Gyémánt 500
2016. november 27.egyedül járt itt 35 A Butterfly, azaz Pillangó Cukrászda és Fagyizó évtizedek óta hozzátartozik az Oktogon környékének utcaképéhez. Jól emlékszem arra, hogy sok évvel ezelőtt nyaranta kígyózó sorok álltak előttük fagyira várva.
Akkoriban működött közvetlenül mellettük egy másik fagyizó is, akikkel valószínűleg nem voltak egymással nagy barátságban, mert a falra ki volt írva nagy betűkkel, hogy ő nem ugyanaz a cég, és nem ugyanazt a fagyit árulják. A konkurencia azóta megszűnt, mert már egy török gyorsétkezde működik mellettük. Október és március között nem is árulnak fagyit, egyszerűen nincs rá igény. A butterfly amolyan 70-es évek stílusbeli retró cukrászda, neonfények, nem túl ízléses dekoráció, pl. gondolok a bejárat feletti hatalmas bonbonmeggyre. A kiszolgálás ezzel szemben kedves. Fagyi hiányában a téli évszakban be kell érni a süteményekkel, ezekben is a retró vonalat viszik: kardinális, gyümölcskosár, francia krémes. Nincs nagy választék, kb. 10 féle sütemény sorakozik a pultban. Árban azonban bőven középkategóriás, miközben az ízek erősen átlagosak, középszerűek. Egy gesztenyeszívet és egy kókusztekercset vettem (mindkettő 270 Ft), helyben fogyasztás esetén magasabbak az árak, ezzel helyettesítik a szervízdíjat. Nyáron majd letesztelem azért a fagyit is, kíváncsi vagyok, ennyi év után azt milyennek értékelem majd.
2016. november 27., kollégákkal járt itt 25 Az amerikai Subway franchise lánc sok-sok országot követően 2005-ben hódította meg Magyarországot is, ekkor ünnepelte a cég a 40. évfordulóját. Azóta 10 egységük működik hazánkban, főleg bevásárlóközpontokban és forgalmas csomópontoknál. Az Oktogonon lévő Subway éjjel-nappal 0-24 óráig üzemel, így nem meglepő, hogy én is esti, késő esti és reggeli órákban ettem itt.
A klasszikus étel, ami védjegyükké vált, a SUB, azaz a hosszú szendvics, amelyből 10, 15 és 30 cm-es verzió választható, nekem bőven elegendő a 15 cm-es de akár a 10-es is. A pultnál kell rendelni, először a kenyeret kell kiválasztani (fehér, barna, szezámmagos, oregánós). Sajnos a kenyerek egyike sem igazán jó, ami azért baj, mert ez adja az étel alapját. Ezt követően a belevalókat is mind ki lehet választani, én általában csirkését szoktam kérni, egyszer kipróbáltam a húsgombócosat, sőt újdonságként náluk is megjelent a mostanság trendi pulled pork. Sajtot, bacont, salátát, zöldségeket és öntetet lehet választani, majd frissen készítik el a szendvicset a rendelést követően. Az öntetek nagyon cukrosak, tömények. A szendvicset meg lehet grilleztetni, de ezzel én nem szoktam húzni az időt. Salátát, wrap tekercset, chipset és cookies kekszet, muffint, fánkot is lehet kérni. A kis méretű szendvicsek 890 Ft-tól kezdődnek. Az üdítőket papír pohárban adják. A leggyengébb pont a személyzet, nem is tudom, honnan válogatják össze ezeket a lányokat, akik a pultban szoktak lenni? Régebben, évekkel ezelőtt szintén fiatalok dolgoztak itt, de valahogy ők sokkal normálisabbak voltak. Az asztalokat nem nagyon takarítják le a vendégek után, a mosdó szintén elég ramaty állapotban szokott lenni az esti órákban (tudom, ez a vendégek hibája is, de a tisztaságért végső soron nem ők, hanem a személyzet és az étterem felel, őket minősítik az itteni állapotok).
