2018. március 13.egyedül járt itt 25 A Blaha Lujza téren, az egykori Corvin Áruház előtt, a parkolónál évek óta működő grillcsirke és csülök árusító kioszk. Szabadtéri stand, a pultnál lehet rendelni és fizetni, gyakorlatilag elviteles hely. Bár van egy darab fémből készült bárasztal kihelyezve, de azt inkább pakolásra és támasztéknak használják a vásárlók.
A csirkék frissen sülnek a hosszú nyársakon több sorban, mellettük szintén itt készült 3 db csülök, valamint sült krumplit (mirelitből) a fritőzben sütnek. A kiszolgálás - egy hölgy egyszemélyben mindenesként - botrányos. Köszönni/visszaköszönni nem tudott, dirigálni és a vevőket kiosztani viszont annál inkább. Az előttem sorban álló fiatalokat azért torkollta le, mert rendelni mertek. Majd akkor, amikor ő azt engedélyezi. Más, normális helyen ez úgy szokott történni, hogy a vendéglős/pincér/pultos/kocsmáros köszönti a vendéget, vagy legalábbis fogadja a köszöntést, ha megelőzték, s ha éppen nem tud azonnal foglalkozni a vendéggel, akkor udvariasan kér egy kis türelmet és elnézést. De akkor is a vedéget köszönti, megszólítja vagy legalább biccent, felveszi a szemkontatktust. Más vásárlóknak is beszólt, nem éppen kulturált formában. Amúgy a rendelések észben tartása sem sikerült a hölgynek, emiatt a vásárlók tétován ácsorogtak, bízva abban, hogy majd előbb-utóbb megkapják a rendelésüket. Én egy egész grillcsirkét vettem, amit kb. 1700 Ft-ba kerül, a fél csirke 890 Ft, ha jól emlékszem, szóval az árak teljesen rendben vannak. A csirke finom volt, bár a bőre lehetett volna ropogósabb, a csontok mellett volt néhány apróbb véres rész, azaz nem volt 100%-osan mindenhol átsülve. Hiába finom a csirke, amíg a személyzet nem változik, addig én itt biztosan nem fogok újra vásárolni.
2018. március 13.egyedül járt itt 35 Újonnan nyílt indiai gyorsétterem az Uránia Mozi szomszédságában. Külsejével, megjelenésével nem csábít betérésre a hely, de az jutott eszembe, hogy az ázsiai utcai kifőzdék sem túl bizalomgerjesztőek Indiában, Kínában, Thaiföldön, mégis sokszor kiváló ételeket ehetünk ott töredék áron. Szóval nem minden a külcsín.
Új még a hely, dekoráció semmi, jobb oldalon könyöklős bárpult, bal oldalon normál asztalkák. A kiszolgáló pulton 2 db 2 rekeszes hőtárolós fémtál, fedőjével letakarva. Éppen alapanyagot, árut hoztak, melyeket ugyanazon az ajtón lehet csak behozni, ahol a vendégek is bejárnak. A választék szűkös, az ajtó körüli gyenge minőségű szkennelt fotókon lévő ételeket meg lehet rendelni, de várni kell rájuk. A gyors fogások között kurkumás rizs, 2 vega és 1 csirkés fogás szerepelt mindössze. Csicseriborsó, zöldség curry és egy chicken tikka massala szerű fogás. Két főétel és 1 adag rizs indiai kenyérrel 1000 Ft, tényleg nem drága. Tálalás 3 rekeszes műanyag tányérban, de a szakállas, turbános, magyarul alig beszélő indiai (szikh? ) fiatalember ügyetlenül egy kupacba halmozza az ételeket, ahelyett, hogy ízlésesen a rekeszekbe helyezné fajtánként elosztva. A chapati gyenge minőségű, száraz, mintha teljes kiőrlésű vagy tönkölylisztes lenne, közepe egy foltban feketére égett. A közben beérkező főnöknek kinéző másik úriember jelzi, "multi-grain", többféle lisztből készült, ez nagyon egészséges és finom. Hááát. . . Evőeszközt nem az alkalmazott adott, hanem én szedegettem össze a pult melletti evőeszköz tartóból. A csirke egy kicsit csípős volt, bár azt az információt kaptam előzetesen, hogy nem csípős. A curry-ben a paradicsom mintha utólag lett volna rádobva, nem volt megfőve, de a fűszerezése kellemes volt. A durva csíkokra vágott hagyma eléggé túldominálta az egész ételt. Kiadós volt az étel, egyszer meg lehetett enni, de ennél semmi több. Szerencsére van a városban jó pár klassz indiai étterem, még ebben az árfekvésben is (pl. Hathi).
