Gyémánt 500
2017. augusztus 6.barátokkal járt itt 55 A Pagony egy igencsak egyedi, frappáns hely. Mintha a Gellért Fürdő szabadtéri részének meghosszabbítása lenne a Kemenes utca másik oldalán, medencék, zuhanyzók, öltözők, de minden használaton kívüli, azaz vizet nem találunk benne, viszont új funkciót találtak ki a hasznosítók, egy kiülős kerti vendéglőt.
Fiatalos, vagány hely, és szerintem trendi is. Népszerű, a legtöbb asztalnál ültek, ahol nem, ott is kinn volt a foglalt tábla. Széles a borkínálat, de limonádé, szörp is van a nem-ivők számára, valamint néhány egyszerűbb bisztrós étel: burgerek és vegán fogások is, 5-6 féle egyszerű, de ötletes kaja. Szerintem inkább csajozós, barátnős, vidám hangulatú beszélgetős hely. Árban is vállalható.
Érdekes
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 Recsken a buszmegállónál található ez az egyszerű, 60-as-70-es éveket idéző épület, amely a művelődési háznak és a helyi múzeumnak is helyet ad. A kertben mindenféle bányászati eszközt, gépeket láthatunk, amelyeket rossz időben is kinn lehet hagyni a szabadban.
A benti rész több teremből áll, a központi kultúrterem a színpaddal a Kádár-korszakot idézte meg, a falon érdekes fotók láthatóak ilyen volt, ilyen most - helytörténeti bemutató a falu épületeiről évtizedekkel ezelőttről és aktuális képükről. A tárlók jó része nagyon poros, látszik, hogy 20-30 évvel ezelőtt valaki gondosan összerakta, de azóta sem nyúlt hozzá senki. Bár vannak újabb keletű kiállítás-részek is, például helyi ásványok amatőr ásványgyűjtőktől. Elég sok geológiai tárgyú része van a kiállításnak, ami nem is csoda, hiszen a recski mélyszinti bányászat az egyik legjelentősebb volt hazánkban a 2. világháború után, amikor a felvidéki és erdélyi bányákat elveszítette az országunk. A bányászat történetéről is sok tárgy, dokumentum, emlék mesél.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 A Trip Advisoron azok közül a helyek közül, ahol még nem jártam, nekik volt a legjobb összesített értékelésük. Ezen eléggé meglepődtem, mert az ittjartam. hu-n például fenn sem voltak az adatbázisban. Amerikai típusú burgeres a Ferenciek tere közelében. A fővárosi turizmus egyik csomópontja, a környék nem az olcsóságáról híres.
Benn 4-5 db asztaluk van, a teraszon további 3, ha jól láttam. Az asztalnál pincér veszi fel a rendelést, majd elkészülés után fel is szolgálják. A legolcsóbb menü majdnem 3000 Ft, sajtburger vagy hamburger, körettel, üdítővel. Kétféle köretet is lehet kérni, máshol annyi az egész, mint itt a fél, és hozzá egy palackos üdítőt (Coca Cola család). Megkérdezik, hogyan szeretnéd a húst. Négy féle szószt automatikusan az asztalra tesznek, ezekért nem számolnak fel plusz költséget, még jó, amennyibe a burger került, csak belefér. Majonéz, ketchup, barbecue és házi fűszeres majonéz szószok voltak. A pult előtt van egy kis kézmosó, ami jól jön a burgerezés után, mert nem nagyon lehet kulturáltan és tisztán enni kézzel. Bár adnak evőeszközt is, de szerintem azzal szintén képtelenség a hamburgert aprítani. Csak 1 db koedukált mellékhelyiség van, ahol folyamatosan sorban álltak. A személyzet, különösen a pincér hölgy nagyon kedves, segítőkész, mosolygós, figyelmes. Nem meglepő módon főleg külföldiek látogatják a helyet.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Gellért Fürdő után kellőképpen kiéhezve a közeli Grill Mániába mentem vacsorázni. Reménykedtem, hogy legyen még szabad asztal, de szerencsére bent sikerült még az egyetlen szabad asztalt elcsípni. Hétköznap este is teltház van, és még telefonos rendeléseket is teljesítettek. Benn 3 db 8 személyes bárasztal, a kinti teraszon kb.
