Érdekes
2017. július 7.egyedül járt itt 45 A szerencsi fürdő nekem nagyon tetszett. Monarchia korabeli hangulatot áraszt, az épület szecessziós stílusban épült, nem túl nagy, jól megközelíthető, és a gondos felújítást követően igazi éke lett a kisvárosnak. 1910-ben községi fürdőként nyitották meg. Évtizedekig elhanyagoltan állt, de szerencsére visszanyerte régi szépségét.
2007-ben lettek készen a renoválással, ami egyúttal modernizálást is jelentett, hiszen egy wellness részleget is kialakítottak. Az alkalmazottak nagyon kedvesek, segítőkészek, sokat meséltek a fürdő történetéről, majd megmutatták az előcsarnokból nyíló kis kiállítást, amely régi fotókat és részletes leírást tartalmazott. A régi nyitott strandfürdő helyén alakították ki a fedett medencét. A fedett úszómedencén kívül finn szauna, jaccuzzi, infrakabin, aromaterápiás gőzkabin és sókamra található. A hétvégi felnőtt belépő 2000 Ft-ba kerül.
2017. július 6.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Miskolc főutcáján található Tiramisu Cukrászda mellett sokszor elsétáltam már, és emlékeimben dereng, hogy talán jártam is már benn korábban évekkel ezelőtt, de konkrétumok nem maradtak meg róla a fejemben, így a legutóbbi miskolci látogatás alkalmával célzottan bementem, hogy tudjak egy naprakész értékelést adni.
Reggel elég korán nyitnak (7. 30-kor), viszont este már 7 körül zárnak. Fagylaltot még nem árusítottak az évnek ebben az időszakában, de egyébként is süteményt terveztem be magamnak. Az árak barátságosak, 200 Ft körüli árakon is találni több félét. A kínálat nem valami széles, azon belül klasszikus, jól ismert fajták, átlagos, házgyári minőségben (legjobb esetben). Ránézésre nem minden süteményük volt friss, nem romlott, csak pár napja már állott a külső megjelenés alapján. A Rákóczi túrós az átlagosnál egy fokkal gyengébb volt, enyhén műízzel. A 3 pont inkább felfelé kerekítés. Talán a reggel okán, de a személyzet meglehetősen morcos volt, persze ki szeret szombaton reggel korán dolgozni menni? Ülőhely nincs, helyben talponállósan bárasztalnál lehet enni. A sütemény mellé papírvékony szalvétát és műanyag villát adtak.
2017. július 6.egyedül járt itt 35 A Rákóczi-vár valószínűleg Szerencs legismertebb látványossága, és persze a csokigyár a másik. A várlátogatás után a belső udvaron átsétálva botlottam bele a kávézóba. Bár nem volt szezon, nyitva találtam. Érdekes, hogy nemcsak turisták, utazók járnak ide, hanem a környékbeliek is bejárnak 1-1 kávéért. A kínálat szerény.
Kávé, tea, üdítő és némi édesség. Viszont vannak rendes kávéházi asztalok és székek, ahol egy kicsit meg lehet pihenni. Stílszerűen szerencsi csokit vettem a gyerekeknek, azt a fajtát, amelyiken a kezdőbetűk vannak. Számomra a gyerekkort hozza vissza, hiszen már akkor is árusították ezt a fajtát. Az árak barátságosak, a kiszolgálás szintén. A berendezés hangulatában illeszkedik a várhoz.
2017. július 6.egyedül járt itt 45 Bónuszbrigádos kuponnal jártam itt, annyira kedvező volt az ár, hogy érdemesnek tartottam kipróbálni, bár nem vagyok palacsinta-fanatikus. Egy újonnan nyílt palacsintázóról van szó a Móricz Zsigmond körtér közelében, az Addicted 2 Caffeine kávézó mellett.
