2017. április 11.egyedül járt itt 45 "Francia liszt, francia pék, francia kenyér" - ezzel a rövid mondattal foglalták össze a tulajdonosok, hogy mi várható a Három Tarka Macskában, amely csak néhány nappal ezelőtt nyitotta meg kapuit az újlipótvárosi Pozsonyi utcában - az egykori Tütü Lébár helyén -, de már hetek óta lázban tartja a környék lakóit.
Sok itt a környéken a pékség és a kávézó, ez vitathatatlan tény, de valódi jó minőségű, finom kenyeret alig kapni. Szóval a környékbeliek közül sokan "kiéhezve" várták a nyitást, én a magam részéről eddig is találtam számomra megfelelőt, példaképpen a Jókenyérben. Szokatlan esemény, de a reggeli nyitáskor napok óta kígyózó sorok állnak a bejáratnál. Az első napokban a nagy kedvencet, a kakaós csigát pillanatok alatt elkapkodták, és délelőtt 10-11 órára már sokszor le volt fosztva minden. Nekem talán szerencsém volt, mert 8 óra után nem sokkal még többféléből lehetett válogatni, még az utolsó csigát is sikerült elcsípni (320 Ft). Valóban ízletes, kakaós, és vajas a tésztája. Olyan egyedi és izgalmas péksütiket készítenek, mint a vörösboros stangli, olívás manósapka vagy a belga csokis párna. Két féle bagettet sütnek, a kenyerek közül különleges a fügés-barackos (de több mint 600 Ft-ba kerül fél kiló). A szendvicsek közül egy körözöttes bucit ettem (530 Ft), a többi féle talán izgalmasabb lett volna, de mindegyik hatalmas (tonhalas, lazacos, manósipkában 750-890 Ft). Az árak az átlagosnál lényegesen magasabbak, igaz, a minőség is felső kategóriás. A kávé nem volt kimagasló. Egy cappuccino 470 Ft, olasz pörkölésű. A személyzetnél érezni némi bizonytalanságot, az volt a benyomásom, hogy egyelőre jobban el vannak foglalva a nyitás körüli teendőkkel, hogy működik a POS és a pénztár, mi mennyibe kerül, mit süt a pék éppen. . . . stb, persze bele kell még szokniuk ebbe az új környezetbe és helyzetbe, de a vevő-központúság eközben valahogy háttérbe szorult.
2017. április 11.gyerekekkel járt itt 55 Közösségi oldalon ajánlották ezt a cukrászdát, amely a Szondi és a Munkácsy Mihály utca sarkán található. A véletlen úgy hozta, hogy pár napon belül két alkalommal is jártam itt. A fagyizó pici, valójában csak egy fagyispult. Kiszolgálás az utca felől, leülni a kihelyezett padokra lehet. Csak szezonban tart nyitva.
Kitűnő olasz fagylaltot készítenek, a fagyit is egy olasz úriember adja. Nincs túl nagy választék, de amit kóstoltunk, hát, egyik jobb volt, mint a másik. Nincs túlbonyolítva a történet, egyszerűen csak valódi gyümölcsből, vaníliából, csokoládéból, jó minőségű alapanyagokból dolgoznak. Nem gombócot, hanem "kenést" adnak, egy adag 250 Ft, de lehet 2 féléből is kérni. Legalább 6-7 dkg volt egy adagnyi. Minden fagyihoz ajándékba jár 1 maci alakú ostya, naná, hogy a gyerekek imádták! Nutellás banánt, pisztáciát, amarenát (tejszínes meggy), epret, csokoládét, citromot kóstoltunk. Hazaérve rákerestem a neten, és találtam egy másik fagyizójukat az Andrássy úton. Hozzánk közelebb esik, s azóta természetesen már az is le lett tesztelve.
2017. április 10.egyedül járt itt 45 A Hegedűs Gyula utca Nagykörúthoz közeli részén 2016 decemberében nyílt ayurvedikus - bármit is jelentsen ez a konyhaművészet terén - indiai étterem. Előttük egy egyáltalán nem rokonszenves étterem működött itt Rosé néven, ha jól emlékszem, ahonnan mindig dőlt ki az utcára az állott, áporodott ételszag és égett zsírszag.
