2017. május 1.egyedül járt itt 45 Tipikus lakótelepi átlagos cukrászda a Népfürdő utcában, a Duna felőli legszélső házsor aljában. Vele szemben számos parkolóhely található. Ahhoz képest, hogy 2002-ben nyitottak meg, még sosem hallottam róluk, pedig itt lakom a kerületben. Szűkös választék süteményekből, ismert ízek, semmi extra.
Süti- és tortaszelet árak 400-500 Ft között. Puncstorta, Dobos, narancsos csoki, Mozart szelet. Elvileg van fagyispult, és 10 féle íz ki is van írva, a tölcsérek a pult felett sorakoznak, de a hirtelen hűvösre fordult idő miatt ottjártamkor fagylalt nem volt kapható. Pogácsát vettem kimérve és egy szelet narancsos csokitortát (440 Ft). A kiszolgálás kedves. A 4 pont kissé túlzás, de mivel konkrét negatívumot nem tudok róluk írni, ezért megadom. Nem az a cukrászda, ahol bármi is lázba hozná az embert.
2017. május 1.egyedül járt itt 55 Gyönyörű, nyolcszintes, 1894-ben épült palota a Nagymező utcában, különleges szépségű lépcsőházzal, festett mennyezettel. Itt élt Mai Manó fotográfus, majd tulajdonosváltást követően az Arizona Mulató, a 2. világháború után a Magyar Autóklub székháza volt évtizedeken át. 1999-től kapott helyet az épület 1. és 2.
emeletén a Magyar Fotográfusok Háza. A földszinten hangulatos kávézó működik. A Fotó Utca Fesztivál program keretében megnéztem ezt a galériát is, ingyenesen lehetett meglátogatni. Érdekes, különleges fotókiállításokat nézhettünk meg: Mona Lisa Vakuval - Hórusz Archívum, valamint a Látható hiány címet viselő - fotók és képeslapok William A. Christian gyűjteményéből. A régi fekete-fehér fényképeken a távol lévő családtagokat utólag beleapplikálták a képekre, mintha ők is ott lettek volna a családdal együtt. A gyerekek számára a legfelső szinten kézműves foglalkozást tartottak. Az a terem egyszerűen csodálatos szépségű.
Érdekes
2017. május 1.egyedül járt itt 45 Kinéztem a Fotó Utca Fesztiválra a Nagymező utcában. Az utcán kihelyezett kontérekben jelenkori fotókat lehetett megtekinteni, valamint folyamatosan zajlottak előadások, foglalkozások, workshopok. A rendezvény ideje alatt a Capa és a Mai Manó Múzeumokat is ingyenesen lehetett meglátogatni. A Capa Központnak az egykori Ernst Múzeum épülete ad helyet 2013 óta.
Több időszakos kiállítást is meg lehetett most nézni: a 35. Magyar Sajtófotó kiállítást, Rádóczy Bálint Piszkos munka című installációját, de számomra a legérdekesebb a Oscar-díjas operatőr, Vittorio Storaro Writing With Light című fotókiállítása volt, leghíresebb filmjeiből. Maga az épület is gyönyörű, megéri megnézni.
2017. május 1.gyerekekkel járt itt 45 A Bókay-kertben és a környéken sem jártunk még korábban, a Kalandparkba jöttünk el a gyerekekkel. Miután kikalandoztuk magunkat, praktikusnak tűnt a környéken enni. Bár a másnapi majálisra már lázasan folytak az előkészületek, kirakodások, de azok a helyek még nem nyitottak meg.
A park egész területén a Bókay-kert étterem az egyetlen étkezési lehetőség, hiszen a Kalandparknak sincs külön büféje. Praktikus, hogy az étterem kinti terasza mellett közvetlenül van egy játszótér, így a gyerekek nyugodtan tudnak kint játszani, amíg elkészülnek az ételek. Az étterem felkészült azon vendégekre is, akik nem akarnak beülni enni, a pultban azonnal elvihető szendvicsek, csokiszeletek, péksütemények és fánk található. Fagyi még nem volt, de hamarosan lesz. Bár hétvége volt, de kínáltak 2 féle 2 fogásos ebédmenüt 1690/1890 Ft-ért, ezekből is választottunk. Ettünk 2 adag húslevest cérnametélttel, rántott húst sült krumplival, hagymalevest, rostélyost steak burgonyával és gyros tálat. A pincér fiatalember segítőkész és türelmes volt, rugalmasan kezelte a gyerekek olykor furcsa vagy váratlan kéréseit. Az ételek átlagosak, a levesek előre el voltak készítve, a rántott hús frissen sült, a burgonyák mirelitből készültek. Részletes számlát nem kaptam, de fejben számolva stimmelt az összeg. 5 fős családunk itt 6000 Ft-ból megebédelt. Bankkártyával lehet fizetni. Saját mellékhelyiség nincs az éttermen belül, a kinti közös mosdót lehet használni, ennek tisztasága hagy kívánnivalót maga után.