Fiatalos, egyszerű hely, kissé zegzugos-lépcsőzetes belső térrel, de minden vendég inkább a kinti asztalokat preferálta, amelyek amúgy kényelmetlenek, ráadásul ezeket a kezeletlen lécekből készült összecsukható asztalokat és székeket nem lehet jól tisztán tartani. A pohárral pedig nagyon vigyázni kell, nehogy megbillenjen a 2 léc között, mert akkor minden kiborul. A helyen többségében édes, valamint néhány sós (3 féle) palacsintát kínálnak, standard és óriás méretben. A 2 fős személyzet nem tudja jól megszervezni a munkát, feltorlódnak a rendelések, pedig egy palacsinta pár perc alatt elkészül, és az óriás méret miatt általában egy vendég csak egy darabot kér belőle. Amúgy igyekeznek, próbálkoznak, és elnézést is kértek a vendégektől a késlekedés miatt. Az extra édes óriáspalacsinták 820 Ft-ba, a sósak 890 Ft-ba kerülnek, de a kuponnal egy 3 dl-es limonádéval együtt csupán 690 Ft volt. A limonádé normál áron is olcsó, nem nagyon emlékszem, hogy Budapesten bárhol lehetne 200 Ft-ért limonádét inni, nos, itt 195 Ft. A jól hangzó leírások közül a somlói galuskásat választottam, amely leírva jobban hangzott, ütősebbnek tűnt, mint amilyen a valóságban lett. Belül vaníliapuding mazsolával, kívül megszórva darált dióval, csokiöntettel és néhány szem mazsolával. Az alapanyagok átlagosak, nem prémium kategória. A palacsinta kiadós, gyorsan eltelik vele az ember.
2017. július 6.egyedül járt itt 45 A Kossuth tér közelében található kis étkezde Veggie néven üzemel már egy ideje. Kizárólag nyers vegán ételeket és italokat készítenek itt, ami az egyik legpuritánabb étkezési forma szerintem. Csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket és magvakat használnak fel az ételek elkészítéséhez, természetesen ezekből is csupán öko-bio, nem génkezelt jöhet szóba, és mindenféle mesterséges anyagtól mentesek.
Természetesen húst és cukrot sem tartalmaznak. A nyers itt tényleg szó szerint értendő, hiszen ezeket az alapanyagokat meg sem főzik, mivel 42 C fok felett már jelentősen veszítenének véleményük szerint az értékükből és a vitamintartalmukból. Ennek a nagyon extrém étkezési formának véleményük szerint számtalan jótékony hatása van az ember egészségére nézve. Itt semmi sem az, aminek látszik. A "tészta" valójában zöldségcsík, a "rizs" pedig zöldségzúzalék. Mivel itt bátran és intenzíven fűszereznek, e szigorú megkötések ellenére is volt ízük az ételeknek, ami felettébb pozitív. Hogy mennyire lehet jóllakni egy ilyen ételtől, abban kissé szkeptikus vagyok. A sütemények határozottan jól néznek ki, de persze ezek sincsenek megsütve, és liszt, cukor, tojás sincs bennük. Ebédidőben van 2 fogásos menü, amiben 2 féle főételből és 2 desszertből lehet kiválasztani a szettet 990 Ft-ért. Az 1200 Ft-os ajánlatban 3 féle főételből lehet tetszés szerint összeállítani egy vegyestálat. Én ezt választottam: currys "rizs" mazsolával, indiai fűszerezéssel, cukkini tészta (azaz fűszeres cukkini csíkok) és füstölt sajtos tésztának kinéző, sem igazi sajtot, sem tésztát nem tartalmazó paprikás zöldségcsíkok. Nem mindennapi élmény, az biztos, de egyszer szerintem érdemes kipróbálni. Sokkal jobb volt, mint amilyennek tűnik így leírva. Önkiszolgáló tartályból lehet csapolni a citromos vizet, ha inni szeretnénk. De vannak zöldséglevek, turmixok és ebédidőben két féle napi leves is.
