2017. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45 Csepel kertvárosi részén évek óta működő étterem, amely a kezdetekben egy "normál" magyaros és nemzetközi ételeket kínáló étterem volt, majd pár évvel ezelőtt stílust váltottak, és Ázsia felé vették az irányt. A berendezés nekem nagyon tetszett, a bejáratnál egy Nat szobra fogadott lila virágfallal körbevéve, s bent is láttunk hasonló stílusú szobrokat, valószínűleg Burmából vagy Thaiföldről származnak.
A dekoráció díszes, különleges, lila-arany a domináns színpáros. Egy nagyobb asztalnál kaptunk helyet, amelyet bambuszfal szeparált el a helyiség többi asztalától, a kényelmes ülőhelyeken egy csomó díszpárna is volt, tovább fokozandó a kényelmi fokot. A belső udvarban lévő különterem egy kisebb esküvő számára volt elkülönítve. Két étlapot kaptunk, az egyikben a nemzetközi ételek, a másikban a sushik és egyéb ázsiai ételek találhatóak. Mindkettő meglehetősen hosszú, sok színes kép van benne, sok időbe telik áttanulmányozni és választani, de mindkét étlap ételeit kipróbáltuk. Kértünk egy 24 darabos sushi tálat (Mazaki mix - 2510 Ft), egy teriyaki bentot (1890 Ft), egy gyerek menüt (húsleves csészében, rántott sajt sült krumplival, tartárral és kakaós palacsinta 1590 Ft), fokhagymás tarjaszeleteket sült hagymával (2390 Ft), parajos ricottakrémmel töltött raviolit (2290 Ft), kancsó limonádét és egy nagy üveg ásványvizet. A levesek elég hamar megérkeztek, a bentohoz járó miso leves hatalmas adag volt. A ravioli kis adag volt (6 db mindössze), a többi étel viszont megfelelő mennyiségű volt. Én az árakat kedvezőnek találtam. A bentoban nem tetszett, hogy egyáltalán nem volt benne rizs, viszont az összesen 5 féle ételből 3-ban is ugyanaz a sima káposztasaláta volt. Ízre szerintem rendben volt összességében, bár egyik fogást sem mondanám kiemelkedőnek. A húsokat mind túlszárították egy kicsit. A fűszerezés szerintem megfelelő. A főételekre elég sokat kellett várni. Ha nem szólunk külön, akkor a desszert palacsintát nem kaptuk volna meg. Kérésünkre pótolták, és becsomagolták. 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. Bankkártyával lehet fizetni. Házhoz szállítást is vállalnak, de csak a 20. és 21. kerületbe ingyenes. A megmaradt és elcsomagolt sushik mellé 3 csomag szójaszószt tettek.
2017. augusztus 12.barátokkal járt itt 45 A Sever tipikus török gyorsétterem az itt szokásos ételekkel: gyros, zöldséges-húsos egytálételek, választható köret, török saláták, baklava. Hatalmas komplexum, 2 szintes, fenn számtalan asztal és még egy különterem is, talán rendezvényekre.
Hétvégén éjjel 1-ig nyitva tartanak és hétköznapokon is este 11-ig, ami Miskolcon elég nagy ritkaság, mert szinte minden bezárt este 9 körül legkésőbb (legalábbis ahol enni lehet). A lenti részben hosszú pult mentén tolhatjuk végig a tálcát a fémrácson, majd a végén lehet fizetni. Mint általában a török gyorséttermek, ez is alapvetően az olcsóbb árfekvést képviseli, de azért annyira kiugróan nem olcsó. Elég nagy adagokat adnak. A méretéből is adódóan egy eléggé jellegtelen hodály, nem valami hangulatos. A funkcióját ellátta, este 10-kor is volt étel, senki sem maradt éhes. A sült tejberizs pontosan olyan volt, mint itt Pesten a Szerájban.
2017. augusztus 12.egyedül járt itt 45 Viszonylag újabb nyitású cukrászda a Margit körúton, legalábbis nekem korábban nem tűnt fel a létezése. Egyszerű, funkcionális berendezés, nincs túltolva a dekoráció, nincs különleges koncepciójuk vagy image-ük. Az árak középkategóriásak, nincsenek elszállva.
