2016. december 28.egyedül járt itt 55 Ez a bisztró és kávézó megközelíthető a Corvin Pláza felől belülről és a Pláza mögötti Futó utcáról is. A beltér tágas, az utca felőli bejárat után folyosószerűen bárszékes asztalok vannak, a belső nagyobb térben kényelmes normál székek és asztalok, az ablaknál pedig bőrkanapé a kényelmeseknek.
Reggel kávéra, reggelire térnek be az emberek, olasz Segafredo kávét főznek, helyben készülnek a jó minőségű tartalmas szendvicsek, amelyek olyan gazdagon meg vannak pakolva, hogy minden oldalon lóg ki a zsemléből a sonka, uborka, salátalevél vagy éppen a paprika. Retró melegszendvicset is lehet kapni, amelyet természetesen frissen grilleznek a megrendelést követően. Ebédidőben kínálnak kedvező 2 fogásos A és B ebédmenüt 900/1090 Ft-ért, pizzát 3 méretben (26/32/60 cm-es átmérővel) és 2 stílusban (serpenyős ropogós tésztás, illetve tradicionális vékonytésztás), többféle süteményt, tortaszeletet, desszertet, fagylalt kelyhet. A Szamos Cukrászat süteményeit, desszertjeit is árusítják. A cappuccino 330 Ft, a Szamos narancsos Mont Blanc csúcs szintén 330 Ft volt. A sonkás szendvics 450 Ft. Kiváló ár-érték arányú hely. A kiszolgálás kifejezetten kedves, figyelmes, a pultnál kell rendelni. Saját terasszal rendelkezik, amely télen-nyáron üzemel, gondolva a dohányosokra, igaz, télen hideg van, de legalább felülről nem ázik, elöl viszont nyitott.
2016. december 28.egyedül járt itt 55 A Fő utca melletti Corvin téren található romantikus hangulatú kávézó. Maga a tér is nagyon szépen lett kialakítva, szép a fekvése és a környező épületek harmonikus egészet alkotnak. A kávézó mint egy kis sziget emelkedik a tér jobb oldalsó részén, a felette lévő utcára kőlépcsőn lehet felsétálni.
Olasz Mauro kávét főznek, eszpresszó 390 Ft, cappuccino 490 Ft. Reggel 9-12 óra között meleg reggeliket kínálnak (tojásételek, bécsi virsli, bundáskenyér 690-950 Ft között), napközben egyszerűbb meleg ételeket - hamburger - kínálnak, menüben sült krumplival és sörrel. Tartanak magyar kézműves söröket, többfélét is: Fóti Pils és Zwickl, Szarvasi Meggyes és Vörös Paripa, Razzia, Mézes-gyömbéres, Keserű Méz (690-1090 Ft között). Volt néhány jobb kinézetű tortaszelet is, de csak párféle: narancsos trüffel és sós karamellás-mogyorós. Ezeket valamelyik cukrászatból hozatják, nem helyben készítik (nem derült ki, hogy honnan). A hely hangulata engem megvett, mivel a többi "hozzávaló" is hozta az átlagot, ezért összesítésben megadom az 5 szívecskét.
2016. december 28.egyedül járt itt 45 Az őszi Étteremhét keretében ez volt az egyik étterem, ahová sikerült eljutni. A Fő utcán a Pavillon de Paris mellett, a Francia Intézettel majdnem szemben található. Érdekes, hogy néhány centivel a jelenlegi utcaszint alatt van a bejárata és az épület alapja is.
Az Étteremhéten egy szűkített speciális étlapról lehet választani, és 3 fogás fixen 3300 Ft-ba kerül (ha az étterem felszámít szervizdíjat, annak is ebben az összegben benne kell lennie). Az ételek nem voltak kiemelkedőek, az előétel nagyon kis adag volt, a kacsamell bőre nem volt elég ropogós, a hús kissé száraz volt (direkt nem rózsaszínre kértem), a sütőtökös krumplipüré édességét gazdagabb fűszerezéssel lehetett volna ellensúlyozni. A desszert kávés mascarponés pohárkrém kissé vizenyős volt. A kiszolgálás egykedvű, semleges, nem éreztem úgy, hogy figyelnének ránk, vendégekre.
2016. december 28.gyerekekkel járt itt 55 Az Europark főbejárata után közvetlenül a jobb oldalon található a Cafe Frei kávézó. Ha tehetem, vidéki városokban is el szoktam látogatni a Frei kávézókba, nagyon sok izgalmas kávé-ízkombinációt lehet kipróbálni itt a világ minden tájáról.
