Gyémánt 500
2016. december 18.gyerekekkel járt itt 35 Néhány évvel ezelőtt megnyitott pékség Újlipótvárosban, amelynek fő vonzerejét a meghosszabbított nyitva tartás adja. Reggel 5-től este 10 óráig lehet itt kenyérféléket, pékárukat kapni, szombaton és vasárnap is nyitva vannak. A tulajdonos pék egy középkorú albán férfi, aki általában a "backstage"-ben, a sütők mellett dolgozik, a pultban pedig fiatal lányok szolgálnak ki, elég jelentős fluktuációval.
Gondolom, kevesen bírják hosszú távon a folyamatos több műszakot és hétvégét, és feltételezem, nincsenek agyonfizetve sem. A változó személyzet miatt a kiszolgálás színvonala is erősen ingadozó, olykor kedvesebb, olykor semmilyen, de negatív tapasztalatom még nem volt, pedig sokszor jártam már náluk. A pékáruk nyilván nem a prémium-kézműves kategóriába tartoznak, viszont cserébe az árak kifejezetten barátságosak. A kínálat évek óta szinte változatlan. Többfélét próbáltam már ki nálunk, visszatérő vásárlója vagyok a sós-sajtos stanglinak (4 db 100 Ft), a gyerekek szeretik a sós perecet, túrós táskát (150 Ft), kakaós csigát és többféle tekercset (190 Ft) vettem már, ezekből a mákos és a diós szerintem a legfinomabbak. A túrós táska nem batyu alakú, hanem inkább 4 szirmú virágra hasonlít. A hűtőpultban kapható kakaók és tejes kávék véleményem szerint kissé túl vannak árazva a bolti árhoz képest. Helyben állva, bárasztalnál lehet enni, de én szinte mindig elvitelre szoktam vásárolni, mivel itt lakunk a közelben.
2016. december 18.egyedül járt itt 45 Az Astorián, a 7-es buszok megállójában működő forgalmas Lipóti Pékség. Ez is kiváló helyválasztásnak bizonyult, rengeteg ember megfordul itt. Reggel korán nyitnak, így munka előtt van idő beugrani kávézni vagy reggelizni. Az ablaknál van 1-2 beülős asztaluk rácsos padokkal, az egyiknél kényelmesen el is helyezkedtem.
A saját márkás pékárukon kívül a Kemenes Cukrászat finomságait is árusítják, tejtermékekből pedig Cserpes készítményeket. A Julius Meinl kávéból főtt cappuccino mellé mini fonott kalácsot és Kemenes gyömbéres-csokis kekszet választottam, ez utóbbit kilóra kimérten árusítják. A pékségbe már beköszöntött a Karácsonyt váró hangulat: mézeskalács házikó, többféle ízesítésű bejgli (előrendelésre is) is bekerült idényjelleggel az eddig is széles kínálatba. Jól néznek ki a szendvicsek és a saláták is.
2016. december 18., kollégákkal járt itt 25 Online rendeltünk a kollégámmal pizzát a Pizza Kingtől, mert nem volt időnk kimenni ebédelni a munkahelyről. A több mint 40 féle pizza közül nem volt könnyű a választás, ebben segítségünkre voltak a fotók és a részletes leírás a feltétekről.
A 4 féle méret közül a közepeset választottuk, ízben pedig Philippo mellett döntöttünk (1380 Ft), melyen pizzaszósz, gomba, sonka és mozzarella található. Kértünk még egy adag palacsintát (450 Ft), amely 3 db-ot tartalmaz. Nem sikerült a megrendelésnél 3 féle ízt rögzíteni, ezért 3 túrósat kértünk. A maximum 39 perces kiszállítási szintidőt ha nem is jelentősen, de nem sikerült tartaniuk, ennek ellenére az ilyenkor szokásos ajándék sütit nem kaptuk meg. Mivel 1500 Ft felett rendeltünk, kaptunk ajándékba egy dobozos colát (Pepsi családot árusítják). Lehet Light Colát is kérni, szerencsére azt is kaptunk ez alkalommal, bár a kollégám mondta, hogy sokszor a kérés ellenére sem Light-ot, hanem simát vittek ki előző alkalmakkor. A pizza legfőbb baja az volt, hogy a szélén több centis részen nem volt rajta semmi feltét, még pizzaszósz sem. Trükkös spórolás. . . A palacsinta botrányosan gyengén sikerült, a töltelék nem volt ízesítve, pedig tudtommal a túrós palacsintába nem sima bolti túrót szokás belerakni, a 3-ból 2 palacsinta csúnyán el volt égetve, és mire megettük a pizzát, annyira összetapadtak, hogy nem lehetett már őket szétválasztani. Nekem csalódást okoztak, legközelebb máshonnan fogunk rendelni.