De ez már a múlté. Nemcsak az étterem facebook oldala angol nyelvű, de az indiai személyzet is kizárólag angolul kommunikál, nem beszélnek magyarul. A tulajdonos is egy indiai úr. A belső tér kialakítása nagyon érdekes. Olyan, mintha egy sziklás barlangba lépnénk be, a plafont és a falakat is sziklaszerűen vonták be (gipszkartonnal) és festették le barnára. A "sziklás" falakon (mű)növények futnak, virágkoszorúk csüngnek az oldalfalakon és egy kis mesterséges vízesés is csobog az egyik sarokban. Az asztalok elegánsan terítettek. A megvilágítás gyenge, sejtelmes (mint egy barlangban. . . ). Ebédidőben 12-16 óra között, hétköznapokon kínálnak 4 féle egytálételes menüt 1000-1500 Ft közötti árakon (leves + naan kenyér, egytálétel rizzsel). Az étlapon kizárólag autentikus indiai ételek szerepelnek, hasonlóak, mint amelyeket a többi itthoni indiai, bangladesi, nepáli, pakisztáni éttermekben kóstolhatunk. Az étlapon szerepel 4 komplett menü, melyek közül 1 vegetáriánus. Ezeket "tál"-aknak hívják, de valójában 2-3 előételt, 3-4 főételt, napi desszertet, aperitifet, rizst, indiai kenyeret, chutney-kat is tartalmaz, és társaságoknak ajánlják, mint vegyes komplett ízelítőket (8-9000 Ft/fő). Az étel rendelésnél kell jelezni, hogy mennyire csípősen kéri az ember. Én nem csípősen kértem, de még így is nagyon intenzív, de kellemes és nem túlzó volt a fűszerezése. Chicken Jalfrezit ettem basmati rizzsel (1250 Ft) a napi kínálatból. A rizst és a szószos húst 1-1 külön réztálban hozzák, és tetszés szerint lehet belőle merni a tányérra. Csirkemell filé kockák zöldséges, kókuszos curry mártásban. Kiadós adag, frissen készül, nekem a kaliforniai paprika volt csak benne "testidegen". A rizs kiváló minőségű, nagy szemű, nem tapadós.
2017. április 10.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Oktogonon található Planet Sushi az egyik legrégebbi japán étterem a fővárosban. Véleményem szerint a fő törekvésük a japán ételek népszerűsítése az átlagemberek számára, főleg a fiatalabb generáció körében, megfizethető árakon.
Nem akarnak erőltetetten autentikusnak tűnni, a szakácsok sem japánok (legalábbis akiket én láttam a nyitott konyhapult mögött dolgozni, azok magyarok voltak), és az étlapon sincsenek nagyon elvadult, extrém fogások. A fő profil a sushi, ezekből számtalan változatot kínálnak. A házhoz szállítási szolgáltatásuk igen népszerű. A pesti belsőbb kerületekbe díjmentes a kiszállítás 1500 Ft felett. Korrektnek tartottam, hogy vasárnap, amikor beléptem a weboldalukra, a kezdőoldalon egyből feljött a figyelmeztető felirat, hogy a jelentős számú rendelés miatt 30 perc csúszás várható a kiszállításokban. Az étterem hátsó része - személyzeti helyiségek - közös a szomszédos T. G. I. Friday-jal, beleértve a mosdót is, amely eléggé leharcolt állapotban volt, méltatlanul az étterem igényes megjelenéséhez. A sushi tálat telefonon rendeltem meg, de személyesen elmentem érte átvenni. A telefonos kollégájuk udvarias, kedves, segítőkész volt, az étteremben a személyes találkozáskor azonban semlegesen, kissé érdektelenül viselkedtek (nem ugyanarról a személyről van szó). KAZE válogatást kértem (2790 Ft), amelyben 4 db lazac maki, 4 db panírozott tigrisrák-uborka-saláta maki, 2 db pácolt angolna maki, 2 db citromos lazac-avokádó-uborka maki szezámmagba fogatva, 2 db lazac-krémsajt-pácolt jégretek maki, 2 db avokádó maki volt. Hozzá természetesen szójaszósz, wasabi és gyömbér. Az egész családnak nagyon ízlettek a sushik, egyik jobb volt, mint a másik. Érződött, hogy minden frissen készült, a zöldségek roppantak, a halas töltelékek is ízletesek voltak. A gyömbér lehetett volna több mellé.
