Gyémánt 500
2018. június 3.egyedül járt itt 35 Évek óta működő vegán étterem a Hunyadi téren, egy sötét pincehelyiségben. Csak ebéd-és vacsoraidőben tartanak nyitva, 15-18 óra között (és hétfőn egész nap is) zárva tartanak. A hely elsőre belépve nem túl biztató, sötét-félhomályos és komor, és nagyon megül az ételszag, némi pinceszaggal keveredve, a szellőzés és szagelszívás úgy tűnik, egyáltalán nem megoldott.
Az étlapon kizárólag 100%-ban növényi alapanyagokból készült ételek szerepelnek. Rövid, bisztrós jellegű, különösebben nem izgalmas étlap. 2 féle leves, 2 desszert, kb. 10 féle főétel. Gyakorlatilag divatos, egyszerű bisztrós fogásokat készítenek el húsmentesen, pl. burgert céklából, csicseriborsóból, répából vagy babból, barbecue-t szejtánból, zöldséges quesadillát (1690 Ft). Minden héten van séfajánlat is (1-1 leves, főétel, desszert). A krémes 590 Ft-ért átlagos adag. Kissé jellegtelen, kissé íztelen, de legalább vegán, akinek ez fontos. Az eldobható műanyag dobozért (nem környezettudatos megoldás) + 100 Ft-ot számoltak fel. Életunt kiszolgálás, személyes benyomásom alapján nem vendégmarasztaló hely,
2018. június 3.egyedül járt itt 45 Újonnan nyitott, modern stílusú bisztró a Hunyadi téren. A tulajdonos hölgy (aki az egyik vicces képen a falon is feltűnik) maga van a bisztróban, személyesen ő szolgálja ki a vendégeket, ami meg is látszik a színvonalon és a hangulaton, pozitív értelemben. Kedves, fiatalos, közvetlen hely, ami még nem indult be igazán, és szerintem még nem is vált ismertté.
Az étlap rövid, egy oldalnyi, szendvicsek, wrap-ok, pulled pork, angus burger, császárhús. . . abszolút a most divatos trendek mentén haladnak, a húsevős vonalon. A főételek 2000 Ft környékén vagy kicsivel felette, azaz árban nem olcsó, középkategóriásnak mondanám. A heti ajánlatban 1 leves, 1 főétel, 1 desszert szerepel, ha ezt valaki végig szeretné enni, az kb. 2800 Ft-ba kerül. Mentás borsókrém levest ettem (590 Ft), remek és üdítő, valamint egy kis adag húsos /pulled pork wrap-ot (950 Ft), de valamilyen hiba folytán a konyha egy nagy adagot készített, így a felét el is kellett csomagoltatni, nem bírtam megenni. Jó készültségű és fűszerezésű hús, a wrap tésztája hétköznapi. Összességében szimpatikus, biztató bisztró, meglátjuk, mennyire tudnak beindulni. A heti menüt érdemesebb lenne árban versenyképessé tenniük és egy kis marketing sem ártana a helynek.
2018. június 3.egyedül járt itt 55 Liszt Ferenc egykori lakása, ahol egyúttal a magánóráit is tartotta az Andrássy út és a Vörösmarty utca sarkán, az egykori Zeneakadémia épületében. Minden szobát szépen, korhűen berendeztek, sok eredeti személyes tárgy látható: bútorok, személyes használati tárgyak, képek, régi kották, és többek között az eredeti zongorák is.
Nekem legjobban a kék színbe öltöztetett szoba vagy szalon tetszett, keleties hangulatú, itt tartotta a zongoraórákat a mester a tanítványainak. A felnőtt belépő 2000 Ft-ba kerül, ebbe beletartozik egy audioguide, amelyen több nyelven részletes beszámolót hallgathatunk meg a nagy művész életéről és a múzeumról is. Érdekes, hogy a látogatók többsége külföldi volt.
2018. június 3.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tipikus, közkedvelt kifőzde a mindig forgalmas Hungária körút és Thököly út sarkán, 2 bejárattal mindkét oldalról. Reggeltől nyitva tartanak. Eredetileg egy hentes üzletről van szó, s az első pultban valóban nyers húsokat lehet kapni, de a hátsó traktusba átlépve a kifőzde részben találjuk magunkat.
A pultban számtalan frissensült, rántott-bundázott hús és köretek, savanyúságok, míg a szembe oldalon lévő pultban pörköltek, raguk sorakoznak. Minden előre le van sütve, "gyártva" nagy mennyiségben, mint ahogy pl. a kínai gyorséttermekben is szokás. Szintén találni sült kolbászt, hurkát. A nagyevő húsevők Mekkája ez a hely, akiknél a mennyiség elsőbbséget élvez a minőség előtt. A köretek többsége mirelitből készült. Nagyüzemi savanyúságok kimérve. A helyben étkezést követőek étel- és olajszagúan távoztam. A törzsvendégek kiemelt figyelmet, nagy mosolyt és kedvességet élveznek, a csak úgy betérők átlagos személytelen kiszolgálást kapnak.