8 normál asztaluk van. Az étlapon mindenféle grillezett frissen sült finomságot találunk a balkán konyhából, húsok a fókuszban, és burgerek is akadnak. Több olyan fogásuk van, amelynél mi választhatjuk ki, hogy milyen húsból készüljön. Az étlapon szép színes képek segítenek elképzelni, hogy mire kell majd számítani. A konyhában folyó szorgos munkát a várakozás ideje alatt figyelemmel kísérhetjük és a folyamatosan készülő ételek alapján már látom, hogy itt igazi íz-orgiára lehet számítani. Egy csirke saslikot kértem, ami egy hatalmas, hagymafejbe tűzött nyárson érkezett, fatáblán. Hozzá hatalmas adag saláta, fűszeres csónakburgonya, házi ajvár érkezett. A nyárson a csirkemell darabok mellett cukkini és kaliforniai paprika volt grillezve. Óriási emberes adag, nagyon finom ízek, tradicionális elkészítés. A tulajdonos egy bolgár úriember. Igazán megérdemlik a népszerűséget, nekem nagyon ízlett. A pincérek eléggé le vannak terhelve, néha már azt sem tudták,melyik rendelésnél tartanak, nagy itt a pörgés. Szívesen visszamennék ide máskor is. 1890 Ft+10% fix szervizdíj, szerintem teljesen korrekt ár. Maradékot becsomagolják.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
16. kerület, Csömöri út, a buszmegálló közelében. Kívülről egyszerű vendéglő-söröző épületnek tűnik, fedett terasszal, az épület előtt parkolóhelyekkel. A belső tér igazán hangulatos, mintha egy 19. századi tengeralattjáróban vagy hajóban járnánk. Főleg az egyik sarokban kialakított 8 személyes box tetszett.
Sok asztaluk van, nincsenek túl sűrűn elhelyezve. A pincérnő stílusa elég érdekes volt, nem tudtam eldönteni, hogy ki akart oktatni, flegma vagy egyszerűen ilyen a habitusa? Hétköznap 12-16 óra között 2 fogásos ebédmenüt kínálnak, ráadásul 3 féle leves+főétel kombóból lehet választani, de a párosításokat nem lehet felcserélni, illetve egyéb variálgatás sem lehetséges a menüben. Mindez 1390 Ft-ért, amelyhez még jár egy pohár bodzaszörp ajándékba. A normál étlapon főleg a húsételek dominálnak, ezen belül is a steak a sláger-fogásuk. Hideg eperkrém levest (csészényi) és grillezett csirkemell filét ettem salátával. Nagyon pici adag, igaz, hogy menü, de sok helyen jól szoktam lakni az ebédmenütől is, itt ez nem sikerült. Amúgy ízre finom volt mindkét fogás, de semmi extra, nem volt benne semmi különleges gasztro-megoldás, kiemelkedőnek semmiképpen nem nevezném. Szicsek pálinkákat tartanak. A bal oldalon van egy különtermük is, ami teljesen más stílusú.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 A 2. napi kirándulásról már visszafelé tartottam a sástói szállásra, itt álltam meg vacsorára. A Kékestető felé menő bekötőút előtti nagy parkoló a főút mellett, ahol számos büfé, falatozó található. A motorosoknak is kedvelt találkahelye. Először az út másik oldalán lévő étterem egyikébe akartam bemenni, de az egyik hely nem üzemel, a másik meg szimplán nem volt szimpatikus.
Kihalt volt, miközben a büfésoron pezsgett az élet. A Csülök Büfé teraszán különösen jó volt a hangulat, a teraszon kirándulók ültek többen is. Nagyon egyszerű bódés kialakítás, be kell menni és a pultnál rendelni. Elég sokféle étel van, szendvicstől kezdve egészen a csülökig. Én valahol a középúton, valami könnyedebb és egyszerűbb ételre gondoltam, így bécsi roppanós virslit kértem mustárral és házi kenyérrel. Frissen főzték meg, így kell várni pár percet. Összesen 480 Ft-ot fizettem, és valóban roppant a virsli. A teraszon hosszú padoknál lehet ülni, fapados és nagyon egyszerű az egész, de kitűnő tiszta a levegő és gyönyörű a környék. Saját WC-je nincs a Csülöknek, a parkolóban van egy fizetős mellékhelyiség, azt lehet igénybe venni.