2017. április 8.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Király utca egyik csendes mellékutcájában található kellemes, személyes hangulatú kávézó, kis galériával. A számomra eddig nem ismert Peter's Caffe-t főzik, alapanyaga olasz import zöld kávé, Robusta és Arabica keveréke. Hagyományos, olaszos pörkölésű, erőteljes. A cappuccino 480 Ft-ba került.
A hely elnevezése onnan adódott, hogy náluk egész nap lehet reggelizni. Ennél komolyabb ételeket nem is igen tartanak, viszont ebben a szélesen értelmezett reggeli szegmensben sokféle finomságot kínálnak. Kezdve a leggyakoribb corissant-tól szendvicsek (zsemlébe töltve), panini, toast, saláták, piték, tortaszeletek, paleo muffin, valamint napi levest is kínálnak. A csokis croissant 320 Ft volt. Friss, korrekt, de nem helyben készült. Az elhelyezkedésből adódóan sokan italozni, alapozni térnek be ide. Borsodit, Staroprament és Hoegaardent csapolnak.
2017. április 8.gyerekekkel járt itt 35 A Puchner Kastélyszálló melletti Élménybirtok Óváros részében, a Fekete Sereg által őrzött Déli Kapun belépve szinte beleütközünk a Fehér Hattyúról nevezett fogadóba. A szomszédos épületekhez hasonlóan ez is nagyon szépen, középkori korhű stílusban épült. Két szintes az épület, a felső szinten galéria fut körbe.
Kellemes reneszánsz zeneszót hallgathatunk. A kinti terasz is nagyon kellemes, nekem legjobban a szőlőlugassal befuttatott padok tetszettek, ezek voltak a legárnyékosabbak is egyben. A szabad részen kemence is van, de ottjártunk idején csak dekorációul szolgált, nem sütöttek benne semmit. Rendelni és fizetni a pultnál kell. A személyzet kedves, mosolygós. Az ételek nem jók, viszont cserébe drágák. A hangulat miatt inkább 1-1 ital erejéig érdemes ide betérni, egyebekben inkább a pékséget ajánlom, ahol valóban finomak és frissek a péksütik, de a mézeskalács is nagyon ízletes, ráadásul a gyerekek maguknak süthetik és mintázhatják. A 0,5 l-es szénsavas üdítők (Colát és gyömbért vettünk) 500 Ft-ba kerültek.
2017. április 8.barátokkal járt itt 45 A Gozsdu Udvarban lévő számtalan vendéglátó egység közül ez azon kevesek közé tartozik, ami nincs érdemtelenül túlárazva, és a személyzet is korrekt, legalábbis nekünk semmi negatív tapasztalatunk nem volt. Az ételkínálat szerény, és az ismerőseim véleménye szerint nem is valami jó (pl.
pizzák, burgerek), de ottjártunkkor eleve csak ivást terveztünk, főleg nem is itt, csak futólag ugrottunk be, evés nem merült fel. A kávé árak és minőségük is elfogadható (latte 500 Ft, cappuccino 400 Ft). Ha az utcaszinten végigsétálunk, akkor voltaképpen csak a teraszt látjuk, mi is itt ültünk le, viszont az egész alá van pincézve, és esténként-éjszakánként hangos, zenés-táncos bulikat adnak. Mondjuk olyan műfajban, ami nekem nagyon nem jön be. Italok terén a most divatos dolgokat kínálják.
2017. április 8., kollégákkal járt itt 55 A Ferenciek tere metró közelében 2015 novemberében megnyitott hús-centrikus étterem. Karakteres vörös-csokoládébarna színek a dekorációban, modern, de barátságos berendezés. Elegáns, drága, kicsit puccos helynek tűnik kívülről a lesötétített ablakokkal, de belépve ez a negatív előérzet teljesen megszűnik.