Érdekes
2017. május 1.gyerekekkel járt itt 45 A 18. kerület pestlőrinci részén, a Bókay-kertben található kalandpark. A környező utcákban vagy a park kerítése mentén könnyű a parkolás, viszont arra vonatkozóan nem láttunk táblát, egyértelmű iránymutatást, hogy honnan érdemes a Kalandparkot megközelíteni. Mi a Szélmalom utcai lekerített parkolóban álltunk meg.
A Kalandparkban úgy alakították ki a mászópályákat, hogy csillagszerűen lehet választani az útvonalak között, nem fix útirány és útvonal van. Az alsó pályát 110-145 cm közötti gyerekek használhatják, a felső pályát az ennél nagyobbak és a felnőttek. Érdekesség a fák lombkorona-szintjén kiépített több szakaszos csúszka. A mászópályán kívül a kerítésen kívül van egy 3 részes trambulin és egy kicsi csúszdás ugrálóvár, ahol 10 perc játék 600 Ft-ba kerül, de egyfajta becsületkasszaként működik, mivel jegyet váltani rá bent a Kalandpark pénztárában lehet, kint viszont nincs egyetlen alkalmazott sem, aki figyelné, hogy melyik gyerek hány percet ugrál. Mosdók csak kívül a Bókay étterem oldalában vannak, ezek az egész park közös ingyenes mellékhelyiségeiként funkcionálnak. A Kalandparkba lehet váltani családi jegyet és kísérőjegyet is (500 Ft), a gyerekjegy 2500 Ft-ba került. Érdekesség, hogy itt a kísérők is kapnak védősisakot, nemcsak a mászók. Jártunk már több hasonló Kalandparkban, ez a kisebbek közé tartozik.
2017. május 1.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tavaly nyáron ismét sikerült eljutni a Kistücsökbe. A véleményem továbbra is kiváló az étteremről. Most 3 fogást kóstoltam, amelyek közül egy nem volt tökéletes, de ettől még összességében egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ne érdemelnék meg az 5x5 szívecskét az összteljesítményükre.
Amit legutóbb ettem: az időszakos ajánlatból zöldségekkel töltött cukkinit hideg tökfőzelék-krémmel és kaporolajjal. Ez volt a kevéssé sikerült fogás, mivel a cukkini túl ress maradt. A Vitello Carpato a Balatonnál tökéletes, hideg borjúsült pontykrémmel és paradicsom lekvárral. Mindezt megkoronázta az egyik kedvenc klasszikus desszertjük, a madártej. 3 olcsóbb fogás, itallal, a végösszeg 6000 Ft feletti, 1 főre, de egy évben egyszer - legalább - érdemes. Az előre asztalfoglalás folyamatosan ajánlott, a teraszon teltház volt, a belső részben is csupán 2 üres asztaluk volt.
2017. április 30.egyedül járt itt 55 A Kálvin téren az Üllői út elején lévő Almási Bisztróban a nyitást követően néhány hónappal jártam. 2016 március elején nyitottak meg hivatalosan, de nem hallottam még róluk előtte, véletlenül vetődtem erre és tértem be. Közvetlen, barátságos légkör, kicsit szűkös a lenti rész, ahol inkább talponállós a hangulat, de az emeleti galérián kényelmesen le lehet ülni.
A pultnál is lehet rendelni, inkább az elviteleseknek, a helyben fogyasztókat az asztaloknál szolgálják ki. A hetente változó étlap kifejezetten izgalmas, újszerű, kreatív konyhát sugall. A hetente változó 2 fogásos déli menü 1450 Ft-ba kerül. Magyaros és nemzetközi fogások, újragondolva, a szokványostól eltérően megkomponálva. Példaképpen kacsamájas croissant tokajiban érlelt körtével (690 Ft), tejfölös káposztaleves bécsi virslivel (490 Ft). Négy féle főételt is kínálnak 990 Ft-os áron. Szilvás óriáspalacsintát ettem csokoládé mártással (490 Ft), amely házi lekvárral készül. Az egyetlen hiba a porcukor volt, az nem kellett volna rá. Alapanyagaik zöme kézműves, hazai kistermelőktől származó prémium minőség. A desszert kínálat is klassz, pohárkrémek, túrógombóc, házi pite. A falon hatalmas rajzon mutatják be a hamburgerük összetevőit. Nem gyorsétterem, a fogások frissen készülnek, nagy forgalom idején többet kell várni. Tetszett a hely, szeretnék még más ételeket is megkóstolni náluk.
