Gyémánt 500
2018. február 15.egyedül járt itt 35 Budaörs főtjáról nyíló mellékutca elején, a Szamos Cukrászda mellett lévő pékség és kisbolt. Nem vonzó a kirakat, a belső tér is retró, leginkább a 70-es, 81-as éveket idéző. Belépve senki nem fogad, kisebb várakozás és nézelődés után a hátsó raktár (? ) részből megjelent egy középkorú úr, aki egy személyben a pultos, eladó, pénztáros is.
A péksütemények kínálata meglehetősen visszafogott, csekély a választék, és különösebben semmi nem ragadta meg a figyelmemet. Vásároltam 2 db Príma tejes kiflit (45 Ft/db), palackos üdítőt és egy csokiszeletet. Felejthető, egy alkalmas hely. Pozitívum, hogy a bejárat előtt lehet parkolni.
2018. február 15.egyedül járt itt 45 A Baotiful a Szabadság téri egykori TV székház raktárszintjén működött egy oda betolt truck-ban. Fűtés nélkül, fapados körülmények között, de izgalmas, ázsiai konyhát vittek, nár szerintem nem olcsón. Most az Impostorral karöltve egy sokkal szimpatikusabb helyre költöztek át a Deák tér közelében lévő kis utcába, ahol korábban egy közösségi tér - kávézó üzemelt, jártam már itt korábban, szerintem éppen 1 évvel ezelőtt.
Jó hangulatú, modern, Y-Z generációs hely, az emeleten privát meeting room-okkal. A berendezés fiatalos, szürreális, a falon Buddha és a színes graffitik kiválóan megférnek egymás mellett, amolyan beszívott cyber életérzést sugároz, félhomályos derengésben. Az étlapon keleti/ ázsiai-thai-kínai ételek szerepelnek, modern kivitelezésben, kicsit európaizálva. Megmondom őszintén, a normál étlapot nem is nagyon tanulmányoztam át, mert az ablakba kiragasztott ebédmenü aznapi ajánlata szimpatikus volt. Mexikói kukoricaleves, részben tejszínes kukoricakrém, részben darabos kukoricaszemek, remek állag és fűszerezés, kiadós adag. A főétel Bahn Mi golyók salátaágyon. Ez is egy jól sikerült fogás, bár mennyiségre karcsú előételnyi adag. Az 1490 Ft-os 2 fogásos ebédmenüre még fix 10%-os szervizdíj rakódik. A személyzet totál amatőr(nek látszik), egyetemista diákmunkások, de elsősorban az elvarázsolt-álmodozó-belassult típusúakat sikerült kiválogatniuk ide. Végül is a hely miliőjébe valahol belefér, de nem biztos, hogy minden vendég díjazza ezt a típusú passzív hozzáállást. Az ételek mellé az asztalról választhatunk pálcikát vagy európai evőeszközt.
2018. február 14.egyedül járt itt 45 A budaörsi Auchan étkezős "szigetének" legnépszerűbb gyorsétterme a KFC. Míg a többi helynél csak lézengtek az emberek, itt sorok alakultak ki, pedig több pultnál is zajlott a kiszolgálás. Itt is ugyanaz a koncepció, mint több, korábban már általam látogatott gyorséttermükben, itt a bal oldali pultnál történik a rendelésfelvétel, majd az elkészült ételt sorszám alapján a jobb oldali pultnál lehet átvenni.
A bordó műanyag evőeszközök alkalmatlanok normális étkezésre, ugyanolyan silány minőségűek, mint a fehér kínai. Persze lehet, hogy ezt is Kínában gyártják. . . A praktikus sárga-piros papírdobozba csak akkor teszik bele az ételt, ha elvitelre kérik, nekem csak simán a tálcára pakoltál. Most a Filler Espana névre hallgató fűszeres csirkés, salátás szendvicset próbáltam ki, amelyhez jár egy kis adag sült krumpli. Itt is kicsi az adag, de azért több volt, mint a rossz emlékű Deák téri KFC-ben. Minőségre pedig egészen más volt, a Mekis sült krumplinál minőségibb. Még akkor is, ha ez is mirelitből készül. Kértem még káposzta salátát 290 Ft-ért, kis főt kukoricát (kb. 1/3 cső) 190 Ft-ért és egy pohár szénsavas üdítőt (390 Ft), amit újra lehet tölteni. Valószínűleg még így is elegendően nagy rajta az árrés. A fő konkurensekkel ellentétben ők nem a Coca Colával, hanem a hazánkban kevésbé népszerű Pepsivel állnak szerződésben. A kiszolgálás gépies volt és nem valami gyors. A kukorica édes, ropogós, kifejezetten finom, a coleslaw saláta szintén megjárja. A zsemle minőségével nem vagyok kibékülve, morzsalékos, felfújt, édeskés. A hús csípős volt, amit az eladó nem említett, pedig szerintem fontos. A gyerekeknek ez nem jött volna be. Összesen 1360 Ft-ot fizettem.