A választásom ezúttal a riói kókuszos Media"-ra esett, amelynek tetején a tejhabot rózsaborssal szórják meg, amitől pikáns, fűszeres lesz az íze, ellensúlyozza a kókusz édességét. Korábban már írtam Frei-ékkel kapcsolatosan az egyetlen fenntartásomat, nevezetesen azt, hogy szerintem indokolatlanul túlédesítik a kávéikat. A lányaim azonnal kiszúrták a bejárat melletti fagylalttároló hengereket, így december ide vagy oda, kaptak 1-1 gombócot belőle. Madagaszkári vaníliát, illetve burgundiai vadepret választottak. A fagylaltok fantáziadús nevei is a Föld különböző tájaira repítenek el bennünket, hasonlóan a kávékhoz. Megnézegettük a Kávé-kalauz legújabb számát, sok színes kép és 1-1 érdekes útleírás is szerepel bennük. A kávézó dizájn megegyezik a megszokott Frei-kávézókéval, mind színekben, mind dekorációban.
2016. december 28.barátokkal járt itt 45 A Lurdy-ház bevásárlóközpontban lévő vendéglátó helyek közül a Toscana az, ami tényleg étteremnek tekinthető a többi önkiszolgáló tálcás gyorsétterem között. A Toscana talán nem is véletlenül kissé el van szeparálva a többi étkezőhelytől, nekik saját körülhatárolt területük van, saját asztalokkal, székekkel (bár ezek része kinyúlik a folyosóra is), pincérek veszik fel a rendelést és szolgálnak ki.
Az elhelyezkedésükben annyi a kevésbé szerencsés, hogy a rendezvényközpontnak pont előttük van a bejárata, és népszerűbb programok idején a sor már belelóg a Toscana azon asztalai és székei közé, amelyek a kinti folyosórészben kaptak helyett. Ha van szabad asztal, mindenképpen érdemes szerintem belsőbb, nyugisabb asztalt választani. Színekben - a barna többféle árnyalata -, hangulatában megjelenik a toszkán vonal, de nincs túltolva. Az étlap nem túl hosszú, 4-5 leves, kb. ugyanennyi előétel és desszert, 7-8 tésztaétel, kb. 20 pizza, húsos főételek csirke dominanciával. Az árak barátságosak, érdekes módon hasonló az árfekvés itt, mint a szemben lévő kifőzdékben, miközben a hangulat és az egész vendéglátás-élmény itt azért teljesen más. Az ételek korrektek, de nem kiemelkedőek. A 4 sajtos pizza 1390 Ft-ba került, a tiramisu 690 Ft. Az adagok átlagos méretűek.
2016. december 28.gyerekekkel járt itt 55 Az Árkád Üzletház emeletén található olasz stílusú cukrászda. Caffe Perté kávét főznek, kényelmes saját asztalkáik vannak, és félkör alakban ívesen körbeülhető helyek is a nagyobb társaságoknak. Az asztalok nem a nagy közös folyosóra vannak kitéve, hanem kissé elszeparáltabban.
Színekben világoszöld-drapp-barna dominál, szerintem ez nagyon jól passzol egy cukrászdához, engem a pisztáciára emlékeztet, ami az egyik kedvencem. Többször jártam már itt. A sütemény és a poharas desszert választék színes, változatos. Az olasz vonalból természetesen nem hiányozhat a tiramisu, amelyet a klasszikus mellett csokis kekszes és epres változatban is szoktak készíteni (790 Ft), de van profiterol is. A magyar ismert finomságok sem hiányoznak, van somlói és gesztenyepüré is, és néhány paleo sütemény is kapható. Árak tekintetében a sütemények szelete 600 Ft körüli, a Morgen kapitány, amit legutóbb ettem itt 640 Ft volt, Captain Morgan rummal készült, vaníliakrémes, piskóta alapú tortaszelet, és ennek okán A-val és nem E-vel kellene írni, de a lényeg, hogy nagyon finom volt. Nyáron olasz főzött fagylaltot is árusítanak.
2016. december 28.egyedül járt itt 45 Egy szakmai tréningen vettem részt a Stadionoknál lévő Danubius Hotel Arénában, mivel korábban érkeztem, előtte még volt időm beugrani a környéken egy kávéra. A Kerepesi út sarkán lévő gyógyszertár mellett akadtam rá a Félidő Sörözőre, amely már reggel 9 órakor is nyitva volt.