2017. április 30.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A tavaszi Étteremhéten jártam itt, már régóta el szerettem volna jönni. A budai Vár szívében, a Hilton Szálloda ad helyet az Icon Étteremnek, amely évek óta jól ismert név a felső kategóriás, kifejezetten elegáns, első osztályú éttermek között. Az Étteremhét keretében a 3 fogásos ebéd vagy vacsora fix 4900 Ft-ba kerül, a kötelező szervizdíjjal együtt, de ital nélkül.
Ennyibe a normál étlap olcsóbb előételei kerülnek náluk, így ha valaki ki szeretné próbálni őket, talán ez a legtakarékosabb megoldás. A jómódú családok körében közkedvelt a vasárnapi brunch, bár ennek ára évről évre kúszik felfelé (most 9800 Ft egyszerűbb italokkal együtt). A berendezés valóban fényűző, ez nem az az étterem, ahová melegítőben vagy strandpapucsban beslattyog az ember. Az minden esetre nem tetszett, hogy az előzetes foglalás és a sok szabad asztal ellenére, a közvetlenül ablak melletti és a Dunára full panorámás asztalok kizárólag a külföldi vendégek részére voltak fenntartva. Az előétel, a főétel és a desszert is gyönyörűen tálalt, valódi vizuális élményt nyújtanak a tányérok, de az ízek ehhez képest annyira nem kiemelkedőek, és a konyha néhol botlik. A hús kissé rágós és jellegtelen az íze, nem karakteres a fűszerezése, a sárgarépa köret belül kemény, szélein viszont túlfőtt, a desszert fagylaltjába jégdarabka is került, és a tészta aljának volt egy kis kozmás mellékíze. Az adagok nagyon picik, 3 fogással nem lehet jóllakni. A kiszolgálás udvarias, de kissé modoros. Nem egy felszabadult hely. Egy kis üveged Theodora ásványvíz 900 Ft + 10% szervizdíjba kerül.
2017. április 30.egyedül járt itt 25 A Béke úti lakótelep négyemeletes házainak utcaszintjén működő kávézó és egyben TippMix fogadóiroda, a 14-es villamos megállójánál. Meglepően sok asztal, vendégek sehol szombat délutáni időpontban. Unott, szinte barátságtalan kiszolgálás. Az eszpresszót kevés tejjel tejeskávéként számlázták, szerintem nem ugyanaz.
Így 290 Ft helyett 340 Ft a végösszeg, nem tétel, de mégsem korrekt. Pellini olasz kávét főznek, zaccos mellékízű, kaparós utózöngével. Kis pohár vizet kaptam mellé kérés nélkül. Az itallapon kommersz alkoholok, csapolt sörben Arany Ászok, Dreher, Pilsner Urquell, üvegesben nagyrészt ugyanezek. Az ételkínálat minimális, de elvileg van melegszendvics. A szénsavas üdítőket decire kimérve árusítják. Az internet kávézó mint fogalom érthetetlen számomra 2017-ben, Angyalföldön. Vajon ki és honnan akarna ide lejönni internetezni?
A Városmajorban, a Földalatti végállomása és a János Kórház közelében lévő igényes bisztró. Kellemes, modern, igényes berendezés, magyar klasszikus ételek, nemzetközi fogások - ahogy ígérik, egy kis csavarral. Középkategóriás árak. Ebédmenüt nem kínálnak.
Tárkonyos borjú palóclevest (1380 Ft) - tábláról választva - és aranygaluskát (1240 Ft) - az állandó étlapról - ettem. A csészényi levesben a hús kissé rágós volt, és a zöldbabot kicsit túlfőzték, lehetett volna benne több a zöldbabból. A hozzá adott házi bagett kiváló. A házi málnaszörp (450 Ft/3 dl) is finom volt. Az aranygaluska tálalása érdekes, a galuska a sodófészekben ült. A sodó kissé sűrű, grízes, a galuskában pedig voltak kemény, megégett szélek. Ahhoz képest, hogy a Dining Guide 2017-es kalauz 75 pontra értékelte, ennél tökéletesebb kivitelezésre számítottam a konyha részéről. Átlagnál kisebbek az adagok, 2 fogással nem lehet jóllakni. A kis csavart én nem találtam meg. Kötelező szervizdíj nincs, kártyával lehet fizetni. Az épület mögötti terasz nagyon kellemes és csendes, csupa zöldre nyílik.