2017. augusztus 24.barátokkal járt itt 15 Tokaj környékén jártunk, és sok jót hallottunk már az Ős Kajánról. Előzetesen nem tudtunk informálódni, mivel saját web-oldaluk nincs, a facebook oldaluk hónapok óta nem frissül, értékeléseket sem találtunk még 2017-ből. A falun belül ha nem is azonnal, de megtaláltuk a cím alapján az éttermet.
Az épület elhagyatott, zárva van, bár a parkolóba be lehetett állni. A szomszéd ház kertjében dolgozókat kérdeztük meg, akik azt mondták, idén még nem látták őket. Nem tudjuk, mi történt. Sajnáljuk, de ez most kimaradt.
2017. augusztus 24.egyedül járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A korábbi értékelők közül én a nem igazán lelkesekkel tudok egyet érteni. Tudom, hogy sokaknak bejön a Tibi atya féle humor, nyilván ízlések és pofonok különbözőek, és összességében azt kell mondjam, hogy az általa képviselt "színvonallal" voltaképpen összhangban van a hely.
Olcsó, pronyó, nem minőségi, nem intellektuális, tömegszerű, mögöttes tartalom nélkül harsány, blőd feliratokkal. Központi elhelyezkedés a Nagykörúton, majdnem a Blahánál, így hétvégenként esténként meg is telik, leginkább 20 év alatti fiatalokkal. Kellemetlen szag terjeng az egész helyiségben (nagyjából a behányós-bezüllős áporodott, nem takarított kocsmaszag). Napközben nincs étel (kb. este 7 előtt), bár elég sokféle szerepel a kiírásban. Kommersz italok, nem drága. Igénytelen mosdó.
2017. augusztus 24.egyedül járt itt 45 A cukrászda mögött egy több mint 60 éves családi vállalkozás története húzódik, a nagyszülőknek úgynevezett bonbonüzeme volt, majd az 50-es évektől cukrászdájuk a Garay téren. A gyerekek és az unokák is gyakorlatilag a cukrászdában nőttek fel. 10 évvel ezelőtt Zuglóba tették át helyszínüket, majd a közelmúltban - pontosan nem derült ki, hogy mikor - a 16.
kerület kertvárosi részén, a Baross utca egyik 2 szintes sarok-családi házában nyitották meg tágas új cukrászsdájukat. Nekem a színvilág és a stílus is inkább a 80-as éveket idézi, vidékies hangulatú. Aki nem errefelé lakik, nem hiszem, hogy csak a cukrászda miatt kivándorolna idáig, a Csömöri úttól is jó pár percet kell még gyalogolni a cukrászdáig. Tágas, levegős a belső tér, fagylaltot, szeletes tortát, süteményt, kimért pogácsát, aprósüteményt, kávét, üdítőt árusítanak. Rendelésre egész tortákat készítenek. A pult mögötti hátsó részben van a sütödéjük, itt helyben készülnek a finomságok. Az árak középkategóriásak. Széles a kínálat, többségében klasszikus fajták, de van 1-2 saját kreációjuk. Ezek közül a Creme Brulée tortát választottam (450 Ft/szelet), ilyet még máshol nem is láttam, leginkább francia pohárkrémként ismerjük. Kellemes, valóban intenzív karamelles ízű, könnyű piskóta, friss sütemény. De nem katartikus élmény.
2017. augusztus 23.barátokkal járt itt 45 Hétvégenként, esténként a helyi bulizó fiatalok egyik kedvelt gyűlekezőhelye, rendszerint kinn állnak csapatosan a Forintos előtt. Reggel csendesebb, nyugisabb, ilyenkor az idősebb korosztály érkezik, főként törzsvendégek. Központi elhelyezkedése miatt praktikus. Ételeket nem láttam, hogy tartanának. Kommersz italok, olcsó árfekvésben.
A budapesti árakhoz viszonyítok, de úgy vettem le, hogy miskolci viszonylatban sem drága hely egyáltalán. Érthetetlen módon már reggel megy a TV, külföldi sportközvetítés, senki sem érdekel. A pultos ifjú hölgy nagyon kedves, mosolygós. Borsodit csapolnak, van wifi. Limonádéból és jeges teából számtalan ízesített verziót tartanak (550 Ft), amiket sziruppal gyártanak le. A Famous Grouse whisky referencia kocsmája. Átlagos kávé. Nekem szimpatikus volt a hely.
