2017. április 16.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
2011-12-ben még Nostro néven ismerhettük ezt a helyet, aztán némi zárva tartás és átmeneti idő után megújulva Vostro néven nyitott ki újra 2013-ban, azt nem tudom sajnos, hogy csak a név változott-e vagy a tulajdonosi háttér is. A Vostro-ban elmondásuk szerint az olasz garsztropub vonalat viszik, nekem ez az olasz dolog őszintén szólva nem jött át.
Az mondjuk igaz, hogy olasz pörkölésű a kávé (Danesi), de ez nem nagy ritkaság itt Budapesten, hiszen a kávézók többségében olasz, vagy legalábbis annak mondott kávét ihatunk. A terasz kellemes hangulatú, bár a falécekből készült összecsukható szék nem mondható éppen kényelmesnek. Elvileg reggel 8-kor nyitnak hétköznapokon, de a valóságban ez inkább 8. 20-8. 30, aki időre megy reggel valahová, annak ezzel érdemes kalkulálnia. A kínálat szűkös, de ami van, az finom. Kávén és péksütiken (croissant, kakaós csiga) kívül tea (Suki) és szendvicsek szerepel még a kínálatban, és a pultban rózsaszín-sárga marshmallow pillecukor "kacsint" egy üveghengerből.
2017. április 16.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kálvin tér közelében, a Baross utca sétálós részén, az Ötpacsirta utca sarkon megkerülhetetlenül beleütközünk a Fecske kinti teraszába, amely főleg a fiatalok népszerű találkozóhelye. A benti részt a meglehetősen meredek lépcsőn közelíthetjük meg, ahol egy földalatti könyvtár és nagymama szalon érdekes keverékébe csöppenünk.
A gyenge megvilágítás következtében derengős félhomályban üldögélhetünk itt, de ennek is megvan a maga hangulata. Mentás és mangós limonádét ittunk, nem voltunk éhesek. Az ételkínálat a fiatal törzsközönséget célozza meg, barátságos árfekvésben: burgerek, pulled pork enchilada, tapas-tál, saláták, de szerepel néhány klasszikus is, mint a sztrapacska vagy a kakaspörkölt. 1200-1500 Ft-ért kapható az ételek többsége, ahol értelmezhető, kis adagokat is lehet kérni. A mosdó szűkös és tele van ragasztva plakátokkal és zenekari matricákkal.
2017. április 16.egyedül járt itt 55 A Rózsadombon, a Margit utca és az Apostol utca sarkán bújik meg a Törökméz. Ezen az utcán az autós út szintjénél alacsonyabban van a járda, ahonnan nyílik a bejárat, amely mellett 2 kis padra lehet kiülni, illetve van egy kicsi zárt kertjük is, ami nagyon hangulatos.
"Kávé/süti/sonka/sajt" felirat szerepel mottójukként, ezeket mind lehet itt enni-inni, kiváló minőségben, de még ennél többet is találunk. Reggel 8-tól este 10-ig választhatunk valami finomságot (vasárnap zárva tartanak). Izgalmas ételek prémium alapanyagokból, szendvicsek példaképpen bivaly mozzarellával, lazaccal, kacsamáj mousse-szal, padlizsánkrémmel (1190-1390 Ft), saláták kuszkusszal, articsókával, szarvasgomba olajjal (990-1990 Ft), péksütemények (300-350 Ft), házi torták, joghurtok, krémek. Belardi és Kávékalmár frissen pörkölt kávéból készül a fekete, az eszpresszó 400 Ft, a cappuccino 450 Ft. "Zöld" hely a Törökméz, környezetvédelmi elkötelezettségüket elismerő oklevél hirdeti a falon. Házi szörpök, limonádé és sokféle tea iható. Családias légkör, kedves, mosolygós személyzet.
2017. április 16., kollégákkal járt itt 35 A Krúdy Gyula utcai kiülős sörözős-vendéglős soron található teraszos söröző, amely a Darshan Udvar épületében a földszinten kapott helyet, az al dente mellett, bejárat az utcáról nyílik. Minden nap délután 2-től éjjel 1-ig - vagy ameddig a személyzetnek kedve van hozzá - tartanak nyitva.
Mivel a Darshan este 11-kor bezár, onnan még ide át lehet ülni, feltéve, hogy van szabad hely. A dekoráció nekem kifejezetten tetszett, színes mozaikdarabokból kirakott falak, és bent a törzsi motívumok, kicsit Hundertasswer-ra emlékeztető, de itt erősebben etno-mediterrán a szín- és a képi világ. Ételeket úgy láttam, nem tartanak, mi csak ittunk. Lasko és Union söröket tartanak csapolva, de vannak kézműves sörök is (Békésszentandrási, üvegesben). A kiszolgálás barátságtalan, kedvtelen, egyáltalán nem vendégcsalogató.
