Gyémánt 500
2017. január 1.egyedül járt itt 45 Az Allee Bevásárlóközpontban lévő Szamos Marcipán egy nagyon pici üzletben kapott helyett. Nincs ülőhelyük, saját asztaluk, így csak elvitelre lehet náluk vásárolni. Ezért a bonyolultabb, villával, tányéron ehető süteményekről lemondtam. Egy gesztenyeszívet (270 Ft) és 2 bonbont kértem (pisztáciás és narancsos trüffel) 2 db = 380 Ft, ezek már bejöttek korábban is, tudtam, mire számíthatok.
Rengeteg cukrászda végiglátogatása és megannyi sütemény, kézműves csokoládé végigkóstolása után annyira már nem találom tökéletesnek a Szamos termékeit (nem hiába, minden relatív). Tisztes, jó minőség, átlag feletti, de nem a kiváló kategória. Süteményben és csokiban is tudnak náluk jobbat.
2017. január 1.barátokkal járt itt 15 A Nagyi Palacsintázója lánc már több, mint 20 éve működik, jelenleg városunk több helyén van palacsintázójuk, közülük talán a Batthyány téren lévő a legismertebb és legrégebbi, amely a Hattyú utcaihoz hasonlóan szintén 0-24 óráig, azaz éjjel nappal üzemel.
Elsőre belépve a belső tér kialakítása hangulatosnak tűnik, lenn magasított bárszékes asztalok, fenn a galérián további ülőhelyek találhatóak. Utána azonban már leginkább csak negatív benyomások érik az embert. A pultban kiszolgálók unottak, mogorvák, érdektelenek. A palacsinták előre lesütve, feltornyozva várnak, hidegek, szárad a szélük. Betöltés után mikrózzák, ami tudjuk, mit tesz egy palacsintával. A töltelék tűzforró és emiatt ehetetlen lesz, mire kihűl, addigra viszont a tészta belül gumiszerűvé válik, a szélein megkeményedik. A galériaszintre tálcával egyensúlyozva feljutni a szűk és meredek lépcsőn, pláne ha egy pohár ital is van nálunk, felér egy kisebb zsonglőrmutatvánnyal. Valószínűleg többeknek nem sikerült, és a lépcsőkorlát, illetve a lépcsőfokok emiatt ragadnak. A mosdó igénytelen, nem tiszta. Hiába szerepel az étlapon több mint 30 féle édes palacsinta (190-320 Ft), 15 féle sós (320-400 Ft), édes és sós rakott palacsinták (kb. 600 Ft), és mostanában beújítottak töltött sült krumpligombóccal is (650-750 Ft), azaz barátságos az árfekvés, de ilyen kiszolgálás, alacsony színvonal és körülmények mellett az ember inkább egy valamivel drágább, de igényesebb helyre megy. A legnagyobb probléma mégis az, hogy a tejes és húsos alapú töltelékek frissességével akadhatnak gondok, ez nem saját megtapasztalás, de több barátom, ismerősöm kapott már itt gyomorrontást. Pár napja nyitottak a Szent István körúton egy új palacsintázót, lehet, hogy megnézem (nem adom fel. . . ), hátha ott normális viszonyok vannak a nyitást követően.
2016. december 31.egyedül járt itt 25 Érdekes módon én is hasonlóképpen jártam itt, mint az előző értékelő, legalábbis a végkifejlet szempontjából. Ugyanis én is csak szerettem volna itt enni, de aztán mégsem. A környéken van számos jó és még jobb és remek étkezőhely is, így gondoltam, miért pont a Street Bistro maradna ki.
Belépve a kicsi és szűkös belső térbe ellenszenves fogadtatást éreztem a pultban dolgozó hölgy, valamint a falnál álló ismerőse részéről. Nyomasztó volt a szituáció, és egyúttal kellemetlen is. Gyakorlatilag a fejem felett beszélgettek, sztorizgattak végig. Nem köszönt előre az alkalmazott, de amikor ráköszöntem, kissé furcsa arccal visszaköszönt. Az étlapon sokminden szerepel, nem is kirívó árakon, leginkább street food jellegű ételek: szendvicsek, grill szendvicsek, hamburger, leves, saláták, tészták. Helyben enni gyakorlatilag csak a kinti teraszon lehet, mert benn nincsenek asztalok. Kértem egy kávét, egy eszpresszót, helyben megittam, ennyi. Blokkot nem kaptam. Nem vágyom vissza, gondolom, ez nem meglepő.