2017. augusztus 23.egyedül járt itt 35 Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a horti pihenőhelynél található. Rikító bugyi-rózsaszínéről könnyen felismerhető az épület, melynek emeletén panzió működik. Egy nagyüzemi etetős helyről van szó, ahol éjjel-nappal talál valami ehetőt az ember.
Aki siet, a presszó részben lévő pultnál bécsis zsemlét, marlenkát vagy zsíros deszkát lila hagymával dúsan megrakva, aki beülne valami tartalmasabbra, annak a svédasztal a legjobb ár-érték arányú megoldás 2987 Ft-ért, bár lehet 1-1 fogást is kapni. A svédasztal már délelőtt 10. 50-től egészen este 8-is elérhető, utána egytálételek kaphatóak, körettel kb. 1500 Ft-ért. A konyha főleg a klasszikus magyaros fogásokra koncentrál, többféle pörkölt, pacal, gulyás, sok hússal, sok paprikával, borssal, hazai savanyúságokkal. Vega-bio-paleo ételekre ne nagyon számítsatok! Desszert-fronton: somlói, tejbegríz kakaószórássl, aranygaluska és valami irreálisan cimtromsárga zselés tetejű, amúgy íztelen sütikocka, talán citromtorta? Somlói korrekt. Pepsi család üdítőit tartják, italokat a menüár természetesen nem tartalmazza. Aki éhes és sokat tud/bír enni, annak ajánlom. A mosdó tiszta, felújított, ahhoz képest, hogy autópálya melletti, teljesen rendben volt. Érdektelen, unott, nem kommunikatív személyzet.
2017. augusztus 23.barátokkal járt itt 45 Romkocsmás jellegű szórakozóhely a Szinva-parton, a Lokalista mellett. Egyszerű berendezés, némi színes dekor, nincs túlbonyolítva. Nemcsak italok, hanem van néhány érdekesebb szenvics (pl. pulled pork, BBQ), saláták barátságos áron. 2014-ben a legjobb vidéki klubnak választották (magukról írják büszkén, de nem tudom, milyen versenyben).
Főleg a 20-as-30-as korosztály látogatja, program függvényében. Inkább alternatív, régetzenét játszó együttesek szoktak fellépni, a Kontroll Csoportnak sajnos csak a kiragasztott plakátját láttam, a koncertet nem. Egyéb kultúr-programokat is szoktak tartani.
2017. augusztus 23.a párjával járt itt 45 Évekkel ezelőtt már jártunk itt, a VOLT Fesztiválra jöttünk, és a Pannónia Hotelben szálltunk meg, félpanziós ellátással. Azóta a endéglátós részleg jelentős átalakuláson, modernizáláson ment keresztül. Royal Bisztró néven egy fiatalos, könnyed teraszt alakítottak ki, míg a belső részben megmaradt a 19.
századi hangulat, a legszebb rész a Fehér Terem, ahol egy alkalommal vacsoráztunk. Van egy 150 éves mészkő borospincéjük is, de oda nem sikerült lejutni. Az ételek szerintem nem különlegesek, a konyha színvonalát átlagosnak mondanám, bár az étlap is fazonírozásra került. Azt mondanám, összességében egy kicsit unalmasan, fantáziátlanul főznek, de ehető volt minden. A klasszikus, magyaros fogások mellé lazább, modern fogások is bekerültek, pl. mentás zöldborsókrémleves, bivalymozzarella, mentás-lime-os panna cotta. Árak tekintetében középkategóriás, desszertek 800-1000 Ft körül, főételek 2-4000 Ft magasságában. A kávé nem volt főnyeremény. Italok terén a "szokásos" Soproni család mellett néhány kézműves sört is tartank, Soproni IPÁ-t csatolnak (Óvatos Duhaj), egy pohár 600 Ft, valamint többféle Zirci Apátsági van üvegesben és feltűnt egy helyinek írt KROIS néven (990 Ft), sosem hallottam még róluk, két srác nevéhez köthető Fertőrákoson. A felszolgálók között sok a tanuló vagy új munkaerő, akik bár igyekeznek, de tapasztalatlanok.
