Gyémánt 500
2017. április 30.egyedül járt itt 55 Új kedvencem, a Dolce Fantasia igazi olasz fagyizó egysége az Andrássy úton, a Terror Házával szemben. Picike hely, és valószínűleg a kiemelt elhelyezkedés miatt itt drágább a fagylalt, mint a Szondi utcai fagyizójukban. De az ízek ugyanolyan fantasztikusak! Szicíliai citrom, Tiramisu, mangó-joghurt, pisztácia, Raffaello. . . .
egyik jobb, mint a másik. Egy adag - kenés - 300 Ft-ba kerül, 6-7 dekás az adag, lehet 2 féle ízt is kérni egy adagban. A fagyi mellé ajándékba maci alakú ostyát is adnak. Pici fagyizó, egy bárasztallal, inkább elviteles hely. A másik két egységükhöz képest eltérés, hogy itt magyar alkalmazott pultos hölgy van, míg amott olaszok voltak.
2017. április 30.egyedül járt itt 55 A Csanády utca elején, a troli megállójában évtizedeken át egy házaspár működtetett egy kis Semiramis kávézót itt. A házaspár nyugállományba vonult, fiataloknak adták át a helyet és a képzeletbeli stafétát. Megújulva, modernizálva, újra-fazonírozva, új névvel nyitottak ki.
A Semiramis kávé maradt, azonban mellé jó kis ételeket, falatkákat is kínálnak: hideg és meleg szendvicseket, leveseket, salátákat, amerikai palacsintát, gyümölcsrizst, komplett reggeliket. Kellemes, kedves környezet, meglepően barátságos árak. Két féle krém (padlizsán és körözött), pirítós toasttal, latte kísérő vízzel mindössze 750 Ft-ba került. Kedves kiszolgálás, a tulajdonos is gyakran a bisztróban tartózkodik és kiszolgálja a vendégeket, nemcsak kiadja a munkát.
2017. április 30.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Bár az előző értékelés tavaly augusztusi, de szinte szóról szóra én is ugyanazokat a benyomásokat szereztem. Jó az elhelyezkedés, bár elég forgalmas, a Stefánia és a Thököly út sarkán. Régi épület, melyben 1923 óta működik vendéglő. Vasárnap délben élő cigányzene cimbalommal, hétvégén esténként táncos-élőzenés vacsoraestek.
Hétköznap ebédidőben kedvező árú ebédmenü, amely a környéken meglehetősen népszerűnek tűnik, sok vendég érkezett. Naponta változóan 2 levesből és 3 főételből lehet választani, a 2 fogásos menü 1100 Ft-ba kerül. A napsütéses időben a többség a kellemes teraszon foglalt helyet, vannak árnyékosabb asztalok is. A berendezés egyszerű, retró hatású. A normál étlap hosszú, főleg magyaros klasszikus fogások szerepelnek rajta, hús- és paprika hangsúlyosan. Gulyáslevest és Thököly falatokat ettem petrezselymes burgonyával. Túl sósan és túl paprikásan főznek, de összességében nem harmonikus a fűszerezés. A leves csészényi mennyiségű, de sűrű, a hús rágós, nem jó minőségű. A főételben a ragu szintén túlsózott, a hús elveszik a raguban, a krumpli túl sok hozzá. Az ételek nem lettek volna rosszak, egy átlag menza szintjét megütötték. A kiszolgálás unott, érdektelen, figyelmetlen, lassú. Nem érthető, hogy az ebédmenüre vajon miért kell ennyit várakozni? Mindenki tudja, hogy sem a levest, sem a ragut nem a rendelés után kezdik el megfőzni. Az üres tányérok begyűjtése is akadozó. A víz az ételhez képest erősen túlárazott. Egy kis üveges Theodora 490 Ft-ba került, gyakorlatilag 2 víz majdnem kiad egy ebédmenüt. Bankkártyával lehet fizetni, kötelező szervizdíj nincs.
2017. április 30., kollégákkal járt itt 35 Az Üllői úton, a Corvin negyed metrómegálló és a Corvin Pláza közelében lévő, kommersz italokban utazó, retró jellegű, talponállós kocsma. A hangulat a 70-es-80-as éveket idézi, s bár a falakat azóta élénk kanárisárgára festették, a több évtizedes dohányfüst és italszag már végérvényesen beleivódott a falakba és a berendezésbe.
Az ülőhelyek nagyon kényelmetlenek, kerek zongoraszékek háttámla nélkül. Pár óra üldögélés itt nem kis kihívás. Csocsóasztal és élő sportközvetítések (focimeccsek LCD monitoron) vonzzák a sportkedvelőket. No, ér a kedvező árfekvés, amelyet leginkább az ún. kombókkal lehet kiaknázni, többféle kombinációban csapolt sör és valamilyen rövidital (vodka, whiskey) 500-700 Ft-ért. Arany Ászokot csapolnak. Egy kis üveges Cola csak 250 Ft-ba került.
2017. április 30.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Aprócska sarokbolt ínyencségekkel, különleges bio-termékekkel, egészséges finomságokkal a Szerb utcában. A Hold utcai Belvárosi Piacon szintén működik egy Hecsedli néven futó stand, nem tudom, egy tulajdonosi körről van-e szó. Törekednek rá, hogy hazai kistermelőktől származó ételek, italok kerüljenek a kínálatba.