2016. december 31.gyerekekkel járt itt 45 A Corvin Mozi aulájába belépve jobbra találjuk a jegypénztárat, majd mögötte már látszanak a kávézó asztalai, ami voltaképpen egy belső szintemeléses terasz, a fal mentén kis lépcső vezet le a kávézó belső részéhez, ahol a pult is található, valamint további asztalok.
A kávézót a mozitól függetlenül is lehet látogatni, szerintem a környéken ennek van a legjobb hangulata, a környékbeli többi vendéglátó hely inkább kocsmás-pub-os hangulatú. Ez sokkal nyugalmasabb és szolidabb. Olasz Cafe Vergnano kávét főznek, egy eszpresszó 390 Ft, a cappuccino 450 Ft, és thermo pohárban a filmvetítésre is be lehet vinni. 5 féle forró csokit kínálnak (zacskós, porból), ezek közül a rumosdiós tűnt a legizgalmasabbnak (600 Ft). Az étlapon egyszerűbb, de modern, bisztrós jellegű ételek szerepelnek: vadgomba saláta füstölt kacsamellel, cézár wrap, padlizsánkrém, almás-zsályás kacsapástétom, hamburger, 3 féle tortilla. A sütemények kínálata naponta változó, ottjártunkkor gránátalmás mascarpone torta és mogyorós-tejcsokis torta volt (790 Ft/szelet). A kiszolgálás korrekt. Az nem világos, hogy a szembe falnál lévő neonfényes-amerikai stílusú pattogatott kukorica lelőhely is a kávézóhoz tartozik, vagy külön "vállalkozás", ott egyáltalán nem voltak kedvesek.
2016. december 31.egyedül járt itt 55 A Villa Bagatelle Cukrászda-komplexum érdekeltségi körébe tartozó kistestvér (lila színei alapján kishugi) a MOM Bevásárlóközpont középső részén. A galéria alatti fedett rész alatt hosszú pultok mögött lehet megvásárolni a Brótpékség kenyereit, pékáruit, szendvicseket, míg a nyitott részben lévő körbejárható pultszigetnél találjuk a kiváló süteményeket, tortaszeleteket, december lévén bejgli is kapható.
A dizájn nagyon érdekes, formázott fenyőfa lécekből életnagyságú fákat építettek be a pláza közepébe, ezek alatt lehet üldögélni kényelmes háttámlás karfás fonott fotelekben. Az asztalkák viszont nagyon picik. A választék megegyezik a Villa Bagatelle-ben lévő kínálattal, nyilván készlethiány itt is előfordul. Finom volt a mandulás rikotta tortácska (390 Ft), a csokis-banános szelet (750 Ft) pedig egyenesen kiváló. A sütemények árai 980 Ft-ig felmennek, és kb. 700 Ft-nál kezdődnek, kifejezetten drága hely. Túlzásnak éreztem ilyen árfekvés mellett, hogy a 690 Ft-os forró csokira még +180 Ft a tejszínhab, a legtöbb - náluk olcsóbb - helyen ez benne foglaltatik alapból az árban.
2016. december 31.barátokkal járt itt 45 Egyik barátom törzshelye (több is van neki, elég nagy társadalmi életet él), a Kálvin tér és a Fővám tér között kb. félúton. Az elmúlt években többször is jártunk már itt ugyanazzal a baráti társasággal, és mindig pénteken estére szerveződik a találkozó. A csapat egy része szokott vacsorázni is, de van, aki csak iszik, leginkább sört és hozzá némi rövidet.
