Gyémánt 500
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 A Tchibo kávéit otthoni fogyasztásra is szoktuk venni, nem csúcsminőség, de az olcsóbb tömegtermékek közül a színvonalas, folyamatosan megbízható minőséget kínálók közé tartozik, és árban is elfogadható. A Tchibo koncepció számomra egy kicsit fura, igaz, hogy a kávézó részleg el van valamennyire különítve a többi résztől, de mégiscsak az az érzése az embernek, hogy egy vegyesboltban kávézik.
Természetesen Tchibo kávét. Van pár tortaszelet (csoki és 2 féle sajttorta 595 Ft-ért), amelyek az amerikai gyorsétterem- és kávézóláncok sütijeire hajaznak (pl. Costa, McDonalds) és hozzájuk képest az árak a kedvezőbbek közé tartoznak.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 A Pólus Center földszintjén, az egyik bejárat közvetlen közelében található a Costa itteni egysége, amely kifejezetten nagy alapterületet kapott, ahol minden szempontból kényelmesen és kellemesen ejtőzhetünk a bevásárlás után vagy előtt és kávézhatunk. Nagyon kényelmes, puha fotelek vannak, és ottjártamkor szinte alig volt vendégük, így a pultnál sem volt sorban állás.
Ez az előnye, ha az ember kevésbé forgalmas és felkapott helyszín választ, hiszen a kínálat minden Costában egyforma, bármelyik egységükbe megyünk. A farsang körüli időszak a sütőtök jegyében telt a Costánál, Lattéból és pitéből is ezt az ízt ajánlották az időszakos akcióban. Az akció a Costánál sosem jelent ár-kedvezményt, sajnos, mivel az áraik borzasztó magasak. A 3 féle pohárdesszertjük (tiramisu, barackos panna cotta, konyakmeggyes csokikrém) nagyon finomak és irtó jól néznek ki, 750 Ft-ért nem olcsó, de ha a 800 Ft-os tortaszeleteikkel összevetem, még a jobb ár-érték arányú ajánlataik közé tartoznak, és azon túl, hogy nagyon finom, még elég nagy az adag is. A kiszolgálás kedves.
2017. augusztus 6., kollégákkal járt itt 45 A Múzeum Kávézó évtizedek óta működik, már főiskolás éveim alatt is ugyanitt állt, persze azóta történt rajta/benne némi fazonírozás. Mivel központi elhelyezkedésű és éjjel-nappal nyitva tart, a környékbeli egyetemisták, hétvégenként a bulizó fiatalok és a külföldi turisták körében is népszerű hely.
Az italkínálat alapvetően kommersz, az árak tisztességesek. Van némi sütemény kínálat, ami átlagos, nem emlékezetes, és kínálnak bisztrós jellegű meleg ételeket is. Szendvicsek, melegszendvics, panini, hamburger, egyszerűbb egytálételek, frissensültek. Reggeli hideg- és meleg menük, valamint nyáron olasz fagyi is van, azaz igazán sokszínű a kínálat. A kiszolgálás laza, barátságos. Ha nagyobb társasággal mentünk, segítettek megoldani, hogy elférjünk. A mellékhelyiség tisztasága változó.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem síelek, nem is vágyom rá, így a "hütte érzés"-t személyesen nem tapasztaltam meg, de a honlapjukon leírt bemutatkozás alapján érteni lehet, mire gondolhattak a tulajdonosok, amikor 2013 őszén megnyitottak, és szerintem sikerült is ezt megvalósítaniuk. Emberközeli, család-, gyermek- és kutyabarát hely, könnyen megközelíthető a dombtetőn, előtte parkolóhelyekkel.
A berendezés karakteres, mozgalmas, élettel teli, sok faburkolat, de nem mennek el a havasi gyopáros-bőrnadrágos alpesi giccs irányába. Az alap kínálat pizza és sör, előbbiből 15 féle, utóbbiból csapoltan a 2 féle Staropramen mellett némi meglepetésre Hoegaarden és a meggyes Belle Vue Kriek. Egy kis falusi közösségi tér is kialakult itt, kedves és jópofa a mosdóval szemben az üzenőfal a sok színes gyerekrajzzal. Kiváló Mauro kávét kaptam (Cappuccino 580 Ft). Ebédidőben 2 fogásos menü 1390 Ft-ért, jellemzően hagyományos magyaros fogásokkal. A konyha nagyon rendben van! Adagok átlagos méretűek. Vasárnap családi húsleves nap. Az étlap és a napi ajánlat árai is átlagnál magasabbak, főételek 3-5000 Ft körül, gyakorlatilag nincs olyan étel, ami 3 számjegyű árú lenne, a levesek és desszertek is 1300 Ft-nál indulnak. Reggelit nem kínálnak.
