2017. február 11.egyedül járt itt 55 A Zsidó-negyed szívében, a macskaköves Kazinczy utcában található ez a remek bisztró. Ebédidőben naponta változó menüt kínálnak (leves/főétel/desszert), a 2 fogás ára 1250 Ft, a 3 fogás 1490 Ft. Olyannyira népszerű az ebédmenüjük, hogy sokszor már 1 órára el is fogy. Persze adódhat a kérdés, ha ez így van, miért nem készítenek belőle többet?
Talán célzott üzleti fogás? A normál étlapon is izgalmas, bisztrós fogásokat találunk, nem hosszasan, ezt még bővíti az időszakosan változó Chef ajánlat. Az étlap árak a menühöz képest lényegesen magasabbak, egy desszert kerül annyiba vagy többe, mint a 2 fogásos ebéd. Mivel szép idő volt, a pincér javaslatát elfogadva a belső udvaron kialakított teraszon ültem le. Különleges hangulatú, nagyon kellemes környezetbe csöppentem. Csokoládé soufflét ettem mentás málnakrémmel és vanília fagylalttal (1290 Ft), valamint egy nagy pohár epres-bazsalikomos limonádét. A soufflé tökéletes állagú, intenzív csokiízű volt, nem túl édes. A málnakrém esetében azt sajnáltam leginkább, hogy miért nem volt belőle több. Összesen 1780 Ft-ot fizettem.
2017. február 11., kollégákkal járt itt 45 A felújított és átépített Móricz Zsigmond körtér közepén lévő egykori BKV épület egyik félköre ad helyet a 4Street Cafénak. Modern, fiatalos, tágas és napfényes hely, ahol munkába menet a reggelit és a napindító kávét magunkhoz vehetjük. Szépek, mutatósak az ételek az üvegpultban, többféle meleg és hideg szendvics (pl.
retró típusú sajtos kiflis melegszendvics), akár menüben is, a péksütemények között croissant, minikalács, briós. Szintén színes a sütemények kínálata, 500-600 Ft közötti árakon, de a pohárkrémek közül is választhatunk (500 Ft). Pascucci bio kávét főznek, a cappuccino mellé egy mandulás minikalácsot választottam. Nyáron 16 féle fagylaltot ehetünk, a téli hónapokban megjelent a forraltbor, amelyet egy hatalmas kinti hordópultból mérnek. Télen-nyáron van kiülős teraszuk, ami ugyan fűtve nincs, de mégis szélvédett, árnyékos.
2017. február 11.egyedül járt itt 55 A Móricz Zsigmond körtér közelében működő fiatalos, modern hangulatú és berendezésű specialty kávézó. A belső dizájn uralkodó színe a fehér. Zseniális kávé Etiópiából (eszpresszó tejjel vagy anélkül 450 Ft), kézműves szendvicsek (590/790 Ft), turmixok, croissant vagy akár komplett francia reggeli (990 Ft) is szerepel a kínálatban.
A Figula borsarokban a pincészet borait kóstolhatjuk meg. Nyáron vannak kinti asztalaik is, de én ezt a folyamatos jelentős autós forgalom miatt nem tudom jó szívvel ajánlani. Az Addicted-et annál inkább!
2017. február 11.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kammermayer téren található legendás Gerlóczy Kávéház hangulatát nagyon kedvelem. Régmúlt időket idéző miliő, igazi monarchia korabeli kávéházi hangulat, de mégis emberi léptékű, barátságos. A nap minden időpontjában tudunk itt enni valami finomat. Az étlap nem hosszú, de izgalmas, minőségi alapanyagokból gondosan főznek.
Az árak véleményem szerint indokolatlanul magasak, még akkor is, ha a belváros szívében vannak. A korábbi években nagyon kellemes kiülős teraszuk üzemelt, de a helyi önkormányzattal valamilyen jogvitába keveredtek, s emiatt sajnos a teraszt meg kellett szüntetniük. Reggeli gyanánt egy bagett szendvicset ettem sonkával, camembert-rel, friss zöldségekkel, hozzá egy pohár narancslével 2000 Ft-ot fizettem.
