2017. november 15.egyedül járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Duna Pláza 2. emelet, ételsziget, bal oldali sarok. Évek óta itt működő gyorsétkezde, alapvetően török, de vannak plázás szokásos sültek is, minden előre lesütve, hidegen a pultban. Életem legrosszabb baklaváját sikerült itt megvásárolni, szó szerint ehetetlen. Ez nemcsak saját véleményem, a családból senki nem tudta bevállalni és elfogyasztani.
A diósnak és a csokisnak is volt valami rémes mellékíze, nem tudom, ez miből adódik. Mintha állott zsírban áztatták volna. Amúgy darabja 350 Ft volt, ami puszta pénzkidobásnak bizonyult. A baklavák a kukában végezték. A kiszolgálásról csak annyit, hogy a pultos hölgy egy unott mozdulattal egymásra dobta a sütiszeleteket, majd belegöngyölte egy tenyérni alufóliába. Ez volt számára A csomagolás. Én csomagoltam át, hogy a hazautat kibírja. Igénytelen, felejtős hely, soha többet!
2017. november 15.gyerekekkel járt itt 35 A Duna Plázában a McDonald's a 2. emeleti ételsziget sarkában található, egyből a folyosónál, 3 kiszolgáló pulttal. A gyerekeket egy bizonyos életkorig - remélem, már nálunk sem tart sokáig. . . - nehéz lebeszélni a Mekis gyerekmenüről, a kis vicik-vacak műanyag játékok, ami a menü mellé jár, rendkívül csábítóak a számukra.
Vettünk 3 Happy Meal menüt és 2 db-os Big Mac menüt online kuponos akcióval, s majdnem 5ezer Ft-ot fizettünk. A minőség ugyanolyan volt, mint a lánc többi tagjánál. A személyzet türelmes, segítettek a gyerekeknek kiválasztani a megfelelő műanyag figurát. A sült krumpli langyos volt, a sajtburger és a csirkefalatok viszont frissen készültek, a húsok forróan érkeztek. A csirkefalatoknak finom a bundája, nem prézlis. A Big Mac szendvicsek szintén langyosak voltak már, viszont a saláta friss, ropogós volt (korában tapasztaltam már fonnyadtat is más egységben). Az asztalok közösek, így azok tisztasága, takarítása - vagy éppen annak hiánya - nem írható a Meki dolgozók rovására.
2017. november 15.egyedül járt itt 25 A fényképek valóban jól dokumentálják a tényeket. A korábban szintén általam készített fotókon jól látszik, hogy 250 Ft-ba került egy szelet pizza, ezek 2017. márciusi fotók voltak. Tegnap jártam ismét a Duna Plázában, és a Forte pizzaszeletek 300 Ft-ra emelkedtek.
Ahhoz képest, hogy az infláció 2% körüli Magyarországon, nekik sikerült 20%-os áremelést produkálni fél év alatt. Ha cserébe minőségi, finom pizzát készítenének, akkor azt mondanám, annyi baj legyen, végülis még mindig megéri. De sajnos nem így van. Átlag alatti, vastag, felpuffasztott tésztás a pizza, gyenge minőségű, olcsó alapanyagokból dolgoznak. Bár a kis pultban hárman is álltak, senki sem ért rá a vásárlókkal foglalkozni, inkább egymással beszélgettek és lázasan tettek-vettek.
2017. november 14.gyerekekkel járt itt 35 Az Ázsia Center Keleti Szárnyában a 2. emeleten egy kupacban kaptak helyet a gyorséttermek. Van olasz, magyar, kínai, japán, koreai, vietnami étkezde, de nekem volt egy olyan gyanúm, hogy talán az egész ugyanannak a tulajdonosnak a kezében van, és a színfalak mögött a konyharészek is közösek.
Szóval az sem kizárt egyáltalán, hogy egy nagy közös konyhán ugyanazok a szakácsok főzik a különböző nemzetek ételeit. Balról a 2. , elég nagy alapterületet elfoglaló egység az Eurogrill névre hallgat, s Pizzéria neve ellenére pizzát a pultban pont nem láttunk. Vannak viszont tészták, frissensültek körettel, görög saláta és savanyúságok is. A gyerekek spagettit kértek (persze, mi mást), rántott sajtot - melyet darabra adnak, céklát, savanyú káposztát, rántott húst sült krumplival, tartármártással. Tipikus bevásárlóközpontos ételek, kiszolgálás és színvonal. A pult mögött vagy 4 mikró, melyek folyamatosan mennek, hiszen a pultban kihűlt ételekre automatikusan rámelegítenek. Az árképzés nem egyértelmű. Néhány étel ára ki van írva táblákon, ezek jellemzően a napi akciók, a többi találomra megy. Nemcsak a közös asztaloknál lehet leülni, hanem az Eurogrill saját vendégei számára fenntartott helyekre is, melyek belül, a belső részben kaptak helyet. Az Ázsia Center vendéglős kínálata nem valami erős, az Eurogrill az átlagot alulról súrolja. Egyszer elmegy. A maradékot ingyen elcsomagolták.
2017. november 14.gyerekekkel járt itt 15 Az Ázsia Center Keleti Szárnyában a 2. emeleten egy kupacban kaptak helyet a gyorséttermek. Ez az olasz /nak mondott/ pizzéria a bal szélső egység, legtávolabb a mozgólépcsőtől. Érdekes módon egy táska- és vizípipa bolt is tartozik hozzá, amelyek nem éppen az olasz kultúrkörhöz tartoznak. Ennek ellenére a pultban 2 szikkadt kerek pizza is pihent.
