2016. július 16., kollégákkal járt itt 45 A sétálóssá nyilvánított Hajós utcában a Chagall mellett található ez a fedett teraszos étterem, amely a kiírás szerint gluténmentes, de a dizájn teljesen normális, modern, de egyáltalán nincs benne az az ezoterikus-öko-bio vonal, ami mostanság eléggé divatos, s számomra kissé erőltetett. Egyszóval a dizájn tetszetős, a hangulat kellemes.
Az ebédmenü sehol nincs kiírva, meghirdetve, de kérdésünkre mondta a pincér, hogy persze van, s így azt kértünk. A bazsalikomos zöldborsó krémleves kifejezetten erős indítás volt, csillagos ötös, a 2. fogásnál kissé alábbhagyott a lelkesedésünk. A fogás és a kivitelezés is átlagosra sikeredett, langyos krumplipüré forró, kissé túlszárított rántott csirkefalatokkal. Kár érte. A menüben szerepel egy ingyen kávé, de ezt nem lehetett becserélni más italra, pl. vízre vagy szörpre. A 2 fogásos menü 1290 Ft, szervizdíj nincs, kártyás fizetés van. Az étlapon szereplő ételek izgalmasak, árban korrekt, és jól is néztek ki (ahogy a szomszédos asztaloknál láttuk a felhozatalt).
2016. július 16.egyedül járt itt 45 Kuponnal érkeztem, korábban nem jártam még itt, de Aquincum felé útban az autóból kívülről láttam. Forgalmas, zajos útvonalon, tízemeletes panelházak tövében található étterem, amely folyamatosan hirdet különböző akciókat. A bejárat előtt lefóliázott terasz, kissé szedett-vedett, összedobált bútorokkal.
Bent 4 fős szögletes asztalok, fekete műbőr borítású székekkel. Az egyik sarokban tévé, valami érdektelen sportműsor megy lehalkítva. A fiatal felszolgáló hölgy kedves, mosolygós, barátságos. 990 Ft-ért sajtburgert vagy grill csirkemelles burgert lehetett választani, hatalmas adag steak burgonyával. (normál ár 1640 Ft-ért volt feltüntetve). Hétköznap kedvező menüt kínálnak: 2 féle leves + 2 féle főétel 690 ill. 990 Ft-ért, elég jó ár. Az egyik főétel mindig valamilyen főzelék feltéttel, a másik húsos étel körettel. Az ételt a rendelés után frissen készítették, a húst és krumplit is frissen sütötték. A krumpli valószínűleg mirelitből készült. A várakozás perceiben érkezett egy fiatalember, szintén kuponbeváltó, aki meglátta a sarokban a zongorát, s megkérdezte, lehet-e használni. Leült, és csak úgy spontán eljátszott néhány jól ismert magyar slágert , köztük egy régi kedvencemet a Hungáriától, amit vagy 20 éve nem hallottam már. Ez a hely ettől lett emlékezetes és hangulatos. Lazább esti baráti összejövetelekre alkalmas a Flott, bár van némi 80-as évekbeli "Szomszédok" feelingje.
2016. július 16.egyedül járt itt 45 Munkába menet tértem be a Cserpesbe hétköznap reggel, bár volt jó pár vevő, de még átlátható, elviselhető, nem az a tömegnyomor, mint amit sokszor tapasztaltam korábban ebédidőben vagy estefelé. A Cserpes továbbra is népszerű hely, és a termékeik is jók. A Cserpes joghurtok teljes skáláján kívül a szendvicsek is igényesek, árban is elfogadhatóak (230-490 Ft között).
A péksütik közül kakaós csigát és túrós batyut vettem (200 Ft/db), egyetlen problémám, hogy az amúgy is édes pékárukat miért kell még vastagon megszórni porcukorral is? Mivel a sütőből kivett még meleg sütikre a cukor fokozatosan ráolvad, így lerázni sem igen lehet róla. A kiszolgálás mosolygós, barátságos, és a humorért sem kell a fiúknak a szomszédba menni. Lent színes kockaszékeken vagy fenn a galérián is le lehet ülni, sőt az épület előtt van egy kis kiülős részük is, bár nincs szeparálva az utcai gyalogos forgalomtól.
