Gyémánt 500
2016. szeptember 8., kollégákkal járt itt 55 Régebben gyakrabban ebédeltünk itt a kollégákkal, azután valahogy elmaradoztunk, pedig nem volt baj az étteremmel, csak az új helyek mindig előtérbe kerültek, mindig volt valami más "felfedezendő". Most ismét visszatértünk, és abszolút pozitív élményekkel távoztunk. Még mindig van igen kedvező árú és színvonalas, finom ebédmenü.
A 2 fogásos leves + húsos főétel+1 pohár házi limonádé csak 1090 Ft-ba kerül, amelyhez +200 Ft-ért lehet napi desszertet (ottjártunkkor eperhab) kérni. A menüben inkább klasszikus fogások szerepelnek, az étlap nemzetközi, némi mediterrán-franciás beütéssel. Nyáron a terasz asztalai különösen népszerűek. A húsleves finommetélttel és a paradicsomos húsgombóc is korrekt volt, ízre és mennyiségre is, azonban a főétel köreteként tálalt főtt burgonyában volt 1-2 szem, ami nem volt teljesen átfőve. A kiszolgálás villámgyors, kedves. A belső tér elegáns, de mégis barátságos, a falakat sok kép díszíti. Nincs légkondicionálás, így kissé fullasztó volt benn a levegő.
2016. szeptember 8.egyedül járt itt 55 A sétáló utcává átalakított Hajós utcában, a Chagall Caféval szemben található idényjellegű kis fagyizó. Szeptember végéig tartanak csak nyitva. Egy gombóc fagyi 200 Ft-ba kerül. Kevés íz van, de azok izgalmasak, pl. túrógombóc, Fekete-erdő, extra csoki, és nem utolsó sorban az eper, amely egyszerűen tökéletes, hibátlan.
Tömény, intenzív íz, teljesen olyan, mintha friss érett fagyasztott epret enne az ember. Intenzív pink színnel. Nincs telenyomva cukorral és mesterséges fokozókkal. A kiszolgáló hölgy kedves, mosolygós. A bejárat melletti padon lehet leülni.
2016. szeptember 7.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Coffeeshop Company lánc véleményem szerint abszolút átlagos kávékat készít, sőt megkockáztatom, hogy inkább nem jó, mint jó, ennek ellenére nagyon magasak az árai. Nyilván nem egy kelet-magyarországi falusi kocsmában kapható 150 Ft-os kávét tekintem etalonnak, de a budapesti átlagos árszínvonalat figyelembe véve is ez a véleményem.
Nekem ez a lánc olyan, mint hamburgerben a McDonalds vagy a Burger King. A kiszolgálás itt sokkal kedvetlenebb volt, mint az Astoriánál lévő egységükben. Nem ajánlom, nem jött be.
2016. szeptember 7.gyerekekkel járt itt 55 Az óbudai Vasarely Múzeumban többször is jártunk,nagyon kedvelem Victor Vasarely alkotásait, nagyszerű alkotó, ő egyik kedvenc festőm. Pécsett járva így kötelező program volt családunk számára a helyi Vasarely Múzeum, bár ovis gyerekekkel múzeumba menni nem ki kihívás.
A festő Pécsett született, a kollekciót ő ajándékozta később a város számára a 60-as évektől kezdődően, amely az 1976-ban megnyitott múzeum alapjait jelentette. A szállodában olyan csomagot foglaltunk, melynek részeként pécsi múzeumi és egyéb programokra szóló belépőket is kaptunk, így ennek köszönhetően ingyenesen nézhettük meg a csodálatos kiállítást. A felnőttjegy 1500 Ft-ba kerül, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes. Fotójegyet is kaptam ingyenesen, így a teljes múzeumban lehetett fényképezni. A múzeum a Székesegyháztól pár perces sétára található egy csendes macskaköves utcácskában, hangulatos belső kertből nyílik a bejárat. A kertben lévő szoborra természetesen mindhárom gyerek felmászott, amelyre az egyik múzeumi alkalmazott csak mosolygott, de a másik végül leparancsolta őket. A múzeum egy klasszikus, hagyományos képtár, szépen elrendezett, jól áttekinthező berendezéssel. A képeken kívül nincs más dekoráció, vizuális extraság, nem is szükséges.