Csapolt sörben a kínálat: Borsodi, Krusovice, Staropramen (korsó 500 Ft), üvegesben Leffe, Edelweiss, amire emlékszem. A Becherovka 800 Ft (a rövidből 4 cl-es kiszerelés van, nem feles). Bolyhos pálinkákat tartanak. Az étlapon ismertebb, magyaros ételek, klasszikusok szerepelnek. A konyha átlagos, nem mondanám emlékezetesnek, kicsit zsírosan főznek, nagy adagokat adnak. Hétköznap 11-16 óra között 2 fogásos (leves, húsos főétel) ebédmenüt is kínálnak 950 Ft-ért, illetve van 3 fogásos tényleg magyaros turista menü is 2990 Ft-ért. Ez egy régi vágású, sok éve működő hely, elég nagy alapterületen, sok asztallal. A bejáraton belépve, az első részben, ahol a pult is van, az ablakoknál fa boxok vannak kialakítva, de hátrébb van egy másik terem, talán különterem, ami nagyobb társaságoknak is praktikus, mert az asztalokat szabadon össze lehet tolni. Ez viszont közel sem olyan hangulatos, mint a boxok, szerintem. A pincérek mindig jópofák, humorosak velünk, a kivételezett bánásmód nyilván betudható a barátunknak.
2016. december 31.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az indiai konyha csodálatos! Az ízek, illatok, fűszerek gazdagsága és sokszínűsége lebilincselő, mégis van egyfajta egységes arculata, koncepciója. Nagyon szeretem! Budapesten egész jó indiai éttermek vannak többféle árfekvésben és kategóriában. A Petőfi híd budai hídfőjének közelében lévő Curry Corner az alsó kategóriás helyek közé tartozik.
Nagyon egyszerű berendezés, kifőzde hangulat fapados kivitelben. Rendelni a pultnál kell önkiszolgáló rendszerben. Ha szerepel az étlapon, általában menüt szoktam kérni, mert az indiai konyhának pont ez az egyik lényege: többféle ízt megkóstolni, az indiaiak több kisebb fogást esznek 1-1 étkezés során, az egytálételek nem igazán jellemzőek az étkezésükre. A Curry Cornerben 3 féle menüt kínálnak: vegetáriánus (1190 Ft), csirkés (1290 Ft), bárányos (1390 Ft). A csirkéset kértem, amiben egy adag rizs (jó minőségű, nagy szemű fehér basmati), 2 zöldséges szószos étel, 1 csirkés szószos étel és egy naan van. A másik 2 menü összetétele is hasonló, értelemszerűen csirkehús helyett egy bárányhúsos fogás, illetve egy zöldséges szerepel. Összességében pici adag, nem lehet ennyitől jól lakni, egy főétkezések kevés. A 2 féle csirkéből a nem csípős chicken curry-t kértem (a csípős vindaloo chicken volt), a zöldségesekből spenótos sajtot és lencsét. Volt még csicseriborsó, sárga dal, karfiol-répa-brokkoli is. Az ételek a pultban készen vannak, de nincsenek feliratozva, hogy melyik micsoda. A lencse vízízű, azaz íztelen, és emiatt ehetetlen volt, meg is maradt. A spenótban mindössze egyetlen kocka sajt volt, a spenót pürés, ez is nagyon szolidan fűszerezett, és túl folyós. A currys csirkében 6 kis darabka csirke volt, a mártásban a fahéj íz dominált, ami amúgy illik bele, de currys fűszerezés helyett elég soványka megoldás. Az egyes fogások hőmérséklete teljesen eltérő volt, forró, langyos, és majdnem hideg között. A naan korrekt volt, azt frissen sütik. A kiszolgálás mogorva, szótlan. Furcsa, a többi indiai étteremben többségében kedvesek, segítőkészek, még ha nyelvi problémák adódnak, azt is sikerül áthidalni.
2016. december 31.egyedül járt itt 45 A Wesselényi utcában, kb. középtájékon található, különlegesnek nem mondható hely, magát ugyan kávézóként definiálta, de inkább pub hangulatú, baráti esti összejövetelekre alkalmas szórakozóhely. BB akció miatt tértem be éppen ide, amúgy valószínűleg nem választottam volna éppen a Garzont.