1-1 féle sütiből nincs túl sok, viszont a választék meglehetősen széles, bár nem számoltam végig, de szerintem több, mint 30 féle süteményt kínáltak. Vannak jól ismert klasszikusok: krémes, mignon, amik szerintem már egy kicsit unalmasak, viszont volt pár olyan süti is, amibe belecsempésztek valami újítást, kreativitást. Számomra ilyenek voltak a zabpelyhes alagút és a madártej szelet (430 Ft), ez utóbbi határozottan jól sikerült, talán egy fokkal kevésbé édesre csináltam volna és a vaníliát lehetett volna még intenzívebben megtolni. A gesztenyeszív átlagos volt (240 Ft), szerintem a csokiburkolat inkább volt tortabevonó, legalábbis részlegesen, mint valódi csokoládé. Az ország torták közül a szilvagombócot láttam náluk. Kimért sós és édes aprósütemények is vannak. Fagylaltot márciusban még nem árultak. (azóta már igen)
Kedves kiszolgálás.
2017. augusztus 12.egyedül járt itt 55 A Fő utca elején, a Lánchíd budai hídfőjének közelében lévő régi vágású söröző. A szűk járdára is kitelepültek egy sornyi asztallal, de sokkal érdemesebb bemenni és szétnézni. Az asztalok kisvendéglő stílusban vannak berendezve a belső teremben, piros-fehér kockás abrosszal, míg az első helyiségben, ahol a pult is helyet kapott, boxos beülőket alakítottak ki.
Bármerre nézünk, a falakon egész a plafonig, sőt még a plafonon is a rockzene és a blues klasszikusainak plakátjai, képei, fotói sorakoznak mindenütt, jellemzően a 60-as és 70-es évekből. Rolling Stones, Pink Floyd, Peter Gabriel. . . csak néhány név a sok közül. Több személyes relikviát is találhatunk, pl. dedikált fotókat. Évtizedek óta gyűjti a tulajdonos ezeket, szinte megszállottan. Az ételek egyszerűek, kb. egy tucatnyi fogás, főleg klasszikus magyaros vonal (gulyás, libatepertő, marhapöri galuskával), hiszen sok turista betér ide, akik enni is szeretnének. Árak tekintetében 2000-2600 Ft közötti főételek. Azért haladnak a korral - vagy a vásárlói igényekkel - ők is, hamburger menüt és spagettit is kínálnak, és már a saláták is megjelentek az étlapon. Staroprament csapolnak, az italkínálat egyebekben is kommersz.
2017. augusztus 12.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Széll Kálmán tértől néhány percnyi sétára, a Városmajorban található kifejezetten elegáns, igényes étterem, amely a 90-es években John Bull Pubként működött és elég népszerű helynek számított.
A Mezzo egy kicsit feszengős, sznob a hangulat, nem az a hely, ahová bemennék farmerben, vagy akár valami laza, sportos ruhában Inkább jómódú üzletemberek, polgári családok, és inkább a középkorú és idősebb generáció számára lehet szimpatikus. A bejárattól jobbra egy nagyon hangulatos, körben üvegezett télikert teraszuk van, ha lehet választani, szerintem ide érdemes helyet foglalni. Az árfekvés elég magas. Hétköznap már reggel 8-kor nyitnak, klasszikus meleg reggeliket kínálnak. Bécsi virslit ettem és hozzá Latte Macchiatot, amelyért jatt nélkül is több mint 1500 Ft-ot kérnek el. Kötelező szervizdíj nincs, pedig a hasonló kaliberű éttermekben ez már általában bevett gyakorlat. Esténként élő jazz zenészek játszanak. A személyzet udvarias, de kimért és távolságtartó, amivel szerintem ezt a kezdeti feszengős, vonalas érzést végig fenntartják. Az asztalok dekorációja, a tálalás, az evőeszközök, a mellékhelyiség mind nagyon igényesen összeválogatott, illetve kialakított, minőségi. Az étlap magyaros és fúziós vonalon mozog, túl kreatívnak nem mondanám.
2017. augusztus 12.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 3 budapesti Parázs étterem közül ez a Király utcait illetik "kis" előnévvel, de nem vagyok benne biztos, hogy nagyobb lenne, mint a Kazinczy utcai. A Nagykörúthoz elég közel esik, a környék mindig forgalmas, zajos és nem igazán barátságos.