2017. augusztus 6., üzleti partnerrel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 13. kerület angyalföldi részén rengeteg új ház, lakónegyed épült a rendszerváltozást követően az ezredforduló éveiben. A 2008-ban épült Prémium Apartmanház is ekkor épült, 136 lakással rendelkezik, 1-2-3 szobásak. A ház aljában parkolóház található, ami nagyon előnyös, mivel a környéken hiába lenne szabad hely, fizetős a parkolás az utcákon (1000 Ft/naponta).
A legnagyobb családi szoba 27. 900 Ft-ba került egy éjszakára. A reggeli opcionális a földszinti étteremben, mivel már ettem ott, ezt annyira nem ajánlom, az apartmanban úgyis van konyha mindennel felszerelve (hűtő, mikró, kávéfőző, evőeszközök), és a szomszédban több bolt is, ahol be lehet szerezni a reggelinek valót (SPAR, LIDL). WIFI jól működik az épületben, naponta van takarítás, a berendezés szép, igényes, jó állapotú. Extra díjért lehet mosógépet is rendelni az apartmanba, de van a házban önkiszolgáló mosógép is.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Béke tér közelében lévő Prémium Apartmanház földszintjén évek óta működő étterem, amiről elég pozitív véleményeket olvastam. Modern berendezés, új építésű lakóház, modern épület. Ebédidőben 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 950 Ft-ért. Sváb burgonyagombóc leves és resztelt máj rizzsel volt a menü.
A gombóc bolti előre elkészített gnocchi volt (megismertem, én is szoktam venni a gyerekeknek), és mindössze 2 db volt a jó nagy adag levesben, plusz némi cupákos sertéshús nagy kockára vágva. Az alaplé íze kellemes volt. A főételben a máj mennyisége eltűnt a szószban és a zöldségek, főleg hagyma és TV paprika között, bár Budapest módra készült elviekben, engem inkább a lecsós szeletre emlékeztetett. A rizs íztelen, csomós. Érdekes módon majdnem telt ház volt, sokan visszajáró vendégek, talán csak én vagyok túl kritikus? Kiszolgálás érzelemmentes, közömbös. Pozitívum az asztalokra bekészített kancsó víz és pohár. A normál étlapon nemzetközi ételek, tészták, árban középkategóriás. Az épületben működő Apartmanház viszont nagyon színvonalas, azt jó szívvel ajánlom!
2017. augusztus 6.barátokkal járt itt 25 Tipikus falusi kocsma a főút mellett a kanyarban. A víztározótól jöttünk visszafelé, nagyon ki voltunk tikkadva a hőségben, mielőbb szerettünk volna megállni egy frissítő italra. A Talléros "jött" először szembe velünk. Nem volt túl bizalomgerjesztő a hely, gondolok itt főleg a látogató közönségre, akik a teraszon ültek-csapatoztak, az egyik barátnőm mondta is, hogy inkább máshol álljunk meg, ne itt.
Ételt nem tartanak, kommersz italválaszték. Furcsán néztek ránk, mintha ufók lennénk, pedig egyszerűen csak átutazóban voltunk, idegenek. A lehető leggyorsabban távoztunk, és Abasáron álltunk meg hosszasabban. A fényképezőgépet nem mertem elővenni.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 35Amerikai típusú gyorsétterem, egy kis büfé a Pólus vendéglátós során, a többi hely közé beékelődve. Édes és sós palacsintákat, gofrit, hotdogot kínálnak. Bár a kiíráson óriáspalacsinta olvasható "hívószóként", de valójában a legtöbb palacsinta átlagos. Műanyag tányér, műanyag étkészlet, olcsó alapanyagok.
Unott kiszolgálás.