2017. február 11.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kálvin térnél, a Baross utca elején 2001 óta működő kávézó és söröző a pincehelyiségben. Kicsit retró, kicsit félhomályos és zegzugos, régi, de kényelmes bútorokkal, főleg a környékbeli egyetemisták körében közkedvelt hely. Egész évben működik a kinti, fóliával körbekerített, fedett teraszuk, amelyet a téli hónapokban fűtenek is.
Itt lehet dohányozni. A hely nevéhez illően Bernard cseh prémium kézműves sört tartanak. Teázóhoz illően - a kiírás szerint - 40 féle teából lehet válogatni. A kiszolgálás laza, barátságos, de tömeg idején vadászni kell a pincért, ha egy újabb kört szeretnénk rendelni. Tartanak némi péksüteményt (óriáspogácsa, croissant), újabban a kézműves hamburger is megjelent, többféle méretben és körítéssel.
2017. február 11., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Rákóczi tér egyik sarkán működő kedves, vidám hangulatú, fiatalos, kicsit underground kávézó. A névadó csigaminta megjelenik a galéria korlátján. A mosdó nagyon színes, bohókás. A házi borainak decije 390 Ft (Lantos Cserszegi fűszeres, Nagygombos rosé, Németh Szekszárdi dupla cuvée). Szörp, limonádé, turmix szerepel még a kínálatban.
Nyitástól délelőtt 11-ig minden kávé csak 250 Ft-ba kerül. Egyszerűbb meleg ételeket lehet kapni 4-500 Ft-os áron napi levesek, saláta, főételek 7-800 Ft-ért, desszert, palacsinta szintén 400 Ft körüli árakon. Nemzetközi konyhát visznek, ahol a musaka jól megfér a gombapörkölt és a quesadilla mellett. Az étlapon a laktóz- és gluténmentes ételeket külön jelölik. A kiszolgálás nagyon szívélyes, barátságos.
2017. február 11., kollégákkal járt itt 45 A Wesselényi utcában lévő Gettó Gulyásról nagyon jó véleményeket hallottam, olvastam, már jó ideje szerepelt a meglátogatandó éttermek listámon. Korábban már 2 alkalommal meghiúsult a tervezett ebéd, egyik alkalommal hiába mentünk, mert 12. 30-ra elfogyott a kinézett menü, másik alkalommal pedig a főétel nem volt szimpatikus, így végül máshol ettünk.
Most viszont kedvező volt a csillagállás. Magyaros, karakteresen fűszerezett konyhát visznek, normális adagokkal, fókuszban a pörkölttel. A 3 fogásos ebédmenü naponta változik, a facebook oldalukon rákereshető. 1 pohár szörppel 1300 Ft-ba kerül, jól is lehet vele lakni. Akinek mégsem tetszik a fix menü, a séf ajánlatból vagy a pörköltek széles választékából is lehet szemezgetni. Egy főétel ára kb. 2000-4900 Ft között alakul. Előételnek padlizsánkrémet ettünk pirítóssal, itt a fejenként kiporciózott 1 szelet kenyeret keveselltem, főleg úgy, hogy a másik asztalhoz kosárban vitték a kenyeret. Főétel zöldborsófőzelék sertéspörkölttel, majd a desszert diós kalács. Ez utóbbi volt a leggyengébb fogás, vastagon megszórva porcukorral, maga a kelt tészta nekem túl élesztős ízű volt, a diós töltelék kevés és száraz. A leves és a főétel rendben volt, ízletes, magyaros, bátor fűszerezéssel. A kiszolgálást nem lehet egy szóban jellemezni, összességében kissé nyegle, figyelmetlen, nincs mosoly, viszont bizonyos megnyilvánulásokban rendben lévő (pl. azt nem felejtették el megkérdezni, hogy ízlett az étel). A mosdó nagyon hangulatos, régimódi stílusú.
