Gyémánt 500
2016. október 1.gyerekekkel járt itt 45 Óbuda egyik leghangulatosabb, csendes részén található sörkert és étterem. A kertben gesztenyefák árnyékában ültünk ki, a benti éttermi részben 2 nagyobb társaság foglalt helyet ottjártunkkor. Az étlapon főleg klasszikus, magyaros ételek találhatóak, a választék elég sokszínű.
A 3 féle 2 személyes Mókus tál közül választottuk az egyiket, valamint bablevest, grillezett tarját, túrós csuszát és csirkepaprikást galuskával. A kenyér átlagos bolti félbarna kenyér. Az adagok kiadósak, magyarosan fűszerezettek, főleg házias ízek dominánsak. Mindehhez korrekt árak párosulnak. Mivel elég sok vendég volt ottjártunkkor, az ételekre elég sokat kellett várni. Italfronton inkább kommersz alkoholos italok a jellemzőek, viszont többféle házi szörpöt, limonádét is kínálnak. Baráti társaságok számára, illetve családi események megünneplésére alkalmas étterem. A hely különlegessége, hogy az udvaron egy nagy ketrecben - nem mókusok - hanem fehér és barna csíkos pelék élnek. A benti részben akvárium és kis játszósarok található. Gyerekbarát hely, etetőszékek és külön pelenkázó is van.
2016. szeptember 29.gyerekekkel járt itt 55 Százhalombattai rokonainknál jártunk látogatóban, velük mentünk át a közeli Régészeti Parkba, amely a Matrica Múzeum fennhatósága alá tartozik. Évekkel ezelőtt egyszer már jártunk itt, akkor még gyerekek nélkül, és a halomsírokat tekintettük meg, az egyiket belülről is meg lehet nézni.
A régészeti park leginkább egy skanzenre hasonlít, régi házakat és berendezési tárgyakat, használati eszközöket rekonstruáltak a régészeti leletek alapján. Nagyon szép fekvésű, igényesen kialakított szabadtéri kiállítás, minden házikóba be lehet menni, körbe lehet nézni. Különleges meglepetés volt a gyerekek számára, hogy ezen a hétvégén lovagolni is lehetett a parkban, a belépőjegy tartalmazta ennek árát is, nem kellett érte külön fizetni, ráadásul nem csak egy kört mehettek a lovon, hanem egészen addig, amíg meg nem unták. A lovagláson kívül még kézműves programokat is kínáltak, nemezelés, agyagozás és effélék. A felnőtt belépő 1200 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes, helyi lakosoknak 1100 Ft. A park hátsó részében 2 cseresznyefa is található, és talán több meggyfa is, amelyekről a látogatók is nyugodtan ehetnek.
2016. szeptember 29.gyerekekkel járt itt 55 Pécs belvárosában, az Ókeresztény Mauzóleum és a Székesegyház közelében található elegáns, nagy befogadóképességű étterem. A boltíves pincébe belépve nagyon meglepődtünk, hogy milyen hatalmas ez a hely, valószínűleg sokszor fogadnak szervezett csoportokat, ellenkező esetben nehéz elképzelni, hogy van kereslet ekkora férőhelyes vendéglátó egységekre.
Furcsa volt, hogy ebben a hatalmas térben csak mi voltunk az egyedüli vendégek, de valószínűleg ez annak is betudható volt, hogy az ebéd és a vacsora közötti "holtszezonban" sikerült betérnünk. Az asztalok nagyon szépen, díszesen meg voltak terítve, az egész dekoráció elegáns, ünnepélyes. 2 vagy 3 fogásos ebédmenüt kínálnak 990, illetve 1290 Ft-ért. A 2 fogás esetében szabadon lehet választani, hogy levest vagy desszertet kér az ember. A leves önmagában 300 Ft-ba került. A leves egy thai currys csirkés, zöldséges leves volt, amely tűzforrón érkezett, nekem nagyon ízlett, a gyerekek számára viszont túl fűszeres, kissé csípős volt. Főételként egyáltalán nem menüs mennyiséget kaptunk a milánói bordából, beillett volna egy normál főfogásnak is. A desszert különlegesnek mondható Chia puding volt, ezt a gyerekek szintén némi ellenérzéssel fogadták. A személyzet kedves és segítőkész volt velünk, a gyerekek elevenségét is jól fogadták. Kérés nélkül kaptunk vizet kancsóban az asztalunkra. A mosdók szokatlan módon az éttermen kívül találhatóak egy külön helyiségben, amely a kapualjon átsétálva közelíthető meg. Szervizdíjat nem számolnak fel, kártyával is lehet fizetni.