2018. június 3., kollégákkal járt itt 35 Az előző munkahelyemhez legközelebb lévő gyorsétterem volt az Arany János utcai metrónál lévő BK, így a sok év alatt több tucatszor is megfordultam itt. Ebédidőben kisebb kihívás, mire az ember ételhez jut, mert elég nagy sorok szoktak kialakulni.
A hétköznapokon elérhető, naponta változó ebédmenü a legjobb ár-érték arányú választás szerintem, csak azt kell észben tartani, hogy a hétnek melyik napján van az általunk preferált menü. A kolléganőimmel általában a csirkés vagy a halas szendvicses napon jöttünk ide. Nyáron nagyon erősen nyomják a klímát, szinte megdermed az ember. A szendvicsek nem mindig voltak frissek, párszor langyosat, illetve hevenyészve összeállítottat kaptunk. Előfordult, hogy a szendvicsben lévő jégsaláta már fonnyadt volt. Szintén többször előfordult, hogy ha 1 percnél többet kellett várni, akkor adtak sült krumplira beváltható ajándék kupont, de erről az utóbbi hónapokra már leszoktak. Update: pár hete szembesültem vele, hogy a napi menüt megszüntették. Helyette azt ajánlotta a pultos lány, hogy az okostelefonra letölthető kuponokat nézzük, mert abban mindig van valami jó akció is. Ez igaz is, de inkább a nagyétkűeknek, akik egy étkezés alkalmával 2 szendvicset is képesek megenni. A mosdó az alagsorban vegyes tisztaságú, de még mindig jobb, mint a konkurens Mekié.
2018. június 3.egyedül járt itt 55 Teljesen véletlen felfedezés (mivel nem sűrűn fordulok meg amúgy Zuglóban), a Bosnyák téri nagy irodaház aljában, a templom mögött. Érdekesség, hogy nagyapán egykor éppen itt dolgozott a Geodézia Zrt-nél évtizedeken át. Mint megtudtam, ez a Capri Pizzéria ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozik, mint az azonos néven futó, szintén népszerű újpesti pizzéria.
Modern, tágas belső tér, elegáns sötétbarna berendezéssel, az olasz életérzés nincs túltolva, inkább letisztult. Az épület előtt hatalmas napsütéses terasz. Reggeli időszak révén reggeli étlap, amelyen többféle izgalmas szendvics (840 Ft), valamint tojásételek (800-1200 Ft), bundás kenyér, padlizsánkrém szerepelnek. A 6 féle, olasz alapanyagokból készült szendvics közül a pármait választottam, amelyben érlelt füstölt pármai sonka, rukkola, mozzarella, sajtkrém volt, a péksütemény szintén választható, nemcsak a "tölteléke". Hatalmas ciabbatta szendvics, kiváló alapanyagokkal, frissen összeállítva. Mivel a kávén már túlvoltam, egy fekete ribizlis Cappy gyümölcslevet kértem hozzá. Kedves, fiatal, kommunikatív pincérlány, gyors konyha, pozitív benyomások, tisztaság. A pizzákat kemencében sütik, de reggel még nem gyújtották be.
A 13. kerületi, szintén "Kuckó" névre hallgató, de "igazi" cukrászdához képest ez valóban csak egy kis kuckó, sőt egy kis lyuk, a vendégek számára pedig csak egy fagyipult, ami elé be lehet állni rendelni. A legfőbb vonzerő a szó szerint, HATALMAS adag gombóc, szerintem olyan 12-15 dekás lehet, 3 normál gombócnak simán megfelel az adag, és mindössze 180 Ft.
Ízekben 24 íz fér be 2 sorban a tárolóba, mák, tiramisu, csoki, vanília, fahéj, illetve sárkánygyümölcs, ami íz alapján beazonosíthatatlan, hogy mi lehet. Ne legyen kétségünk, ennyi pénzből nem lehet tisztességes alapanyagokból minőségi fagylaltot kihozni, de tény, hogy nem volt vadul műíze a fagylaltnak, mint pl. némelyik albánnál. Helyileg forgalmas csomópontban Zuglóban, a Róna utca és az Erzsébet királyné útja sarkán, éppen a megállóban. A pulthoz egyidőben 2 vásárló tud beállni, a többiek már a betonon sorakoznak fel. Így viszont bőven elegendő 1 fő alkalmazott, aki kiszolgál. A Kuckó előtt egyből a járda következik, így aki esetleg helyben szeretne fagyit enni és nem menet közben, az leül a fagyizó mellett közvetlenül lévő, "Mortalis" névre hallgató temetkezési vállalat betonlépcsőjének szélére, mint ottjártamkor is néhány munkásember. Azon merengtem, van ebben valami morbid valóság, más léptékben ugyan, de úgy múlik el az emberi élet is, mint ahogy a fagyi elfogy a tölcsérből pár perc alatt, s ha nem eszed meg, akkor is elolvad.