2017. július 6.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Azt gyanítottam, hogy a "Gottier" egy vezetéknév lehet, de többet nem tudtam róluk. Azóta képbe kerültem, a névadó Gottier Anna, az üzletvezető dédnagymamája, aki a leírások szerint a korabeli budavári társasági élet népszerű alakja volt, kiváló vendéglátó és szakácsnő is egyben, akinél több híresség is megfordult.
A Gottier Kávézó barátságos, stílusos hely a Gellért Fürdő közelében. Elsősorban és legfőképpen kávézó, ahogy mondják magukról, ez az a hely, ahol egész nap kávéidő van. Kényelmes fotelok, kifejezetten vendégmarasztaló hely. A járdán kiülős asztalok is vannak, az is népszerű. Egyszerűbb meleg ételeket is tartanak, 2 féle leves és 4 főétel közül 2 fogásos menüt lehet váalsztani 1290 Ft-ért. Ha valaki ennél egyszerűbbre vágyik, hideg- és melegszendvics, valamint Szamos desszertek és sütemények is kaphatóak. A Szamos sós karamella gyémánt 390 Ft-ba kerül. Ezt ismertem már, korábban kóstoltam, friss volt, a minőség a szokásos. A kiszolgálás mosolygós, de visszafogott.
2017. július 6.egyedül járt itt 45 Pesterzsébet központjában, a sétálóutca díszköves, kiülős részére kitelepült fagyizóna. Pontosan nem tudtam megszámolni, hány féle ízt és márkát árusítanak, de abszolút a bőség zavarával és a választás nehézségével küzd itt az ember. Én legalábbis így jártam. Legalább 6-7 fagyis hűtőpult sorakozik egymás mögött, és több gyártó termékét árusítják.
Van némi ismétlődés, de legalább 80 félét tippelek. 3 féle méretben és árban választhatunk gombócot: a gyerekméret (3 dkg) 100 Ft, az átlagos 5 dkg-os 150 Ft, az óriás gombóc (8-10 dkg) 200 Ft, tehát árban igazán versenyképes, sőt mondhatni nagyon kedvező. Vannak kifejezetten gyerekeknek szánt fajták, amelyek nem annyira az ízükkel, mint inkább extrém színnel és a hangzatos fantázianévvel teszik magukat vonzóvá (pl. Batman, Nemo, Hupikék törpikék). Van fekete fagylalt is, ami intenzív vaníliás. Voltak számomra teljesen ismeretlen márkák, de a Carte D'Or-nak is van egy pultja. Fajéjas szilvát és rumosdiót ettem. Minőségben is rendben volt, de a Levendula, a Manna Ice vagy a Fragola szintjét nálam nem ütötte meg. Napernyők alatt lehet leülni, a pultokkal szemben van egy jópofa játszótér és mögötte padok. A kiszolgálás elég hektikus, nem tudja az ember, hová álljon a hosszú pultsornál. Így a kiszolgálás nem feltétlenül érkezési sorrendben történik, hanem inkább a szerencsés helyezkedés dönt. A Carlitosnak a pesterzsébetin kívül van még néhány további fagyizója, szintén külső pesti kerületek lakótelepi részén. Azok a fotók alapján kisebbekek tűnnek, kisebb választékkal.
2017. július 5.egyedül járt itt 35 Bicskén járva, a kisvárost nem ismerve, az utcán egy járókelőt kérdeztem meg, hogy tudna-e a közelben ajánlani cukrászdát vagy fagyizót. A középkorú hölgy a Randevút javasolta, ami pár perces sétával érhető el a központból. Régi vágású, tipikus vidéki cukrászda egy kerte házból átalakítva.