A péksütemények mellett piadinát ehetünk helyben, kézműves sajt, szalámi, pástétom is akad. Van, ami meglehetősen drága, viszont a pannonhalmi Vis Vitalis 0,4 l-es palackozott ásványvíz csupán 190 Ft-ba került, jól behűtve. Szerintem ez a legjobb hazai ásványvíz jelenleg és a palack is különleges. A földszinten a pulttal szemben is vannak kényelmes ülőhelyek, de az emeleti galérián is találunk további asztalokat.
2017. április 30.egyedül járt itt 55 Az Árkád Bevásárlóközpont alsó szintjén, a folyosó közepén kialakított gyümölcs-és zöldségsziget, a Tchibo előtt. A narancssárga vidám feliratokról már messziről látjuk a folyosóról. A 100%-ban természetes, egészséges, frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek mosolygós, kedves kiszolgálással párosulnak.
Itt az ügyfél-központúság nemcsak a szlogenek szintjén jelenik meg a szórólapokon és a feliratokon, hanem a valóságban is úgy működnek. A gyümölcsös mixek közül a Happy Buddhát választottam, a kis adag 990 Ft volt, ami nem olcsó, ez tény. Thai mangó, narancs és áfonya van benne. Gyümölcssalátát is készítenek. Minden vásárlás után 10%-ot jóváírnak a törzsvásárlói kártyán, így minden 10. ital ingyenes. Családonként érdemes 1-et kiváltani, így gyorsabban össze lehet gyűjteni.
2017. április 30.egyedül járt itt 55 A Fruitisimo-val az Alléé-ban találkoztam már korábban, az ott kóstolt fagylaltok a legjobbak közé tartoznak. A közelmúltban a Westend aluljáró szintjén, a vendéglátós soron is nyitottak egy egységet, a Hisztéria Cukrászda és a Maguro sushi mellett. A megnyitás alkalmából ingyenes kóstolót is kínáltak a levekből.
Édes Életet (répa, alma, narancs, banán, eper, méz) és Elbűvölő uborkát (uborka, alma, citrom, zeller) kóstoltunk. A kis adag 890 Ft, a nagyobb 1090 Ft, illetve 1090 Ft/1290 Ft. Minden ital kizárólag frissen facsart gyümölcsből, zöldségből készül, semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. A fagylaltok közül a mangó a kedvencem, azt ezúttal sem hagytam ki (260 Ft/gombóc), hatalmas adagot adnak, 100% intenzív gyümölcsíz, kiváló krémes állag. A csokis banán is kitűnő volt, bár egy kicsit idegenkedtem tőle a neve alapján, de az íze remek volt. A kiszolgálás is ötcsillagos, mosolygós. Öröm volt itt lenni. A blokkon mosolyra fakasztó sort olvastam: "Mosoly ingyen :-) 0,00 Ft". Való igaz, egy mosoly semmibe sem kerül, de mindenki boldogabb lesz tőle.
2017. április 30.egyedül járt itt 25 Alig észrevehető kis kávézó és pékség a kiírás szerint a Pozsonyi úton, Újlipótvárosban. Megnyitásuk is ilyen észrevétlenül zajlott, egyszer csak ittvoltak. Vevőkörét nem tudtam pontosan megállapítani, elég gyakran járok ezen a környéken, de vevőket nem nagyon látok.
Amikor benn jártam, a pultban nem találtam senkit, ellenben az ablakban lévő kis asztalkánál beszélgetett és kávézott két hölgy. Mint kiderült, egyikük volt az eladó. Fornetti színvonalú (vagy talán valóban onnan származó) előkezelt gyors sütésű közönséges péksüteményeket kínálnak nem túl nagy választékban. A fogadtatás egyáltalán nem volt barátságos, mintha megzavartam volna a békés beszélgetést. Átlagos árak. Egy cappuccino 380 Ft-ba, egy kakaós csiga 250 Ft-ba került.
2017. április 30.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
2013 óta működő fiatalos hangulatú kézműves hamburgeres és szendvicsező a Széna tér közelében. Az elmúlt pár évben számos követőjük akadt ebben a szegmensben, de a megnyitáskor az úttörők közé tartottak. Kezdeti népszerűségük valamelyest csökkent.
A koncepció egyszerű, 3 féle leves, 4 féle grillezett szendvics 2 méretben, 8-9 féle hamburger, köztük a hely specialitása, a Finomító Burger (csípős jalapeno, paradicsomlekvár, Finomító szósz), 2 féle hot pot, napi desszert, saláta, fröccs, limonádé. Az ételek a 8 féle menüben kombinálva gazdaságosabban jönnek ki árban. Kis menüt ettem, frankfurti levest és kis csirkés grill menüt. Mindegy, hogy helyben vagy elvitelre eszünk, a tálalás papírpohár, papírtálca, műanyag evőeszközökkel. Rendelés és fizetés a pultnál. Laza, barátságos hely, kellemes, de nem kiemelkedő.
2017. április 30.egyedül járt itt 55 A Margit körútról nyíló mellékutcában aprócska kiállítótér a pinceszinten, vélhetően a kerületi önkormányzat gondozásában. Állandó kiállításuk nincs, időszakos kiállításaik kb. havonta váltakoznak. Ma élő, jelenkori, hazai művészek munkáiból válogatnak. Ottjártamkor Dréher János Csend-tér című kiállításának megnyitó napja volt.
A következő program is ígéretesnek tűnt, Kass János örököseinek alkotásai. Nem kellett belépőt fizetni. A bejáratnál le lehet ülni asztalkáknál, különböző művészeti kiadványokat árusítanak. Nem akadálymentesített, kizárólag lépcsőn lehet lejutni a kiállítótérbe.