2016. szeptember 29., kollégákkal járt itt 55 A szintén közelmúltban megnyitott Daminczki Cukrászda mellett egy újabb izgalmas hely bukkant fel a Belvárosban. Egy érdekes fantázianévre hallgató szendvicsező (angol sonka és szendvics kombinációja), ahol a minőség áll a középpontban.
A beltér jóféle spanyol vagy olasz hentesüzletre hajaz, a pultban és a falról belógatva Serrano és Iberico sonka, a spanyol konyha remekei, Chorizo szalámi, az olaszok büszkesége, sokféle prémium sajt egész korongban és szeletelve, evésre bekészítve, valamint a szendvicsek alapanyagául szolgáló egyéb "körítések": uborka, paradicsom, szárított paradicsom, rukkola, lilahagyma és effélék. Vannak előre összeállított szendvicsek, ezek zászlóshajója a Hamvich (950 Ft), amelyben a Serrano sonka a főszereplő, valamint saját ízlés szerint is össze lehet válogatni a szendvicsünket. A péksütemények is külön figyelmet érdemelnek, olívás és szárított paradicsomos ciabatta vagy magos vekni is van, ezek szintén választhatóak. Én eddig kétszer jártam náluk, először a Hamvich-et kóstoltam, második alkalommal én állítottam össze egy sonkás szendvicset. A szendvicsek mellé 150 Ft-os áron lehet kávét kérni, így összességében az ár-érték arány még kedvezőbb, hiszen egy cappuccino önmagában 550 Ft lett volna. Helyben fogyasztás álló pultoknál lehetséges, elvitel esetén gondosan csomagolnak, és a szalvétát sem felejtik el. Jó szívvel ajánlom, remek hely!
Hamvich válasza
Köszönjük szépen a szép szavakat!
2016. november 16., Hamvich, tulajdonos
2016. szeptember 28.egyedül járt itt 35 A Corvin Pláza étkezős részlege véleményem szerint nem túl erős mezőny, bár elég sok étkezde képviselteti itt magát egy csomóban. Időtakarékossági szempontokat figyelembe véve, mivel bevásárolni mentem, mégis gyorsan felszaladtam valamit enni. A Pizza Forte szeletes és egész pizzákat is kínál.
Engem leginkább a Pizza Hut lánc pizzáira emlékeztetnek, ugyanis ők is vastag, kissé "felfújt" pizzát készítenek, amiben ezáltal a tészta túl terjengős és a nem túl sok feltéttel ezt az érzést pláne nem lehet kompenzálni. Kicsit olyan érzésem támad tőle, mintha üres kenyeret ennék. Sonkás lilahagymás pizzaszeletet választottam, amelynek 250 Ft-os ára igencsak barátinak mondható, hiszen ennyiért sok helyütt már egy gombóc fagyit sem kapni, de mivel maga a pizza nem volt valami jó (felfelé kerekítve adtam rá egy hármast), ettől mégsem lettem elégedett. Nem leszek a törzsvásárlójuk, ha pizza, akkor számomra biztos, hogy nem a Pizza Forte a nyerő.
2016. szeptember 28.egyedül járt itt 45 Erre a fagyizóra úgy emlékszem vissza, hogy mindig is itt működött, de sem régen, sem mostanság nem tudtam, mi a neve. Régebben úgy emlegettük, hogy az olasz fagyizó. Érdekes, hogy az előző értékelőben is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg.