Az étlapon tipikus thai ételek szerepelnek, a talán legismertebb Tom Ka (citromfüves, kókusztejes fűszeres-csípős alap, zöldségekkel, többféle hússal, nagyon forrón tálalva) és verziói mellett Sukee (húsleves üvegtésztával) és a Ba Me névre hallgató sárgatészta leves is van, egy adag leves 1100-1600 Ft közötti. Ezek olyan tartalmas levesek, amelyek főételnek is beillenek. A wokos ételek 1850-2300 Ft közötti áron kaphatóak, jellemzően sült rizstészta vagy üvegtészta vagy rizs mindenféle zöldséggel, feltéttel, hússal. A rendeléskor lehet jelezni, hogy mennyire csípősen kérjük az ételt, én nem szeretem a csípőset, de ha nem is csípős, minden esetre nagyon fűszeres, karakteres ételekre kell itt számítani. Desszert csupán 2 féle van, a kókusztejes ragacsos rizs mangóval frappáns kombináció, de gyakorlatilag egy olyan fogás, amit akár otthon egy háziasszony is könnyen el tud készíteni. (650 Ft). A berendezés is keleties, hangulatos, bár nekem a magasított bárszékes megoldás nem tűnt egyáltalán autentikusnak. A mango lassi inkább indiai, mint thai ital (720 Ft/3 dl), de itt is kapható. A felszolgáló nem thai, hanem magyar pincér volt, és eléggé érdektelennek tűnt. Az ételekre nem kellett sokat várni.
Érdekes
2017. augusztus 12.gyerekekkel járt itt 45 Taksony nem falusias, inkább olyan, mint egy üdülőövezet. A főút mellett, a falu szélén, közel a Dunához, a Szigethalomra vezető híd közelében található, a főútról tábla jelzi a lekanyarodást, de látszik az útról is. A terület sorompóval lezárt, a bejáratnál elég sok parkolóhely van. A családi belépő fejenként egységesen 800 Ft.
A lovaglásért, quadozásért további 1000 Ft-ot kell fizetni 10 percenként. Több lovon, köztük pónin is lehet lovagolni. Kecskéket, bárányokat lehet simogatni és etetni, nagyon szelídek. Van láma, nandu, nyuszik, szelíd, szabadon járkáló malacok, cicák. Minden háziállatot meg lehet simizni, és úgy látszik, az állatok is élvezik, ha foglalkoznak velük. Nyugodtak, békések a gyerekekkel is. Van egy játszótér mászókával, hintával, homokozóval, valamint egy autós pálya, ahol műanyag dömperrel, motorral lehet körözni. Nekem a rókák voltak a kedvenceim, 3 fajtát - Magyarországon nem honosak - is tartanak. Több állatnak vannak kicsinyei, például a sarki rókának, de láttunk 3, a tojásból frissen kikelt nandut, kismalacokat és néhány napos pónit is. A pénztár egyúttal kis büféként is üzemel, üdítő, ásványvíz, némi rágcsálnivaló és édesség kapható. Kétszer is voltunk már a gyerekekkel, nagyon élvezték, több órát is el lehet itt tölteni.
2017. augusztus 11., kollégákkal járt itt 55 Amikor itt a Batthyány tér környékén jártam, többször elmentem a HannaRóza előtt is, de külsőre egy turistás, sznob, nem igazán hiteles helynek tűnt, ezért volt bennem némi ellenérzés. Viszont egyik kolléganőmmel az ő javaslatára itt beszéltünk meg találkozót, és meg kell mondjam, ez esetben az első külső benyomás egyáltalán nem volt megalapozott, mert a HannaRóza nekem nagyon bejött.
Irtó kedves, figyelmes személyzet, gyors kiszolgálás, ügyes szakácsok a konyhában, ebédmenü kedvező áron. Az étlap, amit kitettek a bejárat elé "csalogatónak", nálam pont az ellenkező hatást váltotta ki. Nájlonfóliában, túl hosszú, nem befgadható mennyiségű információhalmaz. Az étlapon magyaros specialitások mellett, BBQ, burgerek és lazább ételek is szerepelnek. Nagyon jó a kávé, olaszos pörkölésű Piazza D'Oro. Eszpresszó 300, cappuccino 400, latte 500 Ft. Reggeli ételek, akár menüben is párszázas kategóriától. Színes, vidám, fiatalos, kicsit mediterrán hatású beltér.
