2017. június 22., kollégákkal járt itt 45 Angol stílusú pub a Vörösmarty tér mögött, sokcsillagos szállodák közelében. Esténként főleg a sportrajongók találkozási helye, napközben azonban kínálnak elfogadható árú ebédmenüt is. A közelben dolgozó irodistákon kívül sok külföldi is betér ide, köszönhetően a központi elhelyezkedésnek.
A menü hetente változik, 3 leves, 1-2 desszert, 4 főétel közül lehet választani. A 2 fogás 1690 Ft, a 3 fogás 1990 Ft-ba kerül. Nem a legolcsóbb, de ezen a környéken mégis átlag alattinak mondanám árban. A leves csészényi mennyiség, érdekes, hogy a hideg málnakrém levest vanília fagylalttal utolsó fogásként, desszertként tálalták. A májgombóc leves erős közepes volt, a lé kissé vegetás hatású, de a zöldségek és a gombóc korrekt. A főételek közül gyros tálat kértem, talán nem ez volt a legjobb választás, de salátára vagy tésztára nem vágytam. Kiadós adag, jól lehet lakni a 2 fogástól. A kiszolgálás nagyon gyors, pörög a konyha és a pincérek is, de közben még belefér néhány humoros beszólás, némi viccelődés. Oldott, vidám a hangulat. Erős a klíma. Van 3 óriás TV a falon, ahol folyamatosan mennek a sportadások lenémítva, szerintem teljesen szükségtelen ez napközben. Az első részben bőrülések, a hátsó L alakú részben fa asztalok és székek vannak. Szinte teltház volt ottjártunkkor. A mosdó egy kicsit le van amortizálva, a mosdó csapja vízköves, és össze vissza spriccel belőle a víz. Szívesen ennék itt a jövőben is, szerintem még visszanézünk. Kötelező szervizdíj nincs, kártyával is lehet fizetni.
2017. június 22.egyedül járt itt 45 Ajánlás alapján jöttem el ide. Kis alapterületű, egyszerű, de kedves olasz kézműves fagyizó a Szív utcában. A bejárat előtt hatalmas műanyag fagyitölcsér jelzi az irányt. Egy gombóc 240 Ft-ba kerül. Kb. 20-22 féle íz közül lehet választani, és a hagyományos fajták mellett akad közöttük érdekes, különleges is.
Például mák eper öntettel, vérnarancs, réteges mák és meggy csoki öntettel, angol puncs, mascarpone füge öntettel, sós mogyoró, citrom-bodza. Egy csokis-banánt választottam, ami kellemes, ízletes volt, nem túl édes, nem émelygős, összességében finom. A kiszolgálás kedves. Normális ülőhelyek nincsenek, hely hiányában, bár a fal mellett láttam 3 műanyag széket.
2017. június 21.barátokkal járt itt 45 Legendás hely a Wichmann a Kazinczy - Király utca saroknál, a játszótér mögött. Névadója és tulajdonosa a sokszoros világbajnok, olimpikon W. Tamás, aki maga is gyakran feltűnik a pultban. Idén 40 éve nyitotta meg kapuit - eredetileg Szent Jupát néven -, főiskolás éveim alatt az egyik, baráti körünk által gyakorta felkeresett kocsma volt.
Persze akkoriban még rá sem lehetett ismerni erre a környékre, nem voltak még romkocsmák, és a Gozsdu-udvar helyén a lepusztult átjáróházak álltak, és persze nem külföldi bulizó fiatalokkal telt meg a belváros éjszaka. Akkoriban nem voltak a dohányosok kitiltva a szórakozóhelyekről, emlékszem, hogy minden este vágni lehetett a füstöt. A berendezés nagyon egyszerű, mondhatni funkcionális, mintha megállt volna az idő. A bejárat mellett egy piros hetes kártyalap látható az épület falán, egyébként nincs semmi kiírva. Késő este és éjjel rántott húsos szendvicset lehet kapni (400 Ft), más ételt nem árultak. A ház söre a Brandecker az ecseri sörfőzdéből, ezt csapolják és olcsón mérik (300 Ft egy korsó). Ezen kívül kommersz söröket tartanak: Dreher, Arany Ászok, Heineken. A feles Jéger 530 Ft. Télen forralt bor is kapható, valószínűleg a ház borából készül, amiről fogalmam sincs, hogy melyik pincészetből származik, van vörös és fehér, decije százas körül. Minden nap nyitva vannak, de csak este 6-tól. A helyiség legvégén található mosdó tisztasága és állapota nem makulátlan.