Az Irányi és a Veres Pálné utca sarkán, a sarkot mintha levágná a fagyizó, ami azért szerencsés, mert így minden irányból jól látszik, amúgy a szintén legendás Grinzingi Borozóval szemben található. A régi időkből úgy emlékeztem vissza, mintha drágább hely lett volna, de az biztos, hogy most 250 Ft-ba kerül egy gombóc, amúgy teljesen átlagos méretű. 24 féle ízt árusítanak egyidejűleg, az újhullámos extrém ízek nem jelentek meg náluk, inkább a klasszikusok mentén maradtak. Rizs és fahéj fagyikat választottam, finom volt, de nem katartikus élmény. A fagyit a pultban kell kérni, viszont utána le lehet ülni a napernyő alatti piros műanyag székekre.
2016. szeptember 28.egyedül járt itt 25 A Liszt Ferenc téri megszámolhatatlan és időszakosan változó étterem-kínálat egyik szereplője. Erre jártam, és szimpatikus lett a kiírás alapján a napi ebédmenü, ezért tértem be. 2 fogás 990 Ft-ért, árban is kedvező ajánlatnak tűnt. A beltér is tetszett, kellemes környezet, mediterrán hangulatú dekorációval.
A hellyel a fő probléma a szervezetlenség. Egyetlen fiatal pincérlány futkosott a kinti terasz - elég nagy méretű - és a benti asztalok között. Nem igazán látta át a feladatát, nem sikerült lekövetnie, hogy mely vendégek mire várnak, és éppen hol tartanak az étkezésben. A rendelés felvételére és az ételek kihozatalára is rengeteget kellett várni, már azon voltam, hogy inkább felállok, és elmegyek, de végül eltöltöttem az időt e-mailek olvasásával és megválaszolásával. Az ebédmenü igencsak becsapós volt, mert az adagok nagyon picik, még egy gyerekmenüben is többet adnak. A paradicsomleves a csészében félig sem volt, és a főétel gnocchiból is igencsak kis mennyiség került a tányérba. Az ízekkel alapvetően nem lett volna gond, de semmi kiugró ízélmény nem ért. Mindkettő fogás ehetetlenül tűzforró volt, sokat kellett várni arra is, hogy ehet hőmérsékletűre hűljenek. Az látszik, hogy ez az ebédmenü egyfajta csali, mert az egyéb ételek-italok árai elég magasak. Egy kis üveges 2 dl-es Cola 490 Ft-ba került (fél menü ára), és az egészre felszámolnak 13% kötelező szervizdíjat. A fizetés sem volt zökkenőmentes, ez is ugyanannak az egy alkalmazottnak a feladata (miközben a pultban 2 másik kollégája látványosan unatkozott, és ők szemmel láthatóan nem a szakácsok voltak). Mivel az előző vendégnél nem tudták megoldani a kártyás fizetést, valami gond akadt a terminállal, én inkább készpénzzel fizettem, nem akartam újabb negyed órát a fizetéssel is elpazarolni. Nem tudom, mit csinálnak, amikor nem ennyi vendég van, hanem tele van az étterem, akkor vajon hogyan kezelik a helyzetet?
2016. szeptember 28., kollégákkal járt itt 45 A Bazilika előtti Szent István tér gyakorlatilag minden oldalról ilyen-olyan vendéglátó egységekkel van körülbástyázva. A környéken a főleg magasabb árfekvésű helyek között a legolcsóbbak közé tartozik a Pizza Me. Sokféle nagy méretű, vékony tésztás pizzaszeletet készítenek, az olcsóbb kategória 390 Ft-ba, a drágább 470 Ft-ba kerül.
Én ez utóbbiak közül választottam sonka-gombás paradicsomosat, amelyhez ingyen kaptam extra paradicsomszószt, valamint tejszínes gombásat. 2 szelet pizzától nem lehet jól lakni, ezt azért érdemes leszögezni. A hely nagyon pici, bent csupán néhány magasított bárasztal van, viszont jó időben kint is vannak asztalok, ott sokkal komfortosabb üldögélni. A pizza tésztája és sütése remek, minőségi alapanyagokkal dolgoznak, bár a feltétekből lehetne egy kicsit többet rátenni. Ha a pultból választunk, akkor sem kell attól tartanunk, hogy hideg pizzát kapunk, mivel fogyasztás előtt 1 percre beteszik a sütőbe, így meleg és ropogós lesz. Negatívum, hogy nehéz kulturáltan enni, mert nincs evőeszköz, papírtálcán szervíroznak és 1 lapos, hártyavékony szalvétát adnak.
