2017. szeptember 3.egyedül járt itt 55 A facebookon kaptam meghívót a pékség megnyitójára, ami egyúttal egy kis kóstolóval is össze volt kötve. A Hattyú utcában kell besétálni a Mammut felől a Batthyány irányába és a bal oldalon találjuk meg az újonnan nyílt pékséget, amely egyszerűen a tulajdonos fiatalemberről kapta a nevét.
A pékáruk nem a mostanság divatos francia vonalat követik, és nem is a szintén trendi mindenmentest, hanem inkább magyarosnak mondanám. A kenyerek saját "fejlesztésű" kovásszal készülnek. Az árak meglepően barátságosak. A péksütik 250 Ft-ba kerülnek, a fél kilós veknik 400 Ft-ba. Vettem egy szilvás papucsot az édesek közül, valamint megkóstoltam a rozsos és a fehér kenyeret is, amelyekhez "feltétként" aszalt paradicsomos tatár beefsteak-et, kapros karfiolkrémet és snidlinges házi vajat kínáltak. A hely nagyon pici, de van benn egy kis asztal és az ajtó előtt is lehet talponállózni. Nagyon finom, természetes illatuk és ízük van a péktermékeknek. Reggel 7-től este 7-ig tartanak nyitva. Sok sikert kívánok nekik!
2017. szeptember 2.gyerekekkel járt itt 45 A Liget Étterem évtizedek óta az újlipótvárosi rakpart stabil szerepelője. A két szintes kisvendéglő berendezése a 80-as éveket idézi. Az étlap elfér egy oldalon, 3 féle leves és desszert, tucatnyi főétel. Magyaros ízek, klasszikus, jól ismert fogások, átlagos, de nem olcsó árfekvésben (főételek 3000 Ft környékén).
Ebédmenüt nem kínálnak. A Pozsonyi Piknik idején tértünk be. Bár a rakparton hömpölygött a tömeg, ez a Ligetben csak a teraszon csapódott le, ahol minden asztalnál ültek, benn viszont az emeleten egyetlen asztal sem volt foglalt és a lenti részben is csak 2 boxban ültek. A kiírás szerint panoráma teraszuk van, ami a turisták számára csalogató lehet, de azért ez egy kis túlzás, bár igaz, hogy az ablakból rálátni a Dunára is, de azért a fák rendesen kitakarják a látványt. A hozzánk hasonló csak italt fogyasztó és nem étkező vendégeket is kedvesen, udvariasan fogadták. Kommersz italok, Drehert csapolnak.
2017. szeptember 2.gyerekekkel járt itt 45 Pécelen a Ráday-kastély oldalfalával szemben található kis cukrászda. Benn 2 asztalka, kinn a kis teraszon is további kettő. Fagylalt, süti, torta, egyszerű megoldások, korrekt színvonalon. Tetszett, hogy a fagyipult elé kis lépcsőt tettek, hogy a gyerekek is meg tudják nézni, milyen ízek közül lehet választani.
Amúgy nem volt sok, talán összesen 8 féle, a klasszikusok mellett két gyerek-kedvenc, a türkizkék és a pink (rágógumi). Amikről nem tudni, miből készült. Ettünk fagyit (csoki, citrom), 1 gombóc 190 Ft-ba került, 2 marcipánrózsát (350 Ft/db), csokitortát (300 Ft). A desszertekre 3 és fél lenne a reális, a 4 szívecske inkább felfelé kerekítés. Van kis gombóc fagyi is, 3 dkg-os, ami 130 Ft-ba kerül.
Érdekes
2017. szeptember 2.gyerekekkel járt itt 45 Gyerekekkel és barátokkal jártunk itt, majd a gyerekek az óvodai csoporttal ismét visszatértek. Sokszor tartanak hétvégi tematikus napokat, rendezvényeket is, de mi csak egy "átlagos" szombati napon jöttünk el. Folyamatosan építik, bővítik az élményparkot.