A Millenáris szomszédságában, a Lövőház és a Káplár utca sarkán található kávézó és kocsma, félszuterénban, nagy terasszal, Staropramen napernyőkkel. Önkiszolgáló rendszerben rendelni és fizetni bent a pultnál kell. A csapon 3 féle Staropramen, Borsodi, Hoegaarden és Belle Vue Kriek sörök.
Az italkínálat többségében kommersz, a dekoráció fő elemeit a különböző italmárkák reklámplakátjai jelentik. Megdöbbentő gondolatokat keltett bennem pl. a Fütyülős pisztáciás macaron pálinkájának reklámja, de biztos van olyan, akinek ez bejön. Olasz pörkölésű Gourmet by Tobia kávét főznek, nem valami jó, de iható. Árban középkategóriás, eszpresszó 300 Ft, hosszú kávé 400 Ft, cappuccino 450 Ft. A pultos szimpatikus, jó hangulatot teremt a krimóban. A mosdó igénytelen és koszos (törött szemetes, vastagon vízköves és elszíneződött mosdókagyló). Ételeket nem tartanak, legalábbis nem olvastam az étlapon és a pultban sem láttam semmit.
A pesti Indigó indiai étterem tetszett, finomak és autentikusak voltak az ételek, kíváncsi voltam, mit tudnak Budán mutatni. A Millenáris közelében lévő teraszos étterem modern berendezésű, nincs indiai hangulata, kicsit jellegtelen. Hosszú téglalap alakú, a fal mentén párnázott bőrülésekkel.
Hétköznap ebédidőben 2x2 féle, naponta változó menüt kínálnak: 2 féle vegetáriánus és 2 féle húsos főételből lehet választani. Kicsit furcsa, hogy a "hús" az valójában = csirkemellfilé, mivel az egész heti összesen 10 féle húsétel mindegyike ebből készül. Kicsit egysíkú megoldás, ami az indiai konyhára egyáltalán nem jellemző. Chicken Tikka Massalát, az indiai konyha egyik nagy klasszikusát kértem. A menü egy köményes rotival indul, a hús mellé fűszeres krumpli, friss zöldség (kígyóuborka, paradicsom) és naan jár. Az étlapon szereplő rizs, ami az indiai konyha állandósult elmaradhatatlan része, valahogy lemaradt nálam. Számomra a zöldségek sem voltak ebben a formában autentikusak (egy joghurtos raita sokkal inkább az lett volna). A főétel finom, karakteres és elegendő mennyiségű volt, nem volt csípős, csak fűszeres. A konyha és a kiszolgálás elég lassú, ráérős. 10% szervizdíjat számolnak fel. A szikh turbános pincér nagyon kedves, a magyarok viszont savanyúak és unottak. 2200 Ft-ot fizettem összesen. A normál étlapon a főételek köret nélkül 2200-3000 Ft körüliek, ha egy klasszikus indiai menüt szeretne itt végigenni az ember, akkor 6-8ezer Ft-ot simán itt lehet hagyni fejenként.
2017. április 16., kollégákkal járt itt 45 Karcsi bácsiék 1988 óta főznek itt a Jókai utcában. Kívülről nagyon retró a portál és a feliratok, de a belső rész mindkét szintje felújított, kicsit toszkánra hangolt díszítőelemekkel. Főleg magyaros és klasszikus nemzetközi konyhát visznek. Bár 11.
30-tól egészen este 10-ig nyitva tartanak minden nap, a legnépszerűbb időszak a vendégkörben a hétköznap ebédidő, amikor 2 féle 2 fogásos ebédmenü közül lehet választani 990 Ft-ért. Ottjártunkkor teljesen megtelt az alsó szint, amint távoztak valamelyik asztaltól, hamarosan érkeztek újabb vendégek. A normál étlapot nem tanulmányoztuk át, a menük közül nem a főzelékeset, hanem a másikat kértük. Ez gulyásleves - csészényi méretű - és milánói sertésborda volt. A leves korrekt, a hozzá adott fehér házi kenyér is jó (nem kézműves persze), a főételben a raguban sok gomba (konzerv) és karakteres fűszeres paradicsomos íz, viszont a spagetti tésztát túlfőzték, a rántott húst pedig túlsütötték, emiatt a panírszélek és a hús széle is túl kemény lett. A kiszolgálás gyors, pörgős, de személytelen.
