Gyémánt 500
2017. október 17.egyedül járt itt 55 Elbűvülő, mesés kis hely a Cydonia. Nagyon pici, szűkös, belépve az alsó szinten 2 asztalka és a kiszolgálópult, a pulton néhány szelet házisütemény. A szűk lépcsőn a galériaszintre jutunk, ahol egy századfordulós budoárba csöppennünk. A fogason vintage ruhák lógnak, az Ecseriről vagy a dédi padláson felejtett utazóbőröndjéből kerülhettek elő.
A tükrös fésülködő asztalkánál korabeli retikülök és ékszerek, a polcokon egyéb csecsebecsék. Itt is van 2 kis asztal, ahol le lehet ülni. Az étlap rövid, mindössze 1 lapnyi. Kávé, tea, frissítő kapható, és persze a sütik. Egészen más ez a világ, mint ami az utcán kilépve fogad. Barátnős beszélgetésre, olvasós elvonulásra ajánlom ezt a csendes kis zugot.
2017. október 17., kollégákkal járt itt 45 Amikor 22 évvel ezelőtt elkezdtem dolgozni a Szervita téren, a Városház utcai kifőzde volt az egyik törzshelyünk, ahová rendszeresen jártunk ebédelni a kollégákkal. Már az nagy pozitívum, hogy a Városház Snack azóta is létezik, amúgy a koncepeció és a dizájn gyakorlatilag változatlan.
Egyszerű barna fa-berendezés, bárszékek és magas asztalok, a falakon néhány kép. Rendelni és fizetni a pultnál kell. Sokan elvitelre vásárolnak. Az étlap naponta változik, melyet a pult feletti táblára felirat-csíkokon helyeznek ki, ami elfogy, azt leszedik a tábláról. Mindig van 2-3 leves, 1 főzelék, 2-3 pörkölt, tokány, szószos hús, valamilyen tészta (diós, mákos), frissensültek, bundázott húsok és valamilyen rántott húsmentes főfogás is, mindezek mellé házi savanyúság, szörp (250 Ft) vagy szóda (40 Ft/dl). A legtöbb ételből kis adagot is elhet kérni. Árban igen kedvező, gyakorlatilag bármelyik fogás 3 számjegyű összegből kijön. Rántott camembert-t ettem rizzsel, áfonyamártással (850 Ft). A sajtot frissen sütötték ki. Korrekt, házias ízek, magyaros és jól ismert nemzetközi fogások. Régen nem volt jó a szellőztetésük és a szagelszívójuk, a ruhánk, kabátunk nagyon kajaszagú lett. Most ilyen problémát nem tapasztaltam. Csak ebédidőben tartanak nyitva, 3 közül zárnak, de addigra az ételek jó része is kifogy.
2017. október 16.gyerekekkel járt itt 55 A feltalálók éjszakája rendezvény kapcsán látogattunk el ide, a Gellérthegy lábánál található csillagvizsgálóhoz, amely a Tudományos Ismeretterjesztő Társulathoz (TIT) tartozik. A környéken fizető parkolás van 18 óráig, parkolóhely bőségesen volt, azonban a díjfizető automatát alig találtuk meg.
A rendezvényt ingyenesen lehetett felkeresni, de előzetesen kellett regisztrálni. Kicsiknek és nagyoknak számos izgalmas és interaktív programot találtak ki (kémcsöves, cseppentős kísérletezés, rajzverseny, repülőhajtogatás). Az Új Naprendszer című 3D-s filmvetítés mindenkinek nagyon tetszett. A fotókiállítás is érdekes volt a különböző "égi" jelenségekről. A legfelső emeleten található maga a csillagvizsgáló, amelyet sötétedés után, tiszta időben lehet kipróbálni, szakmai bemutató mellett. Szintén innen jutunk ki a nyitott teraszra, ahonnan különleges panoráma tárul a városra, megcsodáltuk a budai várhegy esti kivilágítását.
2017. október 16.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szombaton délután családdal, gyerekekkel ebédeltünk itt. Korábban már sokat hallottam a Mix-R-ről, elég jó véleményeket. Zugló, Bosnyák kereszteződés, forgalmas, jól megközelíthető, a szomszédos kis utcában lehet parkolni. Az étterem 2 teremből áll, mi a belső részben foglaltunk helyet.