2016. december 18.egyedül járt itt 35 A Keleti Pályaudvar közelében, a Bethlen utca elején, az első sarkon működő kellemes, 2 szintes kávézó. Széles választékban kínálnak hideg és meleg reggeli ételeket, tartalmasabbat és egyszerűbbet, napközbenre, gyors ebédre is számos harapnivalót (pl. burgerek, grillételek, saláták, vegyestálak).
Az angol-magyar kétnyelvű étlap minden étel színes fotójával illusztrált. De nemcsak a fotók alapján megnyerő a választék. A pult is roskadozik a sokféle szendvicstől, melegszendvicstől és süteményektől. A kávéitalokat 4 méret szerint csoportosították az itallapon. Azonos néven a Bajcsy-Zsilinszky út elején is működik egy Coffea Arabica kávézó, nem tudom, hogy csupán névazonosságról, vagy közös tulajdonlásról is szó van-e, minden esetre itt az ételek választéka sokkal gazdagabb volt. Közepes méretű cappuccinót és sajtos-téliszalámis kiflis szendvicset kértem, amelybe rengeteg friss zöldséget is tettek. Az árfekvés korrekt. A kiszolgálással alapvetően nem lett volna probléma, azonban a fizetésnél elkövették azt a szarvashibát, hogy annak ellenére meg sem próbáltak visszaadni a kapott papírpénzből, hogy a számla már szervizdíjat (12%) is tartalmazott. Sőt, meg sem említették, hogy egyáltalán van náluk ilyen extra díj. Persze, lehet, hogy az apróbetűsben valahol szerepelt, de egyáltalán nem volt észrevehető. Mindezt annak ellenére írom, és sajnálom, hogy elrontották az összképet, mert amúgy egyáltalán nem lenne gond az áraikkal. Nem is értem, minek kell ilyen olcsó trükkökhöz folyamodni? Ha 10-15%-kal magasabbak lennének az árak, és nem lenne kötelező szervizdíj, akkor sem lennének elszálltak az áraik.
2016. december 18.egyedül járt itt 55 A Lipóti Pékségek közül azokat szeretem leginkább, ahol volt arra hely és lehetőség, hogy kényelmes ülőhelyeket alakítsanak ki. Egészen máshogy indul így a nap, és a kávé is máshogy csúszik, a péksüti is jobban ízlik, ha nem zacskóból és papírpohárból toljuk be az arcunkba.
A Keleti Pályaudvar közelében, a sétálóutcává alakított Bethlen Gábor utca elején található ez a 2 szintes, átlagnál nagyobb alapterületű Lipóti egység. A pultban 4-5 felszolgáló sürgölődik, a bal szélen a kávét kérőknek külön pénztár és pultrész. A választék nagyon gazdag, itt a teljes Lipóti-vertikum felsorakozik. Egy korábban már jól szerepelt édes süteményt, a barackós-túrós piskótát kértem, mellé Julius Meinl kávéból készült cappuccinót. Az ár-érték arány is kiváló, 570 Ft-ot fizettem a 2 tételért. Ha teljesen reálisan értékelek minden szempontot figyelembe véve, a Lipóti a minőség és az összbenyomások alapján en bloc nálam stabil 4-es, de ezzel az 5 szívecskével azt szerettem volna jelezni, hogy itt a benyomásaim és a tapasztalataim jobbak voltak. Ez egyrészt a kedves, szívélyes kiszolgálásnak (még a reggeli rohanás és tumultus közepette is) és a kényelmes ülőhelyeknek köszönhető. Az ülőhelyek: normális magasságú székek és asztalok az emeleti galériaszinten találhatóak. Az egyik asztal az ablak mellett található, kávézás közben innen figyelgethető a Keleti Pályaudvar és környéke. Igazi pesti városkép és nyüzsgés.