2016. szeptember 28.egyedül járt itt 45 Több mint 10 éve minden héten egyszer járok a Tisza utcába, ennek ellenére elég sok időnek kellett eltelnie, mire a Green Thai Étterem létezése feltűnt. Pedig többször parkoltam szinte a bejárat előtt. Nincs agyonreklámozva a hely, az biztos. Az elhelyezkedése sem túl kedvező, ez a környék már nem túl bizalomgerjesztő, alig van gyalogos forgalom, és az utcaszintről egy pincébe kell leereszkedni a lépcsőn.
A belső tér hangulatos, de meglehetősen puritán. Vannak normál székes asztalok és magasított pultos, bárszékes ülőhelyek is. Az ételeket egy légtérben, látványkonyha szerűen készítik el. Ez nem gyorsétterem, nem előre elkészített ételek közül lehet válogatni, hanem frissen sütik a húsokat és a tésztaételeket, bár feltételezem, a levesek már előre meg vannak főzve. Ottjártamkor a normál étlap mellett időszakos kínálatot is meghirdettek, én ezek közül választottam currys csirkenyársat rizzsel és mogyorómártással, amelyhez 690 Ft-ért lehetett levest és teát választani. A leves kókusztejes hideg gyümölcsleves volt egzotikus gyümölcsökkel (valószínűleg részben konzervgyümölcs felhasználásával). A fogások nagyon finomak, autentikusak, különlegesek voltak és az adagok is kiadósak. Mivel kis adag ételt nem készítenek, a rizs és csirkenyársak egy részét hazavittem, amit már nem tudtam megenni. A gyerekeknek is nagyon ízlett otthon. Nem olcsó hely, inkább középkategóriásnak mondanám, hiszen 3000 Ft-ot fizettem. Bankkártyát elfogadnak, szervizdíj nincs.
Érdekes
2016. szeptember 28.gyerekekkel járt itt 45 Idén második alkalommal jöttünk el a csillebérci kalandparkba, amely a Gyermekvasút csillebérci állomása mögött található. Kedvezményes családi jegyet vásároltunk, így a belépő a normál ár felébe került. 3 korosztály szerint sorolják be a pályákat, amelyek fokozatosan nehezednek.
A legkisebbek is 6 pályán mehetnek végig, a felnőttek részére is több pálya áll rendelkezésre, így összességében az országban működő többi hasonló kalandparkkal összehasonlítva talán itt található a legtöbb mászópálya. Az animátorok segítőkészek, lelkesek, viszont véleményem szerint túlterheltek, néhány emberrel többre lenne szükség, úgy gondolom. A hátizsákokat be lehet tenni külön kulcsos szekrénybe, ennek 300 Ft-os díját a közel sem olcsó belépő mellett őszintén szólva nem tartottam korrektnek. A pályák között egy kis játszóteret is kialakítottak egyszerűbb játékokkal, a legkisebb, ovis korcsoport részére. A negatívumok: a mellékhelyiség egy konténerben működik, amelynek a tisztasága hagy némi kívánnivalót maga mögött, WC papír, kéztörlő sem volt. Elvileg van egy kis büfé a kalandpark területén belül, de ez nem is volt nyitva, a korábbi látogatásunkkor igen, viszont egyértelmű volt, hogy nem tud kiszolgálni megfelelően ennyi embert, sem gyorsaságban, sem ételválasztékban. Palacsintán és üdítőkön kívül szinte mást nem is lehetett kapni, talán még némi csomagolt csokiszelet és keksz szerepelt a kínálatban. Összességében egy igazán klassz hely, amely a család minden tagja, vagy akár baráti társaságok számára is remek kikapcsolódást tud nyújtani, de a kapcsolódó szolgáltatásokat illene fejleszteni.