2018. március 12., kollégákkal járt itt 45 Egy 5 napos nemzetközi konferencián vettünk részt, ebben a szállodában is laktunk. Teljes ellátást kaptunk, svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora formájában, valamint a szünetekben frissítőket és aprósüteményt. Az ételek összességében változatosak voltak, a legjobban sikerültek szerintem a levesek, melyekből főétkezésenként 2 féle (húsos, húsmentes) volt.
A tarhonya-, a gomba-, a sajtkrém- és a karfiolleves is finom volt. Nálam több is 5 pontot érdemelt, de a kollégák is dicsérték. A levesnél éreztem azt, hogy bármelyikből, akár mindkettőből szívesen ennék. A főételeknél tekintettel voltak az eltérő vallási szokásokra, a külföldiek közül többen nem ettek marha- és sertéshúst. Mindig szerepelt 1 vagy 2 féle csirkeétel, hal, pulyka vagy kacsa. Az elkészítés, ízesítés, fűszerezés eléggé átlagos volt, bár éhesek nem maradtunk soha. A köretek szintén nem kiemelkedőek (mirelit krokett, mirelit hasábburgonya, olcsó üres rizs, grill zöldségek egyen fűszerrel, kissé túlkészülve). A kacsacomb párolt káposztával már 13 óra előtt elfogyott, és csak addigra érkezett pótlás, amikor nekünk már folytatni kellett a konferenciát, így nem volt esélyünk megkóstolni. A sütemények voltak a konyha leggyengébb mutatványai. Ráadásul addig érkeztek ugyanazok a sütik, amíg el nem fogytak (hétfő vacsora, kedd ebéd, kedd vacsora idején feltűnt ugyanaz a süti, mondjuk nem csodálom, hogy nem fogyott, szerintem sem volt finom). Kivétel a gesztenyés süti, ami nagyon jól sikerült szerintem, továbbá a narancsos krémes is kellemes volt. Szentkirályi vizet tartanak, valamint Pepsi kisüveges szénsavas üdítőit. Bár a kávé gépi volt, de ebben a kategóriában remek (Paloma, ha jól emlékszem), frissen őrölt babkávéból. A teakínálat széles. Alternatív tejek választéka szintén átlagon felüli, gazdag, valamint laktózmentes egyéb tejtermékek (joghurt, sajt) is szerepeltek a reggeli kínálatában. Ha a desszerteken és a főételeken javítanak, az sokat dobna az össz élményen. Az étterem tágas, szépen kialakított, az asztalok megfelelő távolságban vannak egymástól, az ételmennyiség elegendő. A körben üveges, fedett teraszról a Holt-Kőrös partjára nyílik szép kilátás.
2018. március 12., kollégákkal járt itt 45 Egy nemzetközi konferencián vettünk részt, amelyet ebben a szállodában tartottak. Gyakorlatilag 5 napig itt éltünk, ebben a csodálatos és békés környezetben, nem volt szükséges ki sem mozdulni. Teljes ellátást kaptunk, svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora formájában, valamint a szünetekben frissítőket és aprósüteményt.
(az ételekről bővebben az étterem rovatban írok). A főépületben sokkal elegánsabb, szebb szobák vannak, egy magasabb kategóriát képviselnek, viszont a bungalók szeparáltak, tágasak, és saját teraszuk van. Autóval be lehet parkolni közvetlenül a bungaló elé. A wellness rész kitűnő, amelyet este 11 óráig vehettünk igénybe. Éjjel-nappal használható a szabadtéri termálvizes medence, mellette szaunaház, a benti részben egy másik nagy szauna, gőzfürdő, élménymedence és japán fürdő termálvízzel, pihenőágyak. Mind a japán fürdőből, mind az élménymedencéből ki lehet úszni a szabadtéri kinti medencékbe, ami igazán nagy élmény. Nyáron egy további kinti medence is működik. A szauna és a gőz sem volt eléggé felfűtve, de így is kellemes felüdülést hoztak. Fürdőköpenyt, törölközőt, szauna lepedőt ingyen kaptunk. Wifi van, azonban olykor elég gyenge, hektikus. A személyzet alapvetően segítőkész, mosolygósak, de nem proaktívak, sokmindenért úgy kellett szólni, de a külön kérés után intézkedtek (pl. a használt üvegek, poharak cseréje a konferenciateremben, evőeszközök pótlása, kifogyott ételek pótlása). A bungalók különböző félék, érdemes figyelni, mert van olyan, amelyikhez szobánként (2 vagy 3) tartozik 1-1 fürdőszoba és van olyan is, amelyhez összesen van 1. A bungalók közül érdemes olyan választani, ami a Holt-Kőrös partján található. Tévé csak az amerikai típusú nappaliban volt, a hálószobákban nem. A szállodai szoba fürdőszobája jobban felszerelt (fürdősapka, kis szappan, pohár), mint a bungalóké. A park területén játszótér és kalandpálya is van, valamint fitneszterem, amiben a sporteszközök egy része nem működött (a kulcsot a recepcióról el kell kérni). Nyáron lehet a Kőrösben is fürdeni, de vízibicikli, kajak és kenu is van. A szálloda parkjából egyből a kis erdőbe érünk, ahonnan könnyű sétával pár perc alatt elérhető a gyalogos híd, ami a vízi színházhoz vezet át. Összességében egy igazán kellemes, pihentető, igényesen kialakított üdülőhely, ahol minden korosztály remekül érezheti magát.