Vannak háziállatok, állatsimogató, sokféle játék, mászóka és olyan szabad helyek, terek, ahol egyszerűen csak kötetlenül futkározhatnak vagy "gyűjtögethetnek" a gyerekek. A gyenge pont, ami miatt egy szívecskét levontam, az az étkezés. A központi épületben volt egy étkezde, ahol volt némi meleg étel (talán gulyás), pogácsa, kenyérlángos, de összességében szűk volt a választék, elég drága, és nem kifejezetten gyerekbarát fogások. A kiszolgálás sem volt kedves. A bejárat közelében indiántábor található, ahol gyerektáborokat tartanak nyaranta. A bejárat mellett szálláslehetőség is van egy panzióban. Lehet lovagolni és kocsikázni is. Jó félnapos program az egész család számára.
2017. szeptember 2.egyedül járt itt 45 Valószínűleg mostanában nyílhatott meg ez a fagyizó, mivel még sohasem hallottam róla, s legutóbb, amikor az Andrássy úton errefelé sétáltam, nyomát sem láttam. A Gárden előtti sarkon a megállítótábla hívta fel a figyelmemet a Cup & Scoop-ra, így gondoltam, megnézem.
Még nem igazán lakták be a kis üzlethelyiséget, a bal oldali falnál könyöklő, mögötte fagyipult 6 ízzel mindössze, főleg gyümölcsösek. Jobb oldalon kávéspult. Dekorációval nem igazán készültek (még). Kiszolgálás semleges, a nyitás körüli lendületet, lelkesedést nem érzékeltem. Egy gombóc fagyi 280 Ft-ba került. Átlagos adag. A sárgabarack fagylalt számomra abszolút meggyőző volt, intenzív gyümölcsíz, nagyon finom, nem édes, nem cukros, inkább sorbet jellegű, kicsit érezni a barack rostjait benne. Minden nap reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva. Illy kávét főznek. A névvel nem vagyok kibékülve, nem hiszem el, hogy nem tudtak volna valami magyar nevet kitalálni.
2017. szeptember 2.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Pozsonyi Piknik minden évben népszerű esemény Újlipótvárosban, számos programmal. A Mimosa Cukrászdában ilyenkor a szokásos hétvégéknél is nagyobb a nyüzsgés, mivel éppen a Rakpart és a Pozsonyi út között találhatóak, a piknik fősodrásában.
A fagyiért az ajtón túl nyúló sor kígyózott, ennek ellenére mégis csak egy hölgy szolgált ki a fagyispultban, egy másik kezelte a kasszát, de további 2 alkalmazott csak jött-ment a szűk helyen a pult mögött, illetve kérdezgették, hogy mindenki fagylaltra vár-e. Egy gombóc 290 Ft-ba kerül, de akkora adagot adnak, hogy majd leesik a tölcsérről. Tölcsérből színeset is lehet kapni, például almazöldet (+30 Ft). A fagylalt ízek különlegesek (levendula, tokaji aszú), de megint találtam újdonságot, ezúttal az őszibarackos amaretto kekszet próbáltam ki. Vannak tejmentes és cukormentes ízeik is. A sütemények között már megjelent az új országtorta, a balatoni mogyorós, nem kevesebb, mint 800 Ft-ért. Ha jól láttam, jelenleg ez a legdrágább süteményük, bár a többi is 5-600 Ft körüli árban kapható. A tömeg miatt bent most nem lehetett leülni, viszont a kinti járdára több asztalt kitelepítettek, mintegy spontán teraszként. Évente több alkalommal megfordulok itt, a minőséget továbbra is magas szinten tartják. Jó szívvel ajánlom.
2017. szeptember 2.a párjával járt itt 55 A Kencés izgalmas, mostanság trendi kezdeményezés Újlipótvárosban. Nyitva tartási idejükkel a napkezdést, a reggelt és a korra délutánt célozzák meg, 4-kor már bezárnak, hétvégén zárva tartanak. Vannak reggeli péksüteményeik a kávé vagy tea mellé, de a szendvicseik és kencés táljaik sokkal érdekesebbek.