2016. november 27., kollégákkal járt itt 45 A T. G. I. Friday's Westendben lévő éttermében már többször megfordultunk, az ételtől annyira nem voltam elájulva, de a barátnőim kedvelik, és alapvetően nem rossz hangulatú hely. A kollégákkal egyik hétköznap itt ebédeltünk. Azt láttuk a bejáratnál, hogy 11-15 óra között ebédmenüt kínálnak 1890 Ft-ért (pontosabban a kiírás szerint 1890 Ft-tól), de pontosan nem tanulmányoztuk át a részletes feltételeket.
Szinte tele folt a hely, többen asztalfoglalással érkeztek, mi erre nem is gondoltunk, nem számítottunk ilyen népszerűségre, hiszen a környéken számos már étterem, gyors- és kevésbé gyors típusú is működik. A leves adott volt: minestrone leves, a főételek közül 3 ár kategóriában lehet választani. Kértünk rántott csirkemell falatokat (chicken fingers) és csirkés Cézár salátát. Valami elkeveredett a rendelésben, mert a főételek a leves előtt érkeztek. Italt pedig egyáltalán nem kaptunk, pedig elvileg ingyenesen része lenne az ebédmenünek egy üdítő is. Erről nem kaptunk tájékoztatást a személyzettől. A kiszolgálás elég nehézkes volt amúgy is, szinte vadászni kell a pincérekre, s ottlétünk alatt mintha műszakváltás is történt volna, mert az eredeti felszolgáló menet közben "eltűnt". Az ételek viszont kivétel nélkül nagyon finomak voltak, minden frissen készült, ízletes volt, és mennyiségre is elegendő. Az ételek miatt nagyon szívesen visszatérnék később is ide. Szervízdíj nincs. Ami még érdekesség, a konyha és a mosdó közös a szomszédos Planet Sushival. Pedig a konyha profilja egészen már elvileg a 2 étteremben.
2016. november 27.egyedül járt itt 45 Az Oktogon közelében, a Teréz körúton működő kis pékség fő bázisa a 18. kerületben található (már 1986 óta), valamint időszakosan pesti piacokon is szoktak árusítani. Alapvetően benyomásaim szerint az irányvonal kb. a Lipóti Pékséghez hasonlítható, persze sokkal kisebb léptékekben. Egészséges, finom, természetes pékárukat kínálnak.
Kedvencemet, gesztenyéset sajnos nem tudtak adni, így helyette egy diós-fahéjas bádeni kiflit választottam, amely formára és külsőre leginkább egy croissant-ra hasonlít, de annál ropogósabb. A diós és fahéjas szórás kívül van rajta, amúgy töltetlen. 210 Ft-ba került. A spenótos csavart rúd is újszerű (240 Ft), ilyen fajtából eddig csak pizzásat láttam.
2016. november 27.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Többször terveztem már, hogy ide benézek egyszer, Darjeeling-be egyszer szeretnék magam is eljutni, talán ezért fogott meg a teázó neve. A berendezés egyszerű, de barátságos, nincs túltolva most nagyon trendi keleti-indiai motívumvilág. A földszinten is van 6-7 asztalka, ahol le lehet ülni, felette pedig mezítlábas párnás galérián is lehet ejtőzni a felső szinten.
Az egyik falnál lévő polcokon több mint 100 féle tea közül lehet válogatni a világ minden tájáról, akár elvitelre csomagolva, akár helyben kortyolva. A teák többsége 760 Ft-ba kerül, ez kb. fél literes kancsót jelent, ami akár 2 főre is elegendő lehet, ha nem akarunk itt sok időt tölteni. A kávélap is széles kínálatot nyújt, olasz típusú Mocambo kávét főznek, egy cappuccino 400 Ft-ba kerül, elég barátságos ár. Az ételkínálat szűkös, croissant, panini, pita, müzli, 2 féle muffin (450 Ft) és répatorta sajtkrémmel (550 Ft), valamint cookies títpusú csomagolt kekszek. Ez utóbbiakból ettem egy mandulásat (300 Ft). Az ételkínálatnál a 4 szívecske a teáknak szól (az önmagában 5 pontos, és végtére ez elősorban egy teázó). Kis elkerített teraszuk is van, de az szerintem túlságosan zajos.
