Gyémánt 500
2017. április 19.egyedül járt itt 25 Szallas. hu-n foglaltam ezt a szállást, érkezés előtt telefonon több alkalommal beszéltem a bérbeadóval. A belváros közelében egy viszonylag csendes, de nem túl bizalomgerjesztő utcában található régi belső udvaros társasház, a szoba ennek földszintjén található, a belső udvarról nyílik, egyetlen ablaka a belső udvarra néz.
Az épületre nincs kiírva láthatóan az Apartman neve, így csak a cím alapján lehet beazonosítani, este nehéz megtalálni. Igaz, hogy olcsó volt viszonylag (5. 000 Ft/éj 1 főre, ellátás nélkül), viszont legnagyobb megdöbbenésemre a fürdőszobásnak meghirdetett szobában csak egy sarokból lekanyarított zuhanytálca volt és egy kis mosdó előtte, ajtó helyett csupán egy függöny, míg a WC teljesen különállóan, a folyosóról nyílt. Mivel a házban mások is laktak, valószínűleg a lakások többsége független az Apartmantól, és a szomszédos szobában is szintén - idegenek -, így a WC-be körülményesen lehetett csak bejutni (kulccsal nyitni-zárni kellett mindent). A WC-ben nem volt fűtés. A szobában működött a wi-fi, de meglehetősen gyengén. A bérbeadó kedves és készséges volt a telefonok során, nagyon furcsállottam, hogy ezt a kis "apróságot" nem tartotta fontosnak megemlíteni. Most visszanéztem a hirdetést, úgy gondolom, a korrekt eljárás az lenne, ha kihangsúlyoznák a leírásban, hogy a szobához közvetlenül NEM tartozik WC. A berendezés retró, ódivatú. A szobában állott penészszag volt (valószínűleg az épület szigetelése miatt, nem takarítási hiányosság). A konvektor több évtizedes lehetett ránézésre, működött, fűtött, de nagyon hangosan kattogott-pattogott. Nagyobb együtt érkező társaság esetén elfogadható lehet ez a megoldás (ha a szomszéd szobában is ismerősök laknak), így viszont nem tartottam egyáltalán korrektnek, és nagyon kényelmetlen volt számomra ez a megoldás. Mivel csupán 1 éjszakáról volt szó, kibírtam, de többet nem fogok itt megszállni. Saját parkoló/gépkocsibeálló nincs, de az utcában lehet parkolni, hétköznap és szombaton délelőtt fizető övezet.
2017. április 19.barátokkal járt itt 45 Fiatalos, modern hangulatú borbár a Móricz Zsigmond körtér egykori, szépen felújított BKV épületében, a kör egyik felében, fedett terasszal. A fő profil a bor, a hazaiak mellett portugál, francia és osztrák boraik is vannak.
420 Ft-tól kezdődnek a deci borok, és ezek között már teljesen vállalhatóak és ihatóak is vannak, inkább az ismertebb pincészetekből: Laposa, Nyakas, Bolyki, Gál Tibor, Figula, Bock (ez mondjuk már más árkategória. . . ). Sörben Sopronit és Krusovicét csapolnak, nagyobb társaságok akár 2 literes zsiráfban is kérhetik. Az étlapon többféle tarjás vagy csirkés szendvics, kétkezes, gazdagon megpakolt fajta nagyevőknek 2ezer Ft körüli áron. A konyhában van egy kis mexikói vonal, inkább az ízesítés tekintetében. Hétköznap ebédidőben kínálnak 2 fogásos fix ebédmenüt 1090 Ft-ért.