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 35 Egyszerű berendezésű, inkább jellegtelen, nem karakteres"mentes" cukrászda a Haller utca Dunához közelebbi szakaszán. Cukor-, glutén-, laktóz-, tojás- és tejmentes, valamint paleo és vegán sütiket, tortaszeleteket kínálnak. A sütemények külsőre a klasszikus megjelenést mutatják, mindegyik előtt a kis címkére rá van írva, hogy melyik összetevőktől mentes.
Lehet, hogy tévedek, de mintha mesterséges színezékeket vagy aromát viszont használnának, gondolok itt a puncstorta valószerűtlenül pink burkolatára. A szeletárak 500 Ft körül vagy valamivel felette jellemzőek. A terméktáblázatban kb. 35 féle süti szerepel, de ezeknek a fele sem szerepelt a valós kínálatban. A Royal bomba gluténmentes, a többi összetevő van benne, és egyáltalán nem volt jó. A narancsos csokitorta glutén- és laktózmentes, azt átlagosnak mondanám. Úgy éreztem, a sütik nem aznap készültek, kissé állottak voltak, azaz 2-3 naposnak kellett lenniük. Jellegtelen volt, egyáltalán nem emlékezetes. A táblázatuk szerint azt tekintik paleonak, amiben nincs glutén (liszt), laktóz (tejcukor) és tejfehérje sem, és a cukrot is egyéb édesítővel helyettesítik, persze valószínűleg nem olyasmivel, amit akár az ősember is ehetett volna. Tojás viszont lehet benne. Pontgyűjtő programot működtetnek, 12 vásárlás után jár egy ingyen süti.
2017. augusztus 6.gyerekekkel járt itt 45 A Wekerle-telepen a Kós Károly téri játszótéren jártunk a gyerekekkel, amelynek egyik kijáratával szemben, jellegzetes "Wekerlés" házban működik Koller bácsi cukrászdája, családi vállalkozásként. A környék a Barátok közt sorozatból sokaknak ismert lehet, imádni-való házak vannak errefelé.
A cukrászda hagyományos, kissé régies berendezésű, fagylaltot és klasszikus tortaszeleteket, süteményeket kínálnak, melyeket itt helyben készítenek a hátsó részben kialakított sütöde részben. Ottjártunkkor is dolgoztak a konyhán. Többféle süteményt kipróbáltunk, amelyek nagy katarzist nem okoztak, Boci tortaszelet, Eszterházy, piramis, ez utóbbi volt a leggyengébben sikerült. A fagylaltot is kipróbáltuk. Árak középkategóriásak, nem belvárosi árfekvés, de nem is feltűnően olcsó. Hétfőn nincsenek nyitva.
Creme Brulee tortaként újjászületve -
Pálmai Cukrászda - Páskomliget utca Budapest
2017. augusztus 6.egyedül járt itt 45 Az értékelés írásakor láttam, hogy még 15. kerületi cím szerepel, de én a 16. kerületben voltam. A Csömöri útról pár perces séta, kertvárosi övezet, nagyméretű sarokházban alakították ki a cukrászdát, amely családi vállalkozásként már 1954 óta működik, de úgy tűnik, közben költöztek is párszor a városon belül.
A teraszról egy tágas belső helyiségbe lépünk, 2 pultban tortaszeletek, sütemények, míg az ajtóhoz legközelebbi pultban a fagylaltokat helyezték el. A belső tér vidéki-kisvárosi hangulatot áraszt a 80-as-90-es évek stílusában berendezve. A torták között több klasszikus (Sacher, belga csoki, Dobos) különlegességek is felbukkannak, melyek közül a ház egyik specialitását, a Creme Brulee tortát választottam. Kiváló karamellás ízű krém, nagyon könnyű és friss piskótatészta, szerintem hibátlan! A tortaszeletek 490-590 Ft-ba kerülnek, szerintem ez kissé túlárazottnak tűnik, ahogy a fagylaltok is. Nagyon erős a légkondi a cukrászdában, szinte fagyasztó. A cukrászüzem is itt van helyben, rendelésre egész tortákat is készítenek.