2016. november 27., kollégákkal járt itt 45 Szakmai rendezvényre kaptunk meghívást a Corinthia Hotelbe, amelyet hírből természetesen már ismertünk. Mivel a parkolás szinte lehetetlen a környéken, taxival mentünk, bár tömegközlekedéssel is könnyen elérhető a 4-6-os villamos vonalán. Belépve megkapó elegancia és luxus vesz körbe bennünket, csillog az arany, süppedősek a szőnyegek, kényelmes ülőalkalmatosságok a lobbiban.
Meglepő módon a bejáratnál és a recepciónál sem köszöntek ránk és állítottak meg, hogy merre tartunk, viszont később már több hostess is várt bennünket útbaigazítással. A rendezvényre az emeleti különteremben került sor. Az ajtóban welcome drink fogadott minden érkezőt. Az ételek nagyon különlegesek és felső kategóriások voltak, apró kis falatkák, de izgalmas ízekkel. A meleg pultban lévő ételeket nem is kóstoltam végig. A desszertek szintén kellemesek voltak, a magyar klasszikus desszertekre alapozva. A wifi tökéletesen működött.
2016. november 27.egyedül járt itt 35 Évekkel ezelőtt még egy másik étterem üzemelt ezen a helyen, jártunk is itt kétszer a kollégákkal vacsorázni. A Bonnie Restrot nem nevezném igazi étteremnek, úgy gondolom, a konyhájuk nem meggyőző, viszont alapvetően nem egy rossz hangulatú hely, bár nincs igazi arculata. A pontozásnál is a 3-as - 4-es között vacilláltam, de végül felfelé kerekítettem.
Már reggel 8 órától nyitva vannak, és nem is volt üres a hely, bár az emeleti részt csak esténként nyitják meg. Az ételek az átlagosnál drágábbak, amit a helyszín magyarázhat. Perté kávét főznek, nem rossz, de abszolút nem kiemelkedő. Egy cappuccino 550 Ft-ba kerül. A reggeli választékból nem volt könnyű valami igazán vonzót találni, reggeli menüt nem kínálnak, csak a tipikus reggeli ételeket, így végül müzlit választottam joghurttal és epervelővel a leírás szerint, ami a valóságban pár szem aszalt szárított eperszeletkét jelentett. (990 Ft)
A berendezést az teszi érdekessé, hogy a falon képregény szerű képek és feliratok olvashatóak. Az emeletre, ahol a mosdó is van, csigalépcsőn lehet felmenni. Ha az ablakban foglal helyet az ember, akkor pont rálátni a szemben lévő Centrál Kávéházra.
2016. november 27.egyedül járt itt 35 Az átépítés és felújítás előtt jártam már itt, akkor sem maradéktalanul pozitív élményekkel távoztam, de azért annyira nem is volt rossz, hogy ne kaphattak volna tőlem egy második esélyt. Meglepően népszerű étterem, vegyesen magyar és külföldi vendégekkel, főleg a fiatalabb korosztályból.
Az étlap nehezen áttekinthető, nem könnyű eligazodni benne, ha valaki nem specialista az arab ételekben. Nemcsak vegetáriánus ételeket kínálnak, hanem húsokat is. A felszolgáló rábeszélésének engedve nem pitát, hanem falafelt választottam, valamint a napi levest, ami aznap kuszkusz leves volt, ilyet még úgysem próbáltam. A leves, bár csészényi, de tele volt rakva. A sárgarépa nagyon kellemes állagú és ízű volt. A kuszkusz kissé íztelen, lehetett volna bátrabban fűszerezni. A laffa egyértelmű tévedés, de legalább tudom, hogy a jövőben mit NE egyek. Túl vastag, zsíros, élesztős mellékízű tészta, ami mindennek elnyomja az ízét. A benne lévő összesen 4 db falafel golyót és a kevéske salátát villával kiszedegettem az összegöngyölt tésztából. Egyáltalán nem laktam jól vele. A kiszolgáló személyzettel kapcsolatosan az volt az érzésem, mintha egyáltalán nem rendelkeznének vendéglátós végzettséggel és múlttal, egyáltalán nem tűntek (szak)képzettnek. Alapvetően a jószándékukkal nem volt baj, de ez a szakma azért nem annyiból áll, hogy rámosolygunk-e a vendégre vagy sem, persze ez is hozzá tartozik, de nem elegendő közel sem. Összesen 1340 Ft-ot fizettem, szervízdíj nincs, erre hatalmas betűkkel fel is hívják a figyelmet a számlán. A mosdó tisztasága nem makulátlan és túl hideg van.