A berendezés egyszerű, de barátságos, a falat számtalan színes fotó és plakát díszíti, főleg amerikai filmcsillagok, énekesek képei. Az étlap átláthatatlanul hosszú, a pizza mellett gyakorlatilag teljes ételkínálatuk van. Az árak barátságosak, kifejezetten olcsó étterem (főételek 1800-2600 Ft között, desszertek 500 Ft körül, levesek 7-800 Ft-ért). A kiszolgálás lassú, tessék-lássék, a személyzet tagjai háttérmunkákkal, ebédeléssel, pakolászással, beszélgetéssel foglalják el magukat, legkevésbé a vendégekkel törődnek. Amúgy kedvesek, mindenki jól érzi magát, de egy étteremben mégsem így kellene a dolgoknak történniük. Több alapdolgot elfelejtenek (pl. az evőeszköz később érkezett, mint az ételek és kevesebb, mint amennyien voltunk). A pincér elmondása alapján kiadós, nagy adagokra számítottunk, így csak 3 főételt rendeltünk körettel, plusz egy adag köretet. Mindez hiba volt, és utólag szinte kevésnek bizonyult. Bevallom, én nem laktam jól, ami azért elég ritkaság. A halas ételek közül választottunk pontypaprikást csuszatésztával, vajhalfilét rizibizivel és tartármártással, pisztrángot roston steak burgonyával. Mindegyik főételben csupán 1-1 szelet hal volt. Az étlap ígérete ellenére a pisztráng egyáltalán nem volt ropogós, viszont rengeteg szálka volt benne. A sült burgonya és a steak burgonya is mirelit hatású. Nem kiemelkedő szakácsteljesítmény, hanem olyan ételek, amelyeket bármelyik háziasszony el tud készíteni otthon is. A mosdó az előtérből nyílik, nincs fűtve, nagyon hideg. Egy alkalomnak elment, többet a tapasztaltak alapján nem tervezek.
2017. október 15.egyedül járt itt 35 A Corvin Pláza étkezős szigetével továbbra sem vagyok elégedett, jobban szeretek kimenni a bevásárlóközpont mögötti sétányra, ha itt a környéken szeretnék enni, de ha idő szűkében vagyok, akkor ez sajnos nem fér bele, és marad a pláza legfelső emelete.
A 2 kínai között tapintható különbséget nem sikerült felfedezni a kínálat tekintetében, talán az Ázsia Lótusz valamivel (10-15%) olcsóbbnak tűnik emlékezetem szerint, de lehet, hogy nincs igazam. Tipikus kínai gyorsétterem, a tipikus (magyarországi) kínais fogásokkal, előre elkészített ételek a pultban. Meglepő módon 3 kínai és 1 magyar alkalmazottjuk van, akik nem nagyon kapkodnak a munka - a vendégek kiszolgálása - után. A rendelést felvevő kínai hölgy nem igazán van a topon, nyelvi nehézségek akadályozzák, és a magyar személyzet sem siet a segítségére. Nem is sikerül azt adnia, amit szeretnék. Végül 3. nekifutásra összejön a dolog, a magyar alkalmazott közreműködésével. Az ételek 3 mennyiségben, 3 áron kaphatóak, a legolcsóbb 1 szószos csirkehúsos főétel + köret 890 Ft (kis adag). A közepes adag 1000 Ft, a nagy 1300 Ft körüli. Tálalás vékony fehér műanyag tányéron műanyag evőeszközök, felületesen eltörölgetett tálca. Bankkártyával lehet fizetni. felejthető hely, egynek elmegy. Az ülőhelyek közösek a többi étteremmel, nincs elszeparált részük.
2017. október 15.barátokkal járt itt 55 A szomszéd utcában található No 13 pub a házszámról kapta nevét. Söröző és kávéház a fő "funkció", de szoktak itt beszélgetős közönség-találkozókat, előadásokat és kézműves alkotónapokat is rendezni. Reggelire többféle menüt kínálnak (870 Ft), részben házi fánkkal és dzsemmel.
A Halloween-re készülődve most a sütőtökös lattét (710 Ft) és a sütőtökös muffint vették fel a kínálatukba, melyeket házilag készítenek, nem aromából, hanem sült tök püré felhasználásával, szegfűszeggel. Cseh kézműves sört, a Bernard-ot kóstolhatjuk meg. A borok kínálata elég széles. A kiszolgálás kedves, barátságos, igazán közvetlen, már a legelső látogatás alkalmával is. A berendezés meghökkentő eleme egy életnagyságú ló szobor, amely kerekekre lett szerelve. A falon azokat a festményeket láthatjuk, amelyeket az egyik itteni alkotóklubban készítettek.