Mindössze 280 Ft-ért lehetett forró csokit inni az akció keretében, ami az átlagos ár kevesebb, mint felének felel meg. AZ igaz, hogy ottjártamkor kizárólag epres ízű volt (zacskós porból készítik), de ez nem volt számomra probléma. Piros pöttyös bögrébe öntötték, tetejét tejszínhabbal (bolti flakonos) és fehér csoki forgáccsal díszítették. Rendelésfelvétel és kiszolgálás a pultnál történik, mindenki maga viszi az italát az asztalához. Ételeket nem láttam a kínálatban. Az asztalok többsége estére már le volt foglalva. A borlap össze-vissza volt gyűrve. A legnagyobb választékban koktélok és long drinkek vannak, 750-1700 Ft között. A sörkínálat kommersz jellegű: csapolt Dreher, HB, Pilsner, Kozel Dark; üvegesben csak Dreher-család. A ház borából 1 dl 210 Ft (Nagy & Nagy balatoni olaszrizling ill. rosé cuvée). A mosdó narancs-fehér színű, frissen csempézett, de valakik jó ötletnek tartották matricákkal összeragasztani és alkoholos filctollal összefirkálni (a WC falára egy 2 méter magasságú ronda állólámpát rajzoltak). Nagy piros pont jár a Garzonnak a szociális felelősségvállalással és gondoskodással kapcsolatosan, ugyanis decemberben egy héten keresztül jótékonysági játékgyűjtést szerveztek kórházban fekvő gyerekek számára. Aki leadott egy gyermekjátékot, az kapott érte egy ingyen kávét vagy forralt bort.
2016. december 30.egyedül járt itt 45 Ez a gyrosos azért volt szimpatikus, mert itt az eladók mindig szélesen mosolyognak, még akkor is, ha éppen csak elmegy az ember előttük és benéz, ráköszönnek az emberre és szép napot kívánnak, de nem tolakodóan. (azt nem tartom valószínűnek, hogy esetleg a korábbi vásárlás alapján felismertek, és ezért köszöntek volna)
A Király utca elején található, mindig nagyon forgalmas.
Hosszú a nyitva tartási ideje, és az árak nagyon barátságosak. A gyros pitában 499 Ft, a falafel pitában 450 Ft. Egy szelet baklava is csak 199 Ft, amikor ott jártam, csak 1 féle volt (a kávébarna színű). Pepsi cég üdítőit forgalmazzák. Őszintén szólva nekem az itteni falafel nem hozott semmi különlegeset, vagy extrát, olyan volt, mint szokott lenni, ízre, mennyiségre, minőségre is. Az ablakban kell rendelni az utcáról, nincs beülős rész.
2016. december 30.egyedül járt itt 45 Az ezredforduló környékén és még előtte, a 90-es években gyakran jártunk a Művész Moziba, sok remek filmet megnéztünk itt az évek során, szerencsére ez a mozi még nem szűnt meg. A moziba járás ma már nagyon háttérbe szorult ebben a túldigitalizált világban, pedig szerintem egészen más hangulata van egy filmet megnézni úgy, hogy felöltözünk rendesen, odamegyünk, találkozunk, előtte vagy utána megiszunk valamit.
. . ez egy program, míg otthon letöltve megnézni egy filmet a notebook-on csak időtöltés. Egészen más az élmény, hiába ugyanaz a film. Persze, lehet, hogy én még egy előző, már túlhaladott korszak szülötte vagyok, és a valóság másként van. Szóval a Művész Mozi számomra mindig jó, kissé nosztalgikus emlékeket hoz vissza. A kávézó rész is átalakult az évek során. Olasz Cagliari kávét főznek, ez egy 1909-ben Modena városában alapított kávépörkölő családi vállalkozás, Brazílibál importálják a kávét. Az ételkínálat minimális, viszont ami van, az finom, ugyanis a Szamos desszertjeit tartják, ezek közül ettem egy csemege tortácskát (450 Ft), ami párizsi krémmel és marcipánnal van töltve. Üdítőből a Pesi termékeit tartják, egy fél literes palack 400 Ft. Elég sok ülőhelyük van, de nem mindegyik szék kényelmes.