2017. augusztus 11.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy gasztroblogban olvastam, hogy a Hivatal és a Kiadó kávézók közös tulajdonosi körbe tartoznak és szimpatikus dolgokat írtak róluk. A Hivatalban már jártam, viszont a Kiadót nem tudtam a térképen fejben elhelyezni. A Jókai téren, egy jó ideje renoválás alatt lévő, felállványozott ház földszintjén találhatóak.
Amikor beléptem, meglepő környezet fogadott, mintha az 1001 éjszaka tömjénes, mesebeli, keleti világába csöppentem volna. Na, ekkor ugrott be, hogy sok-sok évvel ezelőtt én már jártam itt barátokkal, és akkoriban ez egy perzsa vagy arab étterem volt. Évek óta a Kiadó üzemel itt, de az eredeti arabos berendezés jó része megmaradt, ami nekem nagyon tetszik. A falakat néhány kortárs festménnyel dobták fel. Úgy tűnik, főleg kávézós-ivós beszélgetős hely ez, de van egy szűk, 1 oldalas étlapjuk is. 2-3 féle leves és előétel, 2 desszert, saláták, szendvicsek, 7-8 egyszerűbb főétel. Középkategóriás, belvárosi árak. Az asztalokon lévő étlapok nem lettek a menüváltással együtt frissítve, így már néhány étel aktualitását vesztette, nem lehetett őket kapni. A pincér lány javaslatára egy belga csokihármas desszertet kértem (790 Ft), ami nem volt rossz, de annyira katartikus élményt - sőt semmilyen katarzist - nem okozott, mint amira a lány lelkes beajánlója alapján számítottam. Tejszínhab helyett bolti habspray volt hozzá, ami szintén levett az élvezeti értékéből. Inkább borozós, mint sörözős hely. A bor mellé a szóda ajándék.
2017. augusztus 11.egyedül járt itt 55 Sok éve nem látott régi kolléganőmmel teljesen véletlenül éppen a Margaretta Cukrászda előtt futottam össze, egy nagy adag fagyival a kezében jött kifelé. Mint szentendrei lakos "bennfentes", ezt a cukrászdát ajánlotta, azt mondta, ha Szentendrén fagylaltozni szeretnék, ne is gondolkodjak másban, csakis ide jöjjek.
A templom oldalától a Duna-partra lefutó egyik szűk, macsaköves utcában találjuk őket, könnyű észrevenni a folyamatosan itt gyülekező kisebb-nagyobb embercsoportról és a bejárat elé kitett kartonpapír fagylalt attrapról. Hosszú, szűk csőszerű kialakítású beltér, a bejárat után bal oldalon a fagyispulttal. Ha itt sikerült magunkat átverekedni, akkor a hátsó falnál találjuk a nem kevésbé izgalmas süteményes és tortás pultot, valamint itt lehet kávét is rendelni. Kb. 16 féle ízt kínálnak, köztük különlegességeket is, pl. joghurtos cseresznye, fahéjas citrom almával, vérnarancs, rebarbarás limonádé, mentás áfonya, macaron, karibi álom. Ez utóbbit választottam, ami kókuszos-mangós-narancsos ízű, valamint egy klasszikus pisztáciát. Mindkettő nagyon jól sikerült, nálam 5 csillagosak. Bár 4 dkg-osnak írták a gombócot, nem volt az átlagosnál kisebb az adag. Glutén- és laktózmentes/tejmentes fagyik is vannak. A sütemények jellemzően 450 Ft körüli szeletáron kaphatóak, a mentesek sokkal drágábbak, 650 Ft-ba kerülnek. Finom Segafredo kávét főznek. Ha nem rohantok, nagyon ajánlom, hogy balra üljetek le a belső udvarba, itt van egy hűvös, nagyon hangulatos, boltíves-árkádos belső teraszuk, kis szobrokkal, növényekkel. A mosdó kulcsát a pénztárban kell elkérni.