2017. október 15.gyerekekkel járt itt 45 Bár a nevében "kávéház és söröző" szerepel, a Remíz egy teljes értékű étterem, viszonylag rövid - 1 oldalnyi - étlappal + még kb. fél oldalnyi séf ajánlattal. Meglepően sok asztaluk van benn, melyeket kissé szövevényes átjárni, továbbá oldalt a kertben még számos szabadtéri asztal is.
30 fős családi rendezvényen jártunk itt, a belső különteremben kaptunk helyet, amelyet esküvői fotók díszítenek az elmúlt 100 évből. Innen közvetlenül ki lehetett jutni a kertbe, a belső részből viszont meglehetősen szűkös átjárón lehetett bejutni idáig. Végig ugyanaz az egy pincér szolgált ki bennünket, ami olykor kevésnek bizonyult, bár ő maga nagyon készséges és igyekvő volt. Egy igazán gyermekbarát hely, az udvaron játszótér, a benti részben nagy játszóterem animátorral. A gyerekek rendeléseit az érkezésünket követően gyorsan felvették (6 féle gyerekétel, köztük paradicsomos spagetti és rántott husi krumplival, sok ketchuppal), és hamarosan fel is szolgálták. A gyerekeim ajándék fagyit is kaptak. Az étlapról a nagy társaság elég sok ételt választott, de a legnépszerűbb választás a lávakövön sült spare ribs (4380 Ft) és a csülök volt (4880 Ft), valamint a Zsüti-féle maceszgombócos húsleves (880/1380/1880 Ft). Az adagok átlagos vagy annál nagyobb méretűek, 2 vagy 3 szelet hússal. Én Kugler csirkét ettem grillezett ananásszal és mátrai salátával (2820 Ft), de megkóstoltam apukám magyaros mangalica szűzérméjét is friss lecsóval (3280 Ft), valamint az anyukám által választott lávakövön sült csípős csirkecombját (2880 Ft). A csülök valóban ropogós volt. Az ételek fűszerezése, elkészítése korrekt volt, de nem különleges, nem párját ritkító. A levesek szerintem túl voltak sózva. A steak burgonya mirelites hatású volt, a köretek kissé unalmasak. Ugyanakkor egyik fogás sem okozott csalódást, mindenki jóllakott. Főleg húsokban erős a Remíz. Az árak szerintem reálisak, jó az ár-érték arány. Az emeleten található női mosdóban van egy nyugodt, elkülönített rész, ahol a kisbabákat tisztába lehet tenni és meg lehet etetni. Az étterem tulajdonosa az Apostol együttes énekese és családja. Sok híresség megfordul az éttermükben.
2017. október 11.egyedül járt itt 45 A régi Hauer Cukrászdához gyerekkori emlékek kötődnek, amikor a közleben lakó ismerős családhoz látogattunk el, a cukrászdát is útba ejtettük, a parféik kiválóak voltak, de tortát, sós süteményt, fagylaltot is ettünk náluk.
Az elmúlt évtizedekben eléggé hányattatott volt a sorsa az épületnek, sokáig üresen állt, de talán a közelmúltban történt újranyitást követően ismét ott tudják folytatni, ahol egykor abbahagyták. Ha jól tudom, a tulajdonosi kör változott, már nem a Hauer család viszi a vállalkozást. Az épület belső részét szépen felújították, a régi konzervatív, decens, letisztult, ugyanakkor elegáns stílust hozták vissza. Nyugodt, csendes tér, kávéházi miliő, inkább az idősebb korosztály ízlését tükrözi. A bejárattal szembeni falon Hauer Rezső, a névadó cukrászmester képe fogadja a látogatókat. A desszert kínálat teljesen megújult, Bár vannak klasszikus torták és sütemények is, de az újhullámos vonal is megjelenik. Átlagos vagy annál kicsit nagyobb méretű sütemények, átlag feletti árszínvonalon. A trendibb fajták 890 Ft-ba kerülnek, a klasszikusok 690 Ft-ba, míg a rétesek 490 Ft-ba. A túrós rétes jól eltalált, klasszikusan elkészített. A tortácskák nemcsak mutatósak, de ízletesek, amellett könnyű és friss volt mindegyik. Helyben fogyasztás esetén szervizdíjat számolnak fel. A kasszás hölgy nagyon kedves, mosolygós volt (a kiszolgálás 5 szívecskéje az ő érdeme). A pincérek kissé tesze-toszának tűntek. Ha jól tudom, reggeli ételeket is készítenek, és persze kávézni, teázni is lehet.