2016. szeptember 6.egyedül járt itt 35 Az osztrák kávé-lánc Astoriánál lévő egységében egyik hétköznap reggel jártam. Valószínűleg a szomszédos irodaházak jól kereső irodistáinak pénztárcájához lőtték be az árakat, bár elég sok egyetemista fiatal is megfordul itt, az ELTE egyik épülete a szomszédban található.
A kínálat és a koncepció szinte teljes mértékben megegyezik a California Coffee Company-éval, csak a színvilág eltérő. A CCC zöld-barna, a Coffeshop pedig főleg piros, bár a logó türkiz. A kávékat itt is 3 féle méretben lehet kérni, helyben fogyasztásra és elvitelre is. Egy medium cappuccino 720 Ft-ba kerül, és meglehetősen átlagos, nem finom aromás, goromba az utóíze. Az ételkínálatban itt is kapható a mostanság leggyakoribb reggeli étel, a croissant (390/490 Ft), sütemények, tortaszeletek (750 Ft) között is a legtipikusabbak szerepelnek a kínálatban, almás pite, sajttorta, csokitorta, muffin. Többféle bagelt is készítenek (sajtos, sonkás, szalámis) 790 Ft-ért, ezeket grillezik, hidegen nem finom, mert le vannak hűtve, nem frissek, és kemény a zsemléje. A grillezéstől viszont a zöldsaláták vesztik el a frissességüket. Van panini és ciabatta szendvics/melegszendvics is, ezek nem kevesebb, mint 920 Ft-ba kerülnek. A hely modern hangulatú, számomra amerikás hangulatú, neonfényekkel, de kényelmes fotelekkel. Tiszta, kulturált, még ha nem is egyedi, az ár-érték arány viszont irreális.
2016. szeptember 5.egyedül járt itt 45 Aluljáróban csak időszűkében szoktam enni, de ha már így alakul, szerencsés, ha valami jobb fajta ételt sikerül elcsípni. A magyar találmány, a Kolbice lánc ételei kétségtelenül ezek közé tartozik, bár a Piarista közben volt egy nagyon negatív élményem, de nem az étel minősége, hanem a személyzet stílusa miatt.
Itt a Kálvin téren ezzel szerencsére nem volt semmi gond. Az Arany János utcai metrónál már megismert és letesztelt Kolb-Dog-ok közül ezúttal a Róma fantázianévre hallgatót választottam a többi város közül, amelyben csirkés kolbász, parmezán sajt és saláta van betöltve remulád mártással, mindez 690 Ft-ért. Nyilván 1 darabbal nem lehet jóllakni, de uzsonnára vagy vészhelyzetben jól jön.
2016. szeptember 5.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Végigmentem a Ráday utcán, mint megannyiszor már életemben, s a Wokzillára böktem, hogy talán ez jó lesz. Talán emlékeztem arra is, hogy elég jó értékeléseket olvastam róla. Az étlapon japán és egyéb távol-keleti ételek szerepelnek a környékhez képest kedvező árfekvésben. Kiülős teraszuk is van, de nyári kánikula idején nem ez a legjobb választás.
A benti rész elég szűkös, viszont a várakozás ideje alatt lehet figyelni az üvegfalon át a konyhában dolgozó szakácsokat. A kiszolgálás nem volt figyelmes, bár igaz, hogy összesen 1 db pincér hölgy jutott a teraszra és a benti részre is, így valószínűleg eléggé le volt terhelve, s nem tűnt egyáltalán lelkesnek. Klasszikusokat kértem, Miso levest, avokádós makit (6 db-os szett) és próbaképp egy szójában pácolt tojást rizzsel. Az ételek mellé automatikusan adnak pálcikát (fa egyszer használatos, papírba csomagolva) és európai evőeszközöket is. Összesen 1440 Ft-ot fizettem, ami korrekt ár, és ráadásul jól is laktam a 3 fogástól. Nincs szervizdíj.