2016. július 16.egyedül járt itt 25 A több mint 20 éve működő éttermet elegáns, igényes helyként tartják számon. Régóta a környéken dolgozom, a 90-es években éveken át az egyik szomszédos épületben, így többször is volt alkalmunk itt járni. A céges vacsora néhány évvel ezelőtt kifejezetten csalódást okozott, több kolléga is elégedetlenségének adott hangot.
Az adagok aprócskák voltak, az ételek elvesztek a díszes dekoráció között, az árak viszont mindig is az egekben jártak. Az étterem bal oldali traktusa Murci Borbárként működik egy ideje, viszont a kinti kiülős terasz szinte összeér. Nagyon kellemes és nívós a környezet, a Váci utca közelsége, szép épületek, a Kristóf tér közepén egy kőből faragott díszkút. Egyik reggel itt terveztem indítani a napot egy tartalmas reggelivel, a teraszon nagy betűkkel hirdetik "Breakfast", igaz, csak angolul, nyilván a szép számban előforduló külföldiekre tekintettel. A fogadtatás finoman szólva sem volt barátságos, sem kedves, sem ügyfélbarát. Azt a mai napig nem értem, miért nem lehetett a klimatizált belső térben leülni, a végén fizetéskor azért csak bementem, és láttam, hogy az egyik sarokban jóízűen reggelizett 2 fiatalember, a többi asztal teljesen üres volt. Talán nekik kellett zártkörűvé tenni az egész éttermet? ? Eközben a teraszon már reggel volt vagy 30 fok, tűzött a nap, még a napernyők alatt is. Nekem a reggelitől ezek után elment a kedvem, gyorsan ittam egy kávét, ami nem kevesebb, mint 1000 Ft-omba fájt, és a teljesen közönséges Kimbo kávéból főzik (nápolyi cég). A kávé mellé semmit sem adtak, pl. pohár vízre vagy egy szelet kekszre gondolok, ami magát kevésbé "sikkes" és igényes helyen is szinte alapkövetelmény. Sznob, fellengzős hely, indokolatlanul drága, nagyon nem jött be.
2016. július 15.egyedül járt itt 35 A Westend aluljáró szintjén található kávézó az egyik legforgalmasabb helyen, ami a kávézó szempontjából nyilván előnyös, aki viszont egy nyugodt kis zugot keres, az nem éppen erre jár a legjobb helyen.
Ellentétben a legtöbb Westendes vendéglátó hellyel, nekik kényelmes karfás székes, normális asztalos ülőhelyeik vannak, amelyek némiképpen szeparáltak, nem a közös ülőhelyeken vannak, de a 2 oldalról nyitottság miatt mégis az az érzése az embernek, hogy túlságosan nyüzsgő, nincs semmi intimitása. A szokásos kávén kívül árusítanak fagyit, elég szűkös a választék, mindössze 6 féle átlagos íz, ízben szintúgy átlagos, nem kézműves fagyira vagy valami újhullámos extrém ízvilágra kell számítani, ételek terén pedig óriáspalacsintát kínálnak. A dél-amerikai ültetvényeken termelt kávé az olaszországi Modenából érkezik, ott pörkölik, olasz családi recept szerint. Kiszolgálás átlagos, ügyfélcentrikusnak nem mondanám.
2016. július 15.egyedül járt itt 35 Alapvetően kedvelem a Csirkefogó gyorséttermeket, az elmúlt 20 évben a belvárosi helyeiket kisebb-nagyobb gyakorisággal látogattam, bár jó pár megszűnt azóta közülük (pl. a Szent István körúton vagy a Bajcsy-n). A Westendben lévő egységük emlékeim szerint már a bevásárlóközpont megnyitása óta működik, s azóta a koncepció gyakorlatilag semmit nem változott.