Hauer Cukrászda & Kávéház válasza
Kedves Vendégünk! Köszönjük az alapvetően pozitív értékelést. Javasoljuk, nézzen be hozzánk újra, hogy megbizonyosodhasson a kiszolgálás mai színvonaláról :-)
2018. május 2., Hauer Cukrászda & Kávéház, PR manager
2017. október 11.gyerekekkel járt itt 35 Családos hétvégi programon jártunk Óbudán, és a KFC esett elsőként az utunkba, ahol gyorsan szerettünk volna ebédelni. Legutóbb a Budapest Parkban lévő KFC-s box-os menü ízlett a gyerekeknek is. Az Árpád híd felüljáró előtt, a benzinkút mögött található ez a nagy méretű Kentucky egység, amelynek autós Drive-in részlege is van.
A parkolóban az utolsó helyet sikerült elcsípni, és benn is nagy tömeg fogadott (szombat ebédidő), főleg fiatalok, illetve családosok gyerekekkel. A kiszolgálás szervezetlen, össze-vissza állnak és próbálnak rendelni az emberek. Az asztalok többsége foglalt a benti részben, kinn is elég sokan ülnek. A benti részben egy teljes sort (3 asztalt, ami 12 embernyi hely) foglalt el egy hajléktalan, ápolatlan férfi, a környékére érthető módon senki nem óhajtott leülni. Körülötte kosz, rendetlenség. A többi asztal sincs letakarítva, az asztalok alatt ételmaradékok. A gyerekmenü drágább, mint a McDonald's-nál, viszont itt rántott csirkecombot is lehet kérni hozzá. A gyerekek ezt választották, a menühöz járó ajándék érdektelen volt (nyári strandszezonból megmaradt felfújható gumipárna, frizbi és labda - októberben). Mi felnőttek szintén menüt kértünk, amiben fűszeres csirkefalatok, csípős szárny és csirkecomb volt. Nem tetszett, hogy a combról nem szedik le a bőrét. Szintén nem szerencsés, hogy szinte minden étel fűszeres vagy csípős, a gyerekeknek ez nem szerencsés. A coleslaw saláta (+290 Ft a menün felül) finom volt. A sült krumpli jobb minőségű és vastagabb, mint a Mekiben vagy a Burgerben. A szószok irreálisan drágák (ketchup, majonéz +290 Ft). Jó ötlet, hogy az italokat az automatában újra lehet tölteni, az viszont kevésbé, hogy a sorbanállók miatt nehezen lehet odaférni és ragacsos az egész környéke, a személyzet nem figyel itt sem a tisztaságra. Az is tetszett, hogy a menühöz plusz adag húsokat elég kedvező áron lehet vásárolni. A mosdó koszos, igénytelen. WC papír nincs.
2017. szeptember 28.barátokkal járt itt 55 A Pata Negra spanyol tapas bár harmadik, legfiatalabb egysége a Liszt Ferenc tér közelében. A három étterem közül talán ez a legelegánsabb. A kínálat hasonló itt is: érlelt sonka és sajtok, számtalan tapas zöldséggel, hússal, hallal, tenger gyümölcseivel, köretek, saláták, desszertek; mind tipikus spanyol fogások, tradicionális elkészítési mód és fűszerezés.
Érdemes nagyobb társasággal érkezni, hogy több fogásból lehessen kóstolni. A zöldséges fogások kb. 800 Ft-tól indulnak, aztán elég széles a skála, a legdrágább bélszín 6500 Ft-ba kerül. Minden fogás neve spanyolul és magyarul is szerepel az étlapon. Ettünk fokhagymás spenótot, tejszínnel, Serrano sonkával; sült bébi tintahalat ropogós bundában és galíciai borotvakagylót vaslapon sütve. Bár önmagában egyik fogás sem nézett ki túl nagy adagnak, a desszertet én már nem tudtam bevállalni, de talán legközelebb. Kezdőfogásként friss kenyér érkezett 3 féle ízesített olívaolajjal. A spanyol ételek mellé stílusosan spanyol borokat, sherry-t, pezsgőt kínálnak.