2016. december 18.egyedül járt itt 45 A Nyugati téren lévő Donut Box azzal tűnik ki a többi fánkozó közül, hogy kizárólag négyzet alakú fánkokat készítenek. A közelmúltban a Keleti pályaudvarnál megnyitották 2. egységüket. A dizájn megegyezik a 2 helyen, szintúgy a fánkok kínálata is. Ha jól emlékszem, az árak is egységesek (390 Ft/db egységáron).
Az egyik kedvencemet, epres-bazsalikomosat kértem. Mivel ezt már a másik helyen is teszteltem, megállapíthatom, hogy a minőség és az ízek is egységesek, tartják a színvonalat. Legközelebb a karamellásat fogom megkóstolni. A kiszolgálás elég egykedvű, semleges volt. A mosdó nagyon pici.
2016. december 18., kollégákkal járt itt 35 Tényleg úgy van már a mi országunkban, szinte minden sarkon találni egy kínai éttermet. Nincs ez másként a Hold utcai Belvárosi Piacon sem, amelynek jobbnál jobb vendéglátó egységeit több alkalommal elégedetten jártuk már végig. A "szórásból" már csak a Pekingi Kínai Gyorsbüfé maradt ki, de miért ne alapon végül ide is betértünk a kollégákkal.
Sajnos a kínálat nem a környékbeli izgalmas étkezdék kínálata mellé sorakozik fel, hanem ugyanazokat a kínainak mondott, de a valódi kínai gasztro-művészettől fényévnyi távolságra lévő szójás-generálszószos, főleg csirkenyesedéket tartalmazó ételeket láttuk, mint általában a kínai gyorséttermekben. Az ételek előre el vannak készítve, és a pultban sorakoznak. A kiválasztott ételt automatikusan mikrózzák. A nagyadag egységesen 1000 Ft, a kisadag 800 Ft, körettel együtt. A választék meglehetősen szűkösnek mondható bőven ebédidőben, 13 óra tájban, hétköznap. A saláták kifejezetten drágák, a babcsíra saláta 600 Ft-ba kerül, ami általában 300 Ft-ba szokott másutt. Köretként kizárólag zöldséges rizs vagy szójás tészta szerepelt a kínálatban. Az italárak nem voltak feltüntetve (kommersz 0,5 l-es műanyag palackos ice tea és szénsavas italok). A kínai felszolgáló hölggyel a kommunikáció eredménytelen volt, bár a később jövő (törzs)vendéggel már szívesen szóba állt, amúgy magyarul. A piac egész területén nagyon hideg van, kabátban kell enni.
2016. december 18., kollégákkal járt itt 55 Egyik üzleti partnerünk meghívására vettünk részt az évzáró bankettjükön, amelyet a Gellért téri Palack Borbár belső termében tartottak. Igazán kellemes, fiatalos, barátságos hangulatú hely. A kiszolgálás végig maximálisan figyelmes, segítőkész, ugyanakkor nagyon közvetlen volt.
Érkezéskor welcome drinkkel köszöntötték az érkezőket, majd az üdvözlő beszéd és koccintás után tapas-okat szolgáltak fel részünkre. A csapat egyik fele normál asztaloknál ülve tudott enni, a többiek magas bárasztaloknál állva. 2 féle kiváló minőségű kenyeret hoztak fonott kosarakban, hát, vissza kellett fognunk magunkat, hogy ne azzal együk magunkat tele, mielőtt még a többi étel megérkezik. Az ételek is minőségiek, változatosak, ízletesek, remekül fűszerezettek voltak, és jól illettek a közben felszolgált borkóstoló mellé kísérőnek. A krémválogatásban padlizsán, hummusz, tepertő, tonhal és zakuszka szerepelt friss zöldségekkel. A hideg bőségtálon Serrano sonka, Kras szlovén sonka, többféle sajt, köztük parenyica és kecskesajt is, mortadella, savanyúságok és zöldségek vártak arra, hogy mindent befaljunk. Amikor kiürültek a tálak, a személyzet újabb adag pótlással érkezett. Sajnos minden bort nem tudok név szerint felidézni, amelyeket kóstoltunk az este során, de szerepelt köztük a Tarjányi Igazgyöngy gyöngyözőbor, Jásdi csopaki rizling, chardonnay, Irsai Olivér, Gálné kékfrankos rosé, Kovács Nimród Rhapsody Bikavér, Matias Cabernet Franc.