Helyben készülnek a finomságok, a kenyérre kenhető krémek kínálata naponta változik, de a kedvencek szinte minden nap állandó résztvevői. Az 1190 Ft-os tálban 5 kence szerepel, melyek szabadon kiválaszthatóak, mellé némi koktélparadicsom és bagett jár. A 3 féle bagett közül a mákos-magvasat és az asztalt paradicsomosat választottuk (alapból 1 db bagett jár az ételhez, de kértünk még egyet pluszban). Nekem nagyon bejöttek ezek a kencék! Volt köztük hagyományosabb, mint a tojáskrém, de az extrábbak is nagyon ízletesek voltak. Egyik jobb, mint a másik, s egy sem unalmas. Aszalt paradicsomos krémsajtos, pisztrángos, mentás zöldborsó, cukkinis. Körtés és málnás háziszörpöt tartanak. Jó szívvel ajánlom a Kencést! A szendvicsek 690 Ft-ba kerülnek.
2017. szeptember 2.egyedül járt itt 55 Csodálatos szecessziós épület a Corvin-negyednél, a város szívében. Az épület bejárata körül a teljes homlokzat évek óta fel van állványozva, emiatt pont itt nem látszik a külső szépsége. A belső tér kialakítása is pazar. Több alkalommal jártunk már itt.
Pár évvel ezelőtt számos érdekes programnak adtak otthont, például kalligráfiai napon és többféle gyerekprogramon is részt vehettünk. Az állandó kiállításon belül a bútorok és a porcelánok gyűjteménye kiemelkedő. Sajnálattal hallottam, hogy hamarosan be fognak zárni, de érthető, hogy ilyen leromlott állapotban tovább nem maradhat.
2017. szeptember 2.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyönyörű természeti környezet, ahol minden adott a pihenéshez, relaxáláshoz, sétáláshoz, több órát lehet itt tartalmasan eltölteni. A bejárattól balra Berkenye-ház néven interaktív kiállítás és foglalkoztató a gyerekeknek található, majd több útvonalon indulhatunk el az arborétum területén.
Ingyenes térképet nem adnak a belépő mellé - talán így is tesznek valamit a felesleges papírhasználat ellen - , viszont több helyen találunk útbaigazító táblákat a séta során. A bejárat után kihelyezett térképet lefényképezve bármikor be tudjuk később is azonosítani, hogy éppen merre járunk. A természet ezer apró csodája vár ránk. Van itt vadregényes erdő, keleties táj bambuszerdővel, alagút, kilátó, vízimalom, templomrom, sziget és félsziget, romantikus hidak, zöld rét, zöldségeskert és számtalan virágágyás, patak, kis tó vízililiommal, erdei szamóca, aranyhalak, szitakötők, pillangók, kacsák és még egy béka is felbukkant. A sétautak mellett több helyütt vannak padok. A park északi végéig érdemes végigsétálni, mivel itt találjuk az üvegházat, ahol nekem a flamingó virágok tetszettek legjobban, de a kinti rózsakert is nagyon szép. A felnőtt belépő 900 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes. A bejárat előtti parkolóért nem kellett fizetni. Jó volt ide eljönni és pár órára kiszakadni a város nyüzsgéséből.
2017. augusztus 31.egyedül járt itt 45 Szép épület, nem túl szép állapotban az Egyetem tér közelében. A kis csokiboltban sokféle finomságot kóstolhatunk. A bal oldali polcokon külföldi csokoládék, a legtöbb Olaszországból, valamint néhány ital (borok, likőrök), míg a jobb oldalon kizárólag hazai kézműves csokik kaptak helyet, például a soproni Harrer és a budapesti Rózsavölgyi kiváló, díjnyertes termékei.
Saját cukrászatuk nincs, mások termékeit árusítják csak. A Hideg Nyalat "fagylalt" 100%-ban természetes összetevőkből készült, vegán és paleo kézműves jégkrémeit is megkóstolhatjuk, meglehetősen borsos áron. Egy kis tábla csoki 1600-2200 Ft-ba kerül, a darabos trüffelek, bonbonok, csomagolt csokiszeletek 2-300 Ft-ba kerülnek. A gesztenyés olasz bonbon nagyon finom és különleges volt, elég ritkán találni gesztenyével töltött csokoládét, az étcsokis-narancsos kocka azonban meglehetősen jellegtelen, pedig az sem volt olcsó. Kávét, forró csokit lehet inni. A tulajdonos viszi az üzletet, nagyon kellemes beszélgetőpartner.