyöklőnél lehet sütizni vagy kávézni. A berendezés retró, szűkös.
2018. június 18.gyerekekkel járt itt 45 Családi vállalkozásban üzemeltetett fagyizó a Kéktó park közelében, a 11. kerületi Kelenvölgyben, békés kertvárosi övezetben. A közelben játszótér, horgásztó és buszmegálló. A hazai kézműves fagylaltok egyik legjobbját, Manna Ice fagylaltot tartanak. Kb.
20 féle ízt kínálnak, ahhoz képest, hogy kinn vagyunk "a világ végén" egyáltalán nem olcsón, 300 Ft egy gombóc, viszont valóban finom. Bécsi kávét, Sacher-t, joghurtos meggyet, puncsot, Snickers-et kóstoltunk. Méretes gombócokat kaptunk, hozzá 2 féle rolettit és maci-ostyát is kértünk (50 Ft/db). A belső fagyizó legnagyobb részét a pult foglalja el, leülni a kinti részen lehet a bejárat előtt 2 asztalkánál valamint farönkökre. Kedves, barátságos kiszolgálás.
2018. június 18.egyedül járt itt 45 Egyszerű vietnami kisvendéglő a Blaha Lujza térnél a Corvin Áruház mögött, a Somogyi Béla és a Stahly utca sarkán, szemben az új Buddies Burgerrel. Egyszerű berendezés, 5-6 asztal és gyakorlatilag teltház szombat ebédidőben. Elnyűtt, kissé ragacsos, fakult étlap, bár újkorában még jól nézhetett ki az ételfotókkal.
Úgy tűnik, nem emeltek azóta árakat, mert az árcímkék nincsenek átjavítva. A teljes személyzet fiatal vietnamiakból áll, a nyelvi problémákat angolul hidaljuk át, de az is csak konyhanyelven megy a pincérlánynak, nem gond, elboldogulunk azért. Az étlapon sokféle tradicionális vietnami fogás, kifejezetten kedvező árfekvésben. Kis adag csirkés ramen levessel indítok (900 Ft), ami hatalmas adag, a felét el is csomagoltatom majd, a bambuszrügyet és a citromot külön kistányéron adják mellé. A leves finom, a rügy lehetne egy fokkal frissebb, üdébb. Mivel a bao batyu éppen elfogyott, egy csirkenyársat (300 Ft) édes chili szósszal és egy nyári tekercset (300 Ft) kérek. A tekercs csirkés-rákos, szintén finom. A csirke ropogós, bár kicsit túlszáradt, a bunda fűszerezése kellemes. Az egyik ablakban egy meglepő házioltárra figyeltem fel, ahol az isteneknek szánt étel felajánlások mellett egy üveg Cola és egy dobozos üdítő is helyet kapott. Összességében, kellemes, szimpatikus hely, egyszerűségében frappáns.