A bejárat melletti kiíráshoz képest némiképp változott a repertoár, de alapvetően jól ismert, középvonalas kalsszikus süteményeket és tortákat árusítanak. Egész tortát előzetesen lehet rendelni. A sütemény és tortaszelet árak elég széles vertikumban mozogtak, a 200 Ft-os krémestől kezdve a 650 Ft-os ország tortáig (Őrség zöld aranya). A mignonból 3 féle is volt, 210 Ft-ba került darabja, vaníliásat, kávésat, csokisat vettem. Árusítanak előre csomagolt apró pogácsát is. Fagylaltból kb. 15 ízt tartanak, ha jól emlékszem, 200 Ft volt egy gombóc. Az a fajta középvonalas ízhatás, amit a szupermarketben mi is megvehetünk kilós kiszerelésben. Tejkaramellát és Raffaello helyett itt Rafael névre keresztelt kókuszosat ettem. Egynek elment, de meglehetősen középszerű élmény volt ez is. Elvitelre vásároltam, de lehet helyben is üldögélni. Vannak rendes asztalok, székek.
2017. július 5.egyedül járt itt 55 Egy valóságos csokoládé-ékszerdoboz Szentendre sétálóutcájában, majdnem szemben a Szamos Múzeummal, de úgy tűnik, nem zavarják egymás köreit. Számomra, aki a csokifalók táborát erősítem szó szerint "Édeni", nagyon kedvelem az efféle helyeket.
Az első helyiség alapján inkább édességboltként lehetne kategorizálni, középen található a pénztár, és körben, mind a 4 oldalon számtalan csokoládé közül lehet válogatni. A 2. helyiségbe belépve találjuk magunkat a kávézóban, bár csak pár asztalnál lehet leülni, de kellemes, elegánsan kialakított, kedves hely. A gyerekekre is gondolnak, 3 féle gyerekkávét is kínálnak, és persze forró csoki is van náluk. Belga csokoládéból és tejszínből főzik titkos recept alapján. A finom kávéillat kóstolásra csábít, de nem tudtam szótlanul elmenni a kézműves bonbonok mellett sem. Ezeket a máshol is megszokott módon grammra mérik, egy darab kb. 250-300 Ft-ba kerül, persze méret, töltelék, súly alapján. Legalább 60-70 féle közül lehetett választani, szóval nem volt könnyű feladat! Epres-pezsgős töltelékes, boros-fahéjas, illetve citromkrémes étcsokoládésra esett a választás. Webáruházat is működtetnek, tájékoztatott az egyik hölgy.
2017. július 5., kollégákkal járt itt 35 Úgy alakult az aznapi munka, hogy csak meglehetősen későn sikerült kimenni ebédelni, és az időnek is szűkében voltunk. Az Aranykéz utcában egymás után két meglehetősen hasonló kaliberű gyorsétkezde található, az egyik Aranykéz, a másik Finom Falat névre hallgat, de elvileg nincs közük egymáshoz.
A Finom Falatba mentünk be, mert az volt közelebb (kb. 3 méterrel). Engem a belső kialakítás és a miliő a plázás népetetőkre emlékeztetett. Az ételek előre elkészítve, lesütve a pultban várakoznak, mögötte a falon krétával vannak kiírva az ételek. Nagy a választék, nem is lehet befogadni ennyi információt egyszeriben. Van 4 féle főzelék, 2 leves, rántott húsok többféle bundában, egytálételek, spagetti, a desszertek között tiramisu, mákos guba. Sajnos ezek az egyenkaják nem a frissességükkel és nem is az ízletességükkel hódítanak, itt is azt kaptam, amire nagyjából számítani lehetett. Magvas bundás rántott csirkemellet (1 kisebb szelet 420 Ft), valamint zöldségköretet és rizst kértem, összesen 840 Ft-ot fizettem, ami nem sok, de cserébe nem is volt jó. Minden langyoskás, szinte hideg volt, és minden olyan ízetlen, semmilyen volt, mintha itt a szakács nem ismerné a fűszereket. Bárszékeknél lehet leülni. A dizájn mediterrán hangulatú, újszerű a berendezés.