2018. február 14.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Vicky Barcelona nem hiába szerepelt már jó ideje a meglátogatásra érdemes éttermek listáján nálam. Véleményem szerint a Gozsdu negyed magasan legjobb étterme, de az egész főváros tekintetében bőven az átlag feletti kategóriába sorolom. A kialakítás nem túl szerencsés, egy hosszú keskeny csőszerű az egész, és a kerek asztalok nagyon picik.
Én egyedül a 3 fogással is nehezen fértem el, de a szomszéd asztalnál a 2 amerikai lány már végképp nem tudta, hogy hová tegyék a tányérjaikat. Ha nincs foglalásunk, szerencse kérdése, hogy tudnak-e szabad asztalt adni. Érkezéskor elmondta az egyik pincérlány, hogy ez egy autentikus spanyol tapas bár, és ennek megfelelően a fogások picik. Ezzel vitába szállnék, szerintem sok átlagos étteremben ekkora vagy akár ennél kisebb fogások is vannak, szóval csak óvatosan a rendeléssel. Aki megteheti, érdemes nagyobb társasággal jönni, mert akkor sokfélét lehet megkóstolni. Én a 3 fogással megmondom őszintén, már küzdöttem a végén, pedig direkt rákészültem, és jó éhesen jöttem. A fogások 700 Ft-tól kezdődnek, a legdrágább étel a rák ördöghallal, ami 4000 Ft. Ettem kecskesajtos friss salátát gránátalmával, mangó mártással (1600 Ft), csirkenyársat sült paprikával (3 db nyárs volt egy adag, 1600 Ft), valamint egy tradicionális Alicante-i lencse-fehérbab-zöldséglevest (1000 Ft), amely egy kis lábosban érkezett friss bagett szeletekkel. Egyik fogásban sem találtam hibát, jobbnál jobb ételeket sorakoztattak fel. Nincs szervizdíj, ellenben van kártyás fizetés. Ha itt jártok, a pincében lévő mellékhelyiséget véletlenül se hagyjátok ki (vintage-be forduló dzsungelhangulat madárkalitkákkal és madaras festett falakkal, ld. fotók). Nagyon szívesen visszajönnék ide máskor is, akár a teljes étlapot végigenném. Az ételek gyorsan elkészültek. Az alkalmazottak egy része külföldi, akik nem tudnak magyarul. Érdeklődtek, hogy elégedett vagyok-e, ízlenek-e az ételek. A végén a fizetés egy kicsit vontatott volt, a fizetős pincér eltűnt a színről, vagy csak elfelejtette, hogy már kértem a számlát.
2018. február 14.egyedül járt itt 45 A Puskin Mozi épületében, a Semmelweis utcai sarkon található, néhány hónappal ezelőtt megnyitott thai étterem, amely autentikus fogásokat kínál széles választékban. Ajánlás útján jöttem el ide enni, és abszolút nem bántam meg. Előételek, levesek, főételek közül válogathatunk a szép színes fotókkal illusztrált igényes étlapról.