Ki tudja mikor készülhettek, szerintem ránézésre órákkal előtte. Személyzet viszont sehol. A gyerekek a vizuális élmények alapján döntenek, ezért akarták a pizzát, de sikerült őket lebeszélni róla, választottunk mást a szomszédos étkezdékben. A személyzet egész étkezésünk alatt nem bukkant elő az "olaszoknál". Bár nem étterem, de az utánuk következő ázsiai vegyesboltot viszont jó szívvel ajánlom, ahol mindenféle keleti egzotikus főzési alapanyagot és finomságot lehet beszerezni.
2017. november 14.egyedül járt itt 55 A Kieselbach Galéria eddig nem pont azokat a művészeti irányzatokat mutatta be, amelyek számomra érdekesek lettek volna, idén októberben viszont egy igazán különleges tárlatot készítettek, amely a 80-as éves hazai underground világát mutatta be korabeli plakátokon.
Igazából az egész kiállítás a plakátokra épül, amelyek akkoriban a kor egyetlen reklámozási lehetőségét jelentették, hiszen internet és közösségi fórumok még nem léteztek, de mobiltelefon sem, az állami televízió és rádió pedig ilyen "kultúrára" nem mutatott nyitottságot. A kiállítást pódiumbeszélgetések és kis koncertek is színesítették, minden napra akadt valami extra program. A hátsó teremben vetített rövidfilm is érdekes volt. Sokunk fiatalságát idézte vissza ez a kiállítás. Olyan emlékek ezek nagyrészt, amelyek szívünben, fejünkben élnek, jó volt újra felidézni.
2017. november 14.egyedül járt itt 35 A Váci úti Tesco épületén belül kapott helyet a többi néhány etetőssel együtt a Jack's is. A kiszolgálás egyáltalán nem volt segítőkész, nem ajánlottak semmit, az embernek magának kell összeraknia, hogy melyik ajánlat kedvező. Míg az előttem állók rendelésére vártam, a pultra kiszórt szórólapok között találtam egy számomra érdemlegeset.
6 féle szendvics menüben 1490 Ft-ért (0,33-as szénsavas üdítővel és sült krumplival). A pult mögötti falon ezt az ajánlatot nem reklámozták, hanem csak ennél drágább opciókat. Valószínűleg ez csak egy időszakos akció lehet. Normál méretű burger, de a viszonylag vastag húspogácsa miatt mégis sokkal kiadósabb, mint sok, versenytárs gyorsétkezde által kínált burger. A szendvicseket és a bele való húst frissen sütik a vaslapon, a vendégek szeme láttára. Ételkiadás sorszám alapján történik. Én egy lyonit választottam, amelybe a szokásos összetevők mellett még pirított hagyma került. Az étel a maga nemében rendben volt, semmivel nem volt rosszabb mint néhány felkapott kézműves burger, a Mekivel vagy a Burgerrel pedig nem is lehet egy lapon emlegetni. Bár a Jack's zsemléje is lehetne minőségibb. Közös asztaloknál lehet leülni enni vagy elvitelre kérni.
2017. november 14., kollégákkal járt itt 45 Fiatalos hangulatú kávézó az Opera oldalában. Az illusztris környezet ellenére egyáltalán nem sznob hely, ahol karót nyelve kéne ülnünk, hanem oldott légkörű, kellemes. A kiszolgálás kedves, közvetlen. Olaszos pörkölésű, jó minőségű fekete kávé, megelepően kedvező áron (300 Ft), csinos szervirozással.
A hűőpultban vonzó küllemű sütemények. Az ajtó közelében lévő asztalokból korlátozott kilátás nyílik az Opera épületének oldalsó részére, a belső részben csendesebb asztalok bizalmas megbeszélésekre. Nem kiemelkedő vagy különleges hely, de nekem szimpatikus volt, jó szívvel ajánlom.
2017. november 14., kollégákkal járt itt 45 Jártunk már az étterem elődjében korábban több alkalommal, akkor még Olíva Pizzeriaként futott. Most elég nagy marketinggel erősítették meg a névváltozást és újrafazonírozást, de akik - hozzánk hasonlóan - régebb óta ismerték, azok jelentős változásokat nem tapasztaltak/-tunk.
Az asztalok és az egész belső elrendezés ugyanolyan, bár való igaz, hogy a korábbi enyhén toszkán dizájn most átment kicsit emberközelibb, lakájosabb stílusba. A hátsó fal mentén a nagy asztalok körül kifejezetten kényelmes, nagy párnás üléseket alakítottak ki. Az ebédmenü rendszere is a korábbi években megszokott maradt, bár akkoriban nem igazán reklámozták. Hetente változó 1 leves, 5 főétel + 1 kis üveges ásványvíz 1380 Ft-ért. A főételek között főzelék feltéttel, tészta, csirkehús, és valamilyen más hús (általában sertés) található. Átlagos vagy annál valamivel kisebb adag a főétel. A leves csészényi mennyiség. Ételek elkészítése korrekt, de nem kiemelkedő, frenetikus gasztronómiai élményekre nem kell számítani. Az ételeket gyorsan kihozzák,a személyzet alapvetően kedves, de túl sokat a vendégekkel nem foglalkoznak, nem sürgölődnek. Fizetés a pultnál kártyával vagy készpénzzel.
2017. november 14.barátokkal járt itt 45 Barátokkal az elmúlt években több alkalommal jártunk itt. A szomszédos nagyobb étteremhez képest itt lényegesen kevesebb az asztal, egyszerűbb, de barátságos. A személyzet közvetlen. Főleg egyszerűbb, magyaros, kiadós ételeket kínálnak, kedvező árfekvésben. Sztrapacskát és lángost (fokhagymás, sajtos-tejfölös) ettünk.
Frissen sütötték a lángosokat. Italkínálat kommersz. Jó időben az árnyékos teraszon kellemes üldögélni.