2017. április 19., kollégákkal járt itt 55 A közeli Kongresszusi Központban voltunk több napos szakmai rendezvényen, ott annyira nem voltunk elájulva az ételektől (a reggeli svédasztal nagyon rendben volt, de az ebéd már kevésbé), így az egyik kollégám javaslatára mentünk át a Larusba. Én is megörültem a lehetőségnek, mert régóta szerepelt már a meglátogatásra váró éttermek közül, de nekem nagyon kiesik, nem sűrűn járok a 12.
kerületben. A 3 fogásos heti menüt ettük, ahol a leves és a desszert fix, egyféle, viszont 3 főétel közül lehet választani, mindez 2900 Ft-ért. Ebben a minőségben ez nagyon korrekt és kedvező ár. Sütőtök krémleves zsályás pirítóssal, sült garnélarák kuszkusszal, pirított kalácskarikák karamellöntettel és vaníliafagylalttal. A leves és a főétel hibátlan, mondjuk nem is kerestük benne a hibát, a desszert annyira nem volt ütős, a karamella túl tömény volt nekem. Elegáns tágas étterem, kinti terasszal (novemberben már nem volt időszerű nekünk), ünnepi eseményekre is kiváló helyszín. A személyzet profi, udvarias, a konyha nemcsak minőségben teljesít a csúcson, de gyors is. Napi főzelék, napi hal és napi húskínálat is szerepel a táblán, melyek árazása szintén kedvezőbb a normál étlapnál. Kötelező szervizdíj 12%. Nem szeretem, de itt indokoltnak éreztem. Bármikor szívesen visszamennék.
2017. április 19., kollégákkal járt itt 45 Csopakon még nem jártam a Márgában, a "bázison", de azt tudom, hogy színvonalas, minőségi konyhát visznek több éve. A Király utca és a Székely Mihály utca sarkán működött, szintén jó nevű Lou Lou helyén, - annak bezárását követően - a Lou Lou csapatának nagy részét megtartva, beleértve a fiatal, tehetséges séfet is nyitották meg Pesten a Márga Bisztrót, amely szintén magas minőségbeli követelményeket fogalmazott meg, a balatoni borokra és a Balaton-felvidéki ízekre és hagyományokra alapozva.
Törekednek hazai alapanyagok felhasználására. A normál étlap rövid, bisztrós karakterű, prémium árfekvésű. Célszerű hétköznap ebédidőben a heti menüre "rámenni". 2 fogás 2850 Ft, 3 fogás 3450 Ft, amiben benne foglaltatik az ételeken kívül 1 pohár ház bora, szóda vagy szörp (nekünk ezt ottjártunkkor elfelejtették említeni. . . ), nagyobb társaság esetén érdemes asztalt foglalni. Alkalmanként esti degusztációs menüt kínálnak, 5 fogás 12900 Ft + borkíséret. Az ételek tálalása kreatív, különleges, a fogások izgalmasak, ízletesek, igazán színvonalas a konyha. Szépek a tányérok, az evőeszközök. Az adagok átlagosnál kisebbek. A fotókon talán látszik (én is utólag visszanézve szembesültem vele), hogy az előétel és a desszert tálalása és megjelenése eléggé hasonlatos, pedig semmi közük nem volt egymáshoz. Amiből lehetett választani: 1 előétel vagy 1 leves, 3 főétel, 2 desszert. Kacsamáj parfait párolt birsalmával és mogyoróval, ez volt az előétel, a főétel csirkecomb padlizsánnal és sült paprikával (egyáltalán nem nézett ki combnak, kicsontozva be volt formázva), a desszert körte fahéjjal és körte sorbet-tel. Az ital lefelejtésen kívül még nem tetszett, hogy a kenyérért + vajért - igaz házi, és felső kategóriás - 300 Ft-ot számoltak fel. Az ilyen kaliberű és árfekvésű helyeken ez magától értetődően benne van az árban. Szimplán azt gondoltuk, ez az üdvözlő falat. Nem gond, belefér, és ilyen végösszeg mellett már nem tétel, csak inkább bosszantó apróság. 12% kötelező szervizdíj is hozzácsapódik a végösszeghez. Lehet bankkártyával fizetni, de a terminál nem biztos, hogy működőképes (lehet, hogy azóta már megjavították vagy kicserélték).