2016. november 27.egyedül járt itt 45 A Ferenciek terén, pontosan a 7-es buszok mindig forgalmas megállójánál van a Lipóti Pékség egyik központi elhelyezkedésű péksége. Nagyon sokan vásárolnak itt a nap minden időszakában, így ottjártamkor is egymásnak adták az emberek a kilincset. A legtöbben elvitelre vásárolnak, bár az ablaknál akad 2 bárszék és egy pult, ahol le lehet ülni.
A kávézók részére ide vannak bekészítve a hozzávalók: cukor, édesítő, műanyag kanál, pohárfedő. A kávé Julius Meinl típusú, nem valami jó, papír pohárban szervírozzák. Ellenben a barackos-túrós piskóta, friss, puha, egy fokkal édesebb a kelleténél, de még így is nagyon élvezetes. A cappuccino és a süti együtt kevesebb, mint 500 Ft-ba került.
2016. november 27.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Terveztem már korábban itt ebédelni, mivel elég jó véleményeket olvastam az étteremről. Mivel a családi ünnepeken általában svédasztalos helyeken célszerű a gyerekek miatt enni, így az évek óta megszokott "Trófeázás" helyett ezúttal ide látogattunk el. 6 éves kor alatt a gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek 2.
990 Ft/fő, ebben az italok nincsenek benne. Az italárak amúgy elég magasak, főleg az alkohol italoké. 2 bejárata van az étteremnek, az utcafrontról - a villamosmegállónál - valamint a CBA üzlet felől is. Az étterem belső részének kialakítása lépcsőzetes, 2 oldalon a falnál vannak az asztalok, illetve középen 1 csíkban, az ételek pedig a legalsó részben találhatóak. A hideg előtétek választéka különleges, izgalmas, kreatív. A főételek kínálata nekem nem volt annyira attraktív (töltött káposzta, paprikás csirke dödöllével, szarvas pörkölt rozmaringos polentával, sült sertés mogyoróhagymával, hagymás krumplipürével), viszont az elkészítésük, ízesítésük korrekt volt. 3 féle leves közül a halászlé és a tyúkhúsleves is finom volt, a család többi tagja szerint is. A desszertfronton több kedvencemnek is örültem: madártej panna cotta, creme brulée, viszont e 2 utóbbi nem sikerült valami jól, ellenben a madártej kiváló. A sajttorta kifejezetten gyenge. Kevés a friss gyümölcs, főleg mandarin és narancs. Meglepetésként csoki bonbon kosárka a pulton kóstolóban, ez mindenkinek nagyon ízlett. Összességében abszolút jutányos ár, 6-an fizettünk - ezen belül 3 kisgyerek - borravalóval együtt 14ezer Ft-ot, igaz, csak 1 fő ivott bort, a sofőrök és a gyerekek csak vizet és üdítőt. Nincs kötelező szervízdíj. Plusz 1290 Ft-ért lehet 1 adag különleges grill ételt választani, ebben garnéla, rib eye steak, lazac, tonhal nyárs közül lehetett választani a svédasztalon felül. A honlapon olvastam a krokodilt és a kengurut, de ezek most nem szerepeltek a kínálatban. A kiszolgálás kissé szétesett, felületes, gyakorlatlannak tűnnek a fiatal alkalmazottak. A hangulata szerintem sokkal kellemesebb a helynek, mint általában a svédasztalos családi éttermeknek, mert itt nincs zsúfoltság sem az asztaloknál, sem az ételpultnál.