2017. június 21., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Bakáts tér közelében lévő egyszerű vietnami bisztró, a csirkés és a kollégium mellett. A berendezés és az egész hangulat a távol-keleti gyorsétkezdéket idézi, a pultnál kell rendelni, viszont az elkészült ételt kiviszik az asztalhoz, és nem előre kell fizetni.
A hangulata nekem összességében nem volt pozitív, viszont az ételek ha nem is kiválóak, de finomak és autentikusak voltak, és elég nagy adagokat adnak. Érkezéskor senki nincs a pultban, hátulról a konyháról keveredik elő egy fiatal lány, aki nem tud magyarul. Később előkerül egy főnökasszonynak kinéző és úgy is viselkedő, kicsit agresszív idősebb hölgy, aki töri a magyart, majd közli, hogy a lány csak angolul tud. Nem gond, mi is tudunk angolul, de akkor miért nem mondta? A műbőr kötéses étlap ragacsos, nem tiszta, nem kellemes érzés lapozgatni. A rendelésfelvétel végül sikeresen zárul. A 2 db 4 személyes asztalon szigorú felirat figyelmeztet, hogy oda csak 3 vagy 4 ember ülhet le. Szerencsére van 2 hosszabb, összetolt asztal is (6-8 személyesek), így nem kell az ablakhoz a könyöklőhöz leülni bárszékre. Az ételek hamarosan érkeznek, jól néznek ki. A tavaszi tekercs csirkés és forró, a nyári hideg, vegetáriánus, tofuval. Mindkettőből 500 Ft egy adag, ha húsos, a vega 400 Ft a nyári tekercsből (2 db egy adag). A 2 féle mártás is jól passzol, a kísérő zöldség viszont nagyon kevés, inkább csak dekoráció a tálon. A tálca is ragacsos-zsíros, mint az étlapok a pultnál. Evőpálcika, evőeszközök és mártások az asztalra vannak készítve. Vettem még egy dobozos mangó levet (0,33 l 400 Ft). Csak készpénzzel lehetett fizetni. Sokan járnak ide, elég népszerű hely, kedvelt a ramen - jó nagy, tartalmas adagot adnak - és a pirított tésztás, rizses egytálételek is. A vendégek jó része elvitelre vásárol. A csomagolásért darabonként 50 Ft-ot számolnak fel. A tisztaságra sokkal jobban illene figyelniük, és az sem lenne hátrány, ha kedvesebbek lennének a vendégekkel.
2017. június 20.egyedül járt itt 55 Egészen friss nyitású kávézó a Kálvin tér közelében, az Üllői út elején. A névválasztást nem mondanám sem kreatívnak, sem egyedinek. Korábban egy kínai vegyesbolt működött a helyén, amelyet igazán szépen átalakítottak, rá sem ismerni. Téglalap alakú, hosszú tér, tágas, jól megvilágított, igényesen berendezett.