2017. április 19.egyedül járt itt 45 A Corvin Pláza folyosóján van a Bubbleology pultja, ezen kívül a Westendben és a Camponában van hasonló egységük. Főleg a fiatalok körében népszerű műanyag pohárba töltött ízesített tea alapú ital, amelybe gyümölcszselét, tápiókát és gyümölcsgolyókat szórnak és széles lyukú színes szívószállal lehet felszippantani.
Azért az egy kicsit elgondolkodtatott, hogy ezeknek a "töltelék" anyagoknak mi az összetétele: erjesztett kókuszos víz, tengeri alga, a tápióka a manióka gyökér keményítője. . . brrrr. Ugyanaz a koncepció, mint a Bubu Bubble Tea-nél, de itt csak az italok vannak, ételeket nem tartanak. Viszont árban a Bubu lényegesen olcsóbb, ennek okára nem derült fény, mert ízre ugyanolyannak tűnik. A legolcsóbb standard sima tea (Rooibos vagy zöld jázmin) 890 Ft, de a belevalókkal 1190 Ft-ba kerül. Én mangósat kértem, viszonylag kevés golyóval és zselével (eper, ananász, licsi, mangó), tápióka nélkül. Aki gyakran jár ide, annak érdemes hűségkártyát váltani, a vásárlás értékének 10%-át visszaadják kreditben, azaz gyakorlatilag minden 11. ital ingyenes.
2017. április 19.egyedül járt itt 45 A Bartók Béla úton működő vegán gyorsétterem egy érdekes koncepciót talált ki magának. A legtipikusabb húsos street food-okat, nevezetesen a hamburgert és a hot-dogot valósítják meg húsmentes, sőt vegán módon. 6 féle burger (1490-1590 Ft) és 3 hot-dog (1590 Ft) szerepel az étlapon.
A húspogácsát édesburgonyával, szejtánnal, tofuval, quinoával, sőt brokkoli-, feketebab- és lencsepogácsával is helyettesítik. A hot-dogba tofuvirsli kerül. Kísérletező konyha, sok zöldséggel és sok kreatív ötlettel. Ezeket frissen készítik, elkészítésükre kb. 10-15 percet kell várakozni. A pultban lévő alapanyagokból tetszés szerint lehet vegyes salátatálat összeállítani. Párolt brokkolit, grillezett bébicéklát, grillezett sárgarépát, jégsalátát és koktélparadicsomot ettem ezersziget szerű öntettel. Házi citromos-málnás jeges teával 1180 Ft-ba került (kis adag saláta). Némelyik zöldség kissé jellegtelen volt, de a répa kiváló. Aki vegetáriánus vagy vegán, annak jó alternatíva lehet ez a hely, de nekem, mint mindenevőnek kissé féloldalasnak tűnik ez a konyha, hiányérzetem maradt. A belső tér egyszerű, egyik oldalon bárszékes asztalok vannak, a másik oldalon normál, a mögötte lévő fal növénnyel futtatott, ami most nagyon divatos, már több étteremben láttam ilyet. Környezettudatos étkezde, de az italt nem környezetbarát műanyag pohárban adják.
2017. április 19.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
D. Endre értékelőnk szavára és véleményére érdemes adni, ez már kiderült a korábbi számos értékelése kapcsán. Az Urban Tiger nálam is aranyérmes, és a legjobb gasztro-élmények közé tartozik a tavalyi évben. A Kecskeméti utca elején, az Egyetem térnél, a Hotel Rum épületének földszintjén kapott helyet a tavalyi évben nyílt távol-keleti ízeket modern környezetben tálaló étterem.