A pincér hölgy thai, a szakács szintén, magyar alkalmazottat nem láttam. A berendezésben, a dekorban a mély bordó szín dominál, arannyal kiegészítve, a falakon ázsiai képek. Sok asztaluk van, de egyelőre nem tolongtak a vendégek, persze lehet, hogy esténként többen jönnek, mert a lokáció szerintem nagyon kedvező. A főételek árai 1800-2800 Ft között alakulnak, és a legtöbb fogás úgy van kitalálva, hogy a húst (sertés, csirke, rák vagy éppen vega) a vendég választhatja ki. A levesek és az előételek között meglepően kedvező árú fogásokat is találni. Az adagok hatalmasak. A konyha gyors. Tom Jeud levessel kezdtem (1190 Ft), sertéshúsból készült húsgombóccal, tofu kockával, póréhagymával, sok korianderrel egy igazán kiadós, tartalmas adag, ami ráadásul igen finom is volt. A főfogásként kért előétel Tempura Kai, gyakorlatilag rántott csirkemellfilé, de más a bundája, mint a hazai bécsi szeletnek. A hús omlós, puha, és ráadásul 2 szelet volt, mindez 1090 Ft-ért, némi friss zöldséggel, káposztacsíkkal, édes-chilis szósszal. Külön köretet nem kértem hozzá, még szerencse. Így is a felét elcsomagoltattam. A csomagolásért nem számoltak fel plusz költséget.
2018. február 14.egyedül járt itt 45 Ebben az újonnan nyitott újhullámos, modern cukrászdában mindent megtudhatunk a cupcake-ekről, a kínálat döntően ezekből áll. Kétféle méretben készülnek, számtalan ízkombinációban. A normál 690 Ft, a mini 390 Ft-ba kerül. Miniből sajnos lényegesen szűkebb a választék.
Szépen fel vannak díszítve, a krém és a tészta is könnyű, friss volt, egyáltalán nem fojtós vagy túlédesített. Málnásat és csokisat ettem, és vittem haza a gyerekeknek is. Ilyen árak mellett túlzásnak és mondhatni, lehúzásnak érzem, hogy a hajtogatott papírdobozért még pluszban 180 Ft-ot kiszámláztak. Ráadásul a dobozban még a pár száz méteres hazautat sem bírták ki a sütik, hanem folyton kiestek, elmozdultak benne. Erre azért érdemes lenne figyelni, mert elég bosszúsan értem haza. Szóval ha tehetitek, próbáljátok ki, de inkább helyben. Egy kicsit patika-vagy labor hangulatú a hely, a sok fehértől nekem nagyon steril, de amúgy szépen, igényesen kialakított.
2018. február 14.egyedül járt itt 55 A MAZI görög étterem mellett található igazi csajos-barátnős hely, ahol karban tarthatjuk a testünket a fitness-teremben az emeleten, de ha inkább az ehető élvezetekre szavazunk, akkor figyelemre méltó választékból szemezgethetünk.
Grill szendvicsek prosciutto sonkával, friss salátákkal (1190 Ft), gyümölcssaláták, pohárkrémek szintén sok gyümölccsel (890 Ft), saláták, házi sütemények, melyek közül több is mentes, csökkentett kalóriaértékű, fogyókúrás vagy diétás. A pultban lévő ételek csábítóan néztek ki, és finomak is voltak. Frissek és prémium alapanyagokból készültek. Az olasz pörkölésű Perté eszpresszó (390 Ft) mellé egy zabsütit is kértem (290 Ft), amely szintén finom volt, sok maggal dúsítva. A személyzet kedves, figyelmes, barátságos. A berendezés romantikus, kellemes. Kényelmes kanapékon is lehet lazítani.
2018. február 14.egyedül járt itt 35 A "fitneszguru"-ként elhíresült Schobert Norbi péksége, kávézója és vegyesboltja a Nyugati tér közelében. Jó pár éve működik, de míg korábban Norbi Update néven hirdették magukat, a közelmúltban Norbi már eltűnt a névből, megváltoztatták a logót, és LOW CARB felirat olvasható az üvegportálokon.