2017. augusztus 21.egyedül járt itt 45 A Lipóti Pékség Érden is népszerű. Meg is érdemlik, rá is szolgálnak. Jó az elhelyezkedésük is, ez tény, a főúton, közel mindenhez, sokaknak útba esik. A Lipóti egységek közül ez a viszonylag kisebbek közé tartozik, nincs galéria, vagy külön kávézós részleg, de mégis alakítottak ki bárszékes asztalkákat, ahol a helyben kávézás ha nem is a legkényelmesebb, de mégsem könyöklőnél talponállós.
Aki helyben issza a kávét, az nem papírpohárban, hanem fehér poceláncsészében kapja. Itt volt a fahéjas-szilvás buktából, aminek nagyon finom a tölteléke, és nem csak nyomokban elvétve találni a tészta közepén. Még nagyobb szerencse, hogy sikerült egy olyan buktát találni a többi között, ami nem volt agyonszórva porcukorral. Szerintem a 200-220 Ft körüli péksütiárak (sós, édes egyaránt) abszolút barátságosak. Megéri az árát. Érezni, hogy nem állományjavított, felfújt, silány liszttel dolgoznak, hanem normális alapanyagokkal. Egy ekkora országos hálózatnál a standard minőség fenntartása nagy kihívás lehet, ezért még inkább becsülendő, hogy a Lipóti ilyen szépen helytáll.
2017. augusztus 21.a párjával járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Sopron első újhullámos, azaz specialty kávézója, már csak azért is megérdemli a látogatást, mivel a budapesti hasonszőrű helyeken szerzett tapasztalatok alapján kiváló minőségű alapanyagokból a legkiválóbb gépeken főzik a feketét. Központi elhelyezkedés a Várkerületben, kiülős terasz, a hatalmas üvegportál mögött trendi, modern, igényes berendezés.
A zárás előtt több mint 30 perccel léptünk be, 2 asztalnál ültek 4-en. 1-1 eszpresszót kértünk (volna), de nem kaptunk semmit, ugyanis félig felnézve az asztaltól az egyik "civil" ruhás férfi közölte, hogy már zárva vannak. Még én kértem bocsánatot, hogy a nyitott ajtón, nyitva tartási időben be mertünk jönni, már csak azért is, mivel mások is voltak benn, akik nem a személyzet tagjainak tűntek. Hát ennyi volt a mi rövid látogatásunk a Kultúrpresszóban, aznap máshol ittunk kávét.
Érdekes
2017. augusztus 18.egyedül járt itt 45 Egyik kedvenc helyem a budai Várnegyed, rendszeresen eljövök ide sétálni, barangolni. Ezért javasolta a férjem, hogy ha legközelebb megyek, ne hagyjam ki a Zenetörténeti Múzeumot sem, amely a Bécsi kapuhoz viszonylag közel, az egyik csendes macskaköves utcában található.
A múzeumnak otthont adó épület is izgalmas, a barokk stílusú Erdődy-Hatvany-palota igazán pompás és monumentális. A belső udvarról nyílik a múzeum, ahol egyúttal az MTA Zenetudományi Intézete is helyet kapott. Párhuzamosan több időszakos kiállítást szoktak berendezni, ottjártamkor Egy különleges életút tanúi, Bartók Béláné Pásztory Ditta hagyatéka, A Sasvári zongoraterem műhelye, A magyar vonókészítés története, A zongorázó Bartók és kortársai, Lajtha László emlékszoba, valamint egy Hubay Jenőről szóló kiállításokat lehetett megtekinteni, a gyakorlatilag állandónak tekinthető Hangszerek Magyarországon tárlat mellett. A legtöbb hangszert és kiállítási tárgyat csak megnézni lehet, kipróbálni nem, nem interaktív a múzeum. Inkább annak lehet érdekes, aki maga is komolyzenével foglalkozik, hangszeren zenél, vagy igazi zeneőrült. A felnőtt belépőjegy 600 Ft, fényképezni lehet.