2016. december 18.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Lakásunkhoz való közelsége okán a Visegrádi utcai Trófea Étteremben jártunk eddig a legtöbbet, de a zuglói, Király utcai, óbudai és Margit körúti éttermekben is megfordultunk már családdal, illetve kollégákkal. Mivel a legjobb értékeléseket az újbudai Trófeáról hallottuk, ide látogattunk el vasárnapi családi ebédre, gyerekekkel együtt.
Kisebb gyerekekkel praktikus ez a svédasztalos megoldás, nem kell várni az ételek elkészülésére, sokfélét lehet kóstolni, és játszósarok is van. Hatalmas tömeg várta a nyitást a kapuban a turnus kezdete előtt már 10 perccel. Aki nem vezetett, az forralt borral fűthette fel magát. A grillsütő pulthoz kordonnal elkerített sorban kellett várakozni, de igaz, elég nagy választékból lehetett kérni. Külön sushi és óriáspalacsinta pultot alakítottak ki, itt a pultnál lehetett rendelni. Ha jól számoltam, 6 féle leves közül lehetett választani, de itt is nagy volt a sorállás. Sokféle ételt kipróbáltunk: sült libamájat, bélszínt, sült rákot és tenger gyümölcseit, kacsacombot, burgundi szarvasszeletet, szarvaspörköltet, hideg salátákat, többféle sushit, palóclevest, majd a végén sütiket és óriáspalacsintát (csokis, epres, Gundel) is kértünk. A grillhúsok elég íztelenek voltak, hiányoltam mindenből a fűszereket. A petrezselymes burgonya nem volt belül átfőve. A sütemények elég műízűek voltak. A szarvas finom volt, és a hidegtál fogásai közül is több ízleteset találtunk. Szintén megfelelőnek találtuk a friss gyümölcsök választékát (ettünk ananászt, narancsot, kivit, grapefruitot). A női mosdó elhanyagolt, nincs takarítva, és többen jogosan felháborodtunk, hogy egy ekkora étteremben ennyi emberre csupán 2 db WC üzemelt a 6-ból. (2-re ki volt írva, hogy takarító szertár, másik 2 csak egyszerűen le volt zárva). További döbbenetet okozott, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, bankkártyával nem (semmilyen fajtával). Szerintem ez 2016-ban egyáltalán nem reális, pláne egy ilyen helyen, ahol egy asztaltársaság 20-30ezer Ft-ot fizet egy alkalommal, legalább. A felnőtt ár 6600 Ft, a gyerekeknek 3300 Ft (másik Trófeában 12 év alatt ingyenes, itt csak 3 év alatt! ). A fizetést 1 db alkalmazott intézi csak, nagyon sokat kellett rá várni, és a visszajáró pénzt is nehézkesen kaptuk meg. Az asztalunknál evés közben italt felszolgáló hölgy és fiatalemberek kedvesek voltak, a pultokban sütő fiatalemberek szintén, de látszott rajtuk, hogy már nagyon le vannak fárasztva. Hogy ez lenne Budapest 8. legjobb étterme? Aligha. . .
2016. december 17.egyedül járt itt 25 Eddig a Lipóti Pékségek többé-kevésbé hasonló színvonalat hoztak, negatív tapasztalatom nemigen volt sehol. Természetesen a helyi adottságok nagyon eltérőek lehetnek, ahol kényelmes asztaloknál, kellemes körülmények között le lehet ülni, az mindig jobb benyomást kelt, és persze a pultosok kedvessége, segítőkészsége is rengeteget nyom a latba.
A péksütemények terén viszont egy erős átlagos szintet mindenhol megugrottak. Azt nem gondolnám, hogy a felkapottabb, vagy "illusztrisabb" Lipóti egységekből átszállítanák a már kevésbé friss, vagy kevésbé szép árut, nyilván ennek nem is lenne sok értelme, minden esetre nem tudtam mire vélni, hogy itt a kakaós csigák sokkal csúnyácskábbak voltak, mint amit másutt megszokhattunk. Kakaó is kevesebb volt benne, a külső 1-másfél körben a csavarból voltaképpen semmi. A kiszolgálás sem párosult a máshol megszokott kedvességgel. Kár érte. Az itteni Lipóti amúgy csak pékség, háromszög pulttal, de nincs asztal és szék, ahová le lehetne ülni. A Lurdy-házban a többi étkezős hely nem itt a földszinten van, hanem az első emeleten. A Lipóti Pékség a földszinten a mozis színpad mögött található, a mozgólépcsők előtt. Könnyű megtalálni.