Hogy ezzel a külföldi vendégeket próbálják-e megcélozni vagy más oka volt a változtatásoknak, azt nem tudom, minden esetre én úgy tapasztaltam, hogy a koncepció és a választék nem módosult. Belépve szemben csomagolt késztermékeket és otthoni főzéshez alapanyagokat láthatunk a polcokon, mellette hűtőpultban további kész-
és félkész ételek, balra a pékség található üvegezett látványpulttal és a pénztárral, míg jobbra boxokban kialakított asztalok találhatóak, ahol helyben lehet enni és inni. Kiszolgálás nincs, a pulthoz kell menni fizetni. A pult mögött 3-an is voltak alkalmazottak, leginkább álldogáltak, és ketten figyelték, amint a 3. kollégájuk éppen egy bankkártyás fizetéssel bajlódik egy vevővel. Nem köszöntek és nem is kérdezték meg, hogy mit kérek, termékajánlás pedig fel sem merült. A péksüteményeknek elég széles a választéka, sós és édes fajták is vannak, és néhány egyedi ízű is (pl. spenótos-túrós-rikottás papucs). Az édesekről persze tudjuk, hogy még véletlenül sem cukorral készültek, és a liszt is spéci, ami nem hizlal. Kinézetre azonban nem voltak túl izgalmasak, egyik-másik semmivel nem nézett ki jobban, mint egy Fornettis vagy albán pékségbeli társa. Az árak átlag felettiek, a prémium kézműves pékségek árszínvonalán, sőt akár még felette is, ami szerintem nem indokolt. Pl. egy kis fonott kalács 739 Ft-ért elég abszurd szerintem, a legtöbb töltött péksüti és a rétes is 400 Ft feletti áron kapható. A müzliszeletek 99 Ft-ért az "elmegy" kategóriába tartoznak, a kókuszos finom volt, de nem kiemelkedő és nem volt fűrészpor íze. Bankkártyával is lehet fizetni. Vannak menü ajánlataik is, pizza és tészta. A dekoráció minimális, a csupasz asztaloknál nincs megvilágítás.
2018. február 14.egyedül járt itt 45 Ha jól tudom felidézni, korábban is volt itt egy kávézó, de a nevére már nem emlékszem. Az Opera Hajós utcai oldalában található, közel az Andrássy úthoz. Modern berendezés, fiatalos, vidám színek, piros-fehér dominál. A galériaszintre csigalépcső vezet fel, de lehet, hogy ott nem további ülőhelyek, hanem csak mellékhelyiségek vannak.
Nespresso kávét készítenek, ami szerintem nagyon finom, jó minőségű, pedig nem prémium brand, bármelyik háztartásban megtalálható lehet. Egyébként a Nespresso referenciaüzlete itt van a közelben, az Andrássy út másik oldalán. A Finucci elvileg egy lánc, Budán van az első egységük a HÉV-nél, ez a pesti a 2. , de elvileg terveznek további bővítést. A kávén kívül piadinát kínálnak, 14 félét, olasz fantázianeveken 990-1690 Ft között, ami egy melegszendvicsért meglehetősen sok. Az étlap szerint levesek, saláták és némi olasz desszert is kapható. Ezek előregyártott, félkész termékek, saját konyhájuk ugyanis nincs. A kávé szintén nem volt olcsó, 450 Ft egy eszpresszó tejjel (a tej már bele volt töltve a pohárba, nem külön kancsóban tálalták), viszont pohár vizet adtak a kávé mellé, és felszolgálták egy szép fémtálcán. Ami a helyben nyomasztó volt, 2 ifjú hölgy alkalmazott, plusz egy idősebb férfi, aki tanácsokat osztogatott nekik. Szerepe, funkciója nem volt beazonosítható, és azt sem, hogy minek kell egy ekkora helyre ennyi vendéghez (konkrétan én voltam ott egyedül) 3 fős személyzet? Egyáltalán nem éreztem magam komfortosan ezen a helyen. Fagyos volt a hangulat. Másnak talán több szerencséje lesz velük.
2018. február 12.egyedül járt itt 25 Bár a szomszédos Szegedi Halászcsárdán is észrevehető az idő vasfoga, a Sinatra Bárban ez szinte zsigerileg beívódott, érezhető minden négyzetcentiméterében. Mellé párosul a lemondó igénytelenség, nemtörődömség.
Meg lehet közelíteni a Belgrád rakpart utcaszintjéről - közös bejárat a Halászcsárdával -, a Sinatra jobb lefelé a lépcsőn található, és van egy további bejáratuk a hajóállomásról, a móló felől is, a Dunaparton. Az izgalmas süteményekből és a tortarendelésből egy szó sem igaz, semmilyen desszertet nem tartanak, nincs is cukrászuk. Korábban - ahogy a Halászcsárda egyik pincére elmesélte - volt egy ilyen terv, hogy lehet majd süteményeket kapni, de nem nagyon ment az üzlet vagy soha nem is indult be? , már nem emlékeznek rá. A mellékehlyiségek közösek a Halászcsárdával, ráférne már egy kis renoválás szerintem. Lehetz, hogy este, ha élő zene van, kellemesebb a hangulat, s persze az sem árt, hogy az éjszaka homálya szolidan eltakarja a kellemetlen részleteket.