Akár menüben, akár szendvicsben vásárol az ember, az egyik legjobb ár-érték arányú választás a házban. 1000 Ft alatt lehet menüket enni és 500 Ft-ért szendvicset, amiben frissen sütött csirkemell filé van. Menüben vagy grillezett vagy rántott szeletet szoktam kérni, a köret és a savanyúság is szabadon variálható (majonézes krumpli vagy kukorica, sült krumpli karikára vágva, csemege uborka, én ezeket szoktam). Bár az ételeket előre lesütik, ha nagy a forgalom, gyorsan pörög a készlet, s így nem hűl ki semmi. Emiatt érdemes a népszerűbb ételek közül választani. Hatalmas szelet húsokat szoktak adni és a köretekkel sem spórolnak, bár a savanyúságból szerint ezekhez képest a menüs mennyiség kevés. A szendvicsbe is akkor hússzeletet tesznek, ami minden oldalán kilóg. A leggyengébb pont a kiszolgálás. Valószínűleg nem jól fizetik az alkalmazottakat és/vagy nem becsülik meg őket, és magas a fluktuáció, nem igazán motiváltak a pultnál és egyáltalán nem kedvesek. Az adagokkal mindazonáltal nem spórolnak, olyan mintha egyáltalán nem érdekelné őket ez az egész, csak kényszerből vannak ott. Ez nem 1-1 alkalmazottra igaz, hanem sajnos a legtöbbjükre. Elvitel esetén nem számolnak fel díjat a csomagolásra.
2016. július 15.családjával járt itt 35 Kedveljük a japán konyhát, a férjem egyik kedvence a szusi, én a magam részéről a szusit kevésbé, inkább a tempurát és még sok más egyebet is szeretek. A Westendben járva kaptam egy 20%-os szórólapot, ezt akartam eredetileg beváltani, de aztán ez végül nem sikerült, mert az apróbb betűket is elolvasva kiderült, hogy kizárólag helyi fogyasztásra étel+ital együttes rendelése esetén érvényes.
A Westend aluljáró szintjén, az éttermes sor elején található a Maguro. A belső kissé zártabb részben is vannak asztalaik, ezek a helyek némiképp szeparáltabbak, de kinn a folyosó közepén is vannak asztalaik, ez mindig zajos, minden irányból jönnek-mennek elég nagy tömegben az emberek. Az étlapot átfutva azt láttuk, hogy nem igazán olcsó, inkább középkategóriásnak mondanám, elég széles az ételkínálat, viszont csalódást okozott számomra, hogy menüket egyáltalán nem találtam, pedig azt szerettem volna (leginkább valamilyen bento boxot, ami minden jobb japán étteremben szokott lenni). Csak egy 2 személyes ún. party boxot tudtak volna ajánlani, de abban is csak szusik voltak, ráadásul 3 órát kellett volna várni az elkészülésére, mindezt 4990 Ft-ért. Így végül csak egy egy személyes Maguro Moriawase szusi válogatást választottunk (3490 Ft), amelyben vörös tonhalas és lazacos makik, lazacos, vörös tonhalas, tintahalas és garnélás nigirik voltak, összesen 10 db-os szett. A szusik picik, praktikusan vannak csomagolva, az árban kevés wasabi és szójaszósz is benne foglaltatik. A kiszolgálás korrekt volt, lehet kártyával is fizetni. Valahol azt olvastam, hogy szokott lenni ebédmenü, de valószínűleg csak hétköznap ebédidőben, mert szombaton délután nem volt ilyen ajánlatuk.
2016. július 15.családjával járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Wok n'Go egy közelmúltban létrehozott franchise lánc, amely kínai ételekre specializálódott és főleg bevásárlóközpontokban nyitnak gyorséttermeket. A Westenden kívül az Alléban, Aréna Plazában, budaörsi Tescóban és Szegeden vannak egységeik. Itt a név kiegészül a Noodle House, azaz Tésztaház alnévvel, de nemcsak tésztás ételeket tartanak.