A személyzet jól képzett, udvarias, de ugyanakkor közvetlen. A normál étlap áraihoz képest meglepően kedvező áron, 1680 Ft-ért ehetünk 2 fogásos menüt (leves vagy előétel + főétel). A napi menünk kívül heti ajánlat és steak ajánlat közül is választhatunk, ebben meglepő, ritkaságszámba menő húsételek is felbukkannak, például az sertés agyvelő, ami számomra biztosan bevállalhatatlan. A pecsenyemáj és a brassói is elsőrangú volt. Csinos a tálalás, finom a magvas házi rozskenyér, friss, ress a zöldség. Az adag bőséges. Két fogással abszolút jóllaktam. 10% szervizdíjat számolnak fel. Bankkártyával lehet fizetni.
2017. április 8.gyerekekkel járt itt 35 A Bory-vár meglátogatását követően a várban dolgozók javaslatát elfogadva ide jöttünk el ebédelni. Átalakított családi ház a város szélén az Öreg-hegyen, innen pár perc alatt ki lehet érni az M7-es Agárdi lehajtójához. Hétköznap 2 fogásos A és B menüt kínálnak 1100 Ft-ért. A leves egyféle, a főételnél 2 közül lehet választani.
Mivel gyerekekkel jöttünk és a minél rövidebb várakozási idő volt a fő szempont, így a normál étlapot nem is néztük meg. A nagy hőségre tekintettel - és az izgága gyerekek miatt is - a benti rész helyett inkább az árnyékos teraszt választottuk. Egyszerű hosszú faasztalok vannak a teraszon, háttámla nélküli padokkal. Gyümölcslevest és brassóit ettünk, valamint rántott sajtot rizzsel, tartárral. A brassói meglehetősen kis adag volt, főleg a hús. Külön volt elkészítve, nem összesütve, azaz külön a sült burgonya, és külön a pörköltszerű hús, majd tálalás előtt csak ráhelyezve a krumplira. Pluszban kértünk mellé savanyúságot, mert túl száraz, fojtós lett volna önmagában. A rántott sajt és főleg mellette rizs hatalmas adag volt, a pluszban kért tartármártás szintén rengeteg sok. A gyümölcsleves az egykori menzás hangulatot idézte meg, de nem volt rossz. A személyzet alapvetően kedves volt, de az ételek kitálalása után elfeledkezett rólunk, valószínűleg el voltak foglalva a benti részben lévő vendégekkel. Az étterem épületében az emeleten panzió működik.
2017. április 8.gyerekekkel járt itt 55 Egy napos kiránduláson jártunk a családdal Székesfehérváron, és persze a forró nyári nap során a fagyi sem maradhatott ki. A játszótéren kérdeztünk meg helyi anyukákat, hogy tudnak-e fagyizót javasolni. Bár autóval kellett átjönnünk ide, a gyalogos távolságnál távolabb volt, de nem bántuk meg.
A városi uszoda mellett található, az uszoda parkolójában lehet parkolni. Mediterrán színvilágú, olaszos hangulatú cukrászda-komplexum, a belső részben több pult, számtalan sütemény, tortaszelet, pohárkrém, fagylalt, külön kávézó részleg és pult, sok ülőhellyel, kint a szabadban végig terasz az épület 2 oldalán. A kisebb gyerekeknek kis mobil játszótérrel kedveskedtek. Kávét és fagylaltot vettünk. Olasz pörkölésű Carraro márkájó 100% Arabica kávét főznek. A fagylaltokból 7-8 ízt kóstoltunk, ízletesnek találtuk őket, a gyümölcsöknek gyümölcsízük volt, karakteres, jó állagú. Nem olvadt, nem fagyos, nem jeges, hanem amilyennek lennie kell. Olyan érdekes ízek is voltak, mint a sárkánygyümölcs, a karamellás tökmag vagy a mascarponés gesztenye. A számunkra ismeretlen ízekből kis kóstolót is kaptunk. A sütemények vidéki viszonylatban szerintem egy kicsit drágák (450-550 Ft között). Paleo, light és cukormentes édességeket is kínálnak.