A Ferenc körúti cukrászda-szerűség a fekete fagylalttal lett ismert, a médiában is szerepeltek, amelyet a tulajdonos fiatalember kísérletezett ki kókuszhéj felhasználásával. Ezen kívül még 2 különleges fagyijuk van: matcha, azaz japán zöld tea és fehér csokoládé. Ezeket gépi krémfagyiként árusítja, egyszerre 2-2 íz kapható, egy adag 350 Ft, ami kb.
2 gombócnak felel meg. Érdekes, hogy a berendezés alapszíne is matcha-zöld lett. Pici hely, de mégis kényelmes ülőhelyet alakítottak ki a jobb oldalon. Kint a járdából lekanyarított teraszon 2 asztalka, nagyon zajos és forgalmas a környék és nem is a legjobb hírű. Sokféle édes finomságot lehet itt kapni: waffelt alias gofrit mindenféle feltéttel és ízesítéssel, 11 féle gyümölcsös turmixot, forró csokit.
2017. augusztus 5., kollégákkal járt itt 45 Szuper-egészséges, bio-, öko-, vegán, mindenmentes, természetes ételek a Petőfi Sándor utcában a Mlinar Pékség mellett, modern, fiatalos, igényes környezetben. Az egyik kolléganőm szerint régebben mint salátázó a Váci utcai Millenium Üzlet-és Irodaház aljában működtek, s bár az ottani hely nem volt annyira trendi és eléggé eldugott is volt, de a salátáik már akkor is kiválóak voltak, csak sokkal-sokkal olcsóbbak, és akkoriban szinte törzsvendégek voltak.
Az új hely bár sokkal csinosabb és tágasabb, de olyannyira drága, hogy az első látogatás egyben az utolsó is volt számukra. Pedig az ételek igazán vonzóak, és a látványpult úgy van elhelyezve, hogy körbe lehet járni, meg lehet nézni, és kiválaszthatod onnan, amit szeretnél. Levesek papírpohárban, szendvicsek, sütemények, és fókuszban számos saláta-költemény, a hűtőpultban a Juicí-hoz hasonló zöldség- és gyümölcslevek. Egy ebédre simán el lehet költeni 3-4000 Ft-ot, ami elég durva szerintem. Inkább egészségtudatos külföldiek és felsővezetők lehetnek a célközönség.
2017. augusztus 5.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Árkád vendéglátós "szigetén", a Szamos Marcipán mellett található az Aranycipó hosszú pultja, a végén saját kávézó részleggel, bárszékes asztalokkal. Nagyon széles a pékáru kínálat, többféle kenyér, édesek és sósak, cukormentesek, teljes kiőrlésű, sütemények, stb. A szendvicsek szintén változatosak, és árban is kedvezőek.
Többször vásároltam már náluk többféle pékárut, és még nem csalódtunk bennük. Legutóbb egy csemege holland kiflis szalámis szendvicset ettem náluk (365 Ft), az összetevők frissek voltak, bár egy cseppet trükköztek azzal, hogy a belevalókat mind a szélére helyezték, hogy szebbnek, dúsabbnak hasson, viszont a belsejében már nem volt töltelék. Sok helyen alkalmazzák ezt nem igazán etikus megoldást. A kiszolgálás mindig barátságtalan, mogorva, fogalmam sincs, hogy miért. Sosem ajánlanak semmit, gépiesen kiszolgálnak, nincs szemkontaktus, én nem is merek semmit kérdezni, inkább minél gyorsabban végeznék és mennék. Az is többször előfordult, hogy álltam a pultnál és vártam, de az alkalmazottak (általában 3-an vannak, mert hosszú a pult) inkább tettek-vettek, elfordultak, pakolásztak, és csak utána jött oda valamelyikük kiszolgálni percekkel később. Szerintem nem így kéne. Kár, hogy ilyen a kiszolgálás, mert a termékeik finomak és frissek.