Az alkalmazottakon látszik a lelkesedés, a frissesség, reméljük, később is ilyenek maradnak. Az árak az átlagosnál egy fokkal magasabbak, de még az elfogadható kategórián belül. Olaszos pörkölésű Pasco kávét főznek, a cappuccino 450 Ft (és túl forró). Az édes és sós péksütemények több forrásból érkeznek, a zsemlefélék a Jász Sütőháztól, a helyben készültek a La Lorraine Group termékei. Manna Ice kézműves fagylaltot az utca felől kérhetünk. Érdekességként aloe vera és rétegzett epres sajttorta ízeket is kínálnak. Teában a Demmers teaház filtereseit tartják. A süteményeket egy kis helyi cukrász vállalkozótól szerzik be, aki kifejezetten nekik süt, így itt olyan sütiket is kipróbálhatunk, amelyekkel más cukrászdákban nem fogunk találkozni. Most a nyitás kapcsán 2 féle sütiből ingyenes kóstolót kínálnak, amelyeket a Duna és Magyarország inspirált (kék, illetve zöld mázzal, krémmel készültek), Kék Duna és Zöld szabadság névre hallgatnak. Sütiszeletek árai 420-650 Ft között. A juharszirupos-makadámdiós táska kiváló, még meleg volt (290 Ft). Reggel már 7 órától nyitva tartanak. Sokféle szendvicset (550 Ft-tól) is kínálnak. Van egy kis kiülős teraszuk a járdán, de az autós forgalom miatt nem igazán vonzó szerintem.
2017. június 20.gyerekekkel járt itt 35 A Lurdy-ház mozijához kapcsolódó kávézó, a mozi jegypénztárakkal szemben, a lépcső jobb oldalán található, galériaszinten. Amolyan kakasülő hangulata van, ahonnan rálátni a földszintre egészen a főbejáratig, és a másik oldalon a mozgólépcsőkre is.
Ha a filmkezdés előtt érkezik az ember, ide kényelmesen le lehet ülni a süppedős bőrfotelekbe, nyugalmas sziget hangulatú, nem olyan nyüzsgő és zajos, mint az emeleti éttermes rész vagy a lenti folyosók. A büfé kínálata meglehetősen érdektelen és a készletek is le voltak fogyasztva (vasárnap kora délutáni időpontban). Sütemény, szendvics nincs, csak pár marlenka (390 Ft egy szelet) a műanyag búra alatt, de ezekről pontosan tudjuk, hogy előrecsomagolt tartósított bolti készáru, nem frissen, cukrászdában készült sütemények. Szénsavas üdítőben a Pepsi család termékeit árusítják (350 Ft egy kisüveges). Kommersz alkoholos italokat, "töményet" is tartanak, az üvegek a bárpult tetejére vannak sorakoztatva, ezekből elfogadható árú koktélokat kevernek (890/990 Ft). A kávé szintén nem drága, olasz pörkölésű, iható. Az eszpresszó 350, a cappuccino 390 Ft. A cappuccinót túl forróra készítették. Úgy tűnt, a pultos fiatalembernek nem túl izgalmas a munkája.
2017. június 20.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Levendula ezúttal nagyon bejött. Mindkét fagyi-íz tökéletes telitalálat. Próbáltam elszakadni a szokásos, sokat próbált ízektől, és számomra újdonságot jelentőeket kipróbálni. Ez most tökéletesen sikerült. Ezúttal a választás alapja a színharmónia volt. Vörös rumos-meggy és majdnem fekete levendulás étcsokoládé.
A kettő fajta stílusában, állagában egészen más, a meggy gyümölcsdarabokkal, szorbet jellegű, kellemes rum utóízzel (nem süti-rum-aroma! ), a csoki enyhén kesernyés, intenzív, és a végén előbújik a levendula zamata is. A dizájn nem változott, orgonalila színvilág és vintage dekorációk. A lila bicikli a bejárat előtt, kinn mindössze egy padnyi ülőhely, ami természetesen mindig foglalt. Benn sorban állás, csak egy lány szolgál ki, de gyorsan haladunk, pedig még kóstolót is kínál a kürtöskalács fagyiból, amit még többen nem ismerünk (amúgy fahéjas). Benn a fagyis pulttal szemben lévő falnál van ugyan könyöklő, de nincs annyi hely, hogy a sorban állók mellett/mögött még más is elférne. Egy kenés 300 Ft, a cukormentesek 330 Ft. Az adag minimum 5 dkg, ahogy írják, szerintem megvolt, bár nem mérték le.