2018. március 12.gyerekekkel járt itt 35 Játszóterezés után tértünk be a gyerekekkel ebbe a Mekibe, ami nem a Pólus Centeren belül, hanem a parkoló elején a benzinkút mellett található és McDrive-ként is működik. Kint van egy kis játszósarok repülőgéppel, amely sajnos lánccal le volt zárva, nem tudták a gyerekek kipróbálni.
A benti részben hatalmas, kígyózó sorállás fogadott, mindössze 2 kasszánál szolgáltak ki. A munkaszervezés egyáltalán nem jó, vagy csak kevesen vannak? , minden esetre a kasszás lánynak kellett kivinnie a később elkészülő ételeket is a régebben várakozók számára, emiatt a sorbanállóknak még többet kellett várni. Az üres tálcákat nem viszik el (nincs rá kapacitás), a tálcatartó dugig tele, folyt ki belőle a hulladék. Mivel kicsi a hely és minden asztalnál ültek, már nem is tudta hová letenni az ember, ezért hagyták a távozó vendégek az asztalukon. Erre valami megoldást kellene találniuk! Amúgy mindkét pultos lány türelmes, udvarias volt, ők megtették, amit tudtak. A gyerekek a szokásos happy meal menüt kérték, amelyhez most Snoopy figurák jártak, itt 5 féle közül lehetett választani. A hal és a csirkefalat is frissen sült, jó állagú volt. Sajnos a pontgyűjtés megszűnt, a 30 éves papírkuponos akciók február 28-ig tartottak, viszont a letölthető Mc kuponok között ki lehet fogni jó ajánlatokat. Mi felnőttek csirkés és halas szendvicset ettünk, valamint egy ínyenc salátát, amiben főtt tojás, paradicsom, sajt, sonka és sült bacon is volt. Az italokat önkiszolgáló rendszerben lehet feltölteni az automatából, akár több alkalommal is. A desszerteket gyakorlatilag végigkóstoltuk, vaníliapudinggal töltött fánkot (túl édes volt, némi élesztős mellékízzel), epres túrótortát (könnyű, kiadós, finom, jó ár-érték arány), málnás-túrókrémes (nekem ez is édes, a töltelék) és forró almás pitét (a klasszikus megunhatatlan) is ettünk. Több mint 7ezer Ft-ot fizettem, amiből egy 5 fős család étteremben nem tud enni és jóllakni, de egy kínai vagy török gyorsban kb. ugyanitt tartanánk.
2018. március 6.barátokkal járt itt 35 Miskolc központi sétálóutcájának elején található kis kioszk, amely kürtöskalácsra specializálódott. Hat féle ízesítésben hagyományos technikával készítik a kürtöskalácsot, átlagos méretben (diós, Bounty névra hallgató kókuszos, fahéjas, kakaós, vaníliás cukros).
Darabja 500 Ft-ba kerül, amit erősen túlárazottnak érzek, főleg, ha összehasonlítom a budapesti belvárosi 350 Ft körüli árakkal (tudom, ott is van, ahol sokkal drágább, de a helyiek nyilván Pesten sem a Vörösmarty téren veszik a kürtös kalácsot 2000 Ft-ért, ha onnan pár méterre töredékáron hozzájuhatnak). A kiszolgálás átlagos, gépiesen funkcionális. Pozitívum, hogy frissen sütik, rendelés szerint a kalácsokat. Kizárólag elvitelre lehet vásárolni, hiszen helyben fogyasztásra egyáltalán nincs lehetőség, nincsenek asztalaik vagy ülőhelyeik.
2018. március 6.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Diósgyőri vár Miskolc külső, nyugati városrészében található, amely akár a belvárosból, akár a pályaudvarról átszállás nélkül kényelmesen megközelíthető villamossal. A vár a Szinva-patak völgyéből kiemelkedő szikladombra épült, egy 13. századi földvár alapjaira.