2018. június 2.egyedül járt itt 55 Imádom az ilyen típusú, vintage-alternatív-underground-art helyeket, mint amilyen a Bartók Béla úton közelmúltban megnyitott, frappánsan BÉLA névre keresztelt bár. Stílusban, dizájnban nagyjából azt a vonalat képviseli, mint a Púder Bárszínház a Rádayban, a Szatyor pár méterre a másik oldalon vagy a Csendes egységei.
Színek és minták kavalkádja, régi bútorok, családias, de egyúttal fiatalos légkör, 2 szinten. Az italokat, úm. cappuccino 600 Ft-ért vagy egy tea 780 Ft-ért - még ha kézműves is - drágállottam (600 Ft), de az ételek árfekvése korrekt: napi leves 780 Ft, lepények 1200 Ft, bulgur saláta 1200 Ft szintén. Tartanak kézműves söröket (760-980 Ft/0,3 l-es üvegesek), stílszerűen többek között a Hübris Dr. Bélát, és Fehér Nyúl IPÁ-t csapolnak (590 /980 Ft). Egy oldalnyi a borkínálat, a ház borait az egri Varsányi és a villányi Lelovits pincék szolgáltatják (280/340 Ft/dl). A személyzet nagyon kedves és segítőkész.
2018. június 2.egyedül járt itt 45 Ez a szlogen szerepel a 6. kerületi, Szondi utcai étkezde szórólapján, amit címként adtam. Monta a thai tulajdonos/főszakács hölgy neve, mint megtudtam a falon látható 2010-es angol nyelvű oklevélről, amely bizonyítja, hogy egy képzett szakáccsal van dolgunk itt.
Őt személyesen nem láttam, viszont a konyhában sok budapesti thai(nak mondott) étteremmel szemben itt valóban thai fiatalemberek készítették az ételeket. A klasszikus, tradicionális ételeket csoportosítva találjuk az étlapon: levesek (1290-1590 Ft), wok ételek (1390-1890 Ft), curry-k, választható hússal, sült ételek. Pluszban lehet extra feltéteket kérni az egytálételekre is. A 3 féle desszert egyike - banánlevélbe tekert taro-s rizs - szintén felkeltette az érdeklődésemet, mert másutt általában nincs ez a fajta thai desszert. Pirított halgolyókat választottam, édes-csípős currys mártással, zöldségágyon (990 Ft). Ez tulajdonképpen egy előétel, nagyobb étkűek egy tartalmas desszertet vagy főételt még biztosan be tudnak vállalni utána. Most zajlik az étterem felújítása, belső festési munkálatok, de közben is nyitva tartanak és a házhoz szállítás sem szünetel. Az asztalok többsége az emeleten található tradicionális környezetben, Ganesha szoborral, valamint a thai uralkodócsaládot ábrázoló fotókkal. Nagyon finom és jó minőségű Aloe Vera ízesített gyümölcsitalokat, Ice teákat árusítanak Tajvanból (500 Ft/palack).
2018. június 2.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Első pozitívum: a Wiener Szalon még mindig létezik és működik. Nem költöztek el, nem váltottak nevet. nem "gondolták újra", sőt még a dizájn is változatlan. Maradt a citromsárga hangsúlyos, fagyiszínű belső tér, romantikus, kicsit csicsás berendezéssel, sok asztallal. Egy gombóc - nem mentes - fagyi 290 Ft és hatalmas nagy gombócot adnak.
Volt egy csomó izgalmas íz, pont olyasmik, amiket különösen szeretek, így nehéz volt választani. Ekkora méretű gombócokból nekem már a 2 db is sok. Az egyik a mangó lett, na az szerintem díjnyertes, kiváló, és nagyon intenzíven, élethűen hozza a mangó gyümölcs ízét. Dió-gesztenye-mogyoró-kókusz között erősen vacilláltam, aztán végül ötletszerűen kértem egy amarenát, mondván az olyan lájtos, de a fizetés után egy kicsit megbántam. Mégis csak a gesztenyét (is) kellett volna. Na de majd legközelebb. Újdonságként készítenek ún. Wiener gombócot (490/590 Ft), ami tulajdonképpen egy vanília parfé gombóc alakban, mákba vagy mogyoróba forgatva, közepén lekvár töltelékkel. A fagyipultban 2 fiatal hölgy volt, az egyik csak kiszolgált, a másik pedig a kasszát, a pénzt kezelte. Hogy ez mennyire költséghatékony megoldás, azt nem tudom, de higiénikus. A sütiket most nem teszteltem, az is legközelebbre marad.