2017. április 16.egyedül járt itt 45 A Costa Coffee lánc az olasz Costa fivérek nevéhez kötődik, akik 1971-ben Londonból indultak el. A ma is itt gyártott Mocha Italia kávéból készülnek a Costa finom olaszos pörkölésű kávéi a nemzetközivé nőtt hálózatban. Budapesten is van már vagy 20 egységük. A Corvin sétány elején, a Corvin Plázából hátul kilépve a bal sarkon könnyen rátalálunk, többször jártam már itt.
Itt is az egységes Costa dizájn köszön vissza, de pluszt jelent a kellemes terasz, amelynek ugyan egyik oldalán van autós forgalom (lejárat a mélygarázsba), amelyet a virágládák csillapítanak, de a másik oldalon a gyalogos sétány nyugalma vesz körbe. A belső részben és a teraszon is nagyon kényelmesek a fotelok, kárpitos, karfás székek. Tetszettek a kávészemeket formázó térelválasztók. A személyzet nagyon profi, kedvesek, mosolygósak, segítőkészek. Az árak viszont szerintem nagyon magasak, főleg az extrább idényjellegű ízesített kávék (1200-1300 Ft). Egy egyszerűbb kávé és croissant ára 1500 Ft körüli. Bankkártyával lehet fizetni.
2017. április 16.egyedül járt itt 25 Kőbányán, az Újhegy lakótelep sétányán található kis cukrászda a panelház aljában. A berendezés retró, a kínálat főleg a kisgyerekes családok kedvére való. Jégkása hupi-színekben, színes fagyitölcsérek, számtalan figurás marcipán. A pultnál megzavarodik az ember, mert a bejárattal szemben van egy fagyipult, Dr.
Gelato olasz kézműves fagylattal, majd beljebb lépve az oldalpultban újabb adag, ezúttal Hisztéria fagylalttal találkozunk. Egyiket sem helyben készítik, hanem az ismert fagylalt-láncoktól szállítják ide. Mindkettő finom fagyi, többször ettem már belőlük másutt. Furcsa, hogy egy ilyen kicsi, nem frekventált helyen ezt a párhuzamos megoldást választották. A sütemények a klasszikus-retró vonalat viszik, viszonylag szűk választék, átlagos megjelenés, kedvező árak. Több sütemény 300-350 Ft közötti mérsékelt árfekvésben. Extraként az Őrség zöld aranya országtorta is kapható (nem helyben sütik). Vettem egy dobozos XIXO körtés jegesteát és egy gombóc fahéj fagylaltot a Hisztériától. A 2 női alkalmazott (2 korosztály) parázs veszekedésének lehettünk szemtanúi egy kisgyerekes anyukával együtt. Úgyhogy ez számomra az egész helyről kiállított egy nem túl pozitív véleményt.
2017. április 16.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szombathelyen nyaraltunk a családdal, a Kalandvárosban töltött játszóterezés után kerestünk a közelben éttermet. Mivel az étterem belső részében 2 esküvőt is tartottak aznap este (a földszinten, illetve az emeleten), így csak a teraszon tudtak helyet biztosítani, de ez nem volt probléma számunkra.
Szintén az esküvői készülődés miatt nem lehetett az étlapról bármilyen ételt rendelni, hanem a grill teraszról lehetett választani. Ez tartalmazott opcionálisan levest, többféle grillezett-pácolt húst (mi halat, csirkét, marhát kértünk), ehhez grillezett zöldséget, pirított krumplit, friss salátát és 3 féle szószt kaptunk. A húsokat frissen sütötték kinn a teraszon. A marha egy kicsit rágós volt, a többi szerintem nagyon ízletesre sikerült. Az estebédet desszerttel koronáztuk meg: madártejet és mákos-meggyes óriáspalacsintát ettünk. A madártej nekem nagyon ízlett, a palacsinta tölteléke túl töményre sikeredett. A lépcsőzetes terasz oldalán egy vízlépcsőt alakítottak ki, erre már ráférne a felújítás, mert vízköves, békalencsés. Az elegáns belső rész nagyon szépen fel volt díszítve, a mosdók is igényesek, rendben tartottak, de 2 esküvő idején kevésnek bizonyulhat annyi ember számára. Italokkal és borravalóval együtt 5 főre (ebből 3 gyerek) összesen 13. 000 Ft-ot fizettünk. A kiszolgálás alapvetően udvarias volt, de előfordult, hogy vadászni kellett a személyzetre.