Elég nagy az alapterülete, sportrendezvények idején biztosan meg is telik, most viszont teljesen üres volt, bár később még érkezett egy úr szintén kávézni. A fiatal felszolgáló hölgy kedves, mosolygós volt. A rendelés felvétele a pultnál történik, de utána kihozta az asztalhoz a kávét. A berendezés egyszerű, funkcionális. A falra szerelt tévé nem volt szerencsére bekapcsolva. Ételeket nem hiszem, hogy tartanának, nem is láttam étlapot. Az italkínálat kommersz, mainstream. Ászok és Dreher csapoltan, az üveges sörök választéka sem izgalmasabb. Az árak nagyon barátságosak. Egy eszpresszó 200 Ft, a cappuccino 300 Ft, az olcsósága ellenére elég jó volt. Pár évvel ezelőttről emlékszem, hogy egy koncert előtt erre a helyre is megpróbáltunk betérni egy italra, de esélyünk sem volt, még a söröző előtt is kinn álltak az emberek a söröskorsókkal.
2016. december 28.egyedül járt itt 35 Eredetileg a Vostroba szerettem volna beugrani egy jó kávéra, de sajnos nem volt nyitva. Legközelebb hozzájuk, a szomszédos üzlethelyiségben a Tatár Pékség - La Luna Kávézó található, így az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért ide tértem be. Nagy élményt nem jelentett, a hely nem tudott maradandót nyújtani számomra.
Nem is igazán kávézónak, sem nem pékségnek néz ki, hanem inkább egy kisboltnak tűnik. A pultnál lehet rendelni. Ittam egy kávét (elég gyenge volt), egy Cappy narancslevet, és ettem egy szendvicset (párizsis zsemle, ha jól emlékszem). Előre elkészített, lefóliázott volt, de elég frissnek tűnt külsőre, a kóstolás is ezt igazolta. A kávé 300 Ft volt, a szendvics 500 Ft.
2016. december 28.egyedül járt itt 55 Egy blogban, amit régebben olvastam, a szerző nagyon áradozott a Jacques Liszt - Misi a pék kakaós csigájáról. A blogger végigette Budapest kakaós csigás helyeit (jó, nyilván nem mindet, de így is több tucatot), és az ittenit az egekig magasztalta. Nekem péksütiben nem a kakaós csiga az adu ász, de tény, hogy a finom péksütiket én is nagyon kedvelem.
Ez már elegendő apropó volt a személyes tesztelésre. Az Intercontinental Hotel hátsó oldalával szemben szerényen megbújik a kis gourmet pékség, ahol saját kovásszal készítik a kézműves kenyereket, valamint tradicionális magyar, francia, olasz péksüteményeket sós és édes ízekben is. Belépve finom frissen sült kenyérillat fogad, jobb oldalon az üvegfal mögött a péküzembe is be lehet kukkantani. A péksütik árai 300-400 Ft között alakulnak. Annyira nem volt nagy a választék, viszont volt kakaós csiga és tényleg szuperül nézett ki, így azt választottam. Volt még túrós és mákos rétes, fahéjas csiga, baguette-ek, kimérve pogácsa és sajtos rúd. Nagyon különleges terméket nem szúrtam ki. A kiszolgálás semleges, érzelemmentes volt. Ha kedvesebb lett volna a fiatal hölgy, talán helyben ettem volna, az ablaknál volt 2 asztalka, ahol liszteszsákokon lehet ülni.
2016. december 28.egyedül járt itt 55 A Kálvin téri metró közelében, a Baross utca elején működő, pici alapterületű bagel szendvicsező. Remek ízek, kreatív ízkombinációk, kiváló minőségű alapanyagok jellemzik. Az ablaknál talponállós pultnál lehet helyben enni, vagy jó időben kitelepülni az épület elé, az utca ezen szakasza sétálós, nincs autós forgalom.
A kiülős terasz konkrétan egy régi ajtót jelent, amit lábakra fektettek, és körberaktak háttámla nélküli hokedlikkel. Kicsit hippis megoldás, elég laza. A szendvicseket minden esetben frissen, a rendelés felvétel után készítik el. Lehet választani, hogy milyen ízesítésű bagel "zsemlét" kér az ember. Az enyém fekete és fehér szezámmagos volt. 7-8 féle töltelékből lehet választani, van többek között vegetáriánus, pármai sonkás és lazacos is. Én kacsamájas-körtéset kértem, amelybe még egy kupac zöldsalátát is tett a pultos fiatalember. A gazdag tölteléknek köszönhetően igazán tartalmas, kiadós ételt kaptam, 1050 Ft-ba került.