A képeken sokkal jobban néznek ki az ételeik, mint a valóságban. Különösen kedvelik a kínai szójás "generálszószt" mindenre gazdagon rálocsolni, amely így eluralkodik minden más íz felett. Ízre semmivel sem találtam jobbnak, mint amit bármelyik közönséges - sokszor nevesincs - kínai gyorsétteremben lehet kapni, viszont árak tekintetében ezekkel összehasonlítva sokkal drágább. A Wok n'Go árai nem ezekkel, hanem sokkal inkább a többi Westendes gyorsétteremmel vannak egy árkategóriában. Nagyon is átlagos fogások, plazás tömegkajálós környezet, budapesti átlagos árakon. A húsfalatkás, tésztás egytálételek 1500-1700 Ft-ba kerülnek. A tészta valóban rengeteg, de a hús és az egyebek, zöldség sokkal kevesebb. Látszólag gyorsan eltelít, úgy érzi az ember, hogy majd kipukkad, de 1-2 óra múlva újra mégis újra éhesek lettünk, teljesen olyan volt, mint egy Mekis menü beburkolása után. Nekem nem jött be.
2016. július 11.egyedül járt itt 35 A Ferenciek tere metrókijáratnál, a 7-es buszok megállójánál, az élelmiszerbolt mellett új köntösbe öltöztetve várja a vásárlókat a Fornetti lánc egyik egysége. Szépen felújított, tágas, mutatós pultokkal felszerelt pékség, ahol a klasszikus, jól ismert pékárukat lehet megvásárolni.
Egyrészt a dekára kimért apró édes- és sós péksüteményeket, valamint a másik, bal oldali pulton a kenyérféléket és a darabos péksütiket találjuk, szintén édes és sós verzióban is. Nagyon jó helyszínt választottak, mindig sok a vásárló, de emiatt kissé személytelen is az egész. Ez nem az a hely, ahol nyugodt csendes körülmények között tud az ember rákészülni egy nehezebb munkanapra vagy vizsgára, de romantikus találkák helyszínéül sem ajánlom. Itt a többség gyorsan akar végezni, sietős léptekkel jönnek-mennek. A Fornetti árukészlete az átlagos vevői igényeket szolgálja ki, nem tartozik a magas minőségű, egészséges alapanyagokból készült, tartalmas ételek közé, de ha éhes az ember, könnyen el lehet csábulni. Az itt vásárolt péksütiket (nekem a pizzás ízlett a legjobban) célszerű frissen megenni, mert később már nem olyan jó az állaguk, sokat veszítenek az élvezeti értékükből.
2016. július 11.egyedül járt itt 45 Békés kertvárosi környezetben a 15. kerületben a Bábelék étteremmel pontosan szemben található ez a cukrászda és kávézó. A külső részen napellenzővel árnyékolt, oldalról fedett teraszon lehet üldögélni, de a nyári hőségben kellemesebb volt a benti rész. A berendezés elegáns, tágas, inkább étterem hangulatot árasztó.
A fagylalt kínálat nem volt sem különleges, sem széles, a pisztáciát kóstoltam, kicsi gombóc, átlagos íz, némi jégdarabkákkal. A sütemények jobban sikerültek, érdekességük, hogy kerek tortácska alakra vannak formázva, illetve a Marcipán Lasagne fantázianevű kocka alakú. A sütik 380 Ft-os egységáron kaphatóak, ami elég korrekt ár még egy külső pesti kerületben is. Inkább klasszikus ízek, a pultos hölgy által ajánlott lime-joghurt szelet volt talán különlegesebbnek mondható, amely könnyű állagú, kissé savanykás, kellemes ízvilágú volt. Az étlapon szerepelnek egyszerűbb, főleg a fiatalabb vendégkört megcélzó ételek is, pizza, saláták, gyros, hamburger, árak tekintetében 900-1500 Ft között.