2017. június 17.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Süti névre hallgató bisztró-étterem a Ráday utca páratlan oldalán található, kb. középtájékon. Nevével ellentétben nem cukrászda, és desszert fronton nem erősek, mármint a mennyiség/választék tekintetében. Bent két fiatalosan berendezett, kellemes hangulatú helyiség, kint tágas terasz.
Ottjártunkkor Rékai Andrea kiállítása volt látható a falakon. Az étlapon főleg bisztrós jellegű ételek, burgerek, szendvicsek. Hétköznap 2 és 3 fogásos ebédmenüt kínálnak már 11. 30-tól kezdődően, amíg a készlet tart. A 3 fogásos menü 1190 Ft-ba kerül egy adag szörppel. Ottjártamkor narancsszörp volt, amelyet csinos, körte alakú kisüvegben (Oranginá-s) szervíroztak szívószállal. Nagy adag csontleves tésztával, zöldséggel cseréptálban, majd a 2 féle húsos főétel közül kijevi csirkemell rizzsel és salátával. A rizs nagyon aprócska adag volt, a hús valóban frissen akkor sült, nem mikrózott vacak, mint sok helyütt. A desszert mascarponés csokitorta málnaöntettel, ez is nagyon finom volt. Az ételekkel összességében teljesen elégedett voltam. A kiszolgálással kevésbé. A pincér fiatalember tapasztalatlan volt, valószínűleg új dolgozó, aki láthatóan nem nagyon bírta a strapát, pedig még alig nyitottak ki aznap. Az idősebb valószínűleg főnök vagy tulajdonos hölgy folyamatosan nógatta, a vendégek számára is jól hallhatóan ("pörgesd fel magad", ezt csináld, azt csináld), nem nevezném profi vendéglátásnak.
2017. június 17.családjával járt itt 45 Tipikus vidéki "mindenes" vendéglátó egység a Vértes lábánál fekvő kis falu központjában. Már több mint 30 éve működnek ugyanezen a helyen, ugyanebben az épületben, persze azóta néhányszor már kifestettek, és a szükséges felújításokat, leginkább állagóvást végeztek.
Míg régebben, gyerekkoromban egyértelműen falusi kocsma hangulata volt, de akkor is népszerű volt a környékbeliek körben, mostanra már kulturált étteremmé alakultak át. Hétköznap kétféle A/B kétfogásos menüt kínálnak 900 Ft-os áron. Különböző rendezvényeket, főleg esküvőket, családi ünnepségeket szoktak tartani. Jól ismert, magyaros, hús-fókuszú ételeket készítenek, barátságos árfekvésben. A több személyes vegyestálakat érdemes választani ár-érték alapján, 4 személyre 9000-13000 Ft közötti árakon. Nagyon bőséges, nagy adagok, 6 főre is bőségesen elegendő. Italokban a kommersz vonalat találjuk, Soproni Ászok sört csapolnak.
2017. június 17.egyedül járt itt 55 Kortárs fagyizó, már ilyen is van. Az első fagylaltozójuk Csepelen nyílt, s a közelmúltban bemerészkedtek a belvárosba is. Májusban nyitottak. A volt Instant melletti kis üzlethelyiség még elég sivár, de biztosan csinosabb lesz, ha túlvannak a próbaüzemen. 15 féle ízt kínálnak pohárban vagy tölcsérben, meglehetősen borsos, 320 Ft-os adagáron.
Itt is kennek, nem gombócot adnak. Az üzletpolitikában az a "spill", hogy hetente 2 ízt kedvezményes - a normál árukhoz képest - 600 Ft-ért adnak. Ebben az egyik mindig ismertebb, hagyományosabb fajta, míg a másik valamilyen különlegesség, netalán szokatlannak tűnő újdonság (pl. rózsa, avokádó, egres, rebarbara). Paleo, vegán, tej-, glutén- és cukormentes fagyikat is kínálnak. A kiszolgálás kedves, felkészült. Magvas karamellát és pisztáciát ettem, kiváló volt mindkettő. Az egrest is megkóstoltam, de az én ízlésemnek az túlságosan fanyar.