2017. február 11., kollégákkal járt itt 25 A címadást a Négyes-Hatos Wesselényi egyik kiírásából loptam. Szerintem borzasztó, bár biztos van az a közeg és kör, ahol ez jópofa lehet. A körúti villamosok Wesselényi utcai megállójánál, rendkívül jó lokációban éjjel-nappal nyitva tartó söröző.
Elég nagy alapterületű, 2 szintes, fiatalos, de jellegtelen berendezés, fapados asztalokkal, a háttámlás padokat újságpapírmintás lemosható műkárpittal húzták be. Az italkínálat kommersz, alacsony kategóriás, az árak ehhez igazodóak, valószínűleg ennek köszönhetően népszerűek is. Esténként-éjszaka nagyon sokan megfordulnak itt, mi is tértünk már be ide pár alkalommal, a fotók nyilván nem akkor készültek. Kupanapokon focimeccset lehet nézni, pontosabban olyankor mindenkinek kötelező, legalább hallgatni és hallani, aki ide jön, és vannak flipperek is. Mindig tartanak italakciók, most februárban éppen az általam is kedvelt Jaeger került 290Ft-ba (4 cl). Sörben Ászok, Dreher, HB csapolva, üvegesben szintén ez a kör kiegészítve Millerrel, Kozellel. Somersby Ciderből 4 féle íz volt, 590 Ft-ért, én általában körtéset szoktam kérni, ha van, itt volt. Konyha, illetve ételek nincsenek.
Az Árkád Üzletházban 2 Libri könyvesbolt működik, egymástól a lehető legnagyobb távolságra, a pláza 2 ellentétes végében, a Frei Kávézó a nagyobbik, emeleti üzletben kapott helyet. Erre is ugyanaz a zsúfoltság és tömeg jellemző, mint a legtöbb plázás Frei egységre. Sajnos a hely mérete valószínűleg adottság, nem tudják tovább az asztalok számát bővíteni.
Így is nagyon be vannak zsúfolva, nagyon közel vannak egymáshoz és a pulthoz is az asztalok. Szerencsére éppen felszabadult egy hely, így sikerült leülni. Mindez hétköznapon, munkaidőben, kora délután. A kávét a pultnál kell rendelni és fizetni, majd a sorszám alapján lehet menni az elkészült italért. Az új ízüket, a Savoyai rumos-diós piskótakávét kóstoltam meg itt, nekem abszolút bejött, bár meglehetősen tömény és édes a szirup miatt. Látszott, hogy semmilyen összetevővel és dekorációs kellékkel nem spóroltak. 570 Ft-os árával itt a legdrágább kávék közé tartozik (ha jól emlékszem, 590 Ft a maximum), más ismert kávé-láncnál ennyiért még egy kicsi eszpresszót sem kapni. A kiszolgálás gépies, érzelemmentes, a pultra ki van téve egy "Fotózni tilos! " tábla, bár a magam részéről nem vettem észre, nem is figyeltem, de az egyik alkalmazott rám szólt. Nem őt és nem más embereket fényképeztem egyébként.
2017. február 11.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Pólusban lévő Szamos nagyon tetszett. Kis saroküzlet, 2 oldalán 1-1 magasított kerek asztallal, bárszékekkel. A fiatal felszolgáló hölgy olyan kedvesen, lelkesen beszélt a süteményekről, hogy legszívesebben akár 5-6 félét is befaltam volna.
Bár süteményben a magam részéről alapvetően az édeset (de nem tömény émelyítőt) szeretem, most mégis hajlottam a sós karamellás gyémánt kipróbálására, ami az egyik újabb ízkreációjuk (330 Ft). Mit ne mondjak, nálam abszolút nyerő lett, egyáltalán nem magát a sót érzi benne az ember, hanem inkább egy kis csavart, különlegességet. Az árak nagyon barátságosak, sütemény és tortaszelet árak 280-560 Ft között alakulnak, az ár-érték arány kiváló. Illy kávét főznek, egy eszpresszó 270 Ft.