2016. szeptember 4.gyerekekkel járt itt 35 Nem a McDonald's-ot tartom az étkezés csúcsának, egyáltalán nem, s ha van választási lehetőség, általában nem is hozzájuk térek be, de vannak azok az élethelyzetek, amikor igenis jól jön a létezésük számomra.
Az M1-esen Budapest felé hazatérve több alkalommal álltunk már meg itt enni, az autópálya melletti felhozatalból még ez az, ahol a legkisebb meglepetésre kell számítani, itt legalább biztosan tudja az ember, hogy mit lehet enni, milyen áron, s a minőség is sztenderd. Nem utolsósorban az is szempont, hogy a gyerekek is szeretnek ide betérni, egy Happy Meal menü mindig kedves a szívüknek, s bármilyen gagyi fröccsöntött vacak műanyag az ajándék (persze ezeket a jelzőket csak én gondolom), ők nagy örömmel fogadják. Az ételek tehát olyanok, mint a többi Mekiben, viszont észrevettem, hogy az időszakos kedvezményes kuponokat itt nem minden alkalommal fogadják el. A kiszolgálás gépies, betanított, de nem udvariatlan, inkább közönyös. A kinti részen van egy kis játszótér, színes mászókával, kár, hogy nem árnyékos. A mosdó állapota és tisztasága változó.
2016. szeptember 4.egyedül járt itt 25 Fogalmam sincs, hány száz kínai étterem lehet jelenleg Budapesten, de kevés olyan van közöttük, amelyek kulináris szempontból is figyelemre méltóak. Nos, a Nagykörúton található Fu mester sem ezek közé tartozik, hanem konyháját tekintve egy nagyon is átlagos színvonalat nyújtó hely, megspékelve mogorva, unott és udvariatlan alkalmazottakkal, ragacsos asztallal, koszos terasszal, viszont árak tekintetében sokkal drágább, mint a nevesincs, tucat-kínai gyorséttermek.
Az étlap sokkal többet ígér a számtalan színes fotóval sok-sok oldalon keresztül. Az igaz, hogy nem mertem semmi extrém ételt bevállalni, de amit kaptunk, az nem nyújtott semmi különlegeset. A ramen leves totál közönséges, vegetás ízvilágú volt, egyértelmű csalódás. Mivel forgalmas helyen vannak, biztosan így is van elegendő vendégük, de nekem ez az egy alkalom elegendő volt, nem vágyom ide vissza.
2016. szeptember 4.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Ráday utca közepe táján évek óta működő, terasszal is rendelkező, elég népszerű étterem, amelynek az a koncepciója, hogy dizájnban a japán manga elemeit felhasználva, azokat az amerikai népszerű ízekkel ötvözzék de az étlapba belevegyítették a távol-keleti konyha legismertebb fogásait is.
Itt békésen megfér egymás mellett a hamburger és a ramen, vagy a csípős csirkeszárny és a pho leves. Árban nem éppen olcsó hely, így aki takarékosan szeretné kipróbálni, annak érdemes a hétköznapi ebédmenüt kipróbálni (2 fogás 990/1190 Ft-ért, A és B menü), bár azt hozzá kell tenni, hogy a menüben, ahogy láttam, inkább magyar/nemzetközi átlagos, jól ismert ételek szerepelnek és nem ázsiai vagy amerikai ételek. A normál étlapon is vannak menük, én ezek közül az Amerikai menüt választottam, amelyben Sayounara hamburger (marhahúsos), coleslaw saláta, sült krumpli és rebarbarás-epres pite, valamint egy pohár sör vagy szörp szerepel. Jó nagy, emberes adagot adnak, a süteményt nem is bírtam megenni, elcsomagoltattam. Az ételekre közepesen sok időt kellett várni, nem gyorséttermes sebességgel dolgoznak. Minden jó volt, de nem kiváló. Kicsit anyagiasnak érzem, hogy a majdnem 3000 Ft-os alapösszeg mellé még felszámítottak 40 Ft-ot a süti dobozáért. Nincs kötelező szervizdíj, de a számlán felhívják a vendégek figyelmét erre "A szervizdíjat Önre bízzuk! " megjegyzéssel.