A vár neve királyaink közül Nagy Lajoshoz, a Lovagkirályhoz köthető, aki a 4 saroktornyos, pompás és elegáns gótikus várkastélyt építtette. A 4 királyi székhely egyike lett, s szerepe egészen a mohácsi vereségig meghatározó volt. Pusztulása 300 évig tartott, végül a 19. századra már teljesen romos lett. Szerencsés döntésnek érzem, hogy a városvezetés és a régészek végül a vár rekonstruálása mellett döntöttek, így újra láthatjuk - 2104 óta - régi pompájában a várat, s elképzelhetjük, milyen lehetett itt egykoron az élet. A felnőtt belépő 1500 Ft-ba kerül, amely a felső szinten tárlatvezetést is magában foglal. Közép-Európa lovagtermét is nagyon szépen helyreállították és berendezték, csakúgy mint több középkori termet. A vár körül kellemes, babakocsival is bejárható sétautat alakítottak ki a patak mentén. A vár mellett egy új épületet is emeltek Lovagi tornák tere néven, ahol különféle rendezvényeket tartanak. Hangulatos, érdekes műemlék és kiránduló helyszín a diósgyőri vár.
2018. március 6.egyedül járt itt 15 Forgalmas környék, Keleti pályaudvar, 7-es buszok, 2 metróvonal találkozása, trolik. Szűkös belső tér, 2 szinten. Hosszú nyitvatartás, a hét minden napján. Csigalassan haladó sor a pultnál, melyen nem sokat segít, hogy egy fiatalember tableten előre rögzíti a rendeléseket némelyik sorban várakozótól.
A pult mögött megdöbbentően elhanyagolt külsejű, alacsony iskolázottságú személyzet, akiknél a McDonalds amúgy jól kimunkált ügyfélközpontú sale-es tréningje nem igazán hagyott nyomot. Nem tudják, nem értik, hogyan kell/illik viselkedni vevőkkel, vásárlókkal, vendégekkel, még ha egy gyorsétteremről beszélünk, akkor is alap lenne. A személyzet tagjai folyamatosan poénkodtak egymással leginkább arról, hogy mennyire elegük van már az itteni munkából, mennyire várják a munkanap végén, miket fognak utána csinálni, és kinek mikorra kell másnap jönni dolgozni. Az emeletre nehéz feljutni, mivel a sorbanállókon át kell a lépcsőt megközelíteni tálcával egyensúlyozva, ami nem könnyű. Az étel a szokásos, ugyanazok a hamburger és kísérő termékek, ugyanazon az áron, mint a Meki-lánc többi hazai egységénél. 2 sajtburger, kis krumpli, kis üdítő 830 Ft, ajándék almás táska. A személyzet nem ér rá letakarítani az asztalokat azon vendégek után, akik nem voltak hajlandóak a tálcákat a gyűjtőhelyekre elvinni. Ajánlanám-e? Semmiképp.
2018. február 26.egyedül járt itt 45 A László Pékségnek volt már korábban pár, talán 2 vagy 3 egységük a város budai oldalán, a közelmúltban jelentkeztek ezzel az újabb pékséggel a Margit híd budai hídfőjénél. Ahogy láttam, tőlük pár méterre a BÁV helyén készülnek nyitni egy új Lipóti Pékséget is (már kinn van a felirat, hogy hamarosan. . .
), nem tudom, ez mennyire fogja keresztülhúzni a számításaikat. A kiszolgálás nagyon kedves és gyors, a szokásos, jól ismert pékáruk mellett 1-2 olyat is felfedeztem, ami nincs minden másik pékségben vagy ABC-ben is. Így esett a választásom a mazsolás muffinra (vagy puffancs volt a hivatalos neve? ), ami mindössze 150 Ft-ba került. Tényleg dugig volt mazsolával, a kelt tészta friss volt, de ízre nem különleges. Illy kávét főznek, amit elvitelre is lehet kérni. Vannak reform-bio-mentes pékáruik is.
2018. február 26., kollégákkal járt itt 35 Egy viszonylag új nyitású KFC a Váci utca és a Piarista köz sarkán. Kívülről jobban néz ki az épület, mint belülről. Vontatott, semleges kiszolgálás, semmi ajánlás, az egyik pultos még azt sem tudta, hogy melyik szendvicsben mi van. Azért annyira nem hosszú és bonyolult az étlap, hogy ezekből ne lehetne felkészülni.
Rendelni és fizetni a pultnál kell, az ételt sorszám alapján adják ki. Árban a Bsmart boxok elég olcsók, szendvics + kis adag (tényleg nem sok) sült krumpli mindössze 450 Ft. Ezért az árért persze ne legyenek vérmes elvárásaink, mert csalódni fogunk. Én a longer névre hallgató hosszúkás formájú szendvicsüket kértem, amiben a szokásos pikáns fűszeres bundás csirkefilé van, némi salátával és majonézes szósszal körítve. A Pepsi család gépi szénsavas üdítőit kínálják (390 Ft), melyet tetszés szerint újra lehet tölteni az önkiszolgáló pultnál. A földszinti rész meglehetősen zsúfolt, nagyon közel vannak az asztalok. Van emeleti szint is, de nem tudom, milyen, mert nem mentem fel megnézni. Ajánlom vagy sem? Határeset. . .