Fiatalos, de ugyanakkor elegáns környezet. Hétköznap ebédidőben (12-15 óra között) érdemes menni, ilyenkor a 3 fogásos Business Lunch menü mindössze 2500 Ft-ba kerül, és nagyon jó választékból lehet szemezgetni. A 4 leves/előétel, 4 főétel, 2-3 desszert közül leginkább az okozza a nehézséget, hogy melyiket válasszuk, mert mindegyik izgalmas, pedig még csak elolvastuk a leírásokat. A végtelenül udvarias, de mégis barátságos pincérek szívesen segítenek a választásban, látszik, hogy ismerik az étlapot, felkészültek. Vegyes tempurát (garnélarák, zöldségek) nagyon érdekes szósszal, thai halpogácsát mentás zöldborsópürével, majd mangókrémet ettem gránátalmával. A 3 fogással jól lehet lakni. Minden fogás hibátlan, különleges. Itt a szervizdíjat sem tartottam indokolatlannak és túlzónak (12%-ot számolnak fel). Bankkártyával lehet fizetni. Az étterem a szálloda halljából, hátulról is megközelíthető.
2017. április 19.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Jókai utcában lévő kínai étterem sokkal igényesebb, mint az utcai gyorséttermek. Itt normális környezetben, tiszta és rendezett asztaloknál lehet kulturált körülmények között többé-kevésbé autentikus, de a magyar közízlés számára elfogadható ételeket és ízeket kóstolni.
Az étlap szép színes, informatív, minden étel fotóval, kínai, magyar és angol megnevezéssel és azonosító kóddal szerepel rajta. Az árak barátságosak, sok esetben még kedvezőbbek, mint a kínai kifőzdékben. A személyzet kínai, a pincérnők többé-kevésbé beszélnek magyarul. Klasszikusokat ettem, próbáltam biztosra menni. Csirkelevest bambuszrüggyel és gombával (290 Ft), félhold alakú húsos batyut, amit Tibetben momónak neveznek (6 db/990 Ft), babcsíra salátát (330 Ft) és tavaszi tekercset (6 db/ 380 Ft). Az ételekre nem kellett sokat várni, és kérésemnek eleget téve egyszerre hoztak ki mindent. A megszokott ízekkel és vizuális megjelenéssel találkoztam, korrekt volt minden fogás, de nem kimagasló. Csak készpénzzel lehetett fizetni, és érdekesség, hogy a számlán az ételek nevei kínaiul szerepeltek (gép blokk nem készült).
2017. április 19., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Elegáns étterem Szolnok belvárosában, a város egyik leghangulatosabb részén, a Tisza parton a sétánynál, a gyalogos híd lábánál. Szolnoki viszonylatban meglehetősen drága étterem, de hétköznap 2 féle (A és B főétel, leves ugyanaz) 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1190, ill. 1590 Ft-ért. Csak a hangulat miatt ültünk ki este a teraszra egy itallal.
Kényelmes, hatalmas párnázott rattanfotelek üveglapos asztallal, elegáns környezet és berendezés. A kiszolgálás finoman fogalmazva eléggé komótos volt, nem nagyon keltették fel a vendégek a személyzet érdeklődését. Az italkínálat szokványos, főleg kommersz vonal, Heineken sört csapolnak, a koktélok drágák, az alkoholmentesek is 1100 Ft-ba kerülnek, a Virgin Mojito kellemes volt, de nem érte meg az árát. Szicsek és Rézangyal Pálinkák. Az étterem esküvők közkedvelt helyszíne, a benti részben több szint van, különterem és pince.
2017. április 19.gyerekekkel járt itt 45 A vicces nevű étterem és kávézó a Mecsekextrém Kalandpark területén belül található, a jegypénztár közelében. A benti rész nyáron nagyon meleg, van nincs légkondi vagy nem működött. A terasz árnyékos, kellemes, füves részen található. Mivel a pécsi szállásunkon volt étkezés, így itt csak jégkrémet és italt vettünk.
Algida márkáit tartják, Magnumot, Cornettot, csavart "jegeset", karamellás Noggert vettünk és némi hideg üdítőt. Az árak átlagosak, nem élnek vissza a monopolhelyzetükkel, hogy a Kalandparkon belül ők az egyedüli vendéglátóhely (talán ital- és édességautomata